Fietsen in Central Park in New York

door | Laatste update Nov 22, 2023 | Gepubliceerd Aug 23, 2023 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 6 reacties

Central Park is een van de meest beroemde parken ter wereld. Dit park ligt midden in Manhattan in New York en is de perfecte plek om de drukte van de stad even te ontwijken. De beste manier om Central Park te verkennen is met de fiets, dus in dit artikel vertel ik je alles over fietsen in Central Park.

Central Park in New York

Central Park is een groot stadspark midden in Manhattan in New York. Het is het meest bekende park van New York en misschien ook wel van heel Amerika. Veel films en series zijn (deels) opgenomen in Central Park. Je zult dan ook veel bekende plekken tegenkomen als je op ontdekking gaat in Central Park in New York.

Central park is 4 kilometer lang en heeft een totale oppervlakte van 341 hectare. Er was 16 jaar nodig om dit park aan te leggen. Je vindt in het park diverse meertjes, prachtige wandelpaden, open grasvlaktes, sportvelden en nog veel meer. In dit artikel neem ik je mee naar Central Park in New York.

Fietsen in Central Park

Je kunt Central Park in New York op diverse manieren verkennen. Je kunt wandelen, fietsen of mee met een soort fietstaxi. De beste manier vinden wij zelf fietsen in Central Park, op die manier kun je een wat groter deel van het park verkennen. Want Central Park is groot! Maar je hebt ook alle vrijheid om even af te stappen en om een stukje te lopen. Ik ga je in dit artikel meenemen naar Central Park en onze middag fietsen in Central Park. Ik vertel je straks over fietsen huren bij Central Park, de fietsroute die je kunt volgen met de plekken die de moeite waard zijn voor een stop, de verkeersregels die gelden en deel nog wat laatste handige tips.

Fietsen huren in Central Park in New York

Fietsen in Central Park is een populaire activiteit en er zijn dan ook super veel aanbieders van fietsen in Central Park. Dat is dus ideaal! Rondom het park staan ook overal mensen die je tours aanbieden en je kunnen vertellen waar je fietsen kunt huren. In de omgeving van het park vind je diverse bedrijven. Bij een fiets krijg je meestal een kaartje, een helm (optioneel) en een kettingslot. Je kunt fietsen huren voor de hele dag, of voor een bepaald aantal uur. Ik raad je minimaal vier uur aan. Veel mensen kiezen voor 2 uur, maar dit is echt veel te kort.

Zelf huurden wij fietsen in Central Park via Unlimited Biking. Dit zit net iets buiten het park en de fietsen zijn netjes. Dit was voor ons inbegrepen bij onze New York Pass, maar anders betaal je 25 USD voor 2 uur, 40 USD voor 4 USD uur en 45 USD voor een hele dag. Ik heb zelf wel het idee dat dit wat aan de prijzige kant is, aangezien ik via Get Your Guide goedkopere opties tegen kwam. Deze fietsen kun je reserveren via deze link.

Fietsen in Central Park New York

Fietsroute in Central Park

Als je eenmaal je fiets hebt opgehaald, kun je eindelijk echt beginnen met fietsen in Central Park. Goed om te weten is dat het fietspad eenrichtingsverkeer is en je dus maar in een richting kunt rijden. Je kunt eigenlijk kiezen voor een klein rondje en een wat groter rondje. Wij reden per ongeluk het grote rondje omdat we de afslag voor het kleine rondje gemist hadden. Hier deden wij drie uur over, inclusief stops en korte wandelingen. Iets meer tijd hadden wij heel fijn gevonden. Je kunt eigenlijk niet verdwalen, zodra je op het fietspad bent, kun je maar 1 kant op steeds. Let op dat je niet van de fietspaden af mag, als je een ander pad in wilt, moet je je fiets parkeren en verder lopen. De fietspaden zijn breed en deel je met de plek waar ook de auto’s rijden.

Fietsen in Central Park klinkt als een relaxte activiteit. En hoewel dat ook echt wel zo is, is het ook behoorlijk inspannend. Want je moet zo nu en dan behoorlijk klimmen! Hieronder zal ik je vertellen op welke plekken het leuk is om even af te stappen tijdens het fietsen in Central Park.

Ice rink en Gapstow Bridge

De eerste plek die wij tegenkwamen was de Ice Rink, oftewel, de schaatsbaan van Central Park. Hier is het leuk om even af te stappen en een kijkje te nemen en een kort stukje te lopen. Loop ook gelijk door naar Gapstow Bridge, een van de meest fotogenieke plekken van Central Park in New York.

Belvedere Castle

Onze volgende grote stop was Belvedere Castle. Natuurlijk kom je onderweg nog wat leuke plekken tegen waar je een kijkje kunt nemen. Als je dit ziet, doe dit dan ook zeker. Het kan wel handig zijn om deze plekken van te voren al op te zoeken, omdat het vanaf het fietspad soms niet opvalt dat er iets leuks te zien is. Zo kun je onderweg naar Belvedere Castle Balto Statue en het Alice in Wonderland beeld zien. Ook kom je vlak langs Bethesda Terrace. Wij bezochten deze plek echter aan het einde van onze fietstocht in Central Park.

Maar goed, Belvedere Castle dus. Dit is een prachtig klein kasteel in Central Park. Hier kun je een stukje naar toe lopen en vanaf het kasteel heb je een mooi uitzicht op het park. Zeker een stop waard!

Fietsen in Central Park: Belvedere Castle
Fietsen in Central Park: Belvedere Castle

Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir

Daarna fietsen wij langs het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir, het grootste meer in Central Park. Hier stoppen wij een paar keer voor een mooi uitzicht op het meer. Je kunt hier ook een stukje langslopen als je dat leuk vindt.

waterreservoir

The Lake, Bow Bridge en Bethesda Terrace

We fietsen rondom het hele reservoir heen en verder vooral tussen de bomen. Onze volgende grote stop ligt bij The Lake. Hier komen we regelmatig mooie plekken tegen waar wij af stappen om een kijkje te nemen. Zo kan ik je het stukje rondom Oak Bridge zeker aanraden.

Verder stoppen wij bij Bow Bridge. Hier maken wij een wandeling langs het meer, over de brug en richting Bethesda Terrace en de fontein, het oudste bouwwerk van Central Park. Dit hele deel vond ik persoonlijk ook het mooiste stukje van Central Park.

Fietsen in Central Park New York
Fietsen in Central Park New York
Fietsen in Central Park New York

Naast deze stops zijn er nog meer mooie plekken in Central Park die je kunt ontdekken als je gaat fietsen in Central Park. Helaas hadden wij maar weinig tijd, omdat de fietsverhuur bijna dicht zou gaan. Daarnaast begon het ook nog te regenen, dus was het voor ons genoeg zo. Wil je nog meer stops toevoegen aan je fietstocht in Central Park? Lees dan ook eens mijn artikel waarin ik alle Central Park bezienswaardigheden met je deel.

Verkeersregels bij het fietsen in Central Park

Als je gaat fietsen in Central Park, fiets je op dezelfde weg als de auto’s rijden. Je hebt een aparte fietsstrook, die is met strepen en tekens aangegeven. Echter, reden wij hier eigenlijk alleen maar tussen de fietsers en fietstaxi’s in. Je komt regelmatig verkeerslichten tegen bij zebrapaden. Deze zijn vaak ook op rood als er geen voetgangers zijn, je zult daarom al snel merken dat als je stopt voor het rode verkeerslicht, je hierin zo ongeveer de enige bent die dit doet. Voor kinderen van 13 jaar en jonger is een helm op de fiets verplicht. Verder verschillen de regels niet heel erg met de regels die in Nederland gelden op de fiets. Blijf wel op de paden, buiten de fietspaden mag je niet fietsen in Central Park, de politie controleert hier ook op.

Laatste tips voor fietsen in Central Park

Ik hoop dat je een goed beeld hebt gekregen van fietsen in Central Park. Hieronder zal ik nog mijn laatste tips met je delen.

  • Bekijk van te voren welke stops je wilt maken en voer deze in in Google Maps. Vanaf de fietspaden zijn veel van de bezienswaardigheden niet direct zichtbaar. Je rijdt er zo voorbij!
  • Neem de tijd. 2 uur is absoluut niet genoeg. 4 uur is ideaal, maar je kunt je er ook prima veel langer vermaken.
  • Smeer je goed in als het zonnig is, op de fiets merk je niet hoe snel je verbrand!
  • Houd er rekening mee dat het niet super plat is in Central Park in New York. Je moet af en toe echt wel lekker klimmen en weer dalen.
  • Als je het niet standaard krijgt, vraag om een slot bij de fietsverhuurder, dan kun je je fietsen vastzetten aan de fietsenrekken in het park. Een mandje is ook fijn, om eventueel wat spullen in te vervoeren of je rugzak in te zetten.
  • Fietsen hier is heel veilig. Er is weinig verkeer. Het is ook een geschikte activiteit voor gezinnen!
  • Combineer het fietsen in Central Park met andere mooie plekken in New York. Lees voor meer informatie mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in New York.

Dit is wat mij betreft alles wat je moet weten over fietsen in Central Park. Wij vonden onze fietstocht in Central Park een van de leukste dingen die we hebben gedaan tijdens onze stedentrip. Ik kan het je dan ook zeker aanraden om dit ook lekker te doen!

Zou jij willen fietsen in Central Park in New York?  

Dit artikel bevat een affiliatie link. Als jij iets boekt via deze link, ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Dit kost jou echter niets extra’s. Op deze manier kunnen wij onze website online houden en jou blijven voorzien van gratis reistips.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows