Haal de reissferen in huis met deze prachtige wereldkaart!

door | Laatste update Apr 7, 2019 | Gepubliceerd Feb 23, 2018 | Reisgadgets, Reviews | 8 reacties

Hoewel ik nog thuis bij mijn ouders woon kun je in mijn kamer duidelijk zien dat ik dol ben op reizen. Mijn muur hangt vol met foto’s, mijn plank staat vol met fotoboeken en een wereldkraskaart is ook aanwezig. Toen wereldkaarten.nl ons vroeg om een wereldkaart te testen hoefden wij dan ook niet lang na te denken; natuurlijk willen we dat!

De opties

Als je een wereldkaart wilt bestellen voor in huis zijn er bij wereldkaarten.nl echt heel veel verschillende opties. Je hebt verschillende thema’s zoals trendy, historisch en dieren. Maar je kunt ook kiezen uit heel veel verschillende soorten materialen. Zo kan je een wereldkaart laten drukken op canvas, hout, aluminium, op een poster en op plexiglas. Je kunt ook kiezen voor een schoolplaat, maar ook een puzzel behoort tot de mogelijkheden. Wil je het echt groot in je huis terug laten komen? Dan kies je voor behang.

Wij besloten al heel snel dat wij voor een houten wereldkaart zouden kiezen. Kies je voor hout heb je opnieuw twee keuzes, ga je voor een plaat, of ga je voor planken. Wij kozen voor het laatste, zodat het hout echt een extra toevoeging geeft aan de wereldkaart.

Het design

Wij hadden al heel snel besloten dat wij een houten wereldkaart wilden. Ook hadden wij al snel door dat wij een historische of realistische wereldkaart wilden. Er zijn heel veel opties, dus kiezen was lastig, maar de vlinder wereldkaarten etc. vielen voor ons af. Uiteindelijk twijfelden wij heel erg tussen de wereldkaart papier doorsnede en de wereldkaart perkament krachtig. Hoewel ik ze later allebei wel in huis zou willen hebben, kozen wij toch voor de wereldkaart perkament krachtig. Bij deze kaart gaf het hout echt een extra toevoeging, bij de andere vond ik canvas toch mooier.

Wereldkaart wereldkaarten.nl

De bestelling

Het bestellen bij wereldkaarten.nl is heel makkelijk. Je klikt het product aan en je kiest het materiaal. Daarna kies je het formaat, zelf kozen wij voor 40×60, niet te klein, maar ook niet extreem groot. Vervolgens kun je er ook nog voor kiezen om er prikvlaggetjes bij te bestellen, dit kost je €8,95 extra. Super leuk als je wilt bijhouden waar je allemaal bent geweest, maar houd er rekening mee dat je dan wel gaten prikt in je mooie kaart. Ten slotte kun je tijdens je bestelling ook nog ervoor kiezen of je een ophangsysteem wilt bestellen, of niet. Dit ophangsysteem kost €3,47 en kan ik je zeker aanraden. Hoe hang je anders je mooie houten wereldkaart op zonder beschadigingen?

De levering

Na het bestellen was het tijd om te wachten tot de wereldkaart binnen kwam. Dit was nog best snel ook vond ik. Binnen een week stond de postbode bij ons voor de deur met een grote doos. Om de houten kaart zelf zat ook nog een extra bescherming en op deze manier kregen wij onze kaart onbeschadigd binnen, helemaal super dus!

Het resultaat

Maar dan nu het belangrijkste; hoe is het resultaat? Ik moet zeggen dat ik heel erg tevreden ben over de wereldkaart. De kaart zelf heeft prachtige kleuren en is super mooi afgedrukt, maar ook het hout vind ik echt een leuke toevoeging, het geeft een leuk effect. Op het hout zit een heel klein stukje wat ik iets minder geslaagd vind, maar volgens mij zit dit gewoon in het hout zelf en is het geen beschadiging. Het valt gelukkig ook helemaal niet zo op, dus ik vind het niet zo erg.

Voor nu staat de wereldkaart nog even in bewaring op mijn kamer, totdat wij na onze wereldreis een plekje voor onszelf hebben, dan wil ik deze prachtige kaart zeker in huis hebben. Het haalt echt even de reissferen in huis en ik ben sowieso dol op wereldkaarten!

Het enige nadeel verder vind ik de prijs, maar als ik rondkijk op het internet is je eigen foto op hout of canvas afdrukken sowieso echt heel duur. Als ik het daarmee vergelijk is wereldkaarten.nl eigenlijk nog best goedkoop en is het bij deze geen nadeel meer.

Wereldkaart wereldkaarten.nl
Wereldkaart wereldkaarten.nl
Wereldkaart wereldkaarten.nl

Alles op een rijtje

Hieronder heb ik nog even alle plus- en minpunten op een rijtje gezet, zodat alles duidelijk is.

Pluspunten 

+ De afdruk is van goede kwaliteit
+ Het hout geeft een leuke extra toevoeging
+ De verzending is snel
+ De site is duidelijk
+ Veel keuze, voor iedereen is er wel iets
+ De optie om prikvlaggetjes en een ophangsysteem bij te bestellen.

 

Minpunten

– Ik miste toch wel de kaarten waarbij de wereld 1 kleur is en de achtergrond neutraal, zonder teksten en quotes erop. Dat had ik ook leuk gevonden

Zoals je ziet ben ik heel tevreden over onze wereldkaart. Wil je ook zo’n mooie wereldkaart voor aan de muur? Neem dan zeker eens een kijkje op wereldkaarten.nl.

Hoe haal jij de reissfeer in huis?

 

Dit artikel bevat een product dat wij hebben gekregen om te reviewen. Wij geven echter altijd onze eigen mening. Voor meer informatie bekijk onze disclaimer

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow