Het 9/11 Memorial en Museum bezoeken in New York

door | Gepubliceerd Jul 13, 2023 | Noord-Amerika, Verenigde Staten | 8 reacties

9/11 heeft eigenlijk geen introductie nodig. Ik denk dat iedereen wel gehoord heeft van deze vreselijke aanslag waarbij duizenden mensen om het leven kwamen. Die aanslag die de stad New York voorgoed heeft veranderd. Om er meer over te leren, maar ook om de slachtoffers te herinneren, kun je het 9/11 Memorial & Museum bezoeken in New York. In dit artikel vertel ik er alles over.

9/11, een vreselijke aanslag in New York

9/11 is een datum die bij veel mensen bekend staat als de dag van de aanslag in New York, de aanslag waarbij twee vliegtuigen de Twin Towers bij het World Trade Center in vlogen en waarbij er bijna 3000 mensen om het leven kwamen. Het gebeurde in 2001, maar toch zal het voor genoeg mensen voelen als de dag van gisteren. Het is een zwarte dag in de geschiedenis van Amerika en New York en het wordt gezien als de grootste terroristische aanslag in de geschiedenis.

Het was eigenlijk een doodgewone dinsdag toen op 11 september het noodlot toesloeg. In de ochtend boorden zich een vliegtuig in een van de Twin Towers van het World Trade Center. Op dat moment werd nog gedacht aan een ongeluk. Maar niet veel later kwam er een tweede vliegtuig en vloog die zo de andere toren in. Op dat moment hadden mensen door dat er meer aan de hand was. De paniek nam toe en hulpdiensten kwamen overal vandaan. Liften werken niet meer, dus zie dan nog maar eens helemaal naar beneden te komen vanaf je kantoor, waar je in de ochtend gewoon zorgeloos begon aan je werkdag. Aangezien de vliegtuigen nog vol kerosine zaten, was er bij het binnenvliegen in de gebouwen een enorme explosie en ontstond er brand. De torens bleven eerst allebei staan, waardoor mensen op lagere verdiepingen nog een vluchtpoging konden doen. Maar uiteindelijk zijn beide torens ingestort.

Naast de 2 vliegtuigen die als doelwit de Twin Towers hadden, werden er op 9 september 2001 nog 2 aanslagen gepleegd. Zo vloog er een derde vliegtuig het Pentagon in, in de buurt van Washington DC. Een vierde vliegtuig stortte neer, door het heldhaftige optreden van de passagiers aan boord is erger voorkomen. Anders had het dodental nog veel hoger gelegen.

Osama Bin Laden en de terreurorganisatie Al Qaida worden verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen. 19 leden van Al Qaida zaten achter deze aanslag en hier ging een behoorlijke planning aan vooraf. Zij hebben de dood van bijna 3000 mensen op hun geweten, waaronder honderden brandweermannen en tientallen politieagenten die hulp verleend hebben na de aanslagen.

Ground Zero en het 9/11 monument

Ground Zero is de plek waar de Twin Towers voor de aanslag hebben gestaan en de plek waar je nu het 9/11 monument en het 9/11 museum kunt vinden.
Zowel de Twin Towers als heel veel andere gebouwen van het World Trade Centre zijn door de aanslagen ingestort of later gesloopt door de enorme schade. Het World Trade Center ziet er daardoor vandaag de dag compleet anders uit. Maar, vergeten doen we niet. Want de kern van Ground Zero is het 9/11 monument. Een indrukwekkend monument gevormd door 2 waterbakken die precies op de plek staan waar ook de Twin Towers gestaan hebben. Alle namen van de slachtoffers staan hier gegraveerd in brons. En er is er iemand jarig? Dan wordt er een witte roos geplaatst bij de naam van het slachtoffer. Het is een monument om stil van te worden.

Verder vind je op Ground Zero ook de enige boom in het gebied die de aanslagen heeft overleefd. Deze boom wordt Survival Tree genoemd en is een levende herinnering aan de gebeurtenissen hier. Het staat voor veerkracht en overleving.

Maar naast het monument en de boom, zijn er nog meer plekken in de omgeving van Ground Zero die ons helpen herinneren aan de slachtoffers en de vreselijke gebeurtenissen van 9/11. Zo kun je een kijkje nemen bij 9/11 Memorial Glade. Dit is een monument ter ere van de mensen die na 9/11 als gevolg van de aanslag ziek zijn geworden en zijn overleden. Vele hiervan waren hulpverleners tijdens de enorme ramp.

Daarnaast kun je nog een kijkje nemen bij FDNY Memoriall Wall, dit is een monument ter ere van de 343 brandweermannen die om het leven zijn gekomen bij de aanslag.

9/11 Memorial en Museum bezoeken in New York
9/11 Memorial en Museum bezoeken in New York
9/11 Memorial en Museum bezoeken in New York

9/11 Museum

Naast deze monumenten, kun je ook het 9/11 museum bezoeken in New York. Dit museum vertelt het verhaal van de aanslagen. Het vertelt het verhaal van de slachtoffers, de hulpverleners en alle andere mensen die er mee te maken hebben gehad. Je leert over de vier vliegtuigen die gekaapt zijn, je leert over de gebeurtenissen en wordt helemaal meegenomen naar die ene dinsdag 9 september.

In het museum vind je brokstukken van de gebouwen, maar ook een brandweerwagen en andere voertuigen die ter plaatse kwamen voor hulp. Deels verbrand en heel indrukwekkend om te zien. Verder hoor je hier de verhalen van de slachtoffers. Zo kun je telefoongesprekken horen van mensen die in de Twin Towers waren en belden naar hun familie. Je kunt gesprekken horen van mensen die hun geliefden probeerden te bereiken. Hun geliefden die zich in de Twin Towers bevonden. Je hoort gesprekken van mensen die vanuit het vliegtuig hun familie probeerden te bereiken. Er wordt vertelt wat de mensen in het vierde vliegtuig gedaan hebben om nog een aanslag te voorkomen. En dit is allemaal enorm indrukwekkend. Zo indrukwekkend dat je af en toe echt even een traantje moet wegpikken, of een brok in je keel weg moet slikken.

Ook kun je wat leren over de voorbereidingen van de aanslagen. Hoe ver dit ging en dat ze al jaren overal over na aan het denken waren. En natuurlijk is er ook ruimte voor de media. Er zijn ooggetuigenverslagen, filmpjes van mensen die alles gefilmd hebben, of filmpjes van berichtgevingen van toen. Berichtgevingen met veel ongeloof en veel onbeantwoorde vragen. Ook kun je fragmenten zien van Bush, die destijds president van Amerika was.

9/11 Memorial en Museum in New York

Het 9/11 Memorial en Museum bezoeken

Deze plek bezoeken is niet leuk, maar wel enorm de moeite waard. Het is indrukwekkend. Hieronder ga ik je alles vertellen over wat je moet weten als je het 9/11 Memorial en Museum bezoeken wilt.

Tickets voor het 9/11 Museum

Ground Zero en het Memorial zijn helemaal gratis en hier heb je geen tickets voor nodig. Pas als je ook het 9/11 Museum in New York wilt bezoeken moet je tickets kopen. Deze tickets kosten 29 USD voor een volwassene. Je kunt de tickets kopen via deze website. Je kunt dan een tijdslot boeken en bent verzekerd van toegang op de door jou gewenste tijd. Verder kun je tickets ook ter plekke kopen bij de kassa’s, maar op drukke dagen loop je het risico dat alles is uitverkocht, of dat je een tijdje moet wachten voor je naar binnen kan. De New York Pass en vele andere passen voor bezienswaardigheden in New York worden hier ook geaccepteerd.

Openingstijden

Het Memorial is dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00. Het 9/11 Museum is van woensdag tot en met maandag geopend van 9:00 tot 19:00. Dit betekent dus dat het museum op dinsdagen is gesloten. De laatste toegang is 90 minuten voor sluitingstijd. Maar naar mijn mening heb je hier minstens 2 tot 3 uur nodig en misschien nog wel langer. Houd daar dan ook rekening mee bij je planning. Voor de meest betrouwbare openingstijden, kun je het beste de officiële website bekijken.

Bereikbaarheid

Het 9/11 Memorial en Museum bezoeken in New York is niet ingewikkeld, want het is makkelijk te bereiken. De beste manier om deze plek te bereiken is met de metro. Rondom Ground Zero vind je 3 verschillende metro stations, namelijk Fulton Street, World Trade Center en Cortlandt Street. Welke je kiest is afhankelijk van waar je vandaan komt. Via Google Maps kun je altijd super makkelijk ontdekken welke metrolijn je kunt gebruiken om in New York van A naar B te reizen.

Naast de Metro kun je nog de taxi nemen, of gebruik maken van bussen. Taxi’s zijn vaak erg duur en bussen duren een stuk langer dan de metro, want hier ben je toch afhankelijk van het verkeer.

Wat vonden wij van ons bezoek?

Een plek als dit bezoeken is niet leuk. Maar ik vond het indrukwekkend. Het 9/11 museum is het meest indrukwekkende museum waar ik ooit ben geweest. Ik was er stil van, wilde elk verhaal horen en heb er dan ook vrij lang rondgelopen. De verhalen en laatste telefoongesprekken van slachtoffers of familieleden, het deed mij wat. Verder ontdekte ik hier eigenlijk hoeveel ik niet wist over de aanslag. Ik had geen idee dat er 4 vliegtuigen waren, ik had geen idee wat er precies allemaal was gebeurd en wist eigenlijk alleen dat het was gebeurd en dat het heel erg was. Het 9/11 Memorial en Museum bezoeken in New York is wat mij betreft dan ook echt een must.

9/11 museum

Laatste tips voor het 9/11 Memorial en Museum in New York

Nu je een beeld hebt gekregen bij het 9/11 Memorial en Museum in New York, is het tijd om mijn laatste tips voor een bezoek te delen. Hieronder som ik ze op.

  • Bezoek je Ground Zero? Bekijk dan ook de andere bezienswaardigheden in de omgeving. Na de aanslagen van 9/11 is dit hele gebied herbouwd. Zo vind je hier het One World Trade Center. Hier kun je naar boven voor een indrukwekkend uitzicht op de stad. Verder kun je ook nog een bezoekje brengen aan de Oculus, een winkelcentrum met een hele bijzonder architectuur.
  • Neem hier echt je tijd voor. Wij hadden hierna eigenlijk iets teveel nog op ons programma staan. Dit vond ik achteraf jammer, want ik had liever nog iets meer tijd gehad. Wij zijn een ruime 3 uur binnen in het museum geweest.
  • Er zijn ook tours die je kunt volgen. In het museum kun je er ook voor kiezen om met een gids mee te gaan. Verder kun je ook een tour volgen buiten het museum over Ground Zero om zo nog meer te leren over de gebeurtenissen.
  • Je kunt het 9/11 museum bezoeken met een New York Pass. Lees in dit artikel meer over een New York Pass.
  • En ontdek na een bezoek aan dit indrukwekkende museum meer van New York. In dit artikel lees je wat je moet doen in New York.
Uitzicht vanaf het One World Trade Center
Oculus

Dit is wat mij betreft alles wat je moet weten over het 9/11 Memorial en Museum bezoeken. Wij vonden het heel indrukwekkend en werden er stil van. Ik kan het iedereen dan ook aanraden om hier heen te gaan. Laten we de slachtoffers nooit vergeten en hopen dat zoiets nooit meer gebeurt..

Heb jij het 9/11 Museum en Memorial in New York al eens bezocht?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows