Favorieten van 2020: een compleet jaaroverzicht

by | Dec 31, 2020 | Lijstjes | 27 comments

Het is zo ver! Vanavond luiden we alweer een nieuw jaar in. We stappen 2021 in, een jaar waarin we hopen het hoofdstuk corona af te kunnen sluiten en het normale leven weer zoveel mogelijk op te pakken. Een jaar waarin we stiekem durven te dromen over de dingen die in 2020 niet konden of niet doorgingen. En een jaar dat bizar begint; in een lockdown. Maar voor we nieuwe dromen maken voor een nieuw jaar, is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Ik deelde al ons jaaroverzicht met 2020 in reizen, maar vandaag is het tijd om mijn favorieten van 2020 te delen! Wat waren de mooiste foto’s, mijn favoriete persoonlijke momenten en de best gelezen artikelen dit jaar? Ik vertel het je! 

Favorieten van 2020 in een compleet jaaroverzicht

Waar 2019 echt een droomjaar was, was 2020 dat wel een stuk minder. In 2019 waren wij het grootste deel van het jaar in het buitenland en bezochten wij maar liefst 7 verschillende landen. Wij kwamen terug van een geweldige wereldreis en hadden zoveel gave herinneringen. Hoe fijn ook, dat we die reis in 2018/2019 gemaakt hebben en niet een jaar later. Want dan had alles anders geweest. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat 2020 nou net het jaar was dat wij wat minder reisplannen hadden en onze focus op andere dingen hadden gelegd: ons leven in Nederland. 

Ons jaaroverzicht bestaat dan ook vooral uit wat leuke, persoonlijke hoogtepunten, maar ook evengoed uit leuke reismomenten en leuke blogmomenten! 

Favoriete foto 

Elk jaar kies ik 1 of meerdere foto’s uit als favoriete foto van het jaar. Dit jaar heb ik in Nederland veel meer foto’s gemaakt dan normaal. Regelmatig zijn wij op pad gegaan om mooie plekken in eigen land te ontdekken en zijn we ook bezig geweest met fotograferen. Ik heb dit jaar dan ook best een aantal foto’s van Nederland die onder mijn favoriete foto’s van 2020 vallen. Maar ook in Algarve maakte ik een foto die wel bij het lijstje favoriete reisfoto’s is gaan horen.

De foto’s van het bos in Nederland maakte ik tijdens onze week in Gelderland, tijdens onze wandeling in de Loenermark. 

Favorieten van 2020

Favoriete land 

In 2020 bezochten wij maar 2 landen. Wij startten ons jaar in Engeland, waar wij op zoek gingen naar onbekende plekken in Londen en een bezoekje brachten aan Windsor Castle. In februari ging ik met Melissa richting Portugal, waar wij een geweldige roadtrip maakte in de Algarve en vooral heel veel mooie stranden hebben ontdekt.

Verder ontdekten wij vooral veel plekken in Nederland. Zo gingen wij naar Zuidoost Friesland om de omgeving van Drachten te verkennen, maar gingen wij ook richting Drenthe, Gelderland en wandelden wij op wat mooie plekken, zoals Schoorl en de Amsterdamse waterleidingduinen.

Mijn favoriete land dit jaar is Portugal. De natuur daar was prachtig, de dorpen en steden ook en ik heb zo enorm genoten van die reis. Ik kwam helemaal opgeladen thuis. Doordat wij de Algarve in de winter bezochten hadden we heel veel mooie plekken voor ons alleen. Verder hadden wij heel veel mazzel met het weer, de temperatuur lag steeds boven de 20 graden en mijn lange broek had ik voor niks mee. 

Favoriete stad 

Remco en ik zeiden laatst tegen elkaar dat we echt zin hadden om weer eens een stedentrip te maken, dat is namelijk echt wel weer een tijdje geleden. Dit jaar gingen we namelijk vooral de natuur in, maar een stad bezochten we eigenlijk nauwelijks. In Nederland hebben we die ook bewust vermeden, heel veel steden waren namelijk echt wel corona brandhaarden. In eigen land was Drachten de enige stad die ik bezocht en natuurlijk Enkhuizen, de stad waar ik geboren ben en waar ik altijd wel een beetje gek op ben. 

Buiten Nederland bezochten wij dit jaar de stad Londen, onze favoriete stad ooit. Verder bezocht ik in Portugal verschillende dorpen en steden en deed ik een mini stedentrip naar Faro. Ik denk dat het dan ook niet heel moeilijk is om dit jaar te raden wat onze favoriete stad van 2020 is. Dat is natuurlijk wederom Londen! Londen is namelijk gewoon echt geweldig en er is zoveel te doen in Londen, dat je je er nooit hoeft te vervelen. 

Ik had gehoopt hier New York aan toe te kunnen voegen, maar helaas ging die trip niet door. Maar wie weet in 2021 wel? 

favorieten van 2020: Londen

Favoriete natuurgebied 

In 2019 zagen wij het ene na het andere gave natuurgebied. Niet zo gek ook, aangezien wij 2 maanden gingen roadtrippen in Amerika. In 2020 ligt dat anders, in 2020 zijn wij namelijk wel de natuur in gegaan, maar heb ik geen berg gezien. Jammer, want ik ben dol op de bergen. Ik ben dan inmiddels ook wel enorm toe aan een reis naar een echt enorm gaaf natuurgebied met veel bergen en prachtige meren. 

Gelukkig bezocht ik wel veel mooie natuur. Mijn favoriete natuurgebieden dit jaar waren de stranden langs de Seven Hanging Valleys Trail en de stranden bij Ponte de Piedade in Portugal. Verder vond ik nationaal park de Hoge Veluwe echt verrassend leuk en was Schoorl mijn andere favoriete natuurgebied dit jaar. 

Favoriet persoonlijk momentje

Over mijn favoriet persoonlijk momentje hoef ik echt niet lang na te denken. Wij hadden in 2020 namelijk één doel, dat was het kopen van een huis. Niet heel makkelijk in deze tijd. Huizen zijn namelijk behoorlijk duur, er wordt veel overboden en de kans is dan ook best klein dat jij degene bent met het beste bod. 

Wij startten in februari echt serieus met onze zoektocht, want het kon nog best wel eens lang duren en we hadden op zich ook genoeg geld gespaard. We deden een bod op een enorm leuk huis, maar we waren compleet kansloos; wij waren namelijk echt niet de enige. Ons tweede bod op een huis in diezelfde wijk was ook niet hoog genoeg. Alles ging op inschrijving, je had 1 kans en wij zijn niet bereid om extreem te overbieden. Het moet wel een beetje leuk blijven. 

En toen gingen we kijken bij een heel leuk vrijstaand huis in Lutjebroek. Het huis bleek in het echt veel ruimer en mooier dan op de foto’s en we waren dan ook op slag verliefd. En weet je wat nog leuker was? Bij dit huis ging het bieden niet op inschrijving, maar bij een serieus bod ging je in onderhandeling. Bij thuiskomst hebben we direct een bod gedaan en wat bleek? Wij waren de tweede. Er waren mensen die een bod gedaan hadden bij de open dag zelf, zij hadden alleen een verkeerd telefoonnummer doorgegeven, dus daarom waren wij de eerste. We kregen een tegenbod en ineens ging alles heel snel. Begin maart hadden wij de opendag en op 17 april kregen wij de sleutel van ons eigen huis. 

Het was voor ons ook gelijk de eerste keer dat we gingen samenwonen, maar na een wereldreis van 10 maanden moet dat natuurlijk goedkomen. We hoefden niet heel veel te doen aan het huis, de badkamer en keuken waren netjes en nog helemaal goed. Wel lieten we alles stucen, legden we een nieuwe vloer boven en hebben we wat dingen gesloopt. Mijn vader is gelukkig handig, anders was het nog best een uitdaging geworden. 

Eind juni konden wij intrekken in ons huisje en inmiddels wonen wij hier al ruim een half jaar met heel veel plezier! Zo fijn om een eigen huis te hebben. 

Favoriet reismoment 

Bij het favoriete reismoment gaat het even niet om de bestemmingen, maar echt puur om de momenten, de dingen die we hebben gedaan en waar we fijne herinneringen aan hebben. Een van de fijnste momenten in 2020 vond ik het moment dat wij Praia da Marinha in Portugal helemaal voor ons alleen hadden. En dat het februari was, maar ik daar liep in mijn zomerjurkje en kon genieten van het zonnetje. Ik voelde me toen echt zo blij en gelukkig. 

Een ander favoriet moment was de eerste dag in Gelderland, er was enorm slecht weer voorspeld, maar in de ochtend was het prachtig weer. De zon scheen en wij besloten een wandeling te doen. Het licht in het bos viel zo mooi, wat een fijn moment was dat! Ik werd zo blij van de mooie natuur en dat had ik toen ook echt weer even nodig. 

Favoriete blogmoment 

Het begin van 2020 ging echt goed, we vebraken record na record qua bezoekersaantallen. Het ging zelfs zo goed dat we 20.000 unieke bezoekers per maand hadden. Wat een geweldige mijlpaal en dit behoort ook echt tot mijn favoriete momenten van 2020! 

Helaas kwam toen corona en werd onze blog veel minder bezocht. In de zomer ging het weer iets beter en gingen we weer omhoog, maar helaas zakte het daarna als een kaartenhuis weer in elkaar. Normaal zijn december, januari en februari onze topmaanden, nu zitten we in een lockdown en weet ik zeker dat er voorlopig geen nieuw record in zit. 

Naast de 20.000 unieke bezoekers per maand vond ik een ander leuk moment dat wij werden uitgenodigd voor een persreis. Dat was voor ons nieuw en ik vond het leuk om dat ook eens mee te maken en te mogen doen! We ontdekten het mooie Zuidoost Friesland en deden super veel leuke dingen. 

Favoriete blogpost 

De top 5 is bij mij vaak toch een beetje hetzelfde aan het einde van elk jaar. Ons artikel: wat te doen in Praag? is al een paar jaar ons best gelezen artikel en blijft het enorm goed doen. Hij doet het nog steeds goed, maar staat niet meer elke maand bovenaan. Door corona was het zoekgedrag van mensen heel anders en onze top 5 is dit jaar dan ook best wel anders geworden dan de jaren hiervoor. Ook wel eens leuk trouwens!

Ik schreef enorm veel over onze wereldreis en veel van die artikelen scoren nu heel hoog in Google. Na de corona crisis gaan we dit waarschijnlijk wel terugzien. Een van de artikelen die ik in 2020 schreef en zelf heel leuk vond is mijn artikel over het maken van fotoboeken, maar ook mijn artikel met alle Wie is de Mol? bestemmingen op een rijtje vind ik heel leuk en vond ik ook heel leuk om te schrijven. Ook mijn artikel met 8 reizen die ik maakte voor ik een reisblog had, vond ik ook heel leuk. Zo leuk om even terug te blikken en terug te denken aan de reizen met mijn ouders samen.

Maar wat vonden jullie nou de leukste artikelen in 2020 om te lezen? Niet alle artikelen daarvan schreef ik in 2020, maar ze werden wel dit jaar het beste gelezen. Ik moet zeggen, door het gekke jaar ben ik dit jaar extra benieuwd naar de top 5 best gelezen artikelen in 2020. Dit zijn ze: 

1. Wat te doen in Praag? 15 leuke tips! 
2. Budget Bali | Wat kost reizen op Bali?
3. Budget Nieuw-Zeeland | Hoe duur is Nieuw-Zeeland nou echt? 
4. Wat te doen in Londen? 30 bezienswaardigheden die je niet mag missen! 
5. Budget Malta | Dit kost een week op het zonnige Malta

Net buiten de top 5 valt een artikel wat nog nooit op top 5 of top 10 heeft behaald, namelijk die over de piramides in Egypte, leuk! 

Onze top 5 is in ieder geval behoorlijk veranderd, alleen de nummer 1 is nog steeds hetzelfde. Budget Malta stond vorig jaar op 3 en de rest stond vorig jaar nog niet online, of nog niet eens in de top 10. Leuk om te zien dat die stijgen! Ik moet zeggen dat Nieuw-Zeeland bij ons het sowieso enorm goed doet, ook nu nog, best gek aangezien we daar voorlopig echt nog niet heen kunnen reizen. Budget artikelen doen het heel goed op de website, die vind ik zelf ook altijd heel leuk en handig! 

Andere favorieten in 2020 

Naast ons huis en de paar mooie reizen die we maakten, is een ander favoriet moment dit jaar dat ik voor het eerst mijn eigen klas heb. Ik viel altijd in, maar nu heb ik eindelijk mijn eigen klas op een hele leuke school met een heel leuk team. Ik draai nu groep 4 en heb het erg naar mijn zin.

Verder behoren Nina en Zorro ook echt tot mijn favoriete momenten. Onze katten kwamen namelijk in de zomer bij ons wonen en die maken het huis toch een stuk leuker, gezelliger en levendiger. Ze zijn zo leuk, lief en aanhankelijk!

En 2021? 

2021 is een jaar waarbij ik nog geen beeld heb, dus ik heb geen idee wat volgend jaar mijn favoriete momenten gaan zijn. In ieder geval niet het thuisonderwijs de aankomende periode, want daar zie ik best tegenop. Maar misschien wel een nieuw reisje naar een mooi land en wie weet wat 2021 ons verder gaat brengen!?

Voor nu wens ik iedereen in ieder geval een hele fijne jaarwisseling en een gezond 2021!

Wat waren jouw favorieten van 2020?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow