Favorieten van 2016; een compleet jaaroverzicht

by | Dec 28, 2016 | Lijstjes | 12 comments

Het is eind december en 2017 komt in zicht. Dat betekend dat het tijd is om terug te blikken op het afgelopen jaar. En wat voor een jaar! 2016 was een geweldig (reis)jaar dus ik denk er met veel plezier nog eens aan terug. Eerder deelde ik al mijn 2016 in reizen, maar vandaag is het tijd voor een compleet jaaroverzicht. Ik deel al mijn favorieten (en minder favorieten) van 2016!

Favorieten van 2016 in een jaaroverzicht 

2016 was een prachtig (reis)jaar. Op 13 maart startten wij Travellers of the world en plaatsten wij ons allereerste artikel. Inmiddels groeien wij flink en steek ik steeds meer tijd in de blog. Wat begon met een idee om vrienden en familie op de hoogte te houden tijdens onze eerste verre reis, is uitgelopen tot een groeiende reisblog, die wordt gelezen door mensen vanuit heel Nederland. Stiekem ben ik daar echt heel trots op. Maar 2016 had nog meer, we maakten prachtige reizen, duizenden foto’s en herinneringen. Tijd om terug te denken aan al onze favorieten van 2016.

Favoriete foto 

2016 was het jaar waarop ik voor het eerst op reis ging met een spiegelreflex camera, niet gek dus dat ik met duizenden foto’s ben thuis gekomen. Ik geloof dat het er zo’n 5500 waren. Dit gaat overigens alleen over onze reisfoto’s, ik ben namelijk ook nog op pad geweest in Nederland waarbij ik mijn camera altijd mee nam. Heel veel foto’s om uit te kiezen dus en ik moet zeggen; het is ook echt heel moeilijk. Uit zoveel foto’s een favoriet kiezen is ook gewoon niet te doen. Stiekem heb ik er meer, maar ik denk dat dit stiekem wel mijn top favoriet is:

favoriete foto favorieten 2016 jaaroverzicht Maleisië

Het was een prachtige plek en een prachtig moment. Elke keer bij die foto word ik blij en krijg ik zoveel zin om weer op reis te gaan. Op instagram is trouwens een hele andere foto favoriet. Een foto die ik in 2014 nam met mijn comptact camera en stiekem mijn all time favorite als ik kijk naar al mijn reisfoto’s bij elkaar. Als je mij nu zou vragen wat je favoriete reisfoto was en een jaartal maakt niet uit, koos ik deze ook zonder twijfel. Het was de eerste foto waar ik echt trots op was, een foto van een plek waar ik verliefd op werd; de meren van Plitvice in Kroatië.

favoriete foto favorieten 2016 jaaroverzicht Kroatië

Op Instagram is al een tijdje de #2016bestnine trending. Ik heb hem nog niet gedeeld en bewaar hem ook nog even tot het einde van het jaar er ook daadwerkelijk is. We hebben namelijk nog een paar dagen en in die dagen kan er nog heel veel veranderen. Ben je benieuwd naar onze negen mooiste instagram foto’s, of naar onze andere foto’s? Dan moet je hier even een kijkje nemen.

Favoriete land

In 2016 bezocht ik zes verschillende landen, waarvan vier landen voor de eerste keer. Ik ging naar Hongarije, Singapore, Maleisië, Thailand, Polen en Tsjechië. Van Thailand en Polen heb ik echt te weinig gezien om er echt over te kunnen oordelen, ook al was Polen wel het meeste verrassende land dat ik bezocht. De mooiste herinneringen maakte ik dit jaar in Maleisië en de mooiste plekken zag ik daar ook. In 2016 was Maleisië mijn favoriet, ook al blijft Slovenië all-time favourite.

Mijn minst favoriete land kun je misschien al raden na het lezen van dit artikel. Singapore, ik had er gewoon echt niks mee.

Favoriete stad 

In 2016 ging ik drie keer op citytrip, namelijk naar Boedapest, Gdansk en Praag. Verder bezocht ik in Azië verschillende steden, waaronder Singapore, Kuala Lumpur en Georgetown. Praag vond ik de mooiste stad, maar Boedapest blijft toch echt mijn favoriete stad. Wat een fijne, mooie stad is dat. En een groot voordeel; de stad is nog redelijk rustig en nog niet heel erg ontdekt door de extreme toeristenmassa. Mijn minst favoriete was wederom Singapore, sorry.

Mijn 5 favorieten steden van Europa vind je hier.

Boedapest favorieten 2016

Favoriete reismomenten

Een super mooi moment was het moment dat ik samen met Mariska op het vliegveld onze bestemming onthulde voor een vijf daagse trip met srprs.me. Wat een ontlading en wat een nieuwsgierigheid naar een plek waarvan ik geen idee had hoe je het uitsprak. Maar het mooiste reismoment was denk ik het moment dat ik in het vliegtuig stapte naar Singapore. Niet omdat ik de vlucht nou zo leuk vond, maar omdat ik echt even het gevoel van vrijheid had. Zes weken lang weg en complete vrijheid. Niks staat vast, alles kan en mag. Wat een heerlijk idee was dat.

Dan kom ik gelijk bij het minst mooie moment uit, namelijk het moment dat wij in Kuching zaten, graag verder wilde reizen, maar dit niet konden doordat we bijna het vliegtuig zouden pakken. Tja, we moesten dus twee / drie dagen wachten op onze vlucht. Wijze les; plan nooit iets van te voren. Wat hebben wij ontzettend gebaald zeg. Een ander minder leuk moment was toen ik ontdekte dat wij de vlucht naar Praag hadden omgeboekt naar een dag dat ik eigenlijk helemaal niet kon. Hoezo stom en dom!?

Favoriete blogmoment

Wij zijn Travellers of the world op 13 maart 2016 gestart. Ik zou vooral artikelen gaan schrijven en Remco zou alles doen wat met de technische / ICT kan te maken heeft. Inmiddels gaat dit nog steeds op die manier en groeit onze blog elke maand meer. We zijn zelfs online gegaan in het Engels! Een moment waar ik echt trots op was is het moment dat wij voor het eerst meer dan 1000 unieke bezoekers hadden. Het voelde zo onwerkelijk dat zoveel mensen onze blog hadden gelezen! Nog een super moment was toen wij voor het eerst ooit een mail kregen voor een samenwerking. Zoiets verwacht je niet zo snel, maar het voelt goed om te merken dat je blog gevonden wordt en dat er potentie in zit. Natuurlijk blog ik niet met samenwerkingen als doel, maar ik vond het wel heel leuk om te doen.

Favoriete blogpost

In 2016 schreef ik maar liefst 80 artikelen en voor 31 december staat nummer 81 op de planning. Elke week probeer ik minimaal twee keer een artikel te plaatsen, zijn we op reis is dit soms iets minder. Volledig genieten van de reizen die ik maak heeft namelijk altijd prioriteit. Natuurlijk heb ik wel een persoonlijke favoriet als ik naar alle artikelen kijk, namelijk; Help!? Ik ga backpacken! In dit artikel beantwoord ik alle vragen die ik zelf had toen ik voor het eerst ging backpacken. Het is een informatief artikel en ik denk dat je hier veel aan hebt als je nog nooit bent gaan backpacken. Het zijn vooral vragen waar ik zelf nergens het antwoord op kon vinden, maar die ik ook nergens durfde te stellen, omdat ik bang was dat het maar dom over kwam.

Het is trouwens niet alleen mijn favoriet, maar kennelijk ook die van jullie! Help!? Ik ga backpacken! is namelijk mijn best gelezen post van 2016. De top vijf ziet er zo uit:

1. Help!? Ik ga backpacken!
2. Budget backpacken in Maleisië 
3. Travelconfessions #3: waarom je Singapore maar beter kunt overslaan 
4. 8 redenen waarom jij ook op srprs reis moet
5. Slapen in Maleisië; de leukste accommodaties

Een leuk gevarieerd lijstje dus! Ik ben zelf heel blij dat mijn persoonlijke favoriet het ook goed doet bij jullie en het meeste gelezen artikel van 2016 is! De meeste reacties kwamen trouwens op onze eerste winactie en Travelconfessions is persoonlijk mijn favoriete reeks die ik ben gestart. Ook bedacht ik in 2016 mijn eigen tag, namelijk de klaar voor vertrek tag.

Favoriete reisquote

Reisquotes, je vindt er super veel en ik vind er ook echt heel veel mooi. Eentje is toch wel mijn favoriet, niet omdat ik hem zo mooi vind, maar omdat het voor mij echt een soort motto is. Het is iets wat ik elk jaar probeer en elk jaar ook eigenlijk gewoon moet doen. Een quote die past bij wat ik het allerliefste doe; nieuwe plekken verkennen.

favoriete foto favorieten 2016 jaaroverzicht reisquote

Andere favorieten 

In 2016 won ik een handbagage koffer waarmee ik heerlijk op citytrip kon. Ook maakte ik verschillende uitstapjes binnen Nederland, reisde ik voor het eerst met mijn zusje samen en ging ik langer op reis dan de gebruikelijke twee weken. Verder ontdekte ik de super handige Facebook pagina’s Azië backpackers en backpackers NL, waar je vragen kan stellen over je reizen. Echt heel handig. Je vindt er ook de leukste tips van mensen met ervaringen in een bepaald land of gebied.

2016 was ook het jaar waarin ik begon in mijn afstudeer jaar en waarin ik mijn eindstage in groep 1/2 startte. Het was het jaar waarin Remco begon met zijn stage en waarin wij drie keer samen een mooie reis maakten. Het was een jaar vol favorieten momenten en herinneringen. Het jaar waarin ik deze herinnering vast legde in vier fotoboeken en nummer vijf is in de maak. Het jaar waarin ik een spiegelreflex camera kocht, mijn oude compact camera verloor op reis en een tweedehands onderwater compactcamera aanschafte. Het jaar waarin Remco voor het eerst onze reis filmde met actioncam. Het was een vol jaar, maar een heel fijn jaar.

En voor 2017?

Ik heb geen idee wat 2017 mij gaat brengen, ik hoop in ieder geval een diploma en nog meer mooie reisjes, nieuwe herinneringen en favorieten momenten. 2016 was mooi, 2017 misschien wel mooier?

In 2017 wil ik sowieso blijven bloggen, ik hoop iets constanter artikelen te plaatsen en ik hoop dat de blog blijft groeien. In 2017 wil ik afstuderen en een aantal mooie reizen maken met Remco samen. Op de planning staat al een reis naar China, goed vooruitzicht toch? En hopelijk groeien wij ook in het Engelse deel van onze blog.

Wat zijn jouw favorieten reis- en blogmomenten van 2016? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow