Door deze foto’s wil jij nu meteen naar Rome!

door | Laatste update Aug 30, 2019 | Gepubliceerd Mar 16, 2018 | Europa, Fotografie, Italië, Stedentrips | 13 reacties

Waar je ook komt in Rome, je kijkt constant je ogen uit. Rome is een prachtige stad en echt uniek. Wat je in Rome ziet, vind je nergens anders. Al eerder vertelde ik je wat je echt niet mag missen in deze prachtige stad, maar omdat beelden meer zeggen dan woorden deel ik vandaag de mooiste foto’s!

In Rome vind je een wereldwonder: het Colosseum 

Een van de zeven wereldwonderen vind je gewoon redelijk dichtbij huis, namelijk in de Italiaanse hoofdstad Rome. Voor mij was het de eerste keer dat ik een wereldwonder mocht bewonderen en ik geef toe, het Colosseum is echt wel een heel bijzonder gebouw! Het is oud en er staat nog redelijk wat overeind. Zowel van binnen als van buiten is het Colosseum super indrukwekkend!

Colosseum Rome
Colosseum Rome
Colosseum Rome
Colosseum Rome
Colosseum Rome
Colosseum Rome
Colosseum Rome
Colosseum Rome

Je vindt er ook andere overblijfselen uit de Romeinse tijd

Rome  is zo uniek door de vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. Naast het Colosseum is er namelijk nog veel meer! Midden in de stad kom je allerlei overblijfselen tegen, maar ook het Forum Romanum is de moeite waard om te bezoeken. Je waant je gelijk weer even in het oude Romeinse rijk, ook al staat lang niet alles nog overeind.

Forum Romanum Rome
Forum Romanum Rome
Forum Romanum Rome
Forum Romanum Rome
Forum Romanum Rome
Forum Romanum Rome
Forum Romanum Rome

In Rome heb je prachtige uitzichtpunten 

Je zag hierboven al wat foto’s van uitzichten over het Forum Romanum; het oude Rome. Maar ook over de andere delen van Rome heb je prachtige uitzichten. Bekijk Rome van boven bij de Spaanse trappen, de Engelenburcht, de Sint-pietersbasiliek of bij de Pincio promenade. Ook het uitzicht vanaf het monument op Piazza Venezia is echt de moeite waard!

Uitzicht Engelenburcht
Uitzicht Sint-pieter
uitzicht Pincio promenade
Uitzicht Piazza Venezia
Uitzicht Piazza Venezia

Je komt de mooiste gebouwen tegen

Loop je in het centrum van Rome zie je echt overal mooie gebouwen. Dus ja, er is meer dan het oude Rome met de Romeinse overblijfselen. Bewonder de Trevi fontein, bekijk het pantheon en bezoek piazza Navona, een van de mooiste pleinen die ik ooit zag!

Piazza Navona Rome
Piazza Navona Rome
Piazza Navona Rome
Rome Italië
Engelburcht Rome
Engelburcht Rome
Trevi fontein Rome
Rome Italië
Spaanse trappen Rome
Pantheon Rome

Ook het Vaticaan is prachtig en de moeite waard

Denk je dat je bent uitgekeken na al deze prachtige gebouwen? Dan heb je het mis. Ook het Vaticaan is namelijk prachtig en een must visit als je in Rome bent!

Vaticaan Rome
Vaticaan Rome
Vaticaan Rome
Vaticaan Rome
Vaticaan Rome
Vaticaan Rome

Trastevere is een geweldige wijk

In Rome heb je prachtige wijkjes en Trastevere is absoluut de leukste (en goedkoopste). Met kerst vind je er prachtige verlichting. De eerste keer vergat ik gewoon foto’s te maken van deze wijk en de tweede keer werd het al langzaam donker. Toch heb ik wat foto’s om met jullie te delen!

Trastevere Rome
Trastevere Rome
Trastevere Rome
Trastevere Rome

Rome is groen 

In Rome vind je een super groot park, namelijk Villa Borghese. In dit park kun je uren rondlopen en het is er super mooi en relaxed!

Villa Borghese

En de zonsondergang in Rome is prachtig 

We sluiten dit artikel vol prachtige foto’s af met een van mijn favoriete: namelijk die van de zonsondergang. Wij stonden voor deze foto op de brug naast de Engelenbrug en hadden een geweldig zicht op de ondergaande zon, met een prachtige blauw / oranje lucht!

zonsondergang Rome
Rome is dus prachtig en echt een fotogenieke stad. Heet was voor mij de tweede keer dat ik Rome bezocht, maar wie weet kom ik er over flink wat jaren nog eens! Rome verveelt niet en is met recht een openluchtmuseum.

Ben jij al eens in Rome geweest? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow