Favorieten van 2019: een compleet jaaroverzicht

by | Dec 31, 2019 | Lijstjes | 10 comments

Het lijkt wel alsof elk jaar sneller voorbij gaat. Nog een paar dagen en we luiden alweer het nieuwe jaar in. Ik vertelde je al alles over onze reizen in 2019, maar nu is het traditiegetrouw tijd voor een compleet jaaroverzicht. Net zoals in 2016, 2017 en vorig jaar blik ik terug op mijn favoriete (en minder favoriete) momenten van het jaar!

Favorieten van 2019 in een compleet jaaroverzicht

In 2019 maakten wij een van onze grootste dromen waar: wij waren op wereldreis! Het grootste deel van het jaar brachten wij dan ook door in het buitenland. We bezochten in 2019 maar liefst 7 verschillende landen. Dit was dan misschien ook wel ons meest bijzondere en meest gave jaar tot nu toe.

Daarnaast groeide onze blog wederom, hadden we een aantal leuke samenwerkingen en startten Remco en ik beide bij een nieuwe baan. 2019 was een geweldig jaar, dat kan je echt wel zeggen. In dit artikel blik ik terug op onze favoriete moment van 2019, want het is nooit verkeerd om terug te blikken op mooie momenten! Dit is ons jaaroverzicht.

Favoriete foto

Wij hebben in 2019 meer foto’s gemaakt dan ooit tevoren. Wij waren op wereldreis en hebben zoveel mooie dingen gezien dat we duizenden foto’s per maand hebben gemaakt. Een favoriete foto kiezen bij mijn favorieten van 2019 is dan ook eigenlijk gewoon onmogelijk. Want er zijn zoveel foto’s waar ik mooie herinneringen aan heb en waar ik blij van word. Hoe kies je dan?

Daarom deel ik er hieronder 5. 5 foto’s waar ik gewoon echt heel blij mee ben en die zeker bij mijn favoriete foto’s van 2019 horen.

Favorieten van 2019, jaaroverzicht
Favorieten van 2019, jaaroverzicht
Favorieten van 2019, jaaroverzicht
Favorieten van 2019, jaaroverzicht
Favorieten van 2019, jaaroverzicht

Favoriete land 

In 2019 bezochten wij maar liefst 7 verschillende landen. Wij startten 2019 op Gili Air, een eiland in het mooie Indonesië. Vervolgens reisden wij door richting de Filipijnen, waar wij prachtige stranden bezochten. Daarna gingen wij roadtrippen in het bijzondere Australië. Vervolgens maakten wij nog een roadtrip van 2 maanden door het indrukwekkende Amerika. We bezochten ook Andalusië in Spanje en bezochten een wereldwonder in Egypte. We sluiten het jaar af in onze favoriete stad: Londen! 

We hebben dan ook enorm veel prachtige plekken gezien. Van al deze landen is Amerika bij ons favoriet. Hier keken wij echt zo onze ogen uit. Wauw, wat is het mooi daar! We hebben daar in twee maanden echt de meest mooie en bijzondere natuur mogen bewonderen. Het is van onze wereldreis dan ook echt een van de bestemmingen waarvan wij het meest onder de indruk waren en die ons het meest is bijgebleven. Onze favoriete plek in Amerika was Yellowstone. Wat een geweldige natuur en wat is het daar nog ongerept. Wij hebben onze ogen uitgekeken en willen nu al terug. Maar ook de Grand Canyon, Zion, Yosemite en Arches waren geweldig om te zien.

Naast Amerika is Australië favoriet. Het is namelijk een heel fijn en bijzonder reisland. We zagen kangoeroes, koala’s, prachtige vogels en de mooiste stranden ooit. Klinkt goed toch?

Ons minst favoriete land van dit jaar was de Filipijnen. Dit viel ons gewoon tegen. Het was veel te druk overal, het eten was niet lekker en de mensen waren onvriendelijk. Jammer!

Jaaroverzicht 2019: Grand Canyon
Whitsunday Australië favorieten van 2019

Favoriete stad 

Wij bezochten diverse grote steden in 2019. Zo bezochten wij het leuke Sydney en het verrassende Adelaide, ook verkenden wij Madrid, Sevilla, Malaga en andere leuke steden in Spanje. Wij sluiten het jaar af in onze favoriete stad allertijden: Londen. Je kan dan ook vast wel raden welke stad onze favoriete stad van 2019 is: Londen!

Londen heeft een fijne sfeer en er is gewoon enorm veel te doen. Dit is onze derde keer in Londen en we komen ook zeker nog eens terug. De Big Ben zagen wij nog nooit zonder stijgers en er blijven dingen die we niet gedaan hebben. Benieuwd naar tips? Lees dan ook eens dit artikel: wat te doen in Londen? 23 leuke bezienswaardigheden! 

Onze minst favoriete steden in 2019 waren toch wel de Amerikaanse steden en een aantal steden in Australië. Zo vonden wij Melbourne een enorme tegenvaller en vonden wij ook Brisbane niks aan. In Amerika viel San Francisco ons enorm tegen, maar ook Los Angeles is niet echt een plek om over naar huis te schrijven. Jammer!

Jaaroverzicht 2019, favorieten van 2019: Londen

Favoriete natuurgebied 

Ons favoriete natuurgebied in 2019 is niet moeilijk om te kiezen, ondanks dat wij veel prachtige natuur hebben mogen zien. De Grand Canyon was prachtig, maar ook Yosemite en Zion behoren zeker tot onze favoriete natuurgebieden. Of wat dacht je van de Blue Mountains, Mount Kosciuszko en Whitsundayss in Australië?

Onze absolute favoriete plek ligt wel echt in Amerika en is Yellowstone National Park. Dit park heeft zoveel afwisseling dat het lijkt alsof je een compleet land doorkruist. De natuur is ongerept en je vindt er ontzettend veel wildlife. Wij keken er echt onze ogen uit, het is zo mooi daar! We hebben het nog regelmatig over dit mooie stukje natuur en willen dolgraag terug om nog meer te zien van Yellowstone.

Meer lezen over Yellowstone? Dit is waarom Yellowstone op jouw bucketlist moet! 

Favorieten van 2019: Yellowstone

Favoriet persoonlijk momentje 

Vorig jaar slaagde Remco voor zijn opleiding en konden wij op wereldreis, dit was voor onze echt een favoriet persoonlijk moment. Het jaar ervoor slaagde ik voor mijn opleiding en ook dit was een geweldig moment. Dit jaar hadden wij wat minder grote persoonlijke momenten. Mijn favoriete persoonlijke momentje is dan ook eigenlijk gewoon dat wij de stap hebben durven nemen om op wereldreis te gaan. We hebben alles achter gelaten om onze grootste droom waar te maken en daar ben ik heel blij mee en best trots op!

Favoriete reismoment 

Tijdens onze wereldreis hebben wij zoveel prachtige momenten meegemaakt, dat ik niet zo goed weet wat nou eigenlijk ons favoriete reismoment was. Ja, toen wij door Yellowstone reden voelde ik mij het meest gelukkig. Maar koala’s spotten in Australië was toch ook wel een prachtig mooi moment. Of het rijden van de Great Ocean Road, een van de meest beroemde roadtrips ter wereld. Mijn broertje en zusje (de twee grootste huismussen ter wereld) die langs kwamen in Amerika vond ik ook een mooi moment. Of dat moment dat wij orka’s uit het water zagen springen in Amerika. 

We hebben zoveel mooie reismomenten gehad, dat een keuze maken eigenlijk gewoon onmogelijk is.

Favoriete blogmoment 

Ik blog niet voor de bezoekersaantallen of de samenwerkingen. Ik blog omdat ik mijn tips wil delen. Ik wil de dingen delen die ik mis op internet tijdens het voorbereiden van een reis. Mijn tips wil ik delen en mijn reisverhalen en ervaringen. Daarom blog ik. Maar natuurlijk ben ik ook enorm blij dat steeds meer bezoekers onze website weten te vinden. Zo was ik enorm blij met de mijlpaal van 10.000 unieke bezoekers in een maand. Dat klonk altijd zo ver weg, maar in 2019 behaalden wij die mijlpaal dan toch!

Inmiddels zitten wij op ruim 14.000 unieke bezoekers per maand en groeien we nog elke dag. Zo leuk om te zien en bedankt daarvoor!

Daarnaast vierden wij in 2019 onze derde blogverjaardag en kregen wij veel leuke reacties en mails van lezers. Dus aan iedereen: bedankt voor het lezen van onze blog in 2019 en hopelijk zien we je ook in 2020 weer terug! Zo kan je hopelijk nog meer leuke reisinspiratie opdoen, want er staan nog heel veel leuke en handige artikelen op de planning!

Favoriete blogpost 

Ik schrijf alleen blogs die ik een toevoeging vind, waar ik zelf achtersta en waar iedereen iets aan heeft. Toch heb je altijd wel wat persoonlijke favorieten en ik vind het ook altijd leuk om te kijken wat nou de best gelezen artikelen tot nu toe zijn.

In 2019 schreef ik meer dan 105 blogs, dat is een behoorlijke stijging ten op zichtte van eerdere jaren. We bezochten veel nieuwe bestemmingen en ik had ook voor het eerst meerdere blogs op voorraad staan. Op dit moment meer dan 20! Het bloggen ging super goed dus, fijn. Als ik kijk naar mijn geschreven artikelen in 2019, behoort mijn blog over de Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland zeker bij mijn favoriete blogs. Maar ook onze wereldreis terugblik vind ik leuk, gewoon omdat ie vol staat met zoveel leuke en mooie momenten. Verder vind ik mijn route en budget artikelen altijd heel leuk om te maken en ook handig voor andere! Ten slotte ben ik ook heel blij met mijn artikel over verantwoord reizen, iets wat veel meer mensen zouden moeten doen!

Maar goed, wat zijn nou de best gelezen artikelen in 2019? Hieronder de top 5:

1. Wat te doen in Praag? 15 leuke tips! 
2. Wat te doen op Malta? 10 dingen die je niet mag missen!  
3. Budget Malta: dit kost een week op het zonnige Malta
4. 7x doen in de omgeving van Pisa
5. 3 perfecte routes voor 3 weken Maleisië

Zoals je ziet is Malta heel populair en doen vooral wat oudere artikelen het goed bij ons. Veel van de top 5 is hetzelfde als de top vijf van vorig jaar. Zo staat ons artikel over Praag nog steeds op 1. Die wordt elke maand het beste gelezen en staat ook op 1 in de Google zoekresultaten. Zo leuk! Verder is het leuk om te zien dat ook een aantal nieuwe artikelen beter gevonden worden, maar die halen onze top vijf net niet. Zo lezen jullie graag over ons budget Bali en ons budget Nieuw-Zeeland. Ook ons artikel over het wel of niet uitschrijven  bij de gemeente voor een wereldreis wordt veel gelezen.

Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de top vijf er volgend jaar uit komt te zien!  

Malta

Andere favorieten in 2019 

Een favoriet moment in 2019 was toch wel om onze vrienden en familie weer te zien na 10 maanden reizen. Verder vonden wij weer een baan en ook dat behoort zeker tot een favoriet moment. Ik begon weer met volleyballen en ik ging met mijn moeder en zusje een dag naar Amsterdam. Het is leuk om op reis te zijn, maar thuis zijn is ook leuk en ook thuis maken wij veel mooie, nieuwe herinneringen!

En in 2020? 

In 2020 hopen wij een huis te kunnen kopen. Wij zijn hard aan het sparen en willen heel graag een plek voor onszelf. Reizen staat waarschijnlijk op een wat lager pitje, maar goed, ik heb nog genoeg te vertellen over de bestemmingen die wij het afgelopen jaar bezochten! Verder starten wij 2020 in Londen en bezoek ik met een vriendin de Algarve in februari. Ik heb er zin in!

Dit was mijn jaaroverzicht 2019 met daarin onze favorieten van 2019. Hopelijk vond je het leuk om een kijkje te krijgen in ons jaar! Voor nu wens ik iedereen in ieder geval een hele fijne jaarwisseling en een gezond en reislustig 2020!

Wat zijn jouw favorieten van 2019? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow