Dit zijn ze: de 5 leukste steden van Europa!

door | Laatste update Aug 16, 2019 | Gepubliceerd Apr 21, 2016 | Europa, Lijstjes, Steden, Stedentrips | 8 reacties

Ik zag de schoonheid van Praag, proefde sfeer in Ljubljana, wandelde kilometers door Berlijn en Parijs en werd verliefd op Florence en Boedapest. Ik bezocht Rome, Zagreb en nog wat kleine stadjes, allemaal leuk en mooi, sommige betoverend. Mijn bucketlist blijft groeien en soms streep ik wat af. Maar wat waren nou mijn favorieten steden? Ik deel het in mijn eigen top 5 en vertel je wat de leukste steden van Europa zijn! 

1. Boedapest

Ik weet dat Remco deze stad op twee zou zetten, maar voor mij is dit toch echt de nummer één in deze top 5. Boedapest is een stad die ik twee keer bezocht en dat deed ik niet voor niks. Deze Hongaarse hoofdstad is namelijk een hele mooie stad, met veel mooie grote bezienswaardigheden, maar ook met hele mooie onbekende straatjes en gebouwen. Het is ook een stad die nog niet compleet overspoeld wordt door de toeristen en een stad waar een fijne sfeer hangt. Goedkoop en lekker eten hoort bij een citytrip naar Boedapest, net zoals voor weinig geld in een gek aangekleed café neerploffen. Het ov is super goed geregeld, maar je kan er ook heel fijn stukken wandelen. Boedapest is daarom ook echt de leukste stad van Europa naar mijn mening en kan niet ontbreken in een lijstje met de leukste steden van Europa. 

Ik schreef al verschillende stukjes over deze geweldige stad en er staan er nog heel wat op de planning! Benieuwd? Dan zit je hier aan het goede adres!

Boedapest, nummer 1 in de top 5

2. Praag

Remco’s nummer één en mijn nummer twee. Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is echt prachtig en ik denk ook de mooiste stad waar ik ooit ben geweest. Waarom het dan toch nummer twee is? Het is zo immens druk in Praag. Waar het in Boedapest nog rustig is, wordt Praag overspoeld door de toeristen. In het hoogseizoen kan je niet normaal rondlopen zonder te struikelen over andere toeristen. Maar ja, het is niet zo gek dat zoveel mensen deze stad bezoeken, Praag is namelijk super mooi! Overal waar je kijkt is het mooi, zowel de bekende, als minder bekende plekken. De sfeer in Praag is ondanks de drukte ontzettend fijn en het is een goedkope stad. Je kan je er zo een paar dagen vermaken. Deze stad staat zeker terecht in de lijst met de mooiste steden van Europa! 

Wij bezochten Praag tijdens de kerst en tijdens de zomer. Beide keren was Praag een geweldige stad om te bezoeken en compleet anders. 

Lees ook eens mijn artikel met tips voor Praag! 

Praag, nummer 2 in de top 5 mooiste steden van Europa

3. Ljubljana

De Sloveense hoofdstad Ljubljana komt voor mij op een derde plek in de lijst met de leukste steden van Europa, vooral door de geweldige sfeer. Als je rondloopt in de stad ben je gelijk verliefd. Je voelt je er relaxed en kan je er met gemak een dag vermaken. Voor een citytrip van een paar dagen zit je in Ljubljana minder goed, maar de omgeving heeft ook genoeg te bieden. Er zijn weinig echt grote bezienswaardigheden, maar de stad is wel prachtig om te zien en heeft hele mooie onontdekte plekjes. Na een dag rond slenteren in deze fijne stad heb je het meeste gezien, maar daarna trek je gewoon de omgeving in! Geen probleem dus om hier meerdere dagen te zijn. En niet geheel onbelangrijk: Ljubljana is ook redelijk goedkoop.

De sfeer van Ljubljana is eigenlijk niet te beschrijven, maar door die fijne sfeer heeft Ljubljana mij echt betoverd. Leuke marktjes, mooie bruggetjes en prachtig uitzicht, je hebt het allemaal in deze stad. Wat een fijne en leuke stad is dit! Wat je zeker moet doen in Ljubljana lees je hier

Ljubljana, nr 3 in de top 5

4. Florence

Florence is de vierde stad in deze top 5. Ik heb lang getwijfeld tussen Rome en Florence, maar toch gekozen voor Florence. Toen wij vorige zomer in Rome waren stonden er ontzettend veel gebouwen in de steigers, waardoor het misschien toch een klein beetje tegenviel. In Florence had ik, ondanks mijn hoge verwachtingen, dit gevoel helemaal niet. Beide steden vond ik echter heel mooi en beide hebben een fijne sfeer en zijn het bezoeken waard. Stiekem twijfel ik tijdens het schrijven nog steeds een beetje over mijn keuze, ga dus gewoon naar allebei.

Maar goed, Florence dus. De stad met het prachtige uitzichtpunt, waarop ik een super mooie zonsondergang bekeek. Florence, de stad waar je relatief goedkoop kunt lunchen en dineren. Maar ook de stad waar je zo ontzettend lekker kunt verdwalen in de leuke Italiaanse steden. Wat een fijne stad is dit. De Duomo is werkelijk waar prachtig, echt nog mooier dan de foto’s je doen vermoeden en wandelen langs de Arno (rivier) is ook helemaal geen straf. De voornaamste reden dat ik Florence boven Rome verkies is denk ik de grote van de stad, Florence is een stuk compacter en dat vind ik fijner.

Een hele fijne, compacte stad dus, met super mooie bezienswaardigheden en leuke Italiaanse straatjes. Wat je zeker moet doen in Florence lees je hier.

Florence op nummer 4 in de top 5

5. Parijs

Tot een jaar geleden was ik eigenlijk nog nooit in de grote bekende steden redelijk dichtbij huis geweest (Berlijn, Parijs en Londen). De eerste twee uit dat rijtje heb ik inmiddels bezocht en Parijs kan echt niet ontbreken in deze top 5. Parijs is namelijk een hele fijne en mooie stad. Iedereen kent natuurlijk het Louvre en de Eiffeltoren, maar Parijs heeft veel meer! Wat dacht je van de geweldige wijk Montmartre? En hotel des invalides? Parijs heeft mij aangenaam verrast.

Ook de prijzen vielen mij zo mee. Ik was bang dat eten onder de €20,- euro onmogelijk zou zijn, maar dit was helemaal niet zo. Wij hebben voor de meeste avondmaaltijden zelfs minder uitgegeven, terwijl wij gewoon goed en lekker hebben gegeten. Een terechte plek dus in deze top vijf!

Parijs op 5 in de top 5, leukste steden van Europa

Bonus tips: Londen

Dit artikel schreef ik toen wij onze blog net begonnen en op dat moment waren er vooral heel veel steden die wij nog niet bezocht hebben. Hoewel dit lijstje nog redelijk klopt, hebben wij een nieuwe favoriet, namelijk Londen. Londen vonden wij zelfs zo geweldig dat wij deze stad in korte tijd twee keer bezochten. Londen is misschien niet een van de mooiste steden van Europa, maar zeker wel een van de leukste steden van Europa. Londen is echt een wereldstad. Er is enorm veel te doen en elke wijk is anders. Daarnaast zijn er geweldige markten en parken. 

En hoewel ik zei dat Londen niet behoort te de mooiste steden van Europa is Londen zeker niet lelijk. De stad heeft een aantal prachtige en iconische gebouwen die je echt niet wilt missen. Ik kan mezelf zo opnieuw een week in de stad vermaken, ook al ben ik al 2 keer een krappe week in Londen geweest! 

De mooiste steden van Europa / de leukste steden van Europa

Dit vind ik de leukste steden van Europa tot nu toe. Ik heb nog veel steden op mijn lijstje staan, dus ik ben benieuwd hoe dit lijstje nog gaat veranderen in de komende jaren.

Wat zijn volgens jou de leukste steden van Europa?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows