Gorges de l’Ardèche; het pareltje van Frankrijk

by | May 8, 2016 | Europa, Frankrijk | 12 comments

Gorges de l’Ardèche is een echt pareltje in Frankrijk. Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier samen met mijn ouders, broertje en zusje een bezoek aan bracht. We reden vanaf onze camping in Larnas, richting de Pont d’Arc en ineens kwamen we deze prachtige plek tegen. Gorges de l’Ardèche is een plek die je echt niet mag missen als je een bezoek brengt aan de Ardèche in Zuid-Frankrijk. Het is een plek waar je uren lang je ogen uit kan kijken en van de ene in de andere verbazing valt. Vandaag vertel ik hoe jij je bezoek aan Gorges de l’Ardèche compleet kan maken!

Genieten van het uitzicht op Gorges de l’Ardèche

Wij kwamen dit pareltje per toeval tegen en zijn een aantal keer uitgestapt voor een prachtig uitzicht over dit mooi gebied. De canyon ligt tussen Vallon pont d’Arc en Saint Martin d’Ardèche. Als je hier de weg volgt word je constant verrast door mooi uitzichten. Op een aantal plaatsen langs de weg heb je parkeer plaatsen en heb je hele mooi uitkijk punten en foto momenten. Als je start in Vallon pont d’Arc rijd je aan de goede kant van de weg en heb je ook tijdens het rijden hele mooie uitzichten.

Gorges de l'Ardèche
Gorges de l'Ardèche
Gorges de l'Ardèche
Gorges de l'Ardèche
Gorges de l'Ardèche
Gorges de l'Ardèche
Gorges de l'Ardèche
Gorges de l'Ardèche

Bezoek de Gorges de l’Ardèche per kano

Wij hebben zelf een kanotocht van 12 kilometer in de Ardèche gedaan. Wij gingen met action midi sports. Je krijgt een ton mee om al je spullen in te doen en kan op pad. Wij startten twaalf kilometer buiten Vallon pont d’Arc, waar we met een busje naar toe werden gebracht en eindigen bij camping du midi in Vallon pont d’Arc. Deze kanotocht gaat niet door het stuk van de Gorges de l’Ardèche wat je op de foto’s hierboven zag, naar mijn mening het mooiste stukje van de gorges. Om hier wel per kano doorheen te gaan moet je een langere route nemen. Je wordt dan met het busje verder weg gebracht en moet een langer stuk kanoën. De route is dan langer dan 20 kilometer. Misschien dat je ter plekke ook een kortere route door dit stuk van de gorges kunt regelen, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

Iets wat je zeker niet mag vergeten tijdens het kanoën is een goede lunch! Wij kwamen langs een camping, maar alles daar was dicht dor de siësta, dus wij hadden geen eten. Niet handig als je actief bezig bent. Verder is jezelf goed insmeren een must, mijn benen verbranden nooit, maar ik heb het geweten, het deed nu heel veel pijn en was echt knal rood.

Kanoën in Gorges de l'Ardèche
Kanoën Gorges de l'Ardeche

Maak een mooie wandeltocht

De Gorges de l’Ardèche zijn onderdeel van een natuurreservaat en je kunt er ook goed wandelen. Dit hebben wij niet gedaan, maar schijnt heel mooi te zijn. De wandelingen zijn niet makkelijk en worden veelal georganiseerd gedaan door diverse organisaties. Je kunt in nabij gelegen plekken in vvv kantoors vragen naar wandelroutes langs Gorges de l’Ardèche. Office du toerisme in Ruoms organiseert het hele jaar door, bij goed weer, wandeltochten door dit prachtige gebied. Op hun site zijn foto’s te vinden en het ziet er werkelijk waar prachtig uit. Heel jammer dat wij zelf niet gewandeld hebben door dit prachtige stuk natuur.

Zwemmen bij le Pont d’Arc

Le Pont d’Arc ligt eigenlijk net buiten het reservaat Gorges de l’Ardèche, maar is één  van de bekendste plekken in dit gebied. Het is bekend door de natuurlijke brug die er te zien is. Ook kun je hier heel fijn zwemmen. Wij zijn hier meerdere keren geweest en alle keren was het echt heel leuk. Vanaf de weg heb je het mooiste zicht op le Pont d’Arc, dus als je langs rijdt parkeer dan zeker even je auto om van het uitzicht te genieten!

Wij zijn ook heel kort door het plaatsje Vallon pont d’Arc gelopen en dit was heel gezellig en sfeervol. Helaas heb ik hier geen foto’s van.

Le Pont d'Arc
Le Pont d'Arc
Le Pont d'Arc
Le Pont d'Arc
Le Pont d'Arc
Le Pont d'Arc

De Gorges de l’Ardèche is een van mijn favorieten plekken in Frankrijk, het is zo mooi en er is zoveel te zien en te doen in dit gebied. Zo kun je ook een dagje lama’s aaien bij de Ardèche lama’s, een park gelegen langs dit mooie natuur park. Als ik terug zou gaan zou ik zeker weer deze route rijden, gaan kanoën en ik zou dan wel een mooie wandeling maken door het natuurgebied.

Ben jij al eens in Gorges de l’Ardèche geweest?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows