Doen in Amerika: de mooiste plekken van Amerika

In dit artikel ga ik je vertellen over de mooiste plekken van Amerika. Hierin vertel ik over de plekken die wij zelf bezochten hebben tijdens onze reizen naar dit prachtige land. Aan het einde van het artikel zal ik ook wat plekken met je delen die wij nog niet hebben bezocht, maar hoog op onze bucketlist staan. Want ook die plekken zijn waarschijnlijk prachtig en verdienen een plek in het lijstje met de mooiste plekken van Amerika. Ik vertel eerst over de mooiste steden van Amerika en daarna over de mooiste natuur in Amerika. Ik sluit af met een overzicht van de mooiste autoroutes en roadtrips in Amerika.

Amerika bezienswaardigheden: de mooiste steden in Amerika

Als je kijkt naar wat je moet doen in Amerika, gaat er veel over natuur. De natuur is voor mij ook elke keer de reden dat ik weer naar Amerika wil reizen. De natuur is nou eenmaal prachtig om te zien. Maar wat Amerika leuk maakt, is de afwisseling en de veelzijdigheid van het land. En dat betekent gelukkig dat er veel toffe steden zijn om te bezoeken in Amerika. Hieronder begin ik met het opsommen van de mooiste steden in Amerika.

1. New York

New York City, de city that never sleeps, is misschien wel een van de leukste steden van Amerika. Het is een stad waarin je je dagen kunt vermaken, want er is ontzettend veel te doen. Bekijk de zonsondergang bij het iconische uitzichtpunt vanaf Top of the Rock, bezoek een Broadway Show, wandel over Brooklyn Bridge, kijk mensen bij Times Square en ga fietsen in Central Park. En dat is slechts een klein deel van alles wat je kunt doen in New York.

Doen in Amerika: New York

2. San Francisco

Na New York is San Francisco een van de leukste steden in Amerika. Deze stad bezoeken is dan ook zeker iets wat je moet doen in Amerika. Ga hier fietsen over de Golden Gate Bridge, een van de meest bekende bezienswaardigheden in Amerika. Bezoek Pier 39, Fishermanswharf en de leukste wijken in de stad. Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan het indrukwekkende Alcatraz, een voormalige gevangenis, een van de zwaarst bewaakte van Amerika.

San Francisco

3. Los Angeles

Los Angeles, vaak afgekort tot LA, is de stad van de films en is vooral bekend door Hollywood en de stranden. Het leukste stuk in Los Angeles vind je bij de Santa Monica Pier en Venice Beach. Verder moet je natuurlijk naar Hollywood toe en is het hier gaaf om een van de vele pretparken te bezoeken!

4. Las Vegas

Las Vegas, je houdt ervan, of je vindt het vreselijk. Ik vind dat je er in ieder geval een keer geweest moet zijn en vind dat het een van de leukste plekken van Amerika is. Deze stad is groots, gek, uniek en druk. Wandel over de strip, waag een gokje in een van de casino’s, bezoek verschillende hotels en maakt foto’s bij het Las Vegas sign. Vergeet ook niet om naar Down Town Las Vegas te gaan, daar is het nog leuker! Meer lezen? Lees dan ook mijn artikel over Las Vegas bezoeken.

Amerika bezienswaardigheden: Las Vegas

5. Santa Barbara

Hierboven heb ik vooral wat grotere steden genoemd, maar er zijn ook wat kleinere steden in Amerika die behoren tot de leukste bezienswaardigheden in Amerika. Een voorbeeld hiervan is Santa Barbara, niet ver bij Los Angeles vandaan. Dit ligt aan de kust en de gebouwen zijn allemaal wit. Een leuke plek om doorheen te lopen en om te bezoeken!

Steden op onze bucketlist

Naast deze steden die ik hierboven noem, zijn er ook nog steden die nog op onze bucketlist staan. Hieronder volgt een opsomming:

Amerika bezienswaardigheden: de mooiste natuur in Amerika

Zoals ik al eerder zei, is de natuur voor ons de reden dat we gek zijn op Amerika. De natuur is nou eenmaal geweldig mooi. Je vindt hier veel prachtige nationale parken die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Maar naast de nationale parken is er nog veel meer natuur die je met eigen ogen moet zien. Hieronder som ik de plekken met de mooiste natuur voor je op. Want die natuurgebieden bezoeken is zeker iets wat je moet doen in Amerika!

1. Grand Canyon National Park

Een van de meest bekende nationale parken van Amerika is de Grand Canyon. Het is een van de grootste kloven ter wereld en heel indrukwekkend om te zien. Je vindt hier talloze fantastische uitzichten waarbij je een heel stuk over de kloof heen kan kijken. Vooral de uitzichten waarbij je de Coloradorivier door de kloof ziet stromen zijn gaaf. Verder kun je mooie wandelen en toffe roadtrips maken hier. De Grand Canyon bezoeken is zeker iets wat je moet doen in Amerika!

Doen in Amerika: Grand Canyon

2. Joshua Tree National Park

Joshua Tree was ons eerste nationale park in Amerika en zal daarom altijd een speciaal plekje blijven. Maar het was voor ons ook echt een verrassing. Het is er zo mooi! Je vindt hier niet alleen de bijzondere Joshua Tree, maar ook prachtige uitzichten en bijzondere landschappen. Bezoek zeker de Cholla Cactus Garden, rijd de scenic route en ga naar het uitzichtpunt bij Keys View.

Joshua Tree, doen in Amerika

3. Lake Tahoe

Lake Tahoe is een van de mooiste meren die ik ooit gezien heb. Niet alleen in Amerika, maar gewoon in het algemeen. Dit meer heeft helderblauw water, prachtige naaldbossen en is omringd door besneeuwde bergtoppen. Wat wil je nog meer?

Lake Tahoe, bezienswaardigheden in Amerika

4. Yosemite National Park

Een van de mooiste plekken van Amerika is Yosemite National Park. Dit park is echt een lust voor het oog. Je vindt hier prachtige bergen en indrukwekkende watervallen. Als je met de auto naar Glacier Point rijdt, kijk je echt je ogen uit. Verder is het uitzichtpunt bij Tunnel View een van de mooiste uitzichten die je ooit zult zien. Wandel hier ook de Mist Trail en ga naar Mirror Lake. Vergeet ook niet de Tioga Pass te rijden. Wat je ook doet, Yosemite bezoeken is echt iets wat je moet doen in Amerika!

Bezienswaardigheden Amerika: Yosemite

5. Saguaro National Park

Saguaro is een wat onbekender nationaal park in het westen van Amerika, maar hierdoor niet minder mooi. Je vindt hier enorm veel Saguaro cactussen. En geloof mij, die zijn enorm en heel indrukwekkend om te zien. Je kunt hier een fantastische route rijden tussen de cactussen met onderweg mooie uitzichten op de berg. Zeker tof!

6. Valley of fire State Park

Houd je van unieke natuur met bijzondere kleuren? Dan is Valley of Fire bezoeken iets wat je zeker moet doen in Amerika. Dit State Park is echt geweldig mooi om te zien. Alleen al hier doorheen rijden is een feestje. Het rood met oranje gesteente is prachtig. Je kunt hier ook hele mooie wandelingen maken, mits het niet te heet is.

Mooiste plekken van Amerika: Valley of Fire

7. Zion National Park

Nog meer bijzondere en oranje natuur vind je in Zion National Park. Dit park is een droom voor elke natuurliefhebber, vooral als je van wandelen houdt. Tijdens het wandelen heb je namelijk de beste uitzichten op de geweldige natuur in Zion. Wat dacht je van de beroemde wandeling Angel’s Landing? Hier heb je wel stalen zenuwen voor nodig. Voor wie dat niet durft zijn er genoeg alternatieven, zoals de Canyon Overlook Trail, de Westrim Trail en meer. Of wat dacht je van de Narrows? Een wandeling waarbij je gegarandeerd natte voeten krijgt. Meer lezen? Lees dan eens mijn artikel over wandelen in Zion.

Mooiste plekken Amerika: Zion

8. Bryce Canyon National Park

Bryce is bijzonder en uniek. Je vindt hier de zogeheten hoodoos, dat zijn die pilaren van steen die je overal in het park tegenkomt. Je hebt hier geweldige uitzichten op, maar kunt er ook tussen wandelen. Zin in iets anders? Dan kun je Bryce Canyon ook per paard ontdekken!

Bryce Canyon

9. Capitol Reef National Park

Een minder bekend nationaal park in Utah is Capitol Reef National Park. Dit park is echter enorm de moeite waard. De Scenic route is een van de mooiste scenic routes die wij hebben gereden en daarnaast vind je hier veel mooie en toegankelijke wandelingen. Echt een aanrader! Vooral omdat je deze plek deelt met slechts een handjevol andere toeristen.

Capitol Reef National Park

10. Arches National Park

Arches National Park ligt vlakbij Moab en was voor ons echt een verrassing. In het park zie je vooral veel bijzondere bogen die uit de rotsen en het gesteente is gesleten. Maar de omgeving is ook zo mooi! In de verte zie je de besneeuwde bergtoppen liggen en de rotsformaties zijn prachtig. Rondrijden in Arches is een feestje en wandelen is hier ook prachtig en heel toegankelijk. Arches National Park bezoeken is zeker iets wat je moet doen in Amerika!

Doen in Amerika: Arches National Park

11. Dead Horse Point State Park

Nog een mooie plek bij Moab is Dead Horse Point State Park. Het uitzicht in de park over de Colorado rivier die door de kloof stroomt is simpelweg adembenemend mooi. Verder vind je hier verschillende wandelroutes met prachtige uitzichten.

12. Canyonlands National Park

Naast Dead Horse Point State Park vind je Canyonlands National Park. Ook dit park is een plek die je zeker eens moet bezoeken in Amerika en die echt hoort bij de mooiste plekken van Amerika. In Canyonlands heb je prachtige autoroutes met fantastische uitzichten onderweg, mooie wandelingen en meer!

Amerika bezienswaardigheden: Canyonlands

13. Monument Valley

In Monument Valley waan je jezelf echt even in het Wilde Westen. Hier vind je woestijn, unieke rotsformaties en met een beetje geluk paarden. Veel films die zich in het Wilde westen afspelen zijn hier opgenomen en zodra je hier rond rijdt, snap je direct waarom! Dit is een iconische plek in Amerika en Monument Valley bezoeken is dan ook zeker iets wat je moet doen in Amerika.

Mooiste plekken van Amerika: Monument Valley

14. Antelope Canyon

Amerika zit vol met bijzondere plekken en mooie natuur en dat bewijst Antelope Canyon maar weer. Antelope Canyon is een zogeheten Slot Canyon, dit is dus een hele diepe geul met een spleet erin, dat door water is uitgesleten. Hier kun je doorheen lopen. Je kunt kiezen voor Upper of Lower Antelope Canyon. Welke je ook kiest, je wandeling er doorheen is fantastisch. Het is zo mooi, zo fotogeniek en uniek! Antelope Canyon is ook zeker een van de mooiste bezienswaardigheden in Amerika.

Antelope Canyon, mooiste plekken van Amerika
Antelope Canyon, mooiste plekken van Amerika

15. Horseshoe Bend

Antelope Canyon bezoek je het beste vanuit Page. Maar dat is niet de enige mooie plek bij Page. Nog zo’n pareltje is de Horseshoe Bend. Dit is een stuk van de colorado rivier in een hoefijzervorm. De zonsondergang hier bekijken is geweldig mooi en een enorme aanrader.

Doen in Amerika: Horse shoe bend

16. Yellowstone National Park

Wij bezochten veel nationale parken in Amerika, maar Yellowstone is toch wel onze favoriet. Het is het oudste park van Amerika, maar ook een van de meest veelzijdige. Je vindt hier bijzondere geothermische bronnen, spuitende geisers, maar ook naaldbossen, meren, watervallen, een kloof en bizarre kleuren in de natuur. Verder kun je hier veel wildlife spotten. Yellowstone is enorm en ook enorm de moeite waard. Wat een plek! Zeker een van de mooiste plekken van Amerika.

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Yellowstone.

Amerika bezienswaardigheden: Yellowstone
Amerika bezienswaardigheden: Yellowstone

17. De omgeving van Sedona

De omgeving van Sedona in Arizona is prachtig. Je vindt hier heel veel prachtige natuur. Je ziet hier woestijn en heel veel rode rotsformaties. Zelf maakten wij een hike naar Devil’s Bridge bij Sedona en dat was echt prachtig.

Devils Bridge Sedona

18. Death Valley National Park

Death Valley was een park waar wij eigenlijk weinig verwachtingen van hadden, maar het is er prachtig. Hoewel het een woestijn is, is het enorm veelzijdig. Je vindt hier heel veel bijzondere rotsen, stenen en bergen, maar ook indrukwekkende vlaktes en zandduinen. Het is er bloedheet, maar fantastisch om rond te rijden.

Death Valley, mooiste plekken van Amerika

Mooiste plekken van Amerika: natuur in Amerika op onze bucketlist

Naast de mooie plekken die wij al hebben bezocht, staan er nog heel veel prachtige plekken in Amerika op onze bucketlist om ooit in de toekomst te bezoeken. Hieronder zal ik deze plekken opsommen:

 • Glacier National Park
 • Olympic National Park
 • Mount Rainier National Park
 • Vulcanoes National Park op Hawaii
 • Kauai, eiland van Hawaii
 • North Cascades National Park
 • Grand Teton National Park
 • Crater Lake National Park
 • White Sand Dunes National Park
 • Oregon Coast
 • Great Smokey Mountains
 • The Wave

En zo is er vast nog veel meer!

Doen in Amerika: de mooiste roadtrips in Amerika

Naast mooie steden en natuur, zijn er ook veel toffe routes die je kunt rijden in Amerika. Hieronder vertel ik je over de gaafste roadtrips die je echt moet doen in Amerika!

1. Highway 1

De Highway 1 is de kustroute tussen San Francisco en Los Angeles in. Deze route is echt geweldig mooi om te rijden. Ga sowieso walvissen spotten bij Monterey, dit is nog steeds een van de gaafste ervaringen op onze reizen ooit! Geniet van de uitzichten op de kust bij de Big Sur en bekijk hoe een waterval neerkomt op het strand. Maak talloze stops en maak een onvergetelijke roadtrip. Deze route rijden is zeker iets wat je moet doen in Amerika.

Doen in Amerika: Highway 1

2. Scenic Byway 12

Nog zo’n prachtige route om te rijden is de Scenic Byway 12. Deze route heeft unieke en geweldige uitzichten. De route loopt tussen Bryce Canyon en Capitol Reef National Park in. Onderweg waan je je regelmatig op een andere planeet, zo gaaf! Zeker een van de mooiste plekken van Amerika.

Scenic Byway 12

Roadtrips op onze bucketlist

Naast deze routes van hierboven, zijn er nog meer gave roadtrips in Amerika die nog op onze bucketlist staan. Hieronder som ik deze op:

 • Route 66
 • Highway 93
 • US route 83
 • Overseas Highway

Dit zijn wat mij betreft alle dingen doe je moet doen in Amerika. Als wij nog eens naar Amerika reizen, zal ik dit artikel zeker verder aanvullen met nog meer gave Amerika bezienswaardigheden. Want mooie plekken in Amerika zijn er genoeg en wij zijn nog lang niet uitgekeken in dit mooie land!

Wat vind jij de mooiste plekken van Amerika?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar oud en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows