Een echte eyecatcher: een reuze wereldkaart van wereldkaarten.nl

door | Laatste update Feb 10, 2019 | Gepubliceerd Oct 14, 2018 | Reisgadgets, Reviews | 0 Reacties

Nu wij op wereldreis zijn denken wij stiekem ook al na over wat we willen zodra wij terugkomen. Wij wonen beide nog bij onze ouders en hoewel het prima gaat, is dat natuurlijk niet wat wij altijd willen. Na onze reis zullen wij dan ook snel op zoek gaan naar een huis en stiekem weten wij ook al lang hoe wij dit huis willen inrichten en welke kleuren wij willen gebruiken. Wat we ook zeker weten is dat wij een enorme wereldkaart willen ophangen in de woonkamer. Ook in huis mag je namelijk best zien dat wij dol zijn op reizen. Toen wereldkaarten.nl vroeg of wij een grote wereldkaart wilden reviewen hoefden wij dan ook niet lang na te denken.

De mogelijkheden

Als je een wereldkaart gaat bestellen op wereldkaarten.nl kom je heel veel verschillende opties tegen. Zo kun je kiezen voor een wereldkaart op hout, zoals wij al eerder een keer gedaan hadden. Verder kun je kiezen uit canvas, poster, plexiglas en aluminium. Omdat wij de vorige keer kozen voor een wereldkaart op hout, kozen wij nu voor een kaart op canvas, in het formaat 120 x 90.

Toen wij eenmaal besloten hadden dat wij een wereldkaart op canvas wilde werd het pas echt lastig, want welke kaart willen wij en lijkt ons mooi voor in ons toekomstige huis? Het aanbod aan wereldkaarten is groot, dus we moesten even goed nadenken. Uiteindelijk kozen wij door de kaart papier doorsnede.

Wereldkaarten van wereldkaarten.nl papier doorsnede

Bestellen

Als je eenmaal een keuze gemaakt hebt ga je de kaart bestellen. Het bestellen bij wereldkaarten.nl is heel makkelijk. Je klikt het product aan en je kiest het materiaal. Daarna kies je het formaat. Je kan kiezen voor een kleine kaart, maar ook voor een grote van wel 120 bij 90 cm. Wij kozen voor die grote, omdat wij willen dat dit echt de eyecatcher in de woonkamer wordt.

Tijdens het bestellen kun je er nog voor kiezen om prikvlaggetjes bij te bestellen, dit kost je €8,95 extra. Wij kozen hier niet voor omdat wij het zonde vinden om in onze kaart te prikken. Als je kiest voor bijvoorbeeld hout kan je ervoor kiezen of je er een ophangsysteem bij wilt. Als je een canvas kaart besteld heb je deze keuze niet, dan is het natuurlijk ook niet echt nodig. Bij een canvas kaart kun je er wel voor kiezen om er een baklijst bij te bestellen. De voorbeelden op de website zien er prachtig uit. Toch kozen wij hier niet voor, maar wie weet willen wij dit in de toekomst toch.

De levering 

Wij bestelden de kaart vlak voor onze reis, dus we hoopten heel erg dat hij nog op tijd binnen zou zijn. Op de website wordt gesproken over vijf werkdagen. Wij bestelden de kaart op zondagavond en een week later ontvingen wij de kaart op maandag. Prima dus! De levering is lekker snel.

Helaas hadden wij een andere kaart ontvangen dan wij hadden besteld. Wij bestelden namelijk een bruine variant, maar kregen een kaart die er heel erg op leek, maar dan met kleur erin. Ook super mooi, maar niet wat wij hadden uitgekozen. Wij hebben gemaild en kregen super snel antwoord. Nog voor wij hier weer op konden reageren kregen wij een verzendbevestiging; de kaart was opnieuw verzonden. Wat een service en zo snel ook!

De kaart die we al hadden mochten we houden en binnen een aantal dagen was de tweede kaart binnen. Helaas krijgen wij weer precies dezelfde. Ik denk dat het komt omdat ze beide op de website dezelfde naam hebben. Nu twijfelden wij al tussen deze twee kaarten, dus wij vinden het nu goed zo en zijn alsnog heel blij met de wereldkaart.

De service van wereldkaarten.nl is gewoon super en het is fijn dat ze gelijk met een oplossing kwamen. Een foutje maken kan iedereen gebeuren.

De kaart wordt trouwens goed verpakt. Wij bestelden een hele grote, wat natuurlijk lastig verzenden is. Er zat karton omheen en verder een flinke laag bubbeltjes plastic. De kaart kwam hierdoor aan zonder beschadigingen.

Het resultaat

Hoewel wij een andere kaart kregen, ben ik er toch verliefd op geworden. De kleuren zijn echt prachtig en de kwaliteit is goed. De verhoudingen van de wereldkaart kloppen mooi en het canvas voelt goed en stevig aan. Ik zie helemaal geen wazige plekken of korrels op het doek en ik vind de afbeelding echt heel mooi scherp. Ik weet dan ook echt zeker dat deze kaart later een mooie plek in huis gaat krijgen en een echte eyecatcher gaat zijn. Wil jij ook een van deze prachtige wereldkaarten in huis? Neem dan zeker eens een kijkje op de website!

Wereldkaart van wereldkaarten.nl
Wereldkaart van wereldkaarten.nl
Wereldkaart van wereldkaarten.nl

Alles op een rijtje

Ik ben echt heel blij met onze wereldkaart. Hieronder heb ik toch nog even alle pluspunten en de minpunten op een rijtje gezet, zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe de wereldkaart is.

Pluspunten:

+ Het formaat is prachtig, het is echt mooi groot en hierdoor echt een eyecatcher
+ De kleuren zijn helder en super mooi
+ De kwaliteit is verder ook echt mooi
+ Veel keuze op de website aan afbeeldingen en materialen
+ Goede service

Minpunten:

– De kaart die wij besteld hadden heeft dezelfde naam als die wij uiteindelijk kregen, waardoor het waarschijnlijk fout is gegaan.

Op andere manieren de reissferen in huis halen

Naast een prachtige wereldkaart in huis ophangen, kun je nog op veel andere manieren de reissferen in huis halen. Zelf ben ik dol op fotografie en ik maak dan ook super veel foto’s tijdens onze reizen. Ik maak na elke reis een fotoboek, maar wil later in huis ook zeker een plexiglas foto van onze reizen. Verder had ik vorig jaar een agenda met onze eigen reisfoto’s en kon ik op die manier nog vaak terugdenken aan alle mooie reizen die wij het jaar ervoor maakte. Verder kan je natuurlijk ook kiezen voor een kalender met reisfoto’s of een leuke collage aan de muur. Er zijn opties genoeg!

Hoe haal jij de reissferen in huis?

 

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Voor meer informatie bekijk onze disclaimer.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow