De verrassing van Malta; Palazzo Parisio

door | Laatste update Apr 7, 2019 | Gepubliceerd Feb 13, 2018 | Europa, Malta | 8 reacties

Van buiten lijkt het weinig bijzonders, maar van binnen is het er prachtig. Waar ik het over heb? Over Palazzo Parisio op Malta, misschien wel een van de meest verrassende plekken van Malta!

Palazzo Parisio, Malta 

Palazzo Parisio is een verstopt paleis in het dorpje Naxxar. Voor ons bezoek aan Malta hadden wij hier nog nooit van gehoord en stond dit helemaal niet op onze planning. Toen wij een ochtendje over hadden en we dit op internet tegen kwamen besloten wij Palazzo Parisio te bezoeken en daar kregen wij geen spijt van!

In dit artikel laat ik je wat prachtige foto’s zien van dit mooie paleis, maar ook geef ik je wat praktische info, want hoe bereik je dit mooie paleisje, wat zijn de entreeprijzen en met welke andere dingen op Malta kun je dit paleis goed combineren?

Waarom is Palazzo Parisio zo mooi? 

Palazzo Parisio is zo mooi omdat je het niet verwacht. Van buiten lijkt het niet eens op een paleis, maar op een heel gewoon huis, met een café er aan vast. Als je binnenkomt in de hal waar je je tickets koopt, zie je eigenlijk een doodgewone hal en is er nog niks bijzonders. Totdat je naar boven gaat, daar word je verrast met prachtige kamers. Het paleis wordt ook wel eens het kleine Versailles genoemd en hoewel ik Versailles indrukwekkender vond, snap ik de vergelijking op zich wel.

Palazzo Parisio heeft verschillende kamers waar je doorheen kunt lopen. Het leuke is dat je hier bijna de hele kamer voor jezelf hebt. Loop je in Versailles gewoon achter de mensenmassa aan, loop je hier bijna alleen en kun je alle tijd nemen die je nodig hebt. Verder krijg je een boekje mee met een korte beschrijving per kamer, zo weet je ook wat je ziet. De beschrijving was er zelfs in het Nederlands. Als je uiteindelijk in de balzaal uitkomt weet je echt niet wat je ziet, het is daar zo mooi! Wij hebben hier denk ik wel een half uur staan kijken en foto’s gemaakt, zo mooi is het. Je blijft nieuwe dingen zien en ontdekken, super leuk!

Uiteindelijk zeggen foto’s meer dan woorden en kan ik je natuurlijk beter laten zien waarom dit paleis zo ontzettend mooi is!

Palazzo Parisio Malta
Palazzo Parisio Malta
Palazzo Parisio Malta
Palazzo Parisio Malta
Palazzo Parisio Malta
Palazzo Parisio Malta
Palazzo Parisio Malta

Naast een prachtig intrieur hebben ze ook een tuin waar je even lekker kunt genieten van de zon. De tuin is heel klein en ben je inprincipe zo door, maar de tuin is wel een fijne plek om even te relaxen. Verder heb je in de tuin ook een terras, van het café / restaurant dat ook in het paleis zit. Hier kun je nog even wat eten of drinken, maar dit is wel wat aan de dure kant.

Palazzo Parisio Malta

Palazzo Parisio wordt trouwens ook gebruikt als trouwlocatie. Toen wij weg gingen uit het paleis begonnen ze overal stoelen neer te zetten en bouwden ze alles om om het klaar te maken voor een bruiloft. Voor ons niet erg, wij hadden alles al bekeken en al veel mooie foto’s gemaakt. Het kan wel handig zijn om van te voren te vragen of er nog speciale evenementen zijn die dag, zodat je niet net na binnenkomst de opbouw van een bruiloft aantreft en alles gewoon op zijn mooist kunt zien.

Wat kost Palazzo Parisio? 

Palazzo Parisio is helaas niet gratis en ik vind de entreeprijzen zelfs een beetje aan de hoge kant. Als je met een heel gezin bent, kan ik me voorstellen dat je besluit om niet naar dit paleis te gaan. Ben je student en maar met zijn tweeën? Dan is het prima te doen en zou ik zeker gaan. Verder is het ook wel te doen als je bedenkt dat je bijna bij elk gebouw op Malta gratis naar binnen mag. Hieronder heb ik de entreeprijzen duidelijk op een rijtje gezet. Deze prijzen heb ik op internet gevonden in februari 2018, het zijn ook de prijzen die wij in oktober 2017 zelf betaald hebben.

Volwassenen: €15,-
Studenten: €9,-
Kinderen (5-15): €5,-
Kinderen jonger dan 5: gratis.

Bij de entree voor volwassenen krijg je een bon van €2,- om te besteden in het café van het restaurant. Dat maakt een drankje bij het paleis wel weer wat aantrekkelijker. Als studenten hoefden wij trouwens niet onze studentenkaart te laten zien. De prijzen zijn voor de tuin en het huis samen, je kunt ook nog kiezen om alleen naar de tuin te gaan, of alleen naar het huis. 

Hoe bereik je Palazzo Parisio? 

Palazzo Parisio is prima te bereiken met de auto. Het ligt in het dorpje Naxxar en om het paleis heen kon je volgens mij wel parkeren. Wij pakten echter de bus. Over de bus in Malta waren wij over het algemeen niet zo te spreken, maar goed, je kunt de meeste plekken bereiken, zo ook dit paleis. Er zijn verschillende bussen die je vanaf Valetta kunt pakken richting Naxxar, dit zijn de buslijnen 31, 43, 46 en 49.

Waarmee kun je Palazzo Parisio combineren? 

Palazzo Parisio is prachtig en zeker een echte verrassing, maar het is en blijft klein. Gelukkig kun je Palazzo Parisio goed combineren met andere leuke bezienswaardigheden op Malta. Hoewel het paleis goed te bereiken is vanaf Valetta, zou ik Palazzo Parisio niet combineren met Valetta, aangezien Valetta echt iets is voor een hele dag. Ik zou het echter wel combineren met een bezoekje aan Mosta, de plaats met een van de grootste ronde kerken van Europa (volgens sommige de grootste). De kerk is zowel van buiten als van binnen mooi en is zeker een must om te zien als je Malta bezoekt!

In Naxxar zelf is verder niet echt iets te doen. De kerk tegenover het paleis is heel mooi, maar verder is er niet zoveel te zien in het kleine dorpje.

Wat je nog meer kunt doen op Malta en wat je zeker niet mag missen lees je hier!

Mosta Malta

Dus ben je op Malta, maak dan zeker tijd voor Palazzo Parisio! Misschien niet de meest bekende bezienswaardigheid, maar daardoor niet minder mooi. Ik kan het iedereen aanraden. Het paleis is mooi en rustig en het is weer eens wat anders na al die steden die je vooral zult bezoeken op Malta.

Alle ins en outs over dit leuke paleis vind je trouwens op de officiële website van Palazzo Parisio!

 

Zou jij Palazzo Parisio willen bezoeken? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow