De travelconfessions tag

by | Feb 21, 2017 | Tags, Travelconfessions | 20 comments

Reizen, het gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn. Sommige plekken vallen helaas enorm tegen en sommige plekken juist enorm mee. En sommige dingen lijken jou nou eenmaal leuker dan andere dingen. Soms word je verliefd op een nieuw stukje van de wereld, soms niet.

Ik riep een tijdje geleden de serie travelconfessions in het leven, waarbij ik steeds vertel over onverwachte tegenvallers of plekken waar iedereen lyrisch over is, maar die mij dus totaal niet trekken. Soms biecht ik iets op wat ik gewoon echt even kwijt moet en dan vertel ik bijvoorbeeld over de nadelen van het reisvirus.

Vandaag roep ik een nieuwe tag in het leven, namelijk de travelconfessions tag, waarbij ik andere (reis)blogs uitdaag om ook van alles op te biechten. Ik bijt het spits af en als je het leuk vindt mag je de tag natuurlijk overnemen!

Welk populair land trekt je eigenlijk helemaal niet zo?

Dit heb je kunnen lezen in het artikel van mijn eerste Travelconfession. Deze ging over Australië! Australië is echt een land dat op bijna elke bucketlist staat, behalve op die van mij. De natuur is vast mooi, de mensen zijn vast leuk en het land is vast heel relaxed, mij trekt het gewoon niet. Soms vind je landen gewoon niet zo interessant, of trekken ze je gewoon niet. En dat heb ik met Australië. Wie weet kom ik er ooit, maar als ik alleen de landen van mijn bucketlist zou bezoeken ging ik daar niet heen.

Hetzelfde heb ik trouwens met Japan, Japan lijkt me ook helemaal niet zo leuk. Ik heb er ooit wat over opgezocht en de foto’s spreken mij niet aan. Het enige wat mij leuk lijkt zijn de bloesems, maar om nou alleen daarvoor Japan te bezoeken, lijkt me ook een beetje zonde. De natuur vind ik niet zo interessant ogen en de steden trekken mij ook gewoon niet.

Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?

New York. Ja, dat is dus echt zo’n stad die je ooit bezocht moet hebben, maar mij trekt het gewoon niet zo. Ik ben geen fan van hoogbouw en wat is nou het enige wat je hebt in New York? Hoogbouw. Ten minste, als ik de foto’s moet geloven. Natuurlijk lijkt Central Park mij best leuk en zou ik het Vrijheidsbeeld wel willen zien, maar verder? Het trekt mij totaal niet.

Welke stad is je tegen gevallen?

Singapore! Je kon er al over lezen in onze derde travelconfession, waarin ik vertelde waarom je Singapore maar beter over kunt slaan. Singapore bestond uit alleen maar hoogbouw, miste sfeer en was gewoon totaal niet wat wij er van verwacht hadden. Het was zo zakelijk, niet mooi, saai en duur. Alles leek om geld te draaien want niks is gratis. En het was ook helemaal niet zo schoon als dat andere zeiden.

Singapore viel tegen Travelconfessions

Welk land viel je tegen?

Uhm… Singapore? Of moet ik perse iets anders noemen? Dan heb ik namelijk geen idee. Tot nu toe heb ik nog geen land bezocht wat echt tegenviel. Elk land heeft tot nu toe echt zijn mooie dingen, ook al vond ik niet elke plek misschien even mooi. Singapore daarentegen vond ik dus helemaal niks en aangezien dat eigenlijk gewoon een land is vind ik het een geldig antwoord.

Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?

Ik vind vaak andere dingen leuk dan de meeste. Zo verkiest bijna iedereen Perhentian Kecil boven Perhentian Besar en ben ik het daar totaal niet mee eens. Zo vinden veel mensen te toeristische plekken niet leuk, terwijl ik dat vaak ook gewoon hele leuke plekken vind. Iets wat ik tegen alle verwachtingen in toch echt heel leuk vond was Pisa. Pisa is zo’n plek waarover je hoort dat het niet boeiend is en je het in een paar minuten wel gezien hebt. Dit is misschien ook zo, maar toch vond ik het er echt mooi en heb ik genoten van onze korte tijd in Pisa. Voor mij echt een meevaller, aangezien mijn verwachtingen echt heel laag waren.

Pisa Italië travelconfessions

Welke gekke gewoonte heb je op reis?

Thuis ben ik echt een avondmens, ik ga laat naar bed en er het liefste ook laat uit. Op reis is het echt andersom, ik ga er op tijd in en er op tijd uit. Ook eet ik thuis graag wat lekkers in de avond, maar op reis doe ik dit echt nooit. Mijn gekste gewoonte is eigenlijk dat ik bij terugkomst in het hotel gelijk in mijn bed duik, terwijl ik dat thuis echt nooit doe.

Waar ben je stiekem best trots op?

Ook eens iets leuks om op te biechten, soms mag je namelijk best ergens trots op zijn. Ik ben zelf heel trots op onze blog. Ooit had ik een blog en durfde ik er niemand over te vertellen. Het zag er ook niet uit, maar ik vond het leuk om te doen. Toch schaamde ik mij er op de een of andere manier voor en was ik bang dat bekenden mijn stuk zouden lezen. Ik heb ook nooit iemand over die blog verteld. Stiekem ben ik er trots op dat ik het samen met Remco herpakt heb en dat we nu een blog hebben die maandelijks rond de 1800 unieke bezoekers trekt. Ik ben er trots op dat ik ervoor uit durf te komen dat ik een blog heb en dat ik het niet eng meer vind dat bekende mijn teksten lezen.

Verder ben ik ook trots dat ik niet meer alleen droom, maar ook steeds meer doe. Ik ga vaker op reis om de wereld te ontdekken, dan dat het alleen bij een droom blijft. Mijn motto is stiekem ook een beetje: minder dromen, meer doen! En natuurlijk ben ik nog steeds dol op onderstaande quote en blijf ik dat trouw elk jaar waar maken (weer iets waar ik best trots op ben).

quote travelconfessions

Wat mis je tijdens reizen het meeste van thuis?

Het eten. Ja echt, op reis mis ik het Nederlandse eten ontzetten. Hier in Nederland kun je namelijk gewoon echt alles krijgen, elke keuken is hier vertegenwoordigd, allemaal aangepast naar onze smaak. In Maleisië was ik het Aziatische eten zo nu en dan echt spuugzat, maar in Nederland ben ik echt dol op Aziatisch eten en kun je mij er zowat voor wakker maken. Natuurlijk ben ik dol op de pizza’s in Italië, maar die hebben we ook in Nederland. Wat dat betreft lijkt het hier altijd net even beter of lekkerder. En ja, in het buitenland heb je natuurlijk geen kroketten, stroopwafels en lekkere slagroom (waarom willen mensen slagroom zonder suiker?). En stiekem kan ik dat echt missen.

Wat mis je thuis het meeste aan het reizen?

De vrijheid en de warmte. Ik mis het om elke dag nieuwe dingen van de wereld te ontdekken en te kunnen gaan en staan waar je wilt. Op reis voel ik me zo vrij en gelukkig, het liefst zou ik dat gevoel altijd hebben. Verder ben ik dol op de zon en word ik blij van de fijne temperaturen die je op reis tegen komt.

Wat is je grootste guilty pleasure?

Dat ik op reis echt super vaak een bezoekje breng aan fastfood ketens. Ik kan na een paar dagen Aziatisch echt extreem toe zijn aan een Mac of een KFC. In Maleisië liepen wij hier dan ook regelmatig zonder schaamte naar binnen en wat kon ik er dan van genieten zeg! Heerlijk. Vertel het maar niet verder, dan lijken we net cultuurbarbaren 😉

En… welke travelconfessions heb je nu nog niet opgebiecht?

Ik heb nog genoeg dingen niet opgebiecht, maar als ik dit hieronder allemaal verklap dan is er niks meer over om te vertellen in de serie Travelconfessions, waar ik af en toe iets vertel over plekken die mij tegenvielen, of plekken die mij gewoon niet trekken. De serie waarin ik kort gezegd alles opbiecht wat je misschien niet verwacht, op reisgebied.

De travelconfessions tag overnemen?

Wil je de tag overnemen? Dat mag natuurlijk! Een vermelding van Travellers of the world en een linkje naar jouw ingevulde tag zouden leuk zijn, want ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden! In dit document zijn alle vragen op een rijtje gezet zodat je de tag gemakkelijk over kunt nemen en in kunt vullen.

Wat zijn jouw travelconfessions en ga jij deze tag ook invullen?  

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow