Death Valley National Park in Amerika: tips & bezienswaardigheden

door | Laatste update Feb 6, 2024 | Gepubliceerd Jun 19, 2021 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 8 reacties

Death Valley National Park in Amerika is het warmste, droogste en laagstgelegen nationale park van het land. Het is een park vol verrassingen en je kijkt er je ogen uit. Death Valley in Amerika mag je dan ook niet missen tijdens je roadtrip. Met temperaturen die over de 50 graden kunnen is het een bijzondere ervaring. De natuur is verrassend mooi en tijdens onze roadtrip van twee maanden was Death Vally echt een hoogtepunt. In dit artikel deel ik mijn beste tips voor Death Valley National Park!

Death Valley National Park in Amerika

Deaht Valley ligt in Californië en een heel klein stukje in Nevada. Het is een van de nieuwste nationale parken van Amerika, aangezien het pas sinds 1994 een nationaal park is. Het park is maar liefst 14.000 vierkante kilometer groot, dat is dus net zo groot als half België! Er is dan ook veel meer te zien en te doen in Death Valley National Park dan veel mensen van te voren verwachten.

Hoe bereik je Death Valley in Amerika?

Death Valley kun je het beste bereiken vanuit Las Vegas. Las Vegas ligt op nog geen 2 uur rijden bij het nationaal park vandaan. Los Angeles ligt 4 uur verderop. Je hebt een eigen auto nodig om Death Valley te kunnen bezoeken. Je kunt gewoon in het nationale park rijden met een gewone auto en hebt geen 4WD nodig. Let op dat je met een camper niet overal kunt komen.

Vlakbij Death Valley in Amerika ligt het plaatsje Lone Pine, dit is ook een goede uitvalsbasis om het park te bezoeken en deze plek is makkelijk te bereiken. Verder ligt Death Valley dichtbij een aantal gave nationale parken, zoals Kings Canyon, Sequoia en Yosemite. Verkijk je echter niet op de reistijd, aangezien je helemaal om de bergen geen moet rijden en je dus zo een ruime 5 uur bezig bent. 

Death Valley tips

Hitte in Death Valley

Death Valley is het warmste nationale park van Amerika en ook een van de heetste plekken van heel Noord-Amerika. En met heet, bedoelen wij ook echt heeft. Wij bezochten Death Valley begin juni, dus toen het nog niet eens hoogzomer was. Bij ons was het 114 F, omgerekend zo’n 45,5 graad. Echt heel warm.

Het voelde dan ook steeds alsof je in een warme oven liep, want de wind was echt heet. Lang uit je auto gaan kan ook gewoon echt niet met dit soort temperaturen. Wandelen wordt sterk afgeraden en kan alleen als je Death Valley National Park in Amerika in de koudere maanden bezoekt.

Ik werd serieus heel naar van de hitte. Ik werd heel misselijk, kreeg hoofdpijn en voelde me echt heel slecht. Wij hebben Death Valley daarom vooral vanuit de auto bekeken en zijn minder uitgestapt dan wij eigenlijk hadden gewild.

Neem veel water mee, loop niet te lang en doe rustig aan. Want dit soort temperaturen kunnen gewoon echt gevaarlijk zijn. Zet je airco in de auto ook niet te hard, want de temperatuurverschillen met buiten worden daarom alleen maar lastiger.

Lees ook: reizen in de hitte

Death Valley bezienswaardigheden: wat te doen in Death Valley National Park?

Nu je wat algemene informatie hebt is het tijd om je te vertellen wat je kunt doen in Death Valley in Amerika en om mijn beste tips voor Death Valley met je te delen. Zelf reden wij vanaf Las Vegas richting Lone Pine en de bezienswaardigheden die wij hebben bezocht liggen allemaal langs die route. Ik deel de bezienswaardigheden in Death Valley dan ook in die volgorde.

1. Dante’s View

Wij gingen vaak eerst naar het bezoekerscentrum in een nationaal park in Amerika en zochten verder niet altijd even veel op van te voren. Vaak een prima manier, want het bezoekerscentrum kan je echt goede informatie geven. Bij Death Valley hebben we hierdoor wat prachtige plekken gemist, zoals Dante’s View. Dit uitzichtpunt ligt namelijk nog voor het bezoekerscentrum en je moet hiervoor best een omweg maken ook. Wij hadden niet zoveel zin om weer helemaal terug te rijden en wisten op dat moment ook niet wat wij eigenlijk precies misten.

Maar goed, het is de omweg waard, want vanaf Dante’s View heb je het beste uitzicht van Death Valley. Je hebt een uitzicht over zowel het laagste punt, als het hoogste punt en ziet de hele vallei liggen. Het is echt prachtig. Bovenaan is het redelijk koel, omdat het hoger ligt. Best fijn ook, voor je die hitte gaat trotseren! Campers kunnen deze route niet rijden, dat is iets om rekening mee te houden.

2. Zabriskie Point

Eenmaal weer terug op de hoofdweg van Death Valley National Park in Amerika kom je al snel uit bij Zabriskie Point, een fantastisch uitzichtpunt waar je een uitzicht hebt op de bruine, oranje en gouden rotsen. Je kunt hier een wandeling maken, maar dat is alleen een aanrader in de koudere maanden. Het uitzicht vlakbij de parkeerplaats is namelijk ook echt al de moeite waard en zeker een van de beste Death Valley tips.

Wat te doen in Death Valley National Park in Amerika?
Wat te doen in Death Valley National Park in Amerika?
Wat te doen in Death Valley National Park in Amerika?

3. Devil’s Golf Course

Na Zabriskie Point volg je de borden richting Badwater, om zo op de weg te komen waar meerdere mooie bezienswaardigheden te vinden zijn. Een van die bezienswaardigheden is Devil’s Golf Course. Een plek waar eerst een meer te vinden was, maar nu vooral zout. Het is een uniek landschap en het lijkt wel alsof je op een andere planeet bent. Heel gaaf en bijzonder! Zeker een stop waard, vooral omdat je dit mooie plekje gelijk vanaf de parkeerplaats al kunt bewonderen.

4. Badwater Basin

Aan het einde van de weg kom je uit bij Badwater Basin, het laagst gelegen plekje van Noord-Amerika. Je bevindt je hier 85,5 meter onder zeeniveau. Badwater Basin is een grote zoutvlakte waar je overheen kunt wandelen. Het is ook gelijk de warmste plek van Death Valley in Amerika, dus in de warme maanden kun je er niet een hele lange wandeling maken. Een aantal maanden per jaar vind je hier ook een meer. Toen wij hier waren in juni konden wij die nog een beetje zien. Dit is echt een prachtige plek om te stoppen en wat mij betreft ook een van de mooiste plekken van het Death Valley National Park in Amerika.

Death Valley tips: Badwater Basin in Death Valley in Amerika
Death Valley tips: Badwater Basin in Death Valley in Amerika
Death Valley tips: Badwater Basin in Death Valley in Amerika
Death Valley tips: Badwater Basin in Death Valley in Amerika

5. Artists Drive

Als je weer terug rijdt richting de hoofdweg kun je rechts afslaan richting Artists Drive, een eenrichtingsweg die je richting het kleurrijke Artists Palette brengt. Maar de route zelf is ook al echt een aanrader, dus daar vertel ik je eerst iets over. Met een camper groter dan 7,7 meter kun je de route niet rijden helaas. Als je de route net bent gestart kom je een plek tegen waar je je auto kunt parkeren. Vanaf daar kun je een klein stukje omhoog lopen en dan heb je een geweldig uitzicht over de weg en de prachtige natuur van Death Valley. Echt een aanrader!

Op de route kom je trouwens nog meer plekken tegen waar je kunt parkeren om te genieten van de natuur. Maar die helemaal in het begin was onze favoriete stop en moet je echt even bekijken.

Artists Drive, Death Valley in Amerika
Artists Drive, Death Valley in Amerika
Artists Drive, Death Valley in Amerika

6. Artists Palette

De reden waarom je de Artists Drive waarschijnlijk gaat rijden is omdat je Artists Palette wilt bezoeken. Door een vulkanische explosie hebben de rotsen hier allemaal verschillende kleuren gekregen. Echt heel gaaf en bijzonder om te zien.

Deat Valley tips: Artists Palette

7. Het bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum van Death Valley in Amerika kom je pas tegen nadat je al de bezienswaardigheden van hierboven hebt bekeken. Het is fijn om hier even uit te stappen, je flessen water bij te vullen en om even te kijken bij het bordje met de temperatuur. Bij ons gaf het bordje 114 graden fahrenheit aan. Maar later werd het volgens onze auto toch echt nog warmer. 45,5 graad was best heftig.

Bij het bezoekerscentrum kun je trouwens ook de entree betalen. Wij hadden een America the Beautiful Pass, dus wij hoefden dat niet te doen. Verder kunnen ze je hier nog tips geven voor de rest van je bezoek aan Death Valley National Park in Amerika. Altijd handig!

Hitte in Death Valley in Amerika

8. Rhyolite Ghost Town

Je komt op een gegeven uit bij een kruising en zult een keuze moeten maken welke kant je op gaat. Wij gingen gelijk naar links en dus richting Lone Pine, want wij hadden nou eenmaal niet meer tijd en ik voelde mij op dit punt echt heel beroerd en niet in staat om nog heel veel plekken actief te bezoeken. Achteraf jammer, want hierdoor hebben wij een paar bezienswaardigheden in Death Valley National Park gemist die ik graag had willen zien. Waaronder Rhyolite, een spookstad in Nevada, dat eigenlijk net buiten het nationale park ligt. Heel gaaf om even te bezoeken!

9. Ubehebe Crater

Ga je bij de kruising rechtdoor en volg je de weg tot het einde, dan kom je op nog een prachtige plek uit in Death Valley in Amerika. Deze plek had ik heel graag nog willen bezoeken, hier vind je namelijk de grootste krater van Death Valley. Je kunt vanaf de parkeerplaats de krater inkijken, maar je kunt ook een wandeling maken en helemaal de krater inlopen. Super gaaf!

10. Mesquite Flat Sand Dunes

Voor deze plek ga je richting Lone Pine op de kruising en deze plek hebben wij dan ook wel bezocht. Mesquite Flat Sand Dunes is een prachtig stukje Death Valley en hier stoppen is dan ook wel een van de beste Death Valley tips. Hier waan je je namelijk echt even in de woestijn en zie je de woestijn zoals je het voor je ziet: met heel veel zandduinen! Op de achtergrond zie je de prachtige bergen en rosten die Death Valley zo mooi en bijzonder maken. Het is echt leuk om even uit je auto te stappen en een stukje over de zandduinen te gaan wandelen. Hoe verder je wandelt richting de hoge duinen, hoe mooier het wordt. Echt prachtig!

Tip: ga hier niet wandelen op je slippers. Je verbrand gegarandeerd je voeten aan het gloeiendhete zand. Deze sukkel hier spreekt uit ervaring 😉

Deat Valley tips: de zandduinen in Death Valley National Park in Amerika
Deat Valley tips: de zandduinen in Death Valley National Park in Amerika
Deat Valley tips: de zandduinen in Death Valley National Park in Amerika
Deat Valley tips: de zandduinen in Death Valley National Park in Amerika

11. Darwin Falls

Als je de weg richting Lone Pine vervolgt kun je afslaan richting een onverharde weg die je brengt naar de 20 meter hoge Darwin Falls, iets wat je misschien niet verwacht in de woestijn. Houd er rekening mee dat de waterval niet het hele jaar te zien is, dus je dit tripje het beste kunt ondernemen in het voorjaar, na de winter. In de zomer en herfst staat de waterval echt droog.

12. Father Crowley Overlook

Het laatste wat we nog zien voor we het mooie Death Valley National Park in Amerika verlaten is het prachtige uitzichtpunt bij Father Crowley Overlook. Je hebt hier een geweldig uitzicht op de bergen en de weg bij Death Valley. Je komt vlak achter elkaar twee punten tegen die een stop waard zijn. De eerste staat niet aangegeven op het kaartje, let dus goed op. De tweede is dus het Father Crowley Overlook punt en die is ook prachtig. Echt de moeite waard om even te stoppen!

Death Valley tips

Hoe lang heb je nodig voor Death Valley National Park in Amerika?

Als je alle plekken die hierboven zijn genoemd wilt bezoeken heb je minstens één volledige dag nodig. Zorg er dan echt voor dat je vlakbij het park overnacht, zodat je niet ook nog eens ver hoeft te rijden. Wij deden dit niet en moesten dus sowieso vijf uur rijden zonder ergens te stoppen. Hierdoor hebben wij het spookstadje, de krater en Dante’s view niet kunnen zien. Nog altijd vind ik dat erg jammer.

Ik raad je dan ook aan om 1 of 2 overnachtingen te boeken in of net buiten het park zodat je echt de tijd kunt nemen. Verblijf je in Death Valley in de koudere maanden? Dan zou ik 2 dagen aanraden zodat je ook wat mooie hikes kunt maken.

Wij bezochten Death Valley tijdens een dag rijden van Las Vegas naar Bishop en hierdoor hadden we toch tekort tijd. Jammer!

Death Valley tips: overnachten bij Death Valley in Amerika

Er zijn een aantal plekken in het park zelf waar je kunt overnachten. Zowel een aantal hotels als campings voor je tent of camper. Wil je niet in het park zelf overnachten? Dan is Lone Pine de beste plek om te overnachten. Dit ligt redelijk dichtbij en het is hier niet meer zo bloedheet. Lone Pine ligt ook ideaal om daarna je roadtrip door Amerika weer voort te zetten. Een overnachting in Lone Pine boek je voordelig via deze link.

Verder reizen door Amerika

Wij hadden na ons bezoek aan Death Valley in Amerika nog een lange dag rijden te gaan, aangezien wij na Death Valley een bezoek brachten aan Lake Tahoe, een prachtig blauw bergmeer in Californië. Een heel contrast met de woestijn die wij eerder zagen. Sequoia en Kings Canyon National Park liggen dichtbij, maar je moet helemaal omrijden om de parken te kunnen bereiken. Houd hier rekening mee. Yosemite National Park kun je vanaf hier ook goed bereiken mocht de dichtstbijzijnde toegangsweg open zijn. Als dit niet zo is, moet je ook nog behoorlijk omrijden.

Houd dus eigenlijk gewoon rekening mee met een volle dag rijden na je bezoek aan Death Valley National Park, maar dat is het echt waard. Want Death Valley in Amerika wil je niet missen! Verder is er trouwens nog heel veel te zien en te doen in Californië. Meer lezen? Lees dan mijn artikel: wat te doen in Californië?

Op zoek naar nog meer tips? Lees ook mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in de Verenigde Staten 

Verder reizen door Amerika vanaf Death Valley
Verder reizen door Amerika vanaf Death Valley

Dit is alles wat je moet weten over Death Valley National Park in Amerika. Wij vonden het een prachtige plek en echt nog verrassend mooi. Het was er zoveel gaver dan wij hadden verwacht en wij zijn dan ook wel een beetje verliefd geworden op Death Valley in Amerika. Hopelijk weet je nu in ieder geval wat je kunt doen in Death Valley en heb je een aantal leuke Death Valley tips kunnen verzamelen!

Zou jij Death Valley in Amerika willen bezoeken?

Dit artikel bevat een affliate link, als jij iets boekt via deze link krijgen wij hiervoor een kleine vergoeding. Het kost jou echter niets extra’s. Op deze manier kunnen wij onze website online houden en jou blijven voorzien van gratis reistips! Bedankt voor je steun.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow