Favorieten van 2018; een compleet jaaroverzicht

by | Dec 31, 2018 | Lijstjes | 22 comments

Kan iemand mij knijpen? Soms lijkt het alsof ik leef in een soort waas, de tijd vlieg zo snel voorbij, ik kan het bijna niet bevatten. Ik herinner mij nog als de dag van gisteren dat wij 2018 inluidden in Londen en nu is het alweer tijd voor weer een nieuw jaar. Gelukkig is 2018 een jaar geweest met veel leuke reizen, leuke momenten en herinneringen. En nu dit leuke jaar bijna voorbij is, is het tijd voor een jaaroverzicht. Eerder deelde ik al mijn 2018 in reizen, maar vandaag is het traditiegetrouw tijd voor een compleet jaaroverzicht. Net zoals in 2016 en 2017 deel ik al mijn favoriete (en minder favoriete) momenten van 2018!

Favorieten van 2018 in een compleet jaaroverzicht

In 2018 maakten wij prachtige reizen en vierden wij onze tweede blogverjaardag. Wij zagen onze bezoekersaantallen in een paar maanden tijd verdriedubbelen en we hadden weer veel leuke samenwerkingen met leuke bedrijven. In 2018 maakten wij 4 reizen richting het buitenland en gingen wij 2 keer een paar dagen weg in eigen land. Na deze 6 tripjes werd het zelfs nog beter: op 7 oktober vertrokken wij op wereldreis voor onbepaalde tijd! We schreven in 2018 71 artikelen, het laagste aantal tot nu toe. Doordat ik ineens fulltime werkte, had ik niet altijd tijd. Hoewel ik mij elk jaar voorneem om meer te bloggen, lijkt dit niet altijd te lukken, maar goed. Verder maakten wij in 2018 duizenden mooie foto’s en herinneringen. Ik had mijn eerste baan en Remco studeerde af. Wat een heerlijk jaar! In dit artikel zet ik mijn favorieten uit 2018 op een rijtje, want het is altijd leuk om even terug te denken aan een leuk jaar!

Favoriete foto

Fotografie is inmiddels echt mijn hobby en ik probeer mij steeds te verbeteren. Ondertussen vind ik fotografie ook echt heel moeilijk. Het is  moeilijk om een interessante compositie te kiezen en het is moeilijk om een echt goede foto te maken. Veel foto’s die ik maak blijven kiekjes. Toch ben ik blij met de foto’s die ik maak. Foto’s zijn voor mij een souvenir, de belangrijkste herinnering aan de mooiste plekken die wij bezocht hebben op de wereld.

Aan iemand vragen die net op wereldreis is gegaan wat zijn of haar favoriete foto is, is eigenlijk bijna onmogelijk. Ik heb veel geweldige plekken gezien en ik heb veel foto’s die ik echt wel mooi of leuk vind. Toch is de keuze dit jaar best makkelijk, want op een foto ben ik echt verliefd. Het is een foto die Remco van mij gemaakt heeft tijdens onze All Inclusive vakantie in Tunesië. We waren mee op excursie richting Carthago, Sidi Bou Said en Tunis. Onze eerste stop, Carthago, zijn prachtige Romeinse overblijfselen. Deze foto is daar dus gemaakt. Ik vind hem mooi door de kleuren, maar ook door de compositie van de foto.

Carthago Tunesië favoriete reisfoto 2018

Favoriete land 

Normaal vind ik dit een behoorlijk moeilijke keuze, maar nu hoef ik geen seconde na te denken. Het leukste en mooiste land dat wij in 2018 bezocht hebben is Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland stond al jaren bovenaan mijn bucketlist en tijdens onze wereldreis gingen we er dan eindelijk heen. Het was een droom die uitkwam en het viel mij absoluut niet tegen. In Nieuw-Zeeland vind je echt de mooiste natuur op een hele kleine afstand van elkaar. Het is zo ontzettend afwisselend. Het enige wat echt niet leuk is in Nieuw-Zeeland? De zandvliegen, het idiote weer en de steden. Maar echt, dat maakt de afwisseling, de adembenemende natuur en de gave dingen die je er kunt doen weer helemaal goed. Het was een reis vol hoogtepunten!

Benieuwd naar de hoogtepunten van onze reis door Nieuw-Zeeland? Ik zette als een de 8 hoogtepunten op een rijtje!

Tongariro Crossing Emerald Lakes Nieuw-Zeeland

Favoriete stad 

Dit jaar maakten wij een aantal stedentrips. Wij bezochten vooral steden die wij al eens eerder bezochten. Zo begonnen wij dit jaar in Londen, gingen wij daarna op citytrip richting Parijs en keerden wij weer terug naar Londen. Ten slotte maakten wij nog een tripje richting Newcastle. Ook in Nieuw-Zeeland bezochten wij diverse steden, maar die vielen ons allemaal behoorlijk tegen. In Tunesië zagen wij de prachtige steden Sidi Bou Said, Sousse en Tunis.

Hoewel Parijs en Sidi Bou Said misschien wel de mooiste steden waren die wij dit jaar bezochten, is dat niet onze favoriete stad. Onze favoriete stad is namelijk Londen. Wij zijn dit jaar compleet verliefd geworden op deze stad en hebben nu ook op wereldreis regelmatig heimwee naar Londen. Ze stad is gewoon zo fijn! Er is zo ontzettend veel te doen en te zien. Je hebt er prachtige bezienswaardigheden, super veel leuke wijkjes, markten en winkels, maar je hebt er ook ontzettend veel parken waar je heerlijk in kan rondlopen en relaxen. Londen is gewoon fijn. De sfeer is perfect. Je moet er echt zelf een keer heen omdat te kunnen begrijpen denk ik!

Londen
Londen

Onze minst favoriete steden dit jaar waren toch echt wel de steden die wij bezochten in Nieuw-Zeeland. Ze hoorden wij van te voren heel veel goede dingen over Wellington, maar wij waren blij dat we na twee dagen weg mochten. Wat was het saai daar zeg. Ook over Christchurch hoorden wij best goede dingen, maar daar hadden we na vijf minuten al zoiets van; wat doen we hier? Er is vaak weinig te zien in de steden van Nieuw-Zeeland en echt sfeervol zijn ze niet. Auckland vonden wij best oké en Queenstown en Dunedin vonden wij daarentegen wel weer leuk!

Dunedin Nieuw-Zeeland

Favoriete natuurgebied

Voor onze wereldreis hadden wij op wat natuur in Nederland na bijna geen natuur gezien. Daar kwam in Nieuw-Zeeland al heel snel verandering in. Nieuw-Zeeland staat namelijk bekend om zijn adembenemende natuur. Het is dan ook behoorlijk onmogelijk om je te vertellen wat het mooiste stukje natuur van Nieuw-Zeeland is. Wij vonden Bay of Islands prachtig, maar ook de Tongariro Crossing en Milford Sound waren geweldig. Oh en vergeet het uitzicht vanaf Ben Lomond niet, of de rest van de omgeving van Queenstown en Wanaka. Oh, en wat dacht je van Mount Cook? En alle mooie meren? Nee, kiezen hiertussen is echt onmogelijk. Toch denk ik wel dat het uitzicht vanaf Ben Lomond een van de mooiste dingen is die ik zag in Nieuw-Zeeland.

Ben Lomond Queenstown

Maar, na Nieuw-Zeeland reisden wij door richting Indonesië. Wij hadden rust nodig, maar gingen ook op Bali weer op pad. De eerste weken bestonden voornamelijk weer uit natuur bekijken. Wij bezochten Nusa Penida, een van de mooiste eiland die ik ooit heb gezien. De kliffen daar zijn adembenemend mooi en de uitzichten zijn geweldig. Voor ons het hoogtepunt van onze reis in en rondom Bali en het doet zeker niet onder voor de prachtige natuurgebieden die wij in Nieuw-Zeeland zagen.

Nusa Penida Indonesië Bali

Favoriete reismoment

Dit is moeilijk, omdat wij zoveel hebben meegemaakt op reis de afgelopen maanden. Een van de leukste momenten was toen wij eindelijk onze huurauto in Nieuw-Zeeland ophaalden. Ik weet nog dat Remco reed en ik naast hem constant zat te glunderen, want het was eindelijk echt begonnen! We hadden een enorm gevoel van vrijheid en we konden niet wachten om alles van Nieuw-Zeeland te ontdekken. Dit reismoment werd echt iets minder mooi toen onze auto op diezelfde dag nog stuk ging. Maar goed, ik was zo blij toen we wegreden uit Auckland en onze wereldreis eigenlijk echt begon.

Favoriet persoonlijk momentje

Op 31 augustus ging ik op personeelsuitje met het team van de school waar ik het afgelopen schooljaar had gewerkt. Op diezelfde dag had Remco zijn verdediging van zijn scriptie. Wij wisten dat het spannend zou worden, want zijn scriptie vonden ze niet perfect en hij moest alles goed kunnen onderbouwen wilde hij kunnen slagen. Ik was de hele dag super zenuwachtig. Tijdens het uitje verdwenen de zenuwen gelukkig en aan het einde van de middag kreeg ik een berichtje dat Remco was geslaagd! We waren zo blij. Zijn afstuderen betekende niet alleen dat hij klaar was met een hbo studie, maar ook dat wij daadwerkelijk onze droom konden waarmaken: wij konden op wereldreis!

Dit persoonlijke momentje werd nog leuker toen ik de dag erna bij Remco thuis kwam en wij samen gelijk onze tickets boekten richting Nieuw-Zeeland. Wat ook fijn was, is dat de verplichtingen die bij een opleiding horen, nu voor ons beide verleden tijd zijn. Na onze reis kunnen wij beide aan het werk in de sector die wij leuk vinden!

Favoriete blogmoment

Wij vierden het afgelopen jaar onze 2e blogverjaardag, wat een mijlpaal! Verder kregen wij super veel leuke en positieve reacties, waar ik echt heel blij van wordt. Dus bedankt daarvoor!

Ik denk dat toch mijn favoriete blogmoment het moment is dat onze bezoekersaantallen meer dan verdriedubbeld werden. Een jaar geleden hadden wij hooguit 1800 unieke bezoekers in een maand. Dat vond ik heel veel en daar was ik blij mee. In januari begon onze blog ineens te groeien en tikten wij al snel de 4000 unieke bezoekers aan. Daar stopte het nog niet mee, want inmiddels weten zo’n 9000 unieke bezoekers onze blog elke maand te vinden. Wauw! Ik weet dat dit voor veel bloggers niks is, maar voor ons is het een ongelooflijke groei. En hoewel ik niet schrijf en blog voor de cijfers, maar omdat ik het leuk vind, is het wel leuk als mensen je werk weten te vinden en weten te waarderen.

Dus aan alle lezers en volgers: bedankt dat jullie in 2018 zo vaak een kijkje kwamen nemen op onze blog!

Favoriete blogpost

Ik schreef in 2018 71 artikelen. Dat zijn er minder dan in 2016 en 2017. Ik denk dat het kwam door de periode dat ik fulltime werkte. Ik had toen zo weinig tijd voor andere dingen, dat bloggen er vaak bij inschoot en het ook geen prioriteit heb. Nu we op wereldreis zijn maak ik er in de avond zo nu en dan tijd voor vrij en ineens heb ik meer dan tien blogs op voorraad en komt er wekelijks wel eens nieuwe bij. In 2019 hoop ik dan ook eindelijk weer meer artikelen online te zetten, dan in ons eerste blogjaar.

Maar goed, wat is nou mijn favoriete blogpost van het afgelopen jaar? Dat vind ik moeilijk. Ik plaats alleen artikelen waar ik helemaal achter sta en ben daarom blij met elk artikel. Artikelen over onze route of over het reisbudget vind ik altijd heel handig en behoren dan ook zeker tot mijn favoriete artikelen. Ook vind ik fotoblogs altijd leuk om te maken en ook leuk om bij andere te bekijken. Een oude blog die bij mij nog steeds een beetje favoriet is, is Help!? Ik ga backpacken. Dit artikel schreef ik in 2016 en vind ik stiekem nog steeds leuk. Als ik kijk naar de artikelen die ik in 2018 ook echt geschreven heb vind ik het artikel over de 10 dingen die wij zijn kwijt geraakt op reis leuk. Dat is namelijk echt iets wat bij ons veel voorkomt, we raken van alles kwijt. Het lijstje ervan maken vond ik stiekem dan ook best grappig om te doen. Maar ook onze artikelen over China en Londen vind ik leuk.

Zoals je ziet vind ik het heel moeilijk om een favoriet artikel te kiezen. Jullie hadden het afgelopen jaar wel overduidelijk een favoriet. Ons best gelezen artikel werd door meer dan 10.000 verschillende mensen gelezen, super leuk! De top 5 van de best gelezen artikelen dit jaar is dan ook weer heel anders dan die van vorig jaar. Toch keren er twee terug, die blijven kennelijk leuk om te lezen!

Nou, genoeg geluld, dit is onze top 5:

1. Wat te doen in Praag? 15 leuke tips!
2. Visum aanvragen voor China; hoe werkt het en wat moet je weten?
3. 3 perfecte routes voor 3 weken Maleisië
4. 7 x doen in de omgeving van Pisa
5. Vliegen met Ukraïne Airlines: doen of niet? 

De nummer 3 van 2018 stond vorig jaar op 1 en de nummer 4 van dit jaar had vorig jaar een vijfde plek. De andere artikelen zijn nieuw binnengekomen in de top vijf. Net buiten de top vijf valt ons artikel over kerst in Praag. Praag is blijkbaar een erg populaire bestemming op onze blog! Want ook het artikel Praag vs. Boedapest staat nog in de top tien. Verder is Malta populair, maar lezen jullie ook graag over onze citytrip richting Bologna.

Praag

Andere favorieten van 2018 

In 2018 ontdekte ik dat ik weldegelijk het goede beroep gekozen heb, want het werken met kleuters vond ik geweldig. Ook gingen wij eindelijk eens met vrienden een weekendje weg en hadden wij met diezelfde vriendengroep een geweldige zomer. We hebben veel gezwommen op het strand, maar ook een aantal keer een hele leuke, gezellige BBQ gehouden. Na de BBQ zwemmen onder de sterrenhemel was ook een super ervaring. Verder nam Remco elke keer een gimball mee op reis waardoor onze filmpjes ook dit jaar weer beter zijn geworden. Zo zijn wij heel blij met ons filmpje van Londen!

En voor 2019? 

In 2019 zijn wij sowieso nog een groot deel op wereldreis. Wij gaan het nieuwe jaar inluiden op Gili Air in Indonesië en weten inmiddels ook dat wij 8 januari vanaf Bali richting de Filipijnen vliegen. Na een maand daar zullen wij weer naar een nieuwe bestemming gaan. Wij hebben al een idee, maar daarover later meer. Verder hoop ik na thuiskomst weer op een school in een leuke kleutergroep te kunnen werken!

Wat was jouw favoriete moment uit 2018?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow