Een tweede kans voor Venetië

by | Feb 28, 2017 | Citytrip, Europa, Italië | 2 comments

Venetië, een stad waar ik in de zomer van 2009 kwam met mijn ouders. Een stad die mij totaal niet raakte, mij niet kon pakken en waar ik uiteindelijk helemaal niks mee had. Het stonk, het was druk, en bloedheet. Niet echt ideaal en niet echt leuk. Toch besloot ik de gok opnieuw te wagen, Remco bezocht Venetië nog niet eerder en het carnaval leek mij heel bijzonder. Ik gaf Venetië een tweede kans en wat voor een!

De tweede keer Venetië was anders, het was beter, mooier, magischer. Ik ging met weinig verwachtingen de stad in, maar wel met hoge verwachtingen over de carnaval. En Venetië verraste mij. Ik moet zelfs eerlijk toegeven dat ik het liefste volgend jaar weer terug ga, het liefste bezoek ik volgend jaar opnieuw de carnaval. Want die tweede kans die ik Venetië gegeven heb pakte heel goed uit.

De eerste indruk

In de serie travelconfessions schreef ik ooit al over Venetië, het viel mij zo tegen, maar toch trok het me ergens ook weer aan. En met dat laatste ben ik blij, want het was super. Mijn eerste indruk op mijn 14e was dat het echt zo’n typische overrated stad was. Ik vond het smerig, het stonk er en het was zo immens druk. Overal waar je keek waren mensen en ik werd er soms gewoon echt gek van. De temperaturen hielpen ons ook niet mee, want het was bloedheet. Enigszins een teleurgesteld gevoel had ik bij het eerste bezoek, maar aan de andere kant maakte het me toch weinig uit; het reisvirus had met nog niet gepakt.

De tweede eerste indruk was ook niet bepaald positief, maar dat kwam niet door de stad. In Bologna werd mijn camera gestolen, net voor wij met de bus naar Venetië Mestre zouden gaan. Na een hoop gedoe en met behulp van de google translate app deden we aangifte en hadden we een complete dag minder in Venetië. Ik had echt gelijk het idee dat Venetië en ik gewoon geen goede combi zijn.

Maar dan…

Dan probeer je er toch het beste van te maken en geef je Venetië een kans. Je zet jezelf er overheen dat die mooie foto’s er nu misschien niet komen, maar je probeert wel te genieten. Met vrij lage verwachtingen gingen wij met de waterbus van Lido (waar wij sliepen) richting het San Marco plein. Het was zondag en het was echt immens druk, nog drukker dan dat ik mij herinnerde van de zomer. Maar goed, ik gaf het een kans en al heel snel was ik om. Het carnaval; wat was dat geweldig zeg! Het San Marco plein was druk, maar prachtig. En overal op dat plein stonden gemaskerde mensen, met de mooiste kostuums. Ik vond het geweldig om er foto’s van te maken, ook al had ik slechts een compact camera om dat mee te doen.

Carnaval in Venetië
Carnaval in Venetië

Maar ook buiten het plein heeft Venetië mij verrast. Rondom het plein loop je letterlijk in de file door kleine straatjes, maar sla je af ben je soms ineens alleen. Ineens zijn er weinig toeristen, iets wat ik de eerste keer misschien te weinig heb gezien. Je komt de mooiste straatjes, bruggetjes en grachtjes tegen. En zo nu en dan ook nog een prachtig carnaval figuur.

Venetië stad

De dag erna op maandag besloten wij Burano en Murano over te slaan, door de mist op zee. In Venetië viel het mee, maar daarbuiten zag je geen hand voor ogen. En wat een geweldig plan was dit, want vandaag was het rustig. De mensenmassa was verdwenen terwijl de carnaval nog in volle gang was. Op maandag was er een wedstrijd voor het mooiste kostuum, dus je kunt wel bedenken dat er extreem veel mooie figuren rond liepen. Daarnaast ontdekten wij nog meer van onbekend Venetië en geloof me, die stukken zijn het mooiste.

Van haat naar liefde

Ik kan echt zeggen dat ik bij Venetië van haat naar liefde ben gegaan. Ze zeggen wel vaker dat haat en liefde dichtbij elkaar leggen en ik kan bevestigen dat dit misschien wel zo is. Ik had stiekem een beetje haat richting Venetië en vertelde mensen altijd over mijn negatieve ervaring als ze dachten dat Venetië mooi was. Maar toen ineens bezocht ik de stad goed, ik ontdekte het opnieuw, werd verliefd op de stad met het carnaval en zou zeggen; ga erheen! Venetië is geweldig, vooral tijdens de carnaval. In de zomer zou ik niet gaan, maar zodra je de kans hebt om carnaval in Venetië te vieren; doe het! Ik wil dolgraag terug, al is het alleen maar om mooiere foto’s te kunnen maken met mijn spiegelreflexcamera, die ik nu helaas heb moeten missen. De liefde is er in ieder geval en wij willen beide best nog eens terug, dus wie weet… Tot over een paar jaar?

Ben jij al eens in Venetië geweest?

 

Benieuwd geworden naar de rest van onze reis door Italië? Houd de site in de gaten want er volgen snel veel blogs over Italië, met heel veel foto’s!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow