Op ontdekking in en rondom sprookjesachtig Zhangjiajie, China

by | Mar 1, 2018 | Azië, China | 14 comments

Glazen bruggen, karstpilaren en heel veel prachtige uitzichtpunten, dat is wat Zhangjiajie National Forest park (en omgeving) in China je te bieden heeft. Zhangjiajie is bekend geworden door de Avatar film en is een waar sprookje. Als je ergens zulke prachtige, bijzondere natuur kunt zien, is het wel in Zhangjiajie in China. Tijd dus om een bezoekje te plannen!

Zhangjiajie is meer dan het nationale park alleen. In de omgeving zijn namelijk nog veel meer glazen bruggen en prachtige bergen. Omdat er zoveel is en wij het best lastig vonden om te ontdekken waar je nou moet verblijven voor welke bezienswaardigheden vertel ik je in dit artikel alles over Zhangjiajie en omgeving. Ik geef antwoord op de vraag: wat te doen in Zhangjiajie in China? Ook vertel ik je waar je moet verblijven in Zhangjiajie. Verder vertel ik ook hoe je dit prachtige stukje China het beste kunt bereiken. Kortom, ik deel mijn beste Zhangjiajie tips! 

Zhangjiajie in China

Zhangjiajie in China is een prachtige plek en na onze vele reizen is het nog steeds een van de mooiste plekken die wij ooit zagen. De natuur hier is mooier dan mooi en echt heel indrukwekkend. Maar van te voren had ik echt werkelijkwaar geen hoe alles nou eigenlijk werkte in Zhangjiajie. Er waren zoveel plekken, waar vond ik nou die Avatar bergen? Hoe kon ik me daar verplaatsen en wat moet ik nou echt doen in Zhangjiajie? We besloten gewoon te gaan en het ter plekke wel te zien. Nu is het tijd om hieronder alles te vertellen over Zhangjiajie in China. Welke plekken kun je bezoeken en wat zie je dan? Waar kun je overnachten en wat mag je echt niet missen bij je bezoek aan deze magische plek? Mijn beste Zhangjiajie tips volgen gelukkig snel! Met daarin vooral heel veel informatie over de verschillende plekken die je kunt bezoeken!

Zhangjiaijie tips: wat te doen in Zhangjiajie? 

Ik vertel nu eerst wat je moet doen in Zhangjiajie in China en welke plekken er eigenlijk zijn die je kunt bezoeken rondom Zhangjiajie in China.

Zhangjiajie Stad

Zhangjiajie stad is de plek waar je waarschijnlijk aankomt met de trein, bus of het vliegtuig. Het is echter ook een stad waar de bezienswaardigheden zeer beperkt zijn. Zhangjiajie stad als uitvalbasis gebruiken om de gehele omgeving te verkennen raad ik je dan ook niet aan. Het ligt veel te ver overal vandaan.

Als je overnacht in Zhangjiajie stad raad ik je aan om dit te doen in het centrum, de bussen rijden namelijk helemaal niet tot laat. Wij moesten hierdoor 42 minuten terug lopen naar ons hostel, ik kan een leukere avondbesteding bedenken.

Zhangjiajie stad is toch de moeite waard om er in ieder geval 1 volle dag te verblijven. Het is namelijk de perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan Tianmen mountain, waar ik hieronder meer over ga vertellen.

Tianmen mountain

Tianmen mountain ligt net iets buiten Zhangjiajie stad en is te bereiken met de langste kabelbaan ter wereld. Deze kabelbaan start in het midden van het centrum van Zhangjiajie stad en neemt je 7 kilometer lang mee richting de top van Tianmen mountain.

Eenmaal boven vind je op Tianmen mountain prachtige glazen skywalks en klifpaden op 1430 meter hoogte. Op een heldere dag heb je hier echt een geweldig uitzicht. Heb je boven alles gezien? Dan kun je of met de kabelbaan naar beneden, of met de bus. Ga je met de bus rijd je over een prachtige weg met 99 bochten. Mooi om te zien, maar waarschijnlijk niet zo goed voor de zwakke maag.

De entreeprijzen voor Tianmen mountain zijn echter niet misselijk. Je hebt 3 keuzes en je koopt je tickets op de plek waar ook de kabelbaan start. Je kunt er voor kiezen om heen en terug per kabelbaan te gaan, of heen met de kabelbaan en terug met bus, of heen met de bus en terug per kabelbaan. De tweede optie is het populairst en vaak ook als eerste uitverkocht. Voor een ticket betaal je 248 yuan. Dit is ongeveer €32,-. Kinderen betalen 155 yuan en studenten en senioren 158 yuan.

Wil je boven op de glazen skywalks lopen of nog verder door naar de top? Hier moet je ook nog elke keer zo’n 5 tot 10 yuan extra voor betalen per persoon.

Is het mistig en regenachtig? Dan zie je niks aan de top. Wij hadden voor onszelf gezegd dat wij geen €32,- uit gingen geven als het mistig was. Het was bij ons echt heel mistig, want wij konden de berg nauwelijks zien. Wij hebben hierdoor Tianmen mountain gemist, wat ik achteraf vooral heel jammer vind. Maar goed, dit is een afweging die je voor jezelf moet maken. Met slecht weer is de kans op goed zicht nihil.

Zhangjiajie National Forest Park 

Zhangjiajie National Forest Park is de plek waar je eigenlijk voor komt. Hier vind je de prachtige avatar bergen uit de film en van de foto’s die je overal op het internet tegenkomt. Het park ligt op 40 kilometer afstand van Zhangjiajie stad. De beste uitvalbasis is daarom Wulingyuan of een ander hotel vlakbij een van de 5 ingangen.

Voor je Zhangjiajie National Forest Park kunt bezoeken moet je een entreeticket kopen. Dit kost je 248 yuan per persoon. Dit ticket is geldig voor vier dagen. Bezoek je het park korter dan vier dagen? Je moet dan alsnog de volle prijs betalen. Ben je student? Vraag dan om korting, wij ontdekten helaas te laat dat dit kon. Bij de entreeprijs zitten alle bussen in het park inbegrepen. Kabelbanen en bijvoorbeeld de beroemde Bailong lift moet je nog apart betalen. Als student kun je hier korting op krijgen.

De bussen in het park rijden je overal naar toe, zowel boven als beneden. Je kan alleen niet met de bus naar boven, hiervoor moet je zelf lopen of met de kabelbaan gaan. Je kunt in 1 dag best wat zien in het park, als je maar naar een paar uitzichten gaat en vooral veel de bus pakt. Wil je echter ook eens de natuur voor jezelf hebben en lekker wandelen? Dan heb je toch wel 3 dagen nodig.

Wat je zeker moet doen in Zhangjiajie National Forest Park? Genieten van de uitzichten bij Tianzi mountain, de Avatar Hallelujah mountain bekijken en je met de bus laten afzetten bij een wat onbekender uitzichtpunt. Ook het deel Yangjiajie is zeker de moeite waard. De Golden Whipstream mag je eigenlijk ook niet missen en is een wandeling die je zeker moet doen in Zhangjiajie. Daar wandel je langs een riviertje en kom je echt ontzettend veel apen tegen (altijd leuk!). 

Later zal ik een artikel schrijven dat alleen over Zhangjiajie National Forest Park gaat, zodat je precies weet hoe het daar allemaal werkt en wat je er echt niet mag missen! Daarin vind je dan nog meer tips voor Zhangjiajie. 

Lees ook: deze 25 foto’s bewijzen hoe buitenaards mooi Zhangjiajie in China is

Zhangjiajie China
Zhangjiajie China
Zhangjiajie China
Zhangjiajie China

Wulingyuan 

Een goede uitvalbasis voor Zhangjiajie National Forest Park is het kleine stadje Wulingyuan. In Wulingyuan heb je een ruime keuze aan hostels en aan restaurants. Dit is gelijk een goede reden om ervoor te kiezen om in Wulingyuan te overnachten en om niet te kiezen voor een hotel in het park, of een hotel bij een andere ingang. Een groot nadeel aan overnachten in Wulingyuan is dat je niet de enige bent die dit doet. Hierdoor is de ingang bij Wulingyuan echt druk en moet je soms heel lang wachten voor je mee kan met de bus. Vol is namelijk vol.

Wulingyuan is makkelijk te bereiken vanuit Zhangjiajie stad met de lokale bus voor een paar yuan. Ook vanuit andere plaatsen in China kun je met de bus naar Wulingyuan. Zo rijd je er vanaf Fenghuang in een paar uur naar toe.

Glazen brug 

Naast Tianmen mountain bij Zhangjiajie stad en Zhangjiajie National Forest Park bij Wulingyuan is er nog een derde bezienswaardigheid; de glazen brug. Een denkfout van veel mensen is dat deze brug in hetzelfde deel van het park ligt als de Avatar bergen. Dit is niet zo, de beroemde, langste glazen brug ter wereld vind je een klein stukje verder op. De brug vind je namelijk bij Zhangjiajie Grand Canyon. De brug is 430 meter lang en 300 meter hoog. De glazenbrug kan dagelijks 8000 mensen dragen en maximaal 600 bezoekers per keer. Wil je de glazenbrug bezoeken? Dan moet je dit ruim van te voren boeken. Het is zeer populair en er kunnen maar een maximaal aantal mensen per dag op de brug.

Zhangjiajie grand canyon ligt op een half uur rijden van Wulinyuan. Voor de grand canyon zelf betaal je 121 yuan entree, het ticket voor de brug kost 138 yuan en nog 3 yuan als verzekering. In totaal betaal je dus 262 yuan. Dit zijn prijzen die ik tegen kwam op een andere blog, dus vraag dit altijd even na van te voren. Ik kan mij herinneren dat ons hostel er ruim 300 yuan voor vroeg, inclusief vervoer.

Wij hebben zelf allebei hoogtevrees en hadden nog plannen om naar Tianmen mountain te gaan. Daarom hebben wij deze glazenbrug bewust over geslagen. Waar je overnacht als je de glazenbrug wilt bezoeken maakt denk ik niet zo heel veel uit.

Overige Zhangjiajie tips

Naast de plekken die je moet bezoeken en kunt bekijken in Zhangjiajie heb ik nog meer tips voor Zhangjiajie in China. Zo vertel ik je over het vervoer en de bereikbaarheid, over overnachten bij Zhangjiajie en over de beste reistijd. Ten slotte deel ik een handige planning voor een bezoek aan Zhangjiajie. 

Overnachten net buiten het park: Red apple inn. 

Wij besloten niet te overnachten in Wulingyuan en te kiezen voor een hotel vlakbij een van de ingangen van het park. Wij kozen uiteindelijk voor Red apple inn. Dit park ligt op tien minuten lopen van de ingang Yangjiajie waar het echt altijd rustig is. De eigenaresse van het hotel is Amy en zij spreekt super goed Engels. Ook kan zij je echt heel goed helpen met routes door het park uitstippelen. Zij heeft ons veel tips gegeven waardoor wij regelmatig stukken park voor ons alleen hadden. Heel fijn! Amy heeft er echt voor gezorgd dat wij een super tijd hebben gehad in Zhangjiajie.

Een nadeel vond ik dat er in de omgeving helemaal geen restaurantjes etc. waren. Wij moesten daardoor altijd eten in ons hotel en dat was wat prijziger. Ook kun je er eigenlijk niet heen met de bus, tenzij je nog 2 kilometer wilt lopen. Ze bieden soms wel aan om je op te halen, super fijn!

Ik vond ons verblijf in Red apple inn uiteindelijk ook heel fijn en zou er bij een tweede bezoek zo weer naar toe gaan. De voordelen wegen voor mij zwaarder dan de twee nadelen. De ligging is gewoon perfect, we zijn er goed geholpen en de kamer was ook nog eens heel fijn! Wil je ook overnachten in Red apple inn? Dat kun je hier boeken!

Red apple inn

Hoe bereik je Zhangjiajie in China? 

Nu je weet wat je er allemaal kunt doen en wat voor welke bezienswaardigheid een handige uitvalbasis is, is het ook nog wel handig om te weten hoe je het gebied van Zhangjiajie in China überhaupt bereikt. De plek waar je binnenkomt is waarschijnlijk Zhangjiajie stad. Het makkelijkste is om te vliegen naar Zhangjiajie. Wij wisten eerlijk gezegd niet dat het kon, maar de stad heeft een eigen vliegveld met rechtstreekse verbindingen naar Beijing, Guilin, Xi’an en Shanghai. 

De meeste treinen van en naar Zhangjiajie gaan naar Changsa. Zelf gingen wij na ons bezoek aan Zhangjiajie ook met de trein verder. Wij pakte de trein richting Xi’an, een treinreis van 15 uur.

Verder kun je Zhangjiajie stad met de bus bereiken. Zo pakten wij zelf de bus vanuit het nabij gelegen Fenghuang. Fenghuang is een leuk Chinees dorpje en ligt maar op een paar uur rijden vanaf dit prachtige natuurgebied! Je kunt ook gelijk de bus pakken naar Wulingyuan. In Wulingyuan is verder geen trein station, dus als je direct naar Wulingyuan wilt moet je sowieso met de bus.

Wat is de beste reistijd voor Zhangjiajie? 

Je kunt Zhangjiajie het beste bezoeken in het voor- of in het najaar. Zelf waren wij er midden in de zomer. In de zomer is het er echt heel heet en aangezien veel Chinezen vakantie hebben is het er ook nog eens erg druk, zoals je ziet op de foto. Als je het kan vermijden; doe het dan. Kan het niet anders? Dan is het gewoon in de zomer prima te doen. Ondanks de warmte en de drukte vond ik het er prachtig. De zomer heeft ook als nadeel dat het er vrij nat kan zijn. Hoewel ze toen wij er waren al een maand geen regen gezien hadden begon het toen wij weg gingen zo te gieten dat ik later las over overstromingen. Gezellig.

In de wintermaanden zijn veel dingen gesloten in en rondom het park, bijvoorbeeld voor onderhoud. Verder kan er wel eens sneeuw vallen, waardoor de paden glad zijn en het eigenlijk te koud en gevaarlijk is om het park te bezoeken.

Zhangjiajie China

Planning voor Zhangjiajie

Je weet nu wat je moet doen in Zhangjiajie, waar je kunt overnachten en wat de verschillende bezienswaardigheden en plekken zijn die je kunt bezoeken. Maar wat bezoek je nou wanneer en in welke volgorde? Zelf zou ik je aanraden om 4 volledige dagen voor Zhangjiajie in China uit te trekken (dus vijf nachten) en deze als volgt in te delen: 

Dag 1: reizen richting Zhangjiajie National Forest Park 
Dag 2: Zhangjiajie National Forest Park (met de kabelbaan omhoog en genieten van uitzichten) 
Dag 3: Zhangjiajie National Forest Park (genieten van de uitzichten) 
Dag 4: Golden Whipstream en met de bus richting Zhangjiajie stad. 
Dag 5: Tianmen Mountain
Dag 6: Door reizen naar je volgende bestemming. 

Dit is dus gebasseerd op 5 nachten en dus vier volledige dagen rondom Zhangjiajie in China. De Glazenbrug zou je nog kunnen doen op dag 3 of 4, of je blijft een extra dag zodat je echt goed de tijd kunt nemen. Dat laatste is ook gelijk een van mijn beste Zhangjiajie tips: neem de tijd! Er is heel veel te zien en te doen in Zhangjiajie en je wilt natuurlijk niks missen van dit mooie park. 

Ik vond Zhangjiajie adembenemend mooi en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ik ga er zeker nog meer over schrijven, want ook jij moet dit mooie gebied echt bezoeken (en daar natuurlijk goed op voorbereid zijn)! Ik hoop dat je genoeg Zhangjiajie tips hebt gekregen en een antwoord hebt op de vraag: wat te doen in Zhangjiajie in China? 

Ben jij al eens in Zhangjiajie geweest? Wat zijn jouw beste tips voor Zhangjiajie? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow