Fraser Island Australië: de beste tips & mooiste bezienswaardigheden!

door | Laatste update Nov 28, 2021 | Gepubliceerd Jul 31, 2019 | Australië, Oceanië | 4 reacties

K’gari, beter bekend als Fraser Island, is een prachtig eiland gelegen langs de oostkust van Australië. K’gari is de Aboriginal naam van het eiland en betekent ‘paradijs’. Dit is niet voor niks, Fraser island in Australië is namelijk het grootste zandeiland ter wereld en is rijk aan prachtige meren en stranden. Het is letterlijk een paradijs en vandaag neem ik jullie mee naar dit prachtige stukje Australië en onze 3 dagen Fraser Island! Verder vind je in dit artikel tips voor Fraser Island en vertel ik je alles over een de Fraser Island tours, de Fraser Island bezienswaardigheden en wat je dus allemaal moet doen op Fraser Island in Australië! 

Fraser Island Australië 

Als je de oostkust van Australië bezoekt is een trip naar Fraser Island echt een must. Dit eiland lijkt klein op de kaart, maar Fraser Island in Australië is het grootste zandeiland ter wereld. Het eiland is 122 kilometer lang en 5 tot 25 kilometer breed. Fraser Island werd door de Aboriginals K’gari (paradijs) genoemd en behoort tot de staat Queensland. Hoewel Fraser Island een zandeiland is, is de natuur op het eiland divers. Zo vind je er mangrovebossen, tropische regenwouden, ecalyptusbossen en duinlandschap. Wij zagen op het eiland geweldige meren met extreem blauw water en hagelwitte stranden, maar hadden ook prachtige uitzichten en maakte een super mooie wandeling door het regenwoud. Heerlijk!

Wat Fraser avontuurlijk maakt is het gebrek aan wegen. Fraser Island is puur en er zijn geen wegen aangelegd. Gewone auto’s kunnen het eiland dan ook niet op. Je rijdt namelijk over stranden en door het ruige binnenland. De enige manier om Fraser Island te bezoeken is dan ook door met je eigen of gehuurde 4×4 het eiland op te gaan. Je kan ook een tour doen en bij een aantal van die Fraser Island tours kan je ook gewoon zelf rijden, wel zo leuk!

3 dagen Fraser Island Australië: wat te doen op Fraser Island? 

Je kan best een dagtrip doen richting Fraser Island in Australië, maar dit betekent ook dat je de mooiste plekjes gaat missen en dat je behoorlijk moet haasten. Fraser Island is 122 kilometer lang, maar rijden over zand en onverharde wegen duurt nou eenmaal best lang.

Als je 2 dagen hebt, heb je al wat meer tijd om het eiland te ontdekken. Maar ook dan moet je behoorlijk haasten. Vaak heb je geen enkele volle dag omdat je in die twee dagen ook nog naar Fraser Island toe moet en er weer vanaf moet. Daarnaast is Fraser juist zo leuk omdat je er zoveel fijne relax plekken hebt. Met 2 dagen heb je hier gewoon geen tijd voor.

Het is daarom het beste om te kiezen voor 3 dagen Fraser Island. Dan heb je tijd om ergens wat langer te genieten en kan je echt alle mooie plekken van het eiland bezoeken.

Zelf kozen wij ook voor 3 dagen Fraser Island. Wij hebben zelf geen 4×4 en geen ervaring met het rijden hierin. Daarom kozen wij voor een Fraser Island tour. Maar, omdat wij het zelf rijden wel wilden proberen, kozen wij voor een Tag-a-long-tour. Dit betekent namelijk dat je in verschillende 4×4 wagens rijdt en dus ook zelf de kans krijgt om te rijden. Wel zo gaaf! Wij gingen met K’gari Fraser Island Adventures, dat toen nog Dropbear heette. Dropbear bestaat overigens wel gewoon nog steeds, alleen doen ze nu tours door heel Australië en worden de Fraser Island tours georganiseerd onder de nieuwe naam. De tour is ook iets anders geworden, dus het kan ook iets anders zijn dan hoe ik er hieronder beschrijf. 

Hieronder vertel ik hoe onze 3 dagen op Fraser Island eruit zagen en daarna geef ik nog wat praktische tips voor Fraser Island en vertel ik over de dingen die je moet weten. Ook als je zelfstandig naar Fraser Island gaat is dit artikel handig, want je weet hierdoor gelijk wat de mooiste Fraser Island bezienswaardigheden zijn! 

 

Op naar Fraser Island 

Om 5:00 ’s ochtends gaat onze wekker. Heel vroeg, eigenlijk veel te vroeg. Maar goed, het heeft een goede reden, want vandaag begint onze 3 daagse tour naar Fraser Island met Dropbear (wat inmiddels dus K’gari Fraser Island Adventures heet). We pakken onze spullen in, ontbijten en rijden naar het hoofdkantoor van Dropbear in Noosa. Hier mogen wij onze campervan gratis parkeren, ideaal. Dit kan niet bij elke organisatie, iets om rekening mee te houden! We melden ons aan, kunnen inchecken en eten nog even wat fruit en drinken thee en koffie. 

Langzaam komen ook de andere mensen binnen. Wij hebben een groep van 23 blijkt. Maar niet iedereen komt naar Noosa, sommige mensen wachten op ons in Rainbow Beach. 

Voor we gaan rijden krijgen wij een safety-video te zien. Hierin wordt alles vertelt over het veilig rijden op Fraser Island in Australië en alle andere dingen waar wij rekening mee moeten houden de komende dagen. 

Dan verdelen wij ons over vier auto’s. Luke, onze gids gaat in de voorste. Hij rijdt altijd en in de rest van de auto’s mag een van ons steeds rijden. Op het eiland zelf zullen we nog maar drie auto’s hebben, want onze groep is kleiner dan normaal. In Rainbow Beach pikken we nog wat mensen op en laten we de banden van de Toyota Landcruisers een stukje leeglopen. Hierdoor heb je straks op het zand meer grip en dat is wel zo fijn! 

Als we iedereen hebben en de banden wat leger zijn, rijden wij richting de boot van Fraser Island. De overtocht met de ferry is kort en voor we het weten rijden we het strand op; welkom op K’gari! 

 

3 dagen Fraser Island: op naar het eiland!
Op naar Fraser Island Australië
3 dagen Fraser Island: op naar het eiland!
3 dagen Fraser Island: op naar Fraser!

Lake Boomanjin 

Nadat wij bij de camping van K’gari Fraser Island Adventures zijn geweest (waarover ik later meer vertel) en wat uitleg hebben gehad over Dingo’s op Fraser Island rijden wij naar onze eerste bestemming: Lake Boomanjin. Een meer wat eigenlijk maar door weinig mensen wordt bezocht, maar wel heel bijzonder is. Het water van Lake Boomanjin lijkt namelijk net thee. Ook heeft dit meer helende krachten en is het dus zeker goed om er even een duik te nemen.

Wat Lake Boomanjin heel leuk maakt, is het feit dat er verder helemaal niemand is. Je hebt alle ruimte voor jezelf en kunt er fijn relaxen op het strand, of een potje volleybal spelen, zoals wij deden. Het strand zelf is trouwens nog best wit ook! Zeker een van de leukste Fraser Island bezienswaardigheden! 

3 dagen Fraser Island: Lake Boomanjin
Lake Boomanjin

Lake Birrabeen 

Na het meer met de theekleur rijden wij opnieuw via een inland weg richting een meer toe, dit keer naar Lake Birrabeen. Onze gids Luke vertelt dat dit zijn favoriete meer is. Het lijkt veel op het populaire Lake Mackenzie, met heel blauw water en wit zand, maar is vele malen rustiger. Sterker nog: je bent er meestal de enige! Daar houden wij van. Zeker een van de leukste tips voor Fraser Island in Australië dus! 

Lake Birrabeen heeft een mooi wit strand waar je kunt relaxen, maar het meer zelf is ook fijn en geschikt om te zwemmen. Toen wij dit meer bezochten was het vrij koud, dus wij bleven op het zand en genoten gewoon van de uitzichten.

Lake Birrabeen

Zonsondergang, sterren kijken en een zonsopkomst op het strand

Na een bezoek aan deze twee meren is het tijd om terug te rijden richting de camping. Hoewel de meren helemaal niet zo ver weg waren, kost het best veel tijd om op Fraser Island te rijden. Als we aankomen bij de camping lopen Remco en ik even naar het strand om de zonsondergang te bekijken. Helaas is ie niet zo spectaculair, maar we raken wel aan de praat met twee Duitse meiden van onze groep. Gezellig!

We eten met zijn allen (waar ik later ook over vertel) en na het eten gaan we op het strand sterren kijken. Hoewel het bewolkt is op sommige plekken, zien we enorm veel sterren en kan je zelfs heel licht de melkweg zien. Zo gaaf! Op Fraser Island is geen lichtvervuiling en dat maakt Stargazing hier echt geweldig. We blijven op het strand tot het gaat regenen en kletsen daarna nog wat met de groep. Vervolgens duiken wij onze tent in.

We beginnen de tweede dag heel erg vroeg, want we gaan de zonsopkomst bekijken. Ondanks de bewolking is de zonsopkomst prachtig om te zien.

Ook als je Fraser Island op eigen houtje bezoekt is het echt een aanrader om een mooie plek te zoeken voor de zonsopkomst en de zonsondergang. En ook sterren kijken is echt iets wat je moet doen op Fraser Island in Australië! 

Zonsopkomst op Fraser Island

Lake Wabby

Elke tour naar Fraser Island is anders, vertelt onze gids Luke. Wat je op welk moment doet hangt namelijk sterk af van eb en vloed. Als het vloed is moet je het rijden op het strand namelijk zoveel mogelijk vermijden. Soms is er dan niet eens ruimte om echt over het strand te rijden. Omdat het in de ochtend vloed is, starten wij onze dag bij Lake Wabby. Een bijzonder meer. Voor dit meer moet je 45 minuten lopen, maar dat is het waard. Lake Wabby ligt tussen prachtige zandduinen en dat geeft toch wel een bijzonder gezicht. Het water is een beetje groenig en je kan heerlijk zwemmen in dit meer. Wij waren de eerste die bij dit meer aan kwamen, dus dat maakte het extra leuk.

Lake Wabby

Maheno Shipwreck 

Onze volgende stop is het Maheno Shipwreck. Dit is een van de meest bijzondere Fraser Island bezienswaardigheden op, aangezien dit plekje over een aantal jaar niet meer bestaat. In 1935 kwam het schip terecht in een zware cycloon en is het aangespoeld op het strand van Fraser Island. Het schip is hier nooit meer weggehaald en ligt dus al bijna 85 jaar op dezelfde plek. Het schip zakt steeds verder weg in het zand en daarom gaat deze bezienswaardigheid uiteindelijk helemaal verdwijnen. Wij spraken iemand die hier tien jaar geleden ook was en volgens hem was het verschil nu al enorm! Zeker leuk om even te bezoeken tijdens je 3 dagen Fraser Island. 

 

Maheno Shipwreck tijdens 3 dagen Fraser Island

The Pinnacles 

Na het scheepswrak rijden wij over het strand door naar onze volgende korte stop; The Pinnacles. The Pinnacles zijn prachtige, gekleurde rotsen bij het strand. Het is echt een stop waard, ondanks dat je het snel gezien hebt. Vanaf de Pinnacles kun je een kort stukje lopen om de rotsen nog beter te kunnen bekijken. Als je hierna weer verder rijdt, kijk dan zeker goed om je heen, want je komt meer van dit soort mooie stukjes tegen langs het strand!

The Pinnacles Fraser Island
The Pinnacles Fraser Island

Champagne Pools 

Om onze volgende stop te bereiken rijden wij een wat langer stuk over het strand. We gaan nu namelijk naar het verste punt wat wij zullen bezoeken op Fraser Island in Australië; de Champagne Pools. Na een stukje rijden parkeren we de auto’s en begint een korte wandeling naar een prachtig, natuurlijk, zwembad. De wandeling zelf is al prachtig, je hebt namelijk vanaf hier mooie uitzichten over de stranden van Fraser island. Een tijdje later hebben wij ook een mooi uitzicht op de Champagne Pools zelf. In het begin is het druk, maar op een gegeven moment hebben wij dit geweldige plekje helemaal voor onszelf.

De Champagne Pools zijn echt een van de hoogtepunten van Fraser Island en dit behoort dan ook zeker tot een van de leukste Fraser Island tips. Je kunt hier heerlijk zwemmen en vooral tijdens vloed word je bedolven onder de golven. Zo leuk! De Champagne Pools danken hun naam trouwens ook aan de golven die over de rotsen heen, het ‘zwembad’, in slaan. Als dat gebeurt zie je soms wat bubbels, net zoals bij Champagne.

Champagne Pools 3 dagen Fraser Island
Champagne Pools 3 dagen Fraser Island
Fraser Island uitzichten

Indian Head

Indean Head is een geweldig uitzichtpunt op Fraser Island, vlakbij de Champagne Poules. Voordat wij aan de simpele klim beginnen, vertelt Luke ons nog een verhaal over Indian Head en Fraser Island. Daarna beginnen wij aan de klim. Voor je het weet ben je alweer boven en daar genoten wij een lange tijd van het prachtige uitzicht. Voor ons was dit een van de hoogtepunten van Fraser Island. Het uitzicht is hier namelijk echt heel mooi! En mooie uitzichten vervelen nooit. Naar dit uitzichtpunt gaan is dan ook echt iets wat je moet doen op Fraser Island in Australië! 

Indian Head uitzicht tijdens 3 dagen Fraser Island

Eli Creek

We sluiten dag 2 af bij Eli Creek, een super mooi, helder beekje aan het strand. We lopen eerst een stukje en we gaan vervolgens met zijn allen in het beekje staan. Daar vertelt Luke het een en andere over Eli Creek. Zo is Eli Creek zo helder en het water zo zuiver, dat je het gelijk kan drinken. Het water is echter wel heel koud. Toch gaan we erin ‘zwemmen’ om weer terug te komen bij het beginpunt. Op het diepste punt komt het water nauwelijks tot je knieeën, dus echt zwemmen kan je het niet eens noemen. En om gelijk maar even aan de kou te wennen, gooit Luke ons allemaal zeiknat.

Als de koude zwempartij voorbij is hebben we nog wat relaxtijd. We kunnen tuben over Eli Creek (super leuk) en krijgen nog wat fruit. Normaal is dit ook het moment waarop je kan leren om een boomerang te gooien. Ik keek hier erg naar uit, maar bij ons was de wind helaas veel te hard. Eli Creek is in ieder geval wel echt een aanrader en behoort zeker bij de leukste Fraser Island bezienswaardigheden. 

Didgeridoo lessen 

In de avond na het eten pakt Luke de Didgeridoos erbij, een typisch Australisch instrument, wat behoorlijk moeilijk is om te bespelen. Hij speelt een stukje op een didgeridoo en vertelt ons hoe dit moet, daarna mogen wij dit zelf ook proberen. Sommige kunnen het verbazingwekkend goed, maar ik bakte er helemaal niks van. Dit didgeridoo moment zorgde in ieder geval voor enorm veel lol bij iedereen. Een leuk moment tijdens onze 3 dagen Fraser Island! Gelijk ook een voordeel aan een Fraser Island tour, zonder tour met gids zou je dit nooit gedaan hebben! 

Lake McKenzie, een van de mooiste Fraser Island bezienswaardigheden! 

De derde dag is inmiddels aangebroken en dat betekent dat het ook de laatste dag is van onze 3 dagen Fraser Island. Wat is de tijd snel gegaan zeg! Gelukkig hebben we nog wat leuke stops voor we weer richting Noosa zullen vertrekken en onze 3 dagen Fraser Island definitief afsluiten. 

De eerste stop is Lake McKenzie, het populairste en mooiste meer van Fraser Island in Australië. Dit meer is echt extreem helder en extreem blauw en het zand is heel wit. Het is alsof je bij Whitsundays bent. Wij vertrekken vroeg richting Lake McKenzie en dat is een goede zet, wij zijn namelijk helemaal de enige bij dit meer! Volgens Luke kan het snel druk worden, dus wij wandelen snel richting het meer en genieten daar van de rust. 

Het is prachtig. Het is een van de mooiste meren die ik ooit zag. Het water is onvoorstelbaar blauw en het strand zo extreem wit. Dat verwacht je niet van een zoet water meer. 

De weersvoorspellingen voor vandaag waren zo slecht, maar wij konden toch nog genieten van een zonnetje bij Lake McKenzie. Tussendoor werden wij twee keer lastig gevallen door een enorme bui, maar als je in het water ligt, maakt dat eigenlijk helemaal niet uit. Lake McKenzie is een van de top Fraser Island bezienswaardigheden en hier een duik nemen is echt iets wat je moet doen op Fraser Island. Als je het meer echt op zijn mooist wilt zien ga je vroeg heen, net zoals wij. Want als het leeg is is het toch gewoon het allermooist! 

Lake McKenzie
Lake McKenzie op Fraser Island
Lake McKenzie op Fraser Island
Lake McKenzie

Wanggoolba Creek

Onze laatste stop tijdens onze 3 dagen op Fraser Island is Wanggoolba Creek. Wanggoolba Creek is een ontzettend helder beekje, waardoor je bijna niet ziet dat er überhaupt een beekje loopt. Rondom het beekje vind je een prachtig stuk regenwoud. Luke vertelt ons onderweg van alles over alle bomen die we tegenkomen. Ook vertelt hij over de geschiedenis, zo was voor de Aboriginals Wanggoolba Creek heilig. 

Na onze wandeling gaan we picknicken en hebben wij onze laatste lunch met zijn allen op een prachtige plek! Wanggoolba Creek mag je ook zeker niet missen als je op eigen houtje Fraser Island in Australië bezoekt. Je kunt gewoon heel makkelijk het duidelijke wandelpad volgen. Het is zeker een van de beste Fraser Island tips! 

Wanggoolba Creek

Afscheid nemen van Fraser Island 

Voor we helemaal richting de boot gaan eten wij nog met de hele groep een ijsje bij de accommodatie voor de twee daagse tour van K’gari Fraser Island Adventures. Ook krijgen we nog wat fruit en praten we gezellig na. We verdelen onszelf daarna weer over vier, in plaats van drie, auto’s en nemen nu toch echt afscheid van Fraser Island.

Om beurten rijden wij nog een laatste stukje over het strand, om vervolgens met de boot weer aan te komen op het vaste land van Australië. Daar komen we nog even bij elkaar, maakt Luke nog een groepsfoto (die met de auto’s) en bespreken we de afgelopen drie dagen. Daarna rijden wij via Rainbow Beach, terug naar Noosa. Waar we definitief afscheid nemen van de groep en van onze heerlijke 3 dagen Fraser Island.

Overige + praktische Fraser Island tips

Nu heb ik verteld hoe onze dagen eruit zagen op Fraser Island, maar ik heb eigenlijk nog niks verteld over het eten op Fraser Island, het rijden, het kamperen en het wildlife op Fraser Island. Dat doe ik hieronder. Ten slotte vertel ik kort iets over het doen van een tour en het zelf bezoeken van Fraser Island in Australië. 

Het eten op Fraser Island 

Wat je eet op Fraser Island hangt ontzettend af of je zelf gaat, of met een tour. Houd er in ieder geval rekening mee dat er nauwelijks winkels zijn op Fraser Island. De winkels die er zijn, zijn ontzettend duur. Als je zelf richting Fraser Island komt, houd er dan rekening mee dat je voldoende eten meeneemt, zodat je ter plekke niks meer hoeft te kopen.

Als je met een tour gaat, zitten ontbijt, lunch en diner bij je tour inbegrepen. Zelf kregen wij ook nog een keer wat fruit. Veel snacks zijn er niet, dus als je wat meer wilt dan alleen ontbijt, lunch en diner, is het handig om van te voren zelf wat snacks te halen en mee te nemen. Voor drinken geldt dit ook, wij kregen alleen water, koffie en thee, de rest moet je zelf meenemen.

Ik kan natuurlijk alleen iets vertellen over het eten wat wij kregen bij K’gari Fraser Island Adventures en dit eten was prima. Als ontbijt kregen we toast met ei en nog wat andere dingetjes, als lunch wraps met divers beleg en als diner ging 1 keer de BBQ aan en aten wij een keer een rijstgerecht. Dit was allemaal prima en er was genoeg voor iedereen.

Overnachten en kamperen op Fraser Island in Australië

Bij de meeste tours ga je kamperen in een tent en dit is niet ontzettend luxe. Onze camping bestond uit een paar 3 persoons tenten (waar je met zijn tweeën in ging), een toilet en twee douches met warm water. Dit is luxe voor Fraser Island, want de meeste campings hebben nog veel minder. Onze camping had ook een keuken met zit plek, waar wij altijd gingen dineren met zijn allen. 

Bij K’gari Fraser Island Adventures zijn alle kampeerspullen bij de prijs inbegrepen. Er zijn bedrijven waarbij dit niet het geval is. Wij kregen een laken, een slaapzak en een kussen. In de tent lag ook een dun matje. De eerste nacht heb ik letterlijk niet geslapen en was vreselijk, de tweede nacht ben ik geen minuut wakker geweest en was het prima.

Als je zelf een bezoek brengt aan Fraser Island en dus niet mee gaat met een tour is het belangrijk dat je je campsites van te voren boekt. Wil je niet kamperen? Er zijn ook een aantal andere accommodaties op Fraser Island. Maar heel eerlijk? Kamperen hoort eigenlijk gewoon een beetje bij Fraser Island en maakt de trip helemaal compleet! Dan ben je namelijk pas echt midden in de natuur. 

Kamperen op Fraser Island

Rijden op Fraser Island 

Het rijden op Fraser Island is een van de leukste dingen om te doen. Er zijn geen wegen, dus je rijdt op heftige inland tracks en op het strand. Voor vertrek krijg je uitleg over het rijden en als je een tag-a-long-tour doet rijd je gids altijd voorop. Wij hadden in elke auto een walkie talkie en als we iets moesten doen vertelde de gids dit. Het rijden was hierdoor heel makkelijk. De auto’s waren trouwens ook allemaal automaten, dat scheelt ook. Bij veel andere bedrijven moet je vaak wel schakelen.

Als je rijdt is het belangrijk om afstand te houden, je remweg is namelijk langer. Verder moet je je aan de snelheden houden, rijd liever wat langzamer dan te hard. Op het strand mag je 80 km/uur en op de inland tracks 30. Het slimste is om te rijden in de bandensporen van andere auto’s. Vermijd het rijden door golven, je auto kan dan namelijk heel abrupt stoppen en op zijn kant vallen, dit wil je niet!

Als je wilt rijden op Fraser Island in Australië moet je minimaal 21 jaar oud zijn en 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Dit geldt voor elke tour, maar ook als je Fraser Island zonder tour bezoekt. 

Wildlife op Fraser Island in Australië

Fraser Island heeft veel wildlife, waaronder spinnen, slangen en dingo’s. De Dingo’s zijn wel iets waar je even rekening mee moet houden. Dingo’s zien er namelijk uit als honden, maar zijn compleet anders. Dingo’s zijn wilde dieren en kunnen nog wel eens agressief worden. Zorg dat je geen eten bij je hebt in een tas als je gaat wandelen, want daar komen ze sowieso op af. Als je ergens gaat wandelen, neem dan ook altijd een stok mee. Zo kan je jezelf beschermen als een dingo agressief wordt. Deze stokken hebben wij niet nodig gehad, ook al zagen wij wel wat dingo’s. Maar het is uit voorzorg, want in het verleden zijn er wel eens mensen aangevallen door dingo’s.

Van te voren was ik bang veel spinnen tegengekomen. In werkelijkheid zag ik er twee, hoog in een boom, niet bij de camping in de buurt. Verder hebben we 1 slang gezien, langs de weg. Natuurlijk heb je altijd een kans dat je ze wat meer ziet en dat ze ook een bezoekje brengen aan je tent. 

 

Dingo

Zelf naar Fraser Island of met een tour? 

Je kan ervoor kiezen om zelf richting Fraser Island te gaan, of met een tour, zoals wij deden. Als je zelf gaat moet je of een 4×4 huren, of er al eentje hebben. Als je er al een hebt, moet je een permit aanvragen voor je met je eigen 4×4 naar Fraser Island kan. Als je met een gehuurde 4×4 door Australië reist is het handig om van te voren na te vragen of je hiermee ook naar Fraser Island mag. Dit mag namelijk niet altijd! Verder moet je ook je eigen verblijfplaatsen etc. regelen. Wij hebben Fraser Island niet bezocht op eigen houtje, dus ik kan er verder weinig over vertellen. Wil je echt graag zelf naar Fraser Island? Lees dan eens de blog van Shamira, die met haar eigen 4×4 naar Fraser Island ging.

Als je met een Fraser Island tour wilt, heb je ontzettend veel keuze. Ik kan je aanraden om voor een 3 daagse tour te kiezen. Fraser Island is heel groot en je mist echt leuke en gave plekken als je maar 1 of 2 dagen gaat. Je hebt Fraser Island tours die gericht zijn op mensen die van feesten houden, maar je hebt ook tours die totaal niet om het feesten draaien. Zelf kozen wij Dropbear, wat nu dus K’gari Fraser Island Adventures heet, waarbij de gemiddelde leeftijd rond de 27 lag en we gewoon in de avond gezellig wat dronken, maar niet gingen feesten. Dropbear is nummer 1 op Tripadvisor en dus sowieso een hele goede keuze.

Onze tour regelden wij via Dutchies Travel, zodat wij een leuke korting kregen. Zij hebben ook een lijstje met de beste tours voor je, zodat je kunt kijken wat het beste bij je past. Dit lijstje vind je hier.

Ik kan een Fraser Island tour aanraden, omdat wij onze 3 dagen Fraser Island juist zo leuk vonden doordat we met een groep waren. Maar ook omdat we een gids hadden die ons alles kon vertellen wat we maar wilden weten. De tour was super duur (499 AUD, zonder korting), maar elke cent helemaal waard. Ik zou het zo nog eens doen! Ook voelde ik mij comfortabeler met rijden over dit soort wegen, er is namelijk iemand bij die altijd weet wat je moet doen en je dus kan helpen.

 

Wij hebben echt een heerlijke tijd gehad op Fraser Island in Australië en ik kan iedereen aanraden om ook te gaan. De organisatie was top en is naar mijn mening niet voor niks de nummer 1 op Tripadvisor. Onze 3 dagen Fraser Island is een van de hoogtepunten van onze hele reis door Australië. Dus, waar wacht je nog op? 

Hopelijk heb je ook gelijk genoeg Fraser Island tips kunnen verzamelen, weet je wat de leukste Fraser Islands tours zijn en wat je moet doen op Fraser Island.  

Ben jij al eens op Fraser Island Australië geweest? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow