Favorieten van 2021: een compleet jaaroverzicht

by | Dec 31, 2021 | Lijstjes | 6 comments

Het is zover! We luiden vanavond 2022 in en we laten 2021 achter. Een bizar jaar, waarin we hoopten het hoofdstuk corona af te sluiten, maar waarbij we in de praktijk starten en eindigen in een lockdown. Een jaar waarin we mooie nieuwe herinneringen hebben kunnen maken, een jaar met een aantal prachtige reizen en veel mooie wandelingen. Een jaar die ik ergens snel weer wil vergeten, maar ook een jaar met momenten om te koesteren. Ik ben benieuwd wat 2022 ons gaat brengen, maar eerst is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar met een compleet jaaroverzicht!

Favorieten van 2021 in een compleet jaaroverzicht

Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer van 2021 had verwacht. 2019 was een droomjaar voor ons, wij waren op wereldreis en hadden de tijd van ons leven. Bij terugkomst hadden wij gelijk al wat plannen voor de aankomende jaren. En nu zijn we dus 2 jaar verder en is er nog geen enkel reisplan uitgekomen. Maar goed, gelukkig was het niet alleen maar negatief. In dit artikel kijk ik terug op de hoogtepunten van ons jaar 2021. Ik vertel je over onze favoriete reis, de mooiste foto’s, de best gelezen artikelen en nog veel meer! Eerder vertelde ik al over ons 2021 in reizen en deel ik een compleet overzicht van onze reizen in zowel Nederland als in het buitenland. Dit artikel vind je hier

Favoriete foto

Elk jaar kies ik een favoriete foto en dat is elk jaar ook echt een uitdaging. Ik maak op onze reizen namelijk vrij veel foto’s. In Frankrijk maakte ik dit jaar vooral veel foto’s en vooral die van de omgeving van Chamonix vind ik zo gaaf. Kiezen vond ik dan ook echt heel moeilijk, dus ik heb er lekker twee uitgekozen. Beide foto’s maakte ik tijdens het hiken naar Lac Blanc in de Franse Alpen.

Daarnaast behoren ook de foto’s die ik maakte rondom Burg Eltz bij mijn favoriete foto’s. Het licht was daar zo geweldig mooi en de mist maakte de plek enorm mysterieus. Deze foto kon dus ook echt niet ontbreken!

Wist je trouwens dat je mijn reisfoto’s ook kunt kopen via werk aan de muur? Ik heb veel foto’s in de shop gezet, maar je kunt mij ook altijd een privé berichtje sturen als je een leuke foto op de website tegenkomt. Ik heb op deze manier al een aantal foto’s verkocht, heel leuk! Mijn shop vind je via deze link

Lac blanc favorieten van 2021
Lac blanc favorieten van 2021
Burg Eltz, favorieten van 2021

Favoriete land

Wij zijn dit jaar in Nederland, Frankrijk en Duitsland geweest. Overal hebben wij mooie plekken gezien, maar Frankrijk is toch wel ons favoriete land van 2021. Wij reisden hier door de Franse Alpen en ontdekten de Côte d’Azur. Frankrijk heeft ons zo enorm verrast dat wij echt verliefd zijn geworden op het land. Hoewel ik vaker in Frankrijk ben geweest, heb ik nog nooit zo genoten van hoe mooi het land eigenlijk is. Een reis naar Frankrijk moet wat mij betreft bij iedereen op de bucketlist, want geloof mij, je gaat niet teleurgesteld zijn. Frankrijk is een combinatie van bergen, prachtige steden en dorpen, de kust en andere bijzondere natuur.

Benieuwd naar de enorm afwisselende route die wij aflegden? Lees dan hier over onze roadtrip Frankrijk

Favoriete stad

Wij hebben niet echt een stedentrip gedaan in 2021, maar tijdens onze reizen door Frankrijk en Duitsland hebben wij wel wat steden bezocht. Zo gingen wij in Frankrijk naar Annecy, Nice en Avignon. In Duitsland bezochten wij Cochem, Trier, Koblenz en wat kleinere stadjes. Onze favoriete stad was denk ik Nice, die heeft gewoon het meest te bieden voor een leuke stedentrip, maar ook de omgeving is super. Daarnaast ligt Nice aan de zee en die is echt adembenemend mooi. Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Nice

Jaaroverzicht 2021

Favoriete natuurgebied

Wij bezochten heel veel natuur dit jaar, zowel in het binnen- als buitenland. Zo gingen wij naar Schoorl, de Veluwe, de Kennemerduinen en bezochten wij veel prachtige plekken in Drenthe. In het buitenland bezochten wij de Franse Alpen, Gorges du Verdon en ook in de Moezel gingen wij op zoek naar veel mooie natuur.

Het mooiste natuurgebied in Nederland vond ik dit jaar denk ik het Drents-Friese Wold waar wij een paar dagen verbleven in een vakantiehuisje. Maar ook Schoorl blijft altijd favoriet. Oh en de Veluwe stiekem ook. Ik kan dus gewoon niet kiezen.

In het buitenland is het wat makkelijker, want hoewel ik alle natuur in Frankrijk en Duitsland fantastisch vond, vonden wij de natuur bij het Chamonix en het Mont Blanc massief het mooist.

Favorieten van 2021

Favoriet persoonlijk momentje

In 2020 kochten wij een huis, een enorm hoogtepunt. In 2021 werden wij nog even iets volwassener en kochten wij een auto. Eindelijk! Hierdoor hebben wij zoveel meer vrijheid en dat maakt dit wel een favoriet persoonlijk momentje.

Verder vond ik het een geweldig moment toen we konden schaatsen. Ik ben dus echt dol op schaatsen op natuurijs en in 2021 konden we echt bijna overal komen via het ijs. Ik heb samen met mijn broertje een tocht gemaakt van zo’n 25 kilometer en dat was fantastisch.

Favoriet reismoment

Mijn favoriete reismoment was toen wij de Route des Grandes Alpes reden. Het was inmiddels al 1,5 jaar geleden dat wij in het buitenland geweest waren en de Route des Grandes Alpes was gewoon zo fantastisch mooi. Overal heb je geweldige uitzichten en ik heb van elke seconde genoten. Wij riepen hier meerdere keren dat dit dus echt de mooiste roadtrip route is die wij ooit hebben gereden.

Route des Grandes Alpes in Frankrijk

Favoriete blogmoment

Ik vind eigenlijk elk blogmoment leuk, ik vind bloggen namelijk gewoon heel leuk om te doen. We hebben dit jaar weer wat leuke samenwerkingen mogen doen met bedrijven. Maar ook kwamen in de zomer een recordaantal bezoekers naar onze website. Daar waren wij enorm blij mee na een jaar van corona en vrij weinig bezoekers. Ons record kwam neer op ruim 26.000 unieke bezoekers! Bedankt allemaal 😊

Favoriete blogpost

Ik heb in 2021 behoorlijk wat gevarieerde artikelen geschreven en online gezet. Zo schreef ik nog veel over bestemmingen van onze wereldreis, maar is er ook al wat online gekomen over Frankrijk en over onze trip naar de Moezel.  Verder gaf ik veel tips voor Nederland.

Ik heb dit jaar niet echt een favoriet artikel online gezet, ik ben vooral heel blij dat het is gelukt om nog zoveel artikelen te schrijven en online te zetten, terwijl corona niet altijd motiverend was. Ik ben ook blij dat de variatie in bestemmingen en content steeds groter wordt en ook dit jaar echt heel groot was.

Wat ik sowieso altijd leuk vind is om te kijken wat nou mijn best gelezen artikelen waren in 2021. Dit zijn niet perse artikelen die ik in 2021 geschreven heb, maar kunnen ook oudere artikelen zijn. Hieronder mijn top 5:

  1. Hike de Seven Hanging Valleys Trail: de mooiste wandeling van de Algarve
  2. Wat te doen in Drachten & omgeving? 10 leuke tips voor Zuidoost Friesland
  3. Wat te doen in Praag? 15 leuke tips!
  4. De Amsterdamse waterleidingduinen bezoeken: de beste tips + handige info
  5. Wat te doen op Malta? 10 dingen die je niet mag missen

Wat ik dit jaar grappig vind, is dat deze top 5 dus echt totaal niet lijkt op de top 5 van vorig jaar. Het enige artikel dat er toen in stond, was het artikel over Praag. Een artikel dat al jaren op 1 in de top staat en nu dus op 3. Er staan ook twee artikelen over Nederland in, wat ook wel laat zien hoe anders het afgelopen jaar is geweest.

Net buiten de top 5 valt mijn artikel over het mooie Sevilla, het artikel over de mooiste stranden van de Algarve en die over de mooiste steden en dorpen van de Algarve. Leuk om te zien dat de Algarve zo’n populaire bestemming is. Terecht ook! Verder lezen jullie ook graag over ons budget Bali, ook al kunnen we daar helaas nog steeds niet naartoe reizen.

Andere favorieten in 2021

2021 was een gek jaar, maar ook het jaar waarin Remco en ik onze liefde voor bordspellen ontdekte. Inmiddels doen wij regelmatig een spelletjesavond met mijn broertje en zusje en hebben wij een leuke collectie. Ik schreef over de leukste reisspellen al een artikel!

Verder ben ik nog steeds enorm blij met Nina en Zorro, die in 2020 bij ons kwamen wonen. Wij hebben dit jaar de tuin catproof gemaakt voor ze en daar zijn ze zo blij mee! En wij dus ook.

Ook behaalden wij de 1000 volgers op Instagram, een mooie mijlpaal. Verder doneerde ik in de zomer mijn haar voor de 3e keer aan stichting haarwensen. Een prachtig doel dat pruiken maakt voor kinderen met een haarziekte of kanker. Ik doneerde wederom een vlecht van 30 cm. 

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer mooie momenten die 2021 tot een geslaagd jaar hebben gebracht.

En in 2022?

Ik durf niet zoveel meer te zeggen over 2022. Vorig jaar dacht ik namelijk wel eens van corona af te zijn, maar niets is minder waar. We startten 2021 in een lockdown en we eindigen het jaar in een lockdown. Niet echt positief toch? Maar goed, in 2022 gaan we er weer wat van maken. We hebben een droomreis naar IJsland geboekt, want de plannen die na onze wereldreis hadden, willen we nu ook gewoon echt eens waar gaan maken! En dit is dus stap 1. En wie weet wat er nog bijkomt en wat volgend jaar onze favoriete momenten zullen worden. Verder ga ik in februari met een vriendin van mij genieten van de zon op Lanzarote, het eerste Canarische eiland voor mij! 

Dit was ons jaar in favorieten. Ik kijk niet altijd positief terug op 2021, maar door deze momenten op een rijtje te zetten kan ik weldegelijk zeggen dat 2021 een prima jaar was, met veel prachtige momenten en veel mooie herinneringen. Ik ben benieuwd wat 2022 voor ons in petto heeft. Ik wens iedereen een gezond, gelukkig en reislustig nieuw jaar!

Wat waren jouw favorieten van 2021?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow