Favorieten van 2022: een compleet jaaroverzicht

by | Dec 31, 2022 | Lijstjes | 2 comments

Het is alweer zover! Vanavond luiden wij 2023 in en laten wij 2022 achter ons. Wij doen dit vanuit New York, wat denk ik ook gelijk genoeg zegt over dit jaar. Het was super! 2022 was een jaar die startte in een lockdown, maar die wij uiteindelijk konden vullen met een paar bucketlist reizen. Het werd een jaar vol nieuwe herinneringen, een jaar met mooie reizen en veel mooie wandelingen. Een jaar die ik niet snel zal vergeten. Ik ben benieuwd wat 2023 ons gaat brengen, maar nu is het eerst tijd om nog een keer terug te blikken op het afgelopen jaar met een compleet jaaroverzicht!

Favorieten van 2022 in een compleet jaaroverzicht

Al eerder vertelde ik over onze reizen in 2022. Ik vertelde je alles over ons 2022 in reizen en vertelde over onze reizen buiten Nederland, maar ook onze ontdekkingen in eigen land. Want dat Nederland mooie plekjes heeft, dat hebben wij ook dit jaar weer ontdekt. In dit artikel ligt de focus op mijn favoriete plekken en momenten van het afgelopen jaar. Op deze manier neem ik je nog een keer terug naar dit fijne jaar!

Favoriete foto

Wij maakten maar liefst vier reizen buiten Nederland en maakten dan ook enorm veel foto’s. Een favoriete foto kiezen is dan ook echt heel moeilijk. Vooral als je dus een droomreis maakt naar IJsland waarin je wel honderden prachtige foto’s maakt, met meerdere favorieten. Ik heb er dan ook gewoon een aantal gekozen, die ik echt graag wilde delen.

Een van die foto’s is een foto die Remco maakte bij het gletsjermeer in IJsland. Deze foto is voor mij de perfecte samenvatting van IJsland en gewoon echt het ultieme beeld wat bij dit land past. Verder spotten wij ook papegaaiduikers in IJsland en maakte ik daar ook een paar foto’s van waar ik echt trots op ben. Deze hieronder is mijn absolute favoriet, waar ik nog vaak naar kijk.

Verder ging ik ook in Nederland veel op pad en vooral die foto’s die wij maakten in het Speulderbos zijn favoriet dit jaar. De foto hieronder is mijn favoriet, zo met de prachtige zonnestralen.

Wist je trouwens dat je mijn reisfoto’s ook kunt kopen via werk aan de muur? Ik heb veel foto’s in de shop gezet, maar je kunt mij ook altijd een privé berichtje sturen als je een leuke foto op de website tegenkomt. Ik heb op deze manier al een aantal foto’s verkocht, heel leuk! Je vindt mijn shop via deze link.

Favorieten van 2022

Favoriete land

Afgelopen jaar bezocht ik maar liefst 4 verschillende landen, namelijk Spanje (Lanzarote), Italië (Napels en Amalfikust), IJsland en Amerika (New York). Hoewel Italië en Amerika bij mijn favoriete landen horen, was mijn favoriet dit jaar toch echt IJsland. IJsland was voor ons de nummer 1 op onze bucketlist en het was zo gaaf om hier nu eens echt te zijn. We hebben een roadtrip van 3 weken gemaakt en de mooiste plekken gezien. De natuur is hier zo divers. Van gletsjers, meren, zee, kliffen, bergen, vulkanen en fjorden, tot aan wildlife en nog veel meer gaafs. IJsland was geweldig en wij komen zeker nog eens terug!

Ben je benieuwd naar de mooiste plekken van IJsland? Lees dan ook eens mijn artikel over de mooiste bezienswaardigheden in IJsland.

IJsland, favorieten van 2022

Favoriete stad

In 2022 bezochten wij meerdere steden. Zo bezochten wij Napels in Italië, gingen wij naar Reykjavik in IJsland en sluiten wij dit jaar af in New York. Onze favoriet hiervan? Dat is New York! Reykjavik vonden wij echt helemaal niks en ook Napels is niet helemaal onze stad. New York is echt gaaf, levendig en er is enorm veel te doen. Echt een wereldstad!

Favoriete natuurgebied

Ons reisjaar bestond uit heel veel toffe natuur. Op Lanzarote ontdekte ik het mooie Timanfaya National Park en in Italië reden wij langs de indrukwekkende Amalfikust waar cultuur en natuur mooi samen komen. Maar in IJsland zagen wij een en al natuurgeweld. Het was zo mooi en het is bijna onmogelijk om hier een mooiste natuurgebied uit te kiezen. We bezochten fantastische watervallen in IJsland, reden door de adembenemend mooie Westfjorden en bezochten prachtige kloven als Stuðlagil Canyon en Múlagljúfur Canyon. Maar het gebied dat het meeste indruk op ons heeft gemaakt is denk ik toch wel Landmannalaugar, in het binnenland van IJsland. Dit gebied is echt buitenaards mooi. Het is bergachtig, met prachtige meren, vulkanische activiteit en bizarre kleuren. Wij vonden dit echt een hoogtepunt van onze reis en een van de mooiste natuurgebieden die wij ooit hebben bezocht. Meer lezen? Lees dan ook eens deze tips voor Landmannalaugar.

Favorieten van 2022: Landmannalaugar

Favoriet persoonlijk momentje

Elk jaar heeft ook wel wat favoriete persoonlijke momenten. Dit jaar is dat denk ik ons geregistreerd partnerschap. Net na onze reis naar IJsland, op 9 augustus, gingen Remco en ik een geregistreerd partnerschap aan. We hielden het klein en gingen alleen in de avond uit eten met familie. Maar het was een leuke dag en toch wel een bijzonder moment.

Favoriet reismoment

Een van mijn favoriete momenten dit jaar was mijn vakantie naar Lanzarote, gewoon omdat dit weer de eerste keer vliegen was sinds onze wereldreis, maar ook omdat het echt genieten was in de warmte in februari. Maar als ik kijk naar mijn echt favoriete moment, was het denk ik het moment dat we na 2 weken IJsland dachten het mooiste wel gezien te hebben, maar nog een roadtrip maakten in de Westfjorden. We hadden het mooiste blijkbaar voor het laatst bewaard, want de Westfjorden waren echt geweldig.

Favoriete blog moment

Ik vind bloggen gewoon sowieso heel leuk. Ik kan er mijn ei in kwijt, ik kan mijn liefde voor schrijven en fotografie met elkaar delen en ik kan er ook nog andere mee helpen. En hoewel ik het niet perse voor de cijfers doe, vond ik het toch wel een heel tof moment toen wij afgelopen zomer meer dan 40.000 unieke bezoekers in 30 dagen tijd hadden. Wat een mijlpaal! Uiteindelijk gingen wij zelfs richting de 43.000, bijna 17.000 meer dan ons record een jaar eerder.

Favoriete blogpost

Ik heb in 2022 best veel artikelen online kunnen zetten. Ik probeerde dit jaar meer vooruit te plannen en aangezien dit goed is bevallen, kon ik op een gegeven moment 1 tot 2 artikelen per week online zetten. Het afgelopen jaar schreef ik vooral veel over Lanzarote, Italië en IJsland, maar heb ik ook veel artikelen over Nederland gemaakt. Verder vertelde ik ook nog over wat mooie plekken die wij bezochten tijdens onze wereldreis. Zo schreef ik over Doubtful Sound en over de mooiste stranden van Australië.

Ik heb niet echt een favoriet van de blogs die ik heb geschreven, maar ik vind het wel leuk om te kijken wat de best gelegen blogs van het afgelopen jaar waren.

  1. Hike de Seven Hanging Valleys Trail: de mooiste wandeling van de Algarve
  2. De 10 goedkoopste landen van Europa
  3. Wat te doen in Londen? 30 bezienswaardigheden die je niet mag missen!
  4. Wat te doen in Praag? 15 leuke tips!
  5. Wat te doen op Malta? 10 dingen die je niet mag missen

De nummer 1 van dit jaar, was ook vorig jaar het best gelezen artikel op onze website. De nummer 2 en 3 zijn nieuw binnen de top vijf, leuk om te zien! Vooral omdat de nummer 2 een wat ouder artikel is, maar nog steeds heel handig. Veel mensen kiezen nu voor reizen binnen Europa en dat is te merken. Het artikel over Praag en die over Malta staan al een paar jaar in de top 5 met de best gelezen artikelen, het blijven dan ook leuke bestemmingen. Net buiten de top vijf vallen ons artikel over de leukste dorpen en steden in de Algarve, ons budget Bali en over de mooiste stranden van de Algarve. Maar ook ons artikel over de piramides in Egypte doet het goed. Super leuk!

Favorieten van 2022 blogpost

Andere favorieten in 2022

In 2022 zijn wij echt veel gaan wandelen in Nederland en dat vind ik ook echt leuk. Zo heb ik gewandeld in Schoorl, gingen wij naar het Speulderbos en bezochten wij ook het Leuvenumse Bos. Verder hebben wij een Museumjaarkaart en gaan wij hiermee ook in 2023 nog veel leuke plekken ontdekken.

Op Instagram behaalden wij de 1500 volgers en we hadden met onze blog weer een paar leuke samenwerkingen met bedrijven. Verder gingen wij maar liefst vier keer op reis, wat natuurlijk ook fantastisch is.

En 2023?

We gaan weer zien wat 2023 ons gaat brengen. Onze eerste reis staat al gepland, dat is een reis naar Griekenland in mei. Daar ben ik heel benieuwd naar. Verder zijn wij natuurlijk op dit moment in New York, dus starten wij ons jaar ook op een gave plek. Voor de rest hebben wij ook al wat toffe ideeën voor de zomer, dus 2023 wordt vast een super jaar.

Dit was 2022 in een jaaroverzicht met onze favoriete momenten. Dit was in ieder geval een heel fijn jaar en ik heb zin in 2023. Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond en reislustig 2023!

Wat waren jouw favoriete momenten in 2022?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows