Dit zijn ze: de mooiste nationale parken van West Amerika!

by | Nov 17, 2019 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 16 comments

Een roadtrip maken langs de westkust van de USA staat bij menig mensen hoog op de bucketlist, en terecht! Tijdens een roadtrip door West Amerika val je van deze ene in de andere verbazing, er zijn zoveel prachtige natuurgebieden. Zelf maakten wij een roadtrip van 2 maanden en vandaag vertel ik je wat de mooiste nationale parken van West Amerika zijn!

Mooiste nationale parken van West Amerika

In Amerika vind je maar liefst 59 nationale parken, waarvan je een groot deel in West Amerika tegenkomt. West Amerika is dan ook echt een droom voor elke natuurliefhebber. Voor 80 USD koop je een America the Beautiful pass en mag je het hele jaar door alle nationale parken in het land bezoeken.

In veel lijstjes vind je slechts een aantal van de nationale parken van Amerika en ontbreken er best veel parken die je ook zeker niet mag missen. In dit lijstje deel ik dan ook alle parken die wij bezocht hebben en de moeite waard vonden. Elk park heeft iets unieks en ik kan echt oprecht uit dit lijstje geen minder park aanwijzen.

Ik moet hierbij zeggen dat wij niet alle nationale parken in West Amerika bezocht hebben. In de toekomst willen wij zeker terug en hoop ik dit lijstje aan te kunnen vullen met nog meer prachtige nationale parken in Amerika.

Onder elk park vertel ik je in welke staat je het park vindt, hoe groot het park is en hoeveel dagen je minimaal nodig hebt. Daarnaast vertel ik ook hoeveel bezoekers het park elk jaar krijgt, zodat je gelijk ziet welke parken het drukste zijn en welke wat rustiger zullen zijn. Ten slotte vertel ik wat de beste tijd is om het park te bezoeken en wat de entree prijs is, voor als je geen nationale parken pas hebt. Entree betaal je doorgaans per voertuig.

Oké, genoeg gepraat, hier komt ie, het lijstje met de mooiste nationale parken van West Amerika en misschien zijn het zelfs wel de mooiste nationale parken in Amerika!

1. Yellowstone National Park

Hoewel dit lijstje in compleet willekeurige volgorde is, begin ik wel met onze absolute nummer 1. Yellowstone is enorm en ook enorm geweldig. De natuur is zo afwisselend dat het lijkt alsof je meerdere parken hebt bezocht. Van bergen en ongerepte natuur tot aan geweldige valleien, watervallen, wildlife en geothermische wonderen, in Yellowstone vind je het allemaal. Je ziet er warmwaterbronnen in felle kleuren, geysers barsten overal uit en je komt natuur tegen die je nergens anders ter wereld gaat zien. Daarnaast is Yellowstone National Park het oudste nationale park in Amerika.

Staat: Wyoming, maar ook kleine delen in Montana en Idaho
Grootte: 8.983 km2 
Minimaal aantal dagen: 2 (1 voor de upper loop en 1 voor de lower loop, meer is altijd beter)
Aantal bezoekers: 4.115.000
Beste tijd: eind mei tot oktober / begin november
Entree: 25 USD

Meer lezen over Yellowstone? Lees dan mijn artikel over waarom Yellowstone op jouw bucketlist moet!

Yellowstone
Yellowstone, mooiste nationale parken van West Amerika
Yellowstone, mooiste nationale parken van West Amerika

2. Yosemite National Park

Een ander nationaal park in Amerika dat echt een hoogtepunt van je reis gaat zijn is Yosemite National Park. Dit nationale park in Amerika heeft alles wat je wilt: indrukwekkende watervallen, een prachtige vallei en adembenemende uitzichten op hoge bergtoppen. Klinkt geweldig toch?

Staat: Californië
Grootte: 3027 km2
Minimaal aantal dagen: 2 (1 voor Glacier Point + hike en 1 voor alles in de valley)
Aantal bezoekers: 4.009.436
Beste tijd: de lente
Entree: 30 USD

Yosemite National Park
Nationale parken in Amerika: Yosemite National Park
Nationale parken in Amerika: Yosemite National Park

3. Sequoia National Park

Relatief dichtbij Yosemite ligt het mooie Sequoia National Park. Dit park staat bekend om de enorme Sequoia bomen, dit zijn de grootste en zwaarste bomen ter wereld. De stam van de boom is enorm en echt heel indrukwekkend. De grootste boom ter wereld kom je dan ook tegen in dit nationale park: General Sherman.

Naast de indrukwekkende Sequoia Trees vind je ook prachtige uitzichten op de bergen in dit nationale park in Amerika. Dit maakte voor ons dit park verrassend leuk!

Staat: Californië
Grootte: 1.631 km2
Minimaal aantal dagen: 1  
Aantal bezoekers: 1.291.256
Beste tijd: juni t/m augustus
Entree:  35 USD (ook geldig voor Kings Canyon)

Sequoia National Park
Nationale parken in West Amerika: Sequoia National Park
Nationale parken in West Amerika: Sequoia National Park

4. Kings Canyon National Park

Naast Sequoia National Park ligt Kings Canyon National Park, wat ons betreft een van de mooiste nationale parken van Amerika. Dit park kennen maar weinig mensen en trekt dan ook veel minder bezoekers dan andere nationale parken in West Amerika. Als je de Scenic route rijdt in dit nationale park heb je geweldige uitzichten op de bergen, de rivier en geweldige watervallen. Zo mooi!

Lees ook: bezoek Kings Canyon, de verrassing van Amerika

Staat: Californië
Grootte: 1.863 km2
Minimaal aantal dagen: 1
Aantal bezoekers: 692.932
Beste tijd: juni t/m augustus
Entree: 35 USD (je mag dan ook gelijk naar Sequoia)

Mooiste nationale parken van West Amerika: Kings Canyon National Park
Mooiste nationale parken van West Amerika: Kings Canyon National Park
Mooiste nationale parken van West Amerika: Kings Canyon National Park

5. Grand Canyon

Een van de meest bezochte en bekende nationale parken in Amerika is toch wel de Grand Canyon. Deze enorme Canyon is een natuurwonder en een lust voor het oog. Overal heb je geweldige uitzichten over een canyon die zo ver reikt als dat je kan kijken. Bij de mooiste uitzichtpunten zie je hoe de Colorado Rivier dwars door de Grand Canyon heen stroomt, gaaf! Je kan hier wandelen, of heerlijk rondrijden en genieten van de uitzichten. Dit is zeker een van de mooiste nationale parken van Amerika!

Staat: Arizona
Grootte: 4.926 km2
Minimaal aantal dagen: 1
Aantal bezoekers: 6.380.000
Beste tijd: Maart t/m mei en september t/m november
Entree: 35 USD

Grand Canyon National Park
Mooiste nationale parken van Amerika: Grand Canyon National Park
Mooiste nationale parken van Amerika: Grand Canyon National Park

6. Arches National Park

Arches National Park is een van de leukste en mooiste nationale parken van West Amerika. Dit park is heel populair onder de Amerikanen, maar wordt ook bij toeristen steeds populairder. Je vindt in dit park ontzettend veel bogen, rotsen en prachtige uitzichten. Op de achtergrond zie je bij helder weer besneeuwde bergtoppen, prachtig! Je kunt in dit nationale park heel goed wandelen, er zijn veel korte wandelingen, maar ook langere en moeilijkere wandelingen vind je in dit park.

Staat: Utah
Grootte: 310.3 km2
Minimaal aantal dagen: 2
Aantal bezoekers: 1.539.028
Beste tijd: April / mei en september / oktober
Entree: 30 USD

Meer lezen? Lees dan ook eens dit artikel: Arches National Park in Amerika: tips + bezienswaardigheden

Arches National Park
Nationale parken in de USA: Arches National Park
Nationale parken in de USA: Arches National Park

7. Canyonlands National Park

Oké, ik twijfelde even of ik dit park in het lijstje wilde zetten met de mooiste nationale parken van West Amerika. Canyonlands is prachtig, begrijp me niet verkeerd, maar dit is een van de nationale parken die ik bij tijdgebrek als eerste zou overslaan. Na de Grand Canyon valt Canyonlands toch een beetje weg. Des ondanks vind je hier geweldige uitzichten en kan je hier prachtig wandelen. Daarnaast is dit park een heel stuk rustiger, fijn!

Staat: Utah
Grootte: 1349 km2
Minimaal aantal dagen: 1
Aantal bezoekers: 776.218
Beste tijd: April / mei en september / oktober
Entree: 30  USD

Canyonlands National Park
Mooiste nationale parken in de West Amerika: Canyonlands National Park
Mooiste nationale parken in de West Amerika: Canyonlands National Park

8. Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park is een onbekend park. Veel Amerikanen hebben er nog nooit van gehoord en ook bij toeristen is het nog niet zo bekend. Volgens onze ranger is Capitol Reef een hidden gem. Natuurlijk wordt dit park langzaam bekender en dat is niet voor niks! De Scenic route is een van de mooiste scenic routes van alle nationale parken en je kunt er veel prachtige wandelingen doen. Echt een aanrader!

Staat: Utah
Grootte: 979 km2
Minimaal aantal dagen: 1
Aantal bezoekers: 1.150.165
Beste tijd: April t/m oktober (kan wel heet zijn in juli en augustus)
Entree: 20 USD

Wil je meer lezen over dit mooie nationale park? Lees dan eens ons artikel over Capitol Reef National Park in Amerika

Capitol Reef National Park
Capitol Reef National Park
Capitol Reef National Park

9. Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National park in Amerika is het huis van de Hoodoos. Deze bijzondere rotsen zijn een prachtig gezicht. In Bryce Canyon heb je prachtige uitzichten over de Hoodoos en de omgeving. Verder kan je heerlijk wandelen tussen de Hoodoos en zijn de zomers in Bryce heel aangenaam. Dit nationale park is echt heel mooi en behoort zeker tot de mooiste nationale parken van Amerika!

Staat: Utah
Grootte: 145 km2
Minimaal aantal dagen: 1
Aantal bezoekers: 2.600.000
Beste tijd: Mei t/m september
Entree: 35 USD

Mooiste nationale parken in de USA: Bryce Canyon National Park
Mooiste nationale parken in de USA: Bryce Canyon National Park
Mooiste nationale parken in de USA: Bryce Canyon National Park

10. Zion National Park

Zion is een prachtig park waar je geweldige wandelingen kunt maken. Als je op zoek bent naar een lange wandeling is Zion het park voor jou! Maar ook kortere wandelingen zijn er in overvloed. De uitzichten van boven zijn geweldig en ook de vallei is prachtig. Zion National Park vind ik zeker een van de mooiste nationale parken van Amerika, maar toch heb ik een haat liefde gevoel voor dit park. Het is prachtig, maar zo druk. Je moet verplicht met de shuttle bus, de parkeerruimte is beperkt en het park ziet op sommige momenten echt zwart van de mensen. Toch is dit een park wat je eigenlijk niet mag missen!

Staat: Utah
Grootte: 593,3 km2
Minimaal aantal dagen: 2
Aantal bezoekers: 4.500.000
Beste tijd: April / mei, september / oktober
Entree: 25 USD

Wil je meer lezen over Zion? Lees dan mijn artikel met tips voor Zion National Park in Amerika!  

Zion National Park
Mooiste nationale parken van Amerika: Zion National Park
Zion National Park

11. Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park is een van de leukste en meest verrassende nationale parken van Amerika. Met weinig verwachtingen gingen wij heen en uiteindelijk werd het een van onze favoriete parken van onze reis. Je kan hier een prachtige route rijden en heel veel wandelen. Je vindt hier de bijzondere Joshua Trees, bijzondere rotsformaties, heel veel cactussen en prachtige uitzichten op de bergen. Hoewel Jushua Tree National Park een woestijn is, is het er verrassend groen.

Lees ook: Wat te doen in Joshua Tree National Park? De leukste tips en bezienswaardigheden!

Staat:  Californië
Grootte: 3200 km2
Minimaal aantal dagen: 1
Aantal bezoekers: 2.852.619
Beste tijd: maart / april en oktober / november
Entree: 25 USD

Mooiste nationale parken van West Amerika: Joshua Tree National Park
Mooiste nationale parken van West Amerika: Joshua Tree National Park
Mooiste nationale parken van West Amerika: Joshua Tree National Park

12. Death Valley National Park

Een van de mooiste nationale parken in Amerika is toch wel Death Valley National Park. Death Valley is de warmste plek van Noord-Amerika en heeft prachtige bergen. Maar je vindt ook wat je verwacht van een woestijn: zandduinen. Daarnaast kan je zoutvlaktes bewonderen en een prachtige scenic route rijden. Neem genoeg water mee en maak je klaar voor een bezoek aan een van de mooiste nationale parken van West Amerika: Death Valley!

Staat: Californië (en een deel in Nevada)
Grootte: 13.628 km2
Minimaal aantal dagen: 1
Aantal bezoekers: 1.294.827
Beste tijd: Oktober t/m mei
Entree: 25 USD

Death Valley National Park
Mooiste nationale parken in West Amerika: Death Valley National Park
Mooiste nationale parken in West Amerika: Death Valley National Park

13. Saguaro National Park

Er is een grote kans dat je nog nooit gehoord hebt van Saguaro National Park, een klein, maar prachtig park vlakbij Tucson. Dit park bestaat uit twee delen en je vindt hier enorme cactussen. In dit nationale park waan je je even in het wilde westen, zo gaaf! Je kan hier een prachtige scenic route rijden en wat wandelingen maken. Overal zul je enorme cactussen tegenkomen.

Staat: Arizona
Grootte: 370 km2
Minimaal aantal dagen: halve dag
Aantal bezoekers: 964.760
Beste tijd: Oktober t/m april
Entree: 20 USD

Lees ook: Op ontdekking in Saguaro National Park

Mooiste nationale parken in Amerika: Saguaro National Park, Nationale parken in de USA
Mooiste nationale parken in West Amerika: Saguaro National Park

Dit zijn alle nationale parken in Amerika die wij tot nu toe bezocht hebben en wat ons betref ook allemaal de moeite waard. Er zijn nog genoeg nationale parken in West Amerika die wij niet bezocht hebben en die nog bij ons op de bucketlist staan. Zo willen wij heel graag richting Grand Teton National Park en staat ook Glacier National Park heel hoog op de bucketlist. Als wij weer richting West Amerika gaan wordt dit lijstje met de mooiste nationale parken van West Amerika zeker aangevuld!

Wat zijn volgens jou de mooiste nationale parken van West Amerika?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow