Dít zijn de 11 hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

door | Laatste update Dec 13, 2020 | Gepubliceerd Dec 13, 2020 | Nieuw-Zeeland, Oceanië | 20 reacties

Nieuw-Zeeland is een land vol met indrukwekkende natuur en zou op iedere bucketlist moeten staan. Je kunt er dagen lang hiken, geweldig roadtrippen en eindeloos genieten van de mooiste uitzichten. Zowel het Noordereiland als het Zuidereiland zijn een lust voor het oog. Onze favoriet? Dat is dan toch het prachtige Zuidereiland. Al eerder deelde ik de hoogtepunten van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland en nu is het tijd om de hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland met jullie te delen. Hier komen de beste Zuidereiland tips en vertel ik alles over de mooiste Zuidereiland bezienswaardigheden! 

Hoogtepunten Zuidereiland Nieuw-Zeeland: leukste Zuidereiland bezienswaardigheden

Het is moeilijk om te beslissen wat nou echt de mooiste plekken en de hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zijn. Het Zuidereiland is namelijk een aaneenschakeling van prachtige plekken, mooie bezienswaardigheden en hoogtepunten. Ik doe toch een poging om de hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland voor je op te sommen en dus de beste Zuidereiland tips en Zuidereiland bezienswaardigheden met je te delen. 

1. Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura

Laat ik maar gewoon beginnen bij het begin. Een van de eerste plekken die wij bezochten op het Zuidereiland was de stad Kaikoura. Deze plek ligt bij de kust en de bergen en is één van de beste plekken van Nieuw-Zeeland (en ter wereld) om dolfijnen en walvissen te spotten. En wat het nog leuker maakt? Je kunt hier op een verantwoorde manier zwemmen met wilde dolfijnen. Dit was voor mij een meisjesdroom die uitkwam. Zo bijzonder! Wat was het geweldig om te zwemmen tussen minstens vijftig, of misschien wel honderd, wilde dolfijnen. Het leek alsof ik droomde! 

Wil je meer lezen over deze te gekke ervaring? Lees dan ook eens mijn artikel over zwemmen met dolfijnen in Kaikoura

Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura: hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

2. Abel Tasman National Park 

Na ons avontuur in Kaikoura reden wij richting Abel Tasman National Park. Dit is de plek waar helder blauw water, gouden stranden en prachtige groene bossen bij elkaar komen. Dit zorgt voor prachtige uitzichten en genoeg wandel mogelijkheden. Abel Tasman is heel anders dan de rest van Nieuw-Zeeland en dat maakt het zeker een prachtige plek om te bezoeken. 

Je kunt hier naast wandelen ook op de boot stappen en een mooie boottocht maken. Verder kun je er ook gaan kanoën. In Abel Tasman National Park vind je ook een van de Great Walks van Nieuw-Zeeland en het nationale park hoort in ieder geval zeker tot de leukste Zuidereiland bezienswaardigheden. 

Meer lezen over Abel Tasman? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Abel Tasman in Nieuw-Zeeland

Abel Tasman National Park NZ
Abel Tasman National Park NZ

3. De westkust 

Na Abel Tasman reden wij een stukje langs de westkust van het Zuidereiland. Eerlijk gezegd hadden wij lage verwachtingen, maar dit stukje Nieuw-Zeeland bleek een van de hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland te zijn. De kust is ruig en echt geweldig om te zien. Een van de hoogtepunten langs de westkust is toch wel Punakaiki, waar je de Pancake Rocks vindt. Ook Fox Glacier en Franz Josef Glacier mag je niet missen tijdens je roadtrip langs de westkust van Nieuw-Zeeland. Wij deden hier echter geen heli-hike en dat vind ik achteraf jammer. 

Hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

4. De Arthur’s Pass

Een van de mooiste routes om te rijden in Nieuw-Zeeland is de Arthur’s Pass. Deze route kunt je met de auto rijden, of met de trein afleggen. De TranzAlpine Train legt een van de mooiste treinroutes ooit af. Het voordeel van de auto is echter dat je overal kunt stoppen en kunt genieten van de mooie uitzichten. 

Start je roadtrip vanuit Greymouth en rijdt langzaam richting de Oostkust van Nieuw-Zeeland via de Arthur’s Pass. Onderweg kun je heel veel stops maken voor foto’s. De kans dat je Kea’s tegenkomt is hier heel groot. Daarnaast kun je hier prachtige watervallen zien en ook een aantal mooie wandelingen maken. De Arthur’s Pass is zeker de moeite waard en deze route rijden behoort zeker tot de beste Zuidereiland tips. 

Nieuw-Zeeland
Hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland
Hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

5. Lake Tekapo

Lake Tekapo is een prachtig bergmeer en ook zeker een van de hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Je kunt hier heerlijk relaxen, prachtige hikes maken en genieten van één van de mooiste sterren hemels ter wereld. Lake Tekapo is namelijk een Dark Sky Reserve en dat betekent dat je hier hele heldere luchten hebt en enorm veel sterren kunt zien. Ook de melkweg kun je hier regelmatig zien. 

Daarnaast is Lake Tekapo heel blauw en omringd door de bergen. De wandeling naar Mount John is echt een must, want vanaf daar heb je de mooiste uitzichten op het meer en de omgeving. 

Zuidereiland hoogtepunten, Zuidereiland tips, Zuidereiland bezienswaardigheden
Zuidereiland hoogtepunten, Zuidereiland tips, Zuidereiland bezienswaardigheden
Zuidereiland hoogtepunten, Zuidereiland tips, Zuidereiland bezienswaardigheden

6. Mount Cook 

Een van de mooiste plekken van heel Nieuw-Zeeland is toch wel Mount Cook. Mount Cook is de hoogste berg van het land en als je hier rondrijdt val je dan ook van de ene in de andere verbazing. De uitzichten op de bergen zijn geweldig. Je kunt hier prachtige wandelen en geweldige roadtrips maken. Verder vind je bij Mount Cook ook gelijk een van de mooiste meren van Nieuw-Zeeland: Lake Pukaki. Dit meer is namelijk echt enorm blauw en je hebt ook nog eens uitzicht op Mount Cook. Hoe mooi!? 

Als je bij Mount Cook bent is het echt een aanrader om een aantal wandelingen te doen en om vaak te stoppen langs de weg om te genieten van de geweldige uitzichten. Hoogtepunten in deze omgeving waren voor ons toch wel de route richting Mount Cook Village, de hooker Valley Track en het uitzicht over de Tasman Glacier. 

Hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland: Mount Cook
Hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland: Mount Cook
Hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland: Mount Cook
Hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland: Mount Cook
Hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland: Mount Cook

7. Dunedin 

Na alle natuurpracht is het na een tijdje ook leuk om weer eens een stad te bezoeken. Helaas zijn steden in Nieuw-Zeeland over het algemeen niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig is Dunedin anders. Dunedin is namelijk wel de moeite waard. In deze stad hangt een fijne sfeer en vind je meerdere bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn. Zo zie je hier prachtige kerken en is ook het station geweldig om te zien. Verder vind je in Dunedin de stijlste straat ter wereld, grappig om te zien! 

Ben je uitgekeken in het centrum? Neem dan een kijkje bij het mooie Tunnel beach. Rijd ook eens richting Sandfly Bay. Dit laatste strand is niet alleen heel mooi om te zien, maar ook een hele goede plek om Pinguins en zeeleeuwen te spotten. Gaaf! 

Dunedin , zuidereiland tips, Zuidereiland hoogtepunten, Zuidereiland bezienswaardigheden
Dunedin , zuidereiland tips, Zuidereiland hoogtepunten, Zuidereiland bezienswaardigheden

8. De Catlins 

Veel mensen slaan de Catlins over tijdens hun roadtrip door Nieuw-Zeeland. Zonde! Want de Catlins behoren echt tot een van de hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In dit gebied vind je prachtige uitzichten op de kust en meerdere geweldige watervallen. Wij zagen in Nieuw-Zeeland heel veel watervallen, maar de mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland zagen wij in de Catlins. 

Als je de Catlins bezoekt, neem dan sowieso een kijkje bij Nugget Point. De uitzichten hier zijn echt adembenemend mooi. Bezoek verder ook de Purkaunui Falls en neem een kijkje bij de McLean Falls! 

Meer lezen over dit leuke stukje Nieuw-Zeeland? Lees dan ook eens mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in Catlins! 

Catlins Nieuw-Zeeland, hoogtepunten Zuidereiland Nieuw-Zeeland
Catlins Nieuw-Zeeland, hoogtepunten Zuidereiland Nieuw-Zeeland
Catlins Nieuw-Zeeland, hoogtepunten Zuidereiland Nieuw-Zeeland

9. Milford Sound 

Milford Sound wordt vaak het achtste wereldwonder genoemd en dat is natuurlijk niet voor niks. De natuur is hier echt ontzettend mooi en het is dan ook echt een van de mooiste plekken die ik ooit gezien heb. Milford Sound mag dan ook zeker niet ontbreken in het lijstje met de mooiste Zuidereiland bezienswaardigheden en de beste Zuidereiland tips.

Overnacht in Te Anau en rijd daarna richting Milford Sound over de Milford Road. De route hierheen is echt geweldig mooi en je blijft jezelf verbazen. Neem de tijd, want je gaat onderweg heel vaak stoppen voor foto’s. Maak daarna een boottocht door Milford Sound en vergaap je aan al het natuurgeweld om je heen. Overal zie je watervallen en bergen. Zo mooi!

Trek meerdere dagen uit voor de omgeving van Milford Sound, want je kunt in deze omgeving prachtig wandelen. Hike bijvoorbeeld richting Lake Marian of richting de Key Summit.

Naast Milford Sound kun je ook nog een dagtrip maken richting het rustigere en serene Doubtful Sound. Ook dit behoort zeker tot de hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Maar heel eerlijk was Milford voor ons wel favoriet!

Meer lezen over Milford Sound? Lees dan eens ons artikel over de Milford Sound Cruise: de mooiste boottocht van Nieuw-Zeeland. 

Milford Sound Nieuw-Zeeland, hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland
Milford Sound Nieuw-Zeeland, hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland
Milford Sound Nieuw-Zeeland, hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

10. De omgeving van Queenstown

Dit artikel met hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zou enorm lang worden als ik de omgeving van Queenstown niet in één punt noem. Want de omgeving van Queenstown is prachtig en een van de mooiste gebieden van Nieuw-Zeeland. Je kunt je hier dagen vermaken en dan nog moet je keuzes maken en ga je dingen missen.

Wat in ieder geval behoort tot de mooiste Zuidereiland bezienswaardigheden is het uitzicht dat je hebt als je de hike doet richting Ben Lomond. Deze hike kost je een hele dag, maar je krijgt er een geweldig uitzicht voor terug. Het is een van de mooiste uitzichten die ik ooit zag en ik kan je de wandeling ook echt aanraden. Meer lezen over deze hike? Lees dan mijn artikel over hiken naar Ben Lomond in Nieuw-Zeeland.

Daarnaast is Skippers Canyon ook een van de hoogtepunten. Bij Skippers Canyon vind je de gevaarlijkste weg van Nieuw-Zeeland en daar kun je heen met een 4WD en een gids. De uitzichten onderweg zijn geweldig en het is zo gaaf om daar rond te rijden! Het was duur, maar elke cent waard. Hier lees je meer over dit avontuur. 

Verder is ook Queenstown zelf een leuke stad om te bezoeken en moet je ook zeker een roadtrip maken richting Paradise vanaf Queenstown. Er is dus behoorlijk wat te doen! Op zoek naar nog meer bezienswaardigheden? Ik schreef al eens een artikel met alle Queenstown bezienswaardigheden op een rijtje! 

Ben Lomond, Zuidereiland bezienswaardigheden, tips
Skippers Canyon, Zuidereiland bezienswaardigheden, tips

11. Wanaka 

Een andere geweldige plek is Wanaka. Als je hier bent doe dan sowieso de wandeling richting Roy’s Peak voor een geweldig uitzicht op de omgeving. Rijd daarnaast richting het prachtige Lake Hawea en hike richting de Rob Roy Glacier. Verder is het ook een must om een kijkje te nemen bij #thatwanakatree (ja, zo heet ie). Dit deel van het meer van Wanaka is namelijk ontzettend fotogeniek en heel mooi om te zien. 

Meer lezen over dit Zuidereiland hoogtepunt? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Lake Wanaka

 

Wanaka, hoogtepunten zuidereiland Nieuw-Zeeland
Wanaka, hoogtepunten zuidereiland Nieuw-Zeeland
Wanaka, hoogtepunten zuidereiland Nieuw-Zeeland

Zo, dit zijn wat mij betreft de 11 hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het Zuidereiland is echt prachtig en zit vol met verrassingen. Wandelingen zijn er genoeg en je vindt hier ook gelijk een aantal van de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland. Het Zuidereiland bezoeken is dan ook echt een must. Naast al deze plekken gingen wij ook naar Christchurch en bezochten wij Akaroa. Christchurch vonden wij niks, Akaroa was mooi, maar behoort wat ons betreft niet tot de hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het zelfde geldt voor de Queen Charlotte Drive. 

Ik hoop in ieder geval dat je door dit artikel genoeg inspiratie hebt opgedaan voor jouw reis naar Nieuw-Zeeland. Hopelijk weet je nu wat de mooiste Zuidereiland bezienswaardigheden zijn en heb je genoeg tips voor het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland verzameld. Benieuwd naar onze route door Nieuw-Zeeland? Die vind je hier

Dit artikel later nog eens lezen? Bewaar hem dan op Pinterest.  

Wat zijn volgens jou de hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow