Fietsen op reis: dit zijn de mooiste plekken!

by | Sep 25, 2019 | Lijstjes | 18 comments

Als echte Nederlander is de fiets toch wel een van mijn favoriete vervoersmiddelen. Fietsen op reis doen wij dan ook graag en is echt ontzettend leuk om te doen. Je komt zo op plekken waar je anders nooit zou komen en bent even één met de natuur. Daarnaast is fietsen gezond. Genoeg redenen dus om een fiets te huren en lekker te gaan fietsen op reis!

Fietsen op reis

Fietsen op reis doen wij graag. In dit artikel deel ik onze favoriete plekken om te fietsen op reis, van over de hele wereld. Daarnaast geef ik ook nog wat praktische tips voor fietsen op reis. Maar goed, genoeg gepraat, dit zijn de mooiste plekken om te fietsen op reis!

1. Yangshuo, China

Een van de mooiste plekken ter wereld die wij verkenden per fiets is toch wel Yangshuo in China. Hier fiets je langs de Li-River, het Chinese platteland en de prachtige karstgebergten van Yangshuo. Het is echt geweldig mooi. Tijdens je fietstocht hier ben je echt één met de natuur. Het is overal zo heerlijk stil en je kunt genieten van het lokale leven en de mooie natuur. Je kan rondom Yangshuo meerdere routes fietsen, de mooiste routes vind je als je gewoon een kaart haalt bij het informatie punt en de fietspaden langs de rivier volgt.

Een fiets huren in Yangshuo kost je iets meer dan €2,- per dag. Wil je je fietstocht helemaal compleet maken? Fiets dan heen en pak de boot terug. Zo maak je gelijk een prachtige boottochtje op een vlot over de Li-River.

Yangshuo China, fietsen op reis
Yangshuo China, fietsen op reis
Yangshuo China, fietsen op reis

2. Ubud, Bali

Bali is een geweldig eiland, maar soms kan het lastig zijn om het lokale leven van Bali te zien en te ervaren. Veel plekken zijn nou eenmaal enorm toeristisch. Toch hoef je niet enorm veel moeite te doen om het echte Bali te zien. Als je namelijk gaat fietsen in de omgeving van Ubud met één van de vele organisaties, kom je ineens geen enkele toerist meer tegen. Je fietst langs prachtige groene rijstvelden en door vele dorpen waar kinderen op straat spelen. Ook maak je een stop bij een traditioneel Balinees huis en mag je binnen een kijkje nemen. Hier woont ook echt nog een familie, dus dit is ontzettend interessant!

Het fietsen op Bali werd een van de hoogtepunten van onze reis op dit geweldige Indonesische eiland. Hier zagen wij het lokale leven en heel veel prachtige, groene natuur. We fietsten 23 kilometer in de omgeving van Ubud, maar alles ging naar beneden, dus zwaar was het absoluut niet.

Fietsen op reis: ubud, Bali
Fietsen op reis: ubud, Bali
Fietsen op reis: ubud, Bali

3. Zion National Park, Amerika

In Amerika kan je op veel plekken een fiets huren om zo de natuur te verkennen of steden te ontdekken. Zion National Park in Amerika is een hele goede plek om te fietsen op reis. Het nationale park is namelijk enorm druk bezocht en je kan hierdoor alleen met de fiets of met de shuttlebus door de Zion Canyon heen. Als je voor de bus gaat moet je vaak lang wachten en kan je niet overal stoppen waar je maar wilt. Ga je fietsen? Dan kan je overal stops maken voor een mooie foto en hoef je niet te wachten. Je fiets kan ook mee met de shuttlebus, zodat je niet heen en terug hoeft te fietsen.

Wij kozen zelf voor de bus en dat vind ik nog altijd jammer. Een fiets had ons namelijk veel meer vrijheid gegeven en die vrijheid miste ik nu echt enorm in Zion National Park. Je kan je fiets gewoon parkeren bij een van de vele mooie wandelingen en vanaf die wandelingen genieten van de geweldige uitzichten op de Zion Canyon.

Zion in Amerika, een prachtige plek om te fietsen
Zion in Amerika, een prachtige plek om te fietsen
Zion in Amerika, een prachtige plek om te fietsen

4. San Francisco, Amerika

We blijven nog even in Amerika, want daar zijn nou eenmaal enorm veel plekken waar je goed kunt fietsen. Een van de beste plekken om te fietsen op reis is San Francisco in Amerika. Als je hier namelijk bent is het echt een must om over de Golden Gate Bridge te fietsen. Deze iconische brug is prachtig om te zien, dit komt onder andere door de mooie ligging.

Een groot voordeel van fietsen over de Golden Gate Bridge is dat je de brug over kan steken en hem vanaf verschillende plekken kunt bewonderen. Als je met de bus gaat ben je enorm beperkt waar deze bus stopt. Daarnaast is fietsen op de Golden Gate Bridge gewoon een ervaring die je niet mag missen.

Fietsen op reis: San Francisco

5. Queenstown, Nieuw-Zeeland

Huur een mountainbike en ontdek de geweldige omgeving van Queenstown met de fiets. Langs het prachtige Lake Wakatipu kan je prachtige fietstochten maken. Het meer is echt geweldig mooi om te zien en de uitzichten die je tijdens het fietsen hebt vervelen echt nooit.

Naast fietsen rondom het meer zijn er bij Queenstown nog veel meer plekken waar je kan fietsen en prachtige routes kunt rijden. Vraag dit bij je accommodatie, of vraag dit na bij de fietsenverhuur. Zelf hebben wij helaas niet gefietst in Queenstown. Er is daar namelijk zoveel te doen dat wij hier helemaal geen tijd meer voor hadden.

Queenstown Nieuw-Zeeland Lake Wakitipu

6. Texel, Nederland

Nederland is een echt fietsland, dus bij een artikel over fietsen op reis mag Nederland natuurlijk niet ontbreken. Ook in Nederland kan je namelijk prima op reis of op vakantie. Er is genoeg te zien en genoeg te ontdekken! Ik fiets regelmatig mooie routes in Nederland. Zo fietsen wij in de omgeving van Elburg en Vierhouten, maar gingen wij ook fietsen in Laag-Holland en rondom Giethoorn. Ook zijn wij gaan fietsen in Drenthe en langs de bollenvelden in Noord-Holland. Genoeg prachtige routes dus!

Mijn favoriete plek om te fietsen in Nederland is toch wel Texel. Texel is prachtig en geeft je een waar vakantie gevoel. Daarnaast is Texel enorm afwisselend. Je vindt er prachtige duingebieden, stranden, bossen en leuke steden. Daarnaast is het platteland van Texel ook leuk om doorheen te fietsen. Je kan op Texel talloze routes fietsen en het leukste is om diverse knooppunten te volgen. Mijn favoriete plekken op Texel zijn de duinen en het plaatsje de Koog, het is daar zo gezellig!

Ik schreef ook eens een artikel over onze fietsroute op Texel

Fietsen op Texel, fietsen op reis,

Tips voor fietsen op reis

Nu je weet wat de 6 leukste plekken zijn om te fietsen op reis, is het tijd om wat praktische tips te delen:

  • Huur (of koop) een goede fiets. Wij hadden op Nusa Lembongan bij Bali ook fietsen gehuurd, deze waren echter zo slecht dat het fietsen een ramp was, in plaats van leuk. Soms kan je beter meer betalen voor een goede fiets! Als je veel in Nederland gaat fietsen is het slim om een goede fiets te kopen. Goede fietsen kan je bijvoorbeeld kopen op fietsenopfietsen.nl
  • Stippel van te voren een leuke route uit. Fietsen is leuk en het is fijn als je gewoon elke keer weet welke kant je op moet, zonder dat je dat ter plekke steeds moet bepalen. Van te voren kan je ook beter beslissen welke plekken je echt moet opnemen in je fietsroute.
  • Neem altijd een setje mee om je banden te kunnen plakken onderweg. Niets is vervelender dan in de middle of nowhere een lekke band te hebben en geen kant meer op te kunnen. Deze setjes zijn vaak compact, dus ook als je op reis bent kan je dit makkelijk meenemen.
  • Zorg voor voldoende eten en drinken. Je weet nooit wanneer je onderweg restaurants of winkels tegenkomt, zorg daarom altijd dat je iets te eten en te drinken bij je hebt!
  • Neem je EHBO setje mee. Dit moet je eigenlijk altijd meenemen als je op reis een dag iets gaat doen. Je weet nooit wanneer het van pas komt en het is stom als je het in je hotel laat liggen.
  • Zorg voor de juist kleding. Als je een lange afstand gaat fietsen is het handig om na te denken over je kleding. Zorg voor kleding dat niet schuurt. Een kort rokje is ook niet heel handig op de fiets.
  • Neem een goed slot mee! Niets is vervelender dan dat jouw gehuurde (of eigen) fiets wordt gestolen omdat hij niet op slot stond. Goede sloten zijn bijvoorbeeld Axa sloten van de slotenspeciaalzaak.
fietsen op reis, Texel

Zo, dit waren mijn tips voor het fietsen op reis. Hopelijk heb je nu genoeg tips verzameld en leuke inspiratie op gedaan voor plekken waar je kan fietsen op reis. Laat de auto of de bus gewoon een keer voor wat het is. Fietsen is leuk en gezond! Je komt op mooie nieuwe plekken en kunt echt genieten van de natuur. Wij gaan hopelijk nog veel bestemmingen ontdekken met de fiets, dus wie weet wordt dit lijstje ooit nog eens aangevuld met andere mooie plekken.

Ga jij wel eens fietsen op reis?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen, voor meer informatie bekijk onze Disclaimer.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow