Een sportwedstrijd in New York bezoeken: tips & tricks

door | Laatste update Jun 4, 2023 | Gepubliceerd Mar 3, 2023 | Amerika, Noord-Amerika, Stedentrips, Verenigde Staten | 2 reacties

Een sportwedstrijd in New York bezoeken is echt iets wat je moet doen als je een stedentrip maakt naar deze wereldstad. Het is een hele ervaring en iets wat je niet snel zult vergeten. Zelf besloten wij een NBA wedstrijd in New York te bezoeken en dat werd het hoogtepunt van onze citytrip! In dit artikel vertel ik je alles over een NBA wedstrijd bezoeken in New York en over sportwedstrijden in het algemeen, zodat jij ook kunt gaan!

Sportwedstrijden in New York

Als je een stedentrip naar New York maakt, is het echt heel leuk om een sportwedstrijd te bezoeken in een van de stadions in de stad. Sportwedstrijden in Amerika zijn zo anders dan hier, er wordt een hele show omheen gegeven. Verwacht optredens tussendoor, gekke spellen en nog meer. Een bezoek aan een sportwedstrijd in Amerika is dan ook een hele belevenis.

Als je hebt besloten dat je naar een sportwedstrijd in New York wilt gaan, kom je er waarschijnlijk al snel achter dat je meerdere keuzes hebt qua sport en qua locatie. Hieronder zal ik de verschillende mogelijkheden voor je opsommen.

Basketbal (NBA)

Je kunt ervoor kiezen om een basketbalwedstrijd bij te wonen van een van de NBA teams in New York. De NBA is het hoogste basketbalniveau ter wereld en is dan ook behoorlijk indrukwekkend om te zien. In New York kun je ervoor kiezen om naar een wedstrijd te gaan van de New York Knicks in Madison Square Garden, of naar de Brooklyn Nets in Barclays Center.

Honkbal (MLB)

Een andere populaire sport om een wedstrijd van bij te wonen in New York, is honkbal. Je kunt kiezen voor een wedstrijd van de Yankees of van de New York Mets. De Yankees zijn het meest bekend. Zij spelen hun thuiswedstrijden in het Yankees stadion in The Bronx.

American Football (NFL)

Ga je voor echt Amerikaans? Dan ga je naar een American Football wedstrijd. Zo’n sport waarvan ik nooit helemaal begrepen heb wat het nou is, maar waarschijnlijk wel leuk om eens bij te wonen. Je kunt in New York kiezen voor een wedstrijd van de New York Giants en de New York Jets. Zij spelen allebei in New Jersey.

IJshockey (NHL)

Wil je een wat ruigere sport bezoeken midden in Manhattan? Ga dan naar een ijshockeywedstrijd van de New York Rangers. Zij spelen in Madison Square Garden. Je kunt ook kiezen voor wedstrijden van de New Jersey Devils en New York Islanders.

Naast deze vier sporten kun je ook nog kiezen voor een voetbalwedstrijd of voor worstelen. Ben je er tijdens de US open? Dan kun je ook een tenniswedstrijd in New York bijwonen.

sportwedstrijd in New York

Welke sportwedstrijd in New York kies je?

Wat je kiest hangt van meerdere dingen af. Waar ligt je interesse? Ben je meer fan van basketbal, of wil je juist heel graag eens een keer een honkbal wedstrijd bijwonen? En in welk seizoen bezoek je New York? De verschillende sporten hebben namelijk verschillende speelmomenten in het jaar. Sommige sportwedstrijden kun je dan ook alleen bijwonen in de winter en sommige juist alleen in de zomer. Hierdoor kun je het hele jaar een sportwedstrijd bezoeken, alleen heb je niet altijd keuze uit alle verschillende sporten. Zo loopt een basketbalseizoen van oktober tot en met april. Daarna heb je nog de playoffs en in juni zijn dan de laatste NBA wedstrijden. IJshockey is ook te zien tussen oktober en april.
Honkbal begint juist eind maart/ begin april en gaat door tot eind september / begin oktober. Voor American Football geldt dat het seizoen van september tot aan januari loopt. Daarna zijn er nog playoffs.

Het seizoen waarin je op stedentrip gaat naar New York, is dan wel doorslaggevend voor je keuze. Wij bezochten New York in december en januari. Dan is er dus nog best wat te kiezen. Wij kozen daarom voor de sport waar vooral Remco echt iets mee heeft. Mij maakte het niks uit.

Wat voor sportwedstrijd in New York bezochten wij?

Wij kozen er uiteindelijk voor om een NBA wedstrijd in New York te bezoeken. Remco wilde al jaren een keer naar een NBA wedstrijd toe. Hij heeft zelf vroeger gebasketbald en volgt de NBA ook in Nederland soms. Dat we hiervoor in het perfecte seizoen in New York waren, was natuurlijk ideaal.

Tickets voor een sportwedstrijd in New York

Je kunt je tickets voor een sportwedstrijd makkelijk boeken via de website Seatgeek. Je vindt hierop de tickets voor alle teams en sporten die ik hierboven heb genoemd. Ideaal dus. Prijzen variëren per sport en per team. Bij basketbal was een wedstrijd van de New York Knicks bijvoorbeeld duurder dan een wedstrijd van de Brooklyn Nets. Verder is de prijs ook afhankelijk van de tegenstander en welke plek je kiest. Je kunt veel besparen als je wat hoger gaat zitten in een stadion. Het zicht is dan nog steeds goed!

Zelf gingen wij naar de Brooklyn Nets in Barclays Center. Wij zaten vrij hoog, maar hadden goed zicht. Wij betaalden 62 USD per persoon voor deze tickets.

Is dit ook leuk als je geen sportliefhebber bent?

JA! Ik ben dus echt geen sportliefhebber en moet zeggen dat dit helemaal niet zo hoog op mijn lijstje stond voor een bezoek aan New York. Het is dat Remco graag wilde, daarom gingen wij. Maar het werd een hoogtepunt van onze stedentrip. Een sportwedstrijd in New York bezoeken is echt heel leuk! De sfeer in zo’n stadion is fantastisch en je kijkt niet alleen sport, maar krijgt er een complete show omheen. Echt enorm de moeite waard! Hieronder ga ik onze ervaring verder delen, zodat je er een goed beeld bij krijgt.

NBA wedstrijd in New York bezoeken

NBA wedstrijd bezoeken in New York

Wij besloten dus een NBA wedstrijd te bezoeken in New York. Ook als je keuze niet is gevallen op NBA, maar op een van de andere sporten, kun je hieronder wel een beetje ontdekken wat je mag verwachten van een sportwedstrijd in New York bezoeken.

Barclays Center of Madison Square Garden?

Als je naar de NBA in New York gaat, kun je kiezen voor de New York Knicks of de Brooklyn Nets. De New York Knicks spelen in Madison Square Garden, een bekend stadion midden in Manhattan. De Brooklyn Nets spelen in Barclays Center in Brooklyn. Vanaf Manhattan kun je hier de metro heen pakken en dan sta je ook zo voor het stadion. De New York Knicks zijn over het algemeen wat duurder. Wij kozen hierom voor de Brooklyn Nets, die ook een van de beste spelers van de NBA in het team hebben. Tof!

Hoe ziet zo’n sportwedstrijd eruit?

De wedstrijd begon om 19:30 en om 18:00 gingen de deuren open. Zelf besloten wij eerst iets te eten bij Shake Shack, tegenover Barclays Center. Daarna gingen wij de rij in bij het stadion. Op je ticket staat welke ingang je moet hebben. De rij duurde bij ons behoorlijk lang, wij hebben er echt wel 40 minuten in gestaan en waren hierdoor vrij laat pas binnen. Als je naar binnen gaat moet je door een controle heen. Let op dat je heel veel spullen niet mee mag nemen. Zo moesten wij onze camera afgeven bij een aparte balie.

Uiteindelijk zaten wij precies om 19:30 op onze plek. Kom dus echt op tijd. Je kan eventueel ook wat eten halen in het stadion, dus wil je zeker zijn, dan kan je ook om 18:00 gewoon gelijk al naar binnen.

Voor de start van de wedstrijd kwamen er cheerleaders een optreden doen. Daarna kwamen de spelers, werd het volkslied gezongen en kon de wedstrijd beginnen. Basketbal wordt best vaak onderbroken en bij die onderbrekingen worden er spellen gespeeld, worden er shirts het publiek ingegooid en zijn er optredens. De optredens variëren van dansgroepen, cheerleaders en gezang. Toen wij er waren, waren er ook wat beroemdheden aanwezig, die lieten ze zien via schermen. Bij ons was onder andere voetballer Mbappé aanwezig.

Wij gingen dus naar een wedstrijd van de Brooklyn Nets. Zij speelden tegen de San Antonio Spurs in het Barclays Center. De Brooklyn Nets deden het op dat moment super goed en hebben de wedstrijd dan ook gewonnen. Dit maakte de sfeer in het stadion natuurlijk nog beter.

NBA in New York amerika
Sportwedstrijd in New York: NBA wedstrijd in New York bezoeken
Sportwedstrijd in New York: NBA wedstrijd in New York bezoeken

Wat vonden wij ervan om een NBA wedstrijd in New York te bezoeken?

Wij vonden dit dus echt geweldig. Ik ben geen sportliefhebber, maar vond het een hoogtepunt van onze reis naar New York. De sfeer in het stadion was gewoon echt fantastisch. Wat een ervaring! Ik heb mij echt enorm vermaakt met de optredens, de idiote spellen en alle typische Amerikaanse dingen die tussendoor gebeuren. Wij weten dan ook zeker dat wij ooit nog eens een sportwedstrijd in Amerika gaan bezoeken! Wat een ervaring!

Laatste tips voor het bezoeken van een Sportwedstrijd / NBA wedstrijd in New York

  • Controleer van te voren welke spullen mee mogen het stadion in. Zodat je niet onnodig veel tijd kwijt bent aan het afgeven van spullen en zodat je voorkomt dat je niet naar binnen mag.
  • Eten en drinken in stadions is relatief duur. Heb je een klein budget? Eet dan vooraf iets. Flessen water mogen niet mee naar binnen.
  • Kom op tijd! Bij ons was de rij om naar binnen te gaan echt heel lang.
  • Na de wedstrijd is het openbaar vervoer heel druk. Iets om rekening mee te houden. Het verspreid zich gelukkig redelijk snel, maar een zitplek in de metro kun je vergeten.
  • Geniet! Het is echt een hele ervaring en heerlijk om erbij te zijn. Wij zagen mensen de wedstrijd kijken door hun telefoon, zonde! Na een paar foto’s en een kort filmpje legde ik hem weg. Want het is veel leuker om er echt bewust bij te zijn.
  • Wil je naast een sportwedstrijd in New York meer zien van de stad? Bewonder dan ook eens de 10 mooiste uitzichtpunten van New York.
  • Ben je nog op zoek naar een andere leuke avond uit? Lees dan mijn artikel over leuke plekken voor een avond uit in New York

Dit is wat mij betreft alles wat je moet weten over een sportwedstrijd in New York bezoeken. Wij vonden het echt een geweldige ervaring en hopen zeker nog eens een wedstrijd in Amerika bij te wonen. De NBA wedstrijd in New York was fantastisch en een heerlijke avond uit.

Zou jij een sportwedstrijd in New York willen bezoeken?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows