De New York Pass: alles wat je moet weten + onze ervaring!

door | Laatste update Jul 19, 2023 | Gepubliceerd Apr 12, 2023 | Amerika, Noord-Amerika, Stedentrips, Verenigde Staten | 2 reacties

Ga je binnenkort op stedentrip naar New York? Dan zul je al snel merken dat je voor veel van de bezienswaardigheden entree moet betalen en deze totale kosten behoorlijk op kunnen lopen. Maar gelukkig is daar de New York Pass, of de New York City Pass, of de New York Explorer Pass, of… Je snapt me, er zijn passen. Passen om tegen een voordeliger tarief de bezienswaardigheden van New York te bezoeken. Maar is dat nou echt een aanrader? En welke pas moet je kiezen? In dit artikel vertel ik alles over de New York Pass en vertel ik ook of ik de pas wel of niet zou aanraden.

Wat is een New York Pass?

Een New York Pass is een pas waarmee je voor een vast bedrag een bepaald aantal bezienswaardigheden kunt bezoeken. Hiermee ben je in principe goedkoper uit dan als je alle entreetickets los koopt. Er zijn passen voor 1 dag, maar er zijn ook passen waarbij je 10 dagen gebruik kunt maken van een pas. Verder zijn er passen waar zo’n 100 attracties bij zitten, maar zijn er ook passen met 6 attracties. Wat bij jou past hangt af van je reis en je wensen.

In veel steden kun je gebruik maken van passen om tegen een lager tarief de bezienswaardigheden te bezoeken. Vaak is onbeperkt openbaar vervoer ook inbegrepen. In New York is dit niet het geval, bij geen enkele pas zit het openbaar vervoer inbegrepen. Dit komt er er dus altijd nog los bij.

New York Pass: wel of niet?

Welke passen voor New York zijn er?

Er zijn verschillende passen die je kunt kiezen om te gebruiken tijdens je stedentrip New York. Bekijk deze opties van te voren echt goed, wij hebben dit slecht uitgezocht en achteraf ook wel spijt gehad van de keuze die wij hebben gemaakt. Per pas verschilt het aantal dagen dat je de pas kunt gebruiken, maar ook de bezienswaardigheden die je ermee kunt bezoeken. De meest populaire passen zijn de New York Pass, de New York City Pass en de Go New York Explorer Pass, maar daarnaast is er nog meer keuze. Hieronder zal ik erover vertellen.

New York Pass

De New York Pass is de meest uitgebreide pas die je kunt kiezen. Met deze pas kies je een bepaald aantal dagen en vervolgens kun je ongeveer 100 verschillende dingen doen en bezoeken. Bij deze pas zitten niet alleen dingen als musea en uitzichtpunten inbegrepen, maar ook diverse tours en een dag de hop on hop off bus. Deze pas is handig als je van plan bent om heel veel activiteiten te doen.

Hoeveel bezienswaardigheden: 100+
Hoeveel dagen: 1,2,3,4,5, 7 of 10 dagen
Prijs: 147 USD – 371 USD (maar er is eigenlijk altijd korting)
Waar kopen: via deze link 

New York City Pass

Bij de New York City Pass kun je vijf attracties voor een vast bedrag bezoeken. Je bezoekt sowieso het Empire State Building en het Museum of Natural History. Daarnaast is er nog een lijstje met 6 bezienswaardigheden waarvan je er 3 mag uitkiezen. Je kunt kiezen uit Top of the Rock, de boot naar Liberty Island en Ellis Island, 9/11 Memorial en Museum, de Circle Line Sightseeing Cruise, het Guggenheim museum en het Intrepid Sea, Air & Space Museum. De pas is 9 dagen geldig vanaf het eerste gebruik.

Hoeveel bezienswaardigheden: 5 (je kunt kiezen uit een lijstje)
Hoeveel dagen: 9 dagen
Prijs: €137,-
Waar kopen: via deze link

Go New York Explorer Pass

Bij deze pas kies je hoeveel bezienswaardigheden je wilt bezoeken en daarvoor schaf je de pas aan. Vanaf dat moment heb je 60 dagen de tijd om de attracties van jouw keuze te bezoeken. Je kunt kiezen uit 80 verschillende bezienswaardigheden, waarbij eigenlijk de meest populaire er allemaal onder vallen.

Hoeveel bezienswaardigheden: 2,3,4,5,6,7 of 10
Hoeveel dagen: 60 dagen
Prijs: 89 USD – 389 USD (maar er is eigenlijk altijd korting)
Waar kopen: via deze link 

Je kunt bij Go City trouwens ook nog kiezen voor een all inclusive pas. Dan kies je voor een bepaald aantal dagen en mag je binnen die dagen een onbeperkt aantal attracties kiezen.

New York Sightseeing Flex Pass

Bij deze pas kies je een bepaalde hoeveelheid attracties uit voor een bepaald bedrag. Vervolgens kun je deze bezienswaardigheden met de pas bezoeken. Je kunt kiezen uit ongeveer 150 bezienswaardigheden of ervaringen.

Hoeveel bezienswaardigheden: 2,3,4,5,6,7, 10 of 12
Hoeveel dagen: 60 dagen
Prijs: 74 USD – 284 USD
Waar kopen: via deze link

New York Sightseeing Day Pass

Deze pas is van dezelfde aanbieder als de vorige pas die ik noemde. Het grootste verschil is echter dat je nu een pas koopt voor een bepaald aantal dagen en dan vervolgens een onbeperkt aantal bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Hoeveelheid bezienswaardigheden: 150+
Hoeveel dagen: 1,2,3,4,5,6,7 of 10
Prijs: 144 USD – 369 USD
Waar kopen: via deze link 

New York Freestyle Pass

Een andere New York Pas die je kunt kopen, is de New York Freestyle Pass. Bij deze pas kun je uit een bepaald lijstje 3,  5 of 7 dingen kiezen die je wilt doen. Naast de 3, 5 of 7 attracties, heb je ook gelijk een ticket voor de hop on hop off bus die 72 uur geldig is.

Hoeveelheid bezienswaardigheden: 3, 5 of 7
Hoeveel dagen: 3
Prijs: 109, 134 of 169 USD
Waar kopen: via deze link 

pas voor New York

Wat is de beste keuze voor een pas in New York?

Nu je een overzicht hebt van alle passen in New York, is het tijd om een keuze te maken.

Wat voor jou de beste keuze is, hangt dus enorm af van wat je wilt. Het is belangrijk om te letten op het aantal dagen dat de pas geldig is en op de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Omdat wij zelf 7 dagen in New York verbleven, viel voor ons de New York Freestyle Pass af, deze kun je maar 3 dagen gebruiken en dat vonden wij onhandig. Daarna zijn wij een lijstje gaan maken met bezienswaardigheden die wij sowieso wilden bezoeken. Hier schreven wij ook de prijzen bij. Je kunt dan makkelijk berekenen of een pas voordelig is en welke pas dan handig is om te kiezen. Wij hadden zelf van te voren dit lijstje gemaakt:

 • Top of the Rock (40 USD)
 • Empire State Building (44 USD)
 • The Edge (40 USD)
 • One World (44 USD)
 • 9/11 Museum & Memorial (29 USD)
 • Statue of Liberty (24 USD)
 • Fietsen in Central Park (20-40 USD)
 • Boottocht overdag of in de avond (44 USD)

Wij zouden dan uitkomen op een bedrag van 295 USD. Daarnaast wilden wij ook best wel een museum bezoeken, zoals het Museum of Modern Art, of het Natural History Museum, maar wel als dit bij onze pas inbegrepen zou zitten. Met ons lijstje viel de New York City Pass af, omdat wij veel van de plekken die wij wilden bezoeken, hiermee niet konden bezoeken. Voor ons bleven er toen nog 4 opties over, waarbij wij een voorkeur hadden voor een pas die een bepaald aantal dagen geldig was. Op die manier konden wij namelijk ter plekke nog extra dingen bezoeken, als wij hier tijd voor zouden hebben.

Wij wilden trouwens ook nog graag naar Summit One Vanderbilt, maar dit zit op dit moment nog bij geen enkele pas inbegrepen. Hetzelfde geldt voor het Metropolitan Museum of Art, ook al zijn er wel een aantal passen waarbij dit museum zit inbegrepen.

Ik raad je aan om de volgende stappen te nemen bij het kiezen van een pas:

 1. Hoeveel dagen heb je de pas nodig? (het meest relaxte is voor je hele verblijf)
 2. Welke bezienswaardigheden wil ik sowieso bezoeken?
 3. Bekijk de officiële websites van de passen om te kijken of de pas past bij jouw wensen.
 4. Vergelijk de prijzen en maak een keuze!
The Edge, pas voor New York, New York Pass

Welke pas kozen wij?

Wij hadden uiteindelijk dus 4 opties over en omdat wij de voorkeur hadden voor een pas die een bepaald aantal dagen geldig was, ging de keuze tussen de New York Pass en de New York Sightseeing Day Pass. Beide passen waren precies even duur, dus wij kozen voor de New York Pass, omdat dit de meest bekende is. Wij kochten de pas voor 7 dagen, omdat wij ook 7 dagen in New York zouden zijn. Op dit moment kost die pas 434 USD, maar aangezien je altijd korting kunt krijgen, betaal je in de praktijk 334 USD. Wij kozen deze pas, zodat wij alle vrijheid hadden en nog veel meer bezienswaardigheden konden bezoeken dan die op ons lijstje stonden. Zo voegden wij door die pas nog Moma, het Natural History Museum, het Guggenheim, zowel een cruise overdag als een cruise in de avond, een tour naar Dyker Heights en de Gospel tour in Harlem toe aan ons wensenlijstje. Op die manier haalden wij de pas er makkelijk uit. En er waren nog wat dingen die wij wilden doen bij tijd over.

De New York Pass in de praktijk

New York is een enorme stad en er is veel te doen in New York. Wij hadden een planning gemaakt met daarin alle plekken opgenomen die wij wilden bezoeken. Bij de New York Pass kan je sommige bezienswaardigheden via de website online boeken en zo een tijd reserveren. Voor andere bezienswaardigheden moest je ter plekke een ticket ophalen. Wij lazen op meerdere plekken dat je niet in de rij moest als je een pas hebt, maar niets was minder waar. In de praktijk betekende deze pas dat wij voor veel bezienswaardigheden geen tijdslot konden reserveren en dus steeds heel lang moesten wachten. Daarnaast kregen wij soms te horen dat er geen plek meer was voor New York Pass tickets en we een andere dag maar terug moesten komen. Of er was gewoon überhaupt maar 1 heel onhandig tijdslot voor ons over, terwijl je nog heel veel tickets online kon bestellen. Soms moesten we iets reserveren aan de andere kant van New York dan waar wij die dag wilden zijn, om zeker te zijn van ons plekje een dag later. Heel onhandig.

Het kwam er uiteindelijk ook op neer dat we niet alle dingen die wij wilden doen hebben kunnen bezoeken. Daarnaast was er voor Top of the Rock geen tijdslot beschikbaar bij daglicht en besloten wij uiteindelijk maar online een compleet nieuw ticket te kopen, zodat we in ieder geval omhoog konden op een tijd die ons uitkwam (en wij wilden perse met zonsondergang). Verder zaten veel dingen vol, of bleken veel tours niet te boeken zijn op de dagen dat wij er waren. Zo konden wij geen Gospel tour boeken in Harlem en zat de tour in Dyker Heigts weken van te voren al vol.

Wij reisden rondom oud en nieuw naar New York, dit betekende veel drukte. Zelfs als je een tijdslot had moest je soms nog een half uur wachten. Niet alleen met een New York Pass, ook met een gewoon ticket. Maar, zonder pas hadden wij in ieder geval wel dingen online kunnen boeken en niet zoveel tijd kwijt geweest aan het reserveren van tickets en wachten in rijen. Dit ligt echt aan de periode van het jaar, buiten de feestdagen om is het echt minder druk en is zijn echt niet alle tijdsloten voor Top of the Rock vol als je er bij openingstijd staat, tenminste, dat hoorden wij.

New York passen

Zouden wij de New York Pass aanraden?

Dat ligt dus aan je reisperiode en situatie. In de periode rondom kerst en oud en nieuw zou ik dit absoluut niet aanraden. Het heeft ons alleen maar frustratie opgeleverd en uiteindelijk hebben wij er niks mee bespaard. Maar, reis je daar buiten en is het rustiger? Dan kan je behoorlijk besparen als je de juiste pas kiest en is het weldegelijk een aanrader! Wij hebben ons van te voren niet heel goed ingelezen en ook dat vind ik jammer, wie weet hadden wij dan toch een andere pas gekozen die net wat goedkoper was.

Dus, reis je buiten de drukste periode van het jaar? Maak dan een lijstje met bezienswaardigheden die je wilt bezoeken en vergelijk die totaal prijzen eens met de passen uit dit artikel. Ben je met de pas goedkoper uit? Dan is een pas een slimme en voordelige keuze. Reis je in de drukste periode? Houd er dan rekening mee dat een pas je kan beperken en je mis kan grijpen voor tickets, ook moet je vaak lang wachten.

Zelf hadden wij spijt van onze pas. Ik had graag willen weten dat je overal heel lang moest wachten en dat de tickets beperkt waren. Dan hadden wij zeker een andere keuze gemaakt tijdens onze reis.

De voor- en nadelen op een rijtje

Hieronder zal ik voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten, zodat jij een besluit kunt maken of je voor je stedentrip New York wel of geen pas koopt.

+ Je betaalt een vast bedrag en weet vooraf wat je kwijt bent
+ Je bent goedkoper uit dan bij losse tickets
+ Bij een pas waarbij je onbeperkt attracties mag bezoeken, kom je ook op plekken die je anders niet zou bezoeken.

– Je kunt niet alles vooraf reserveren en hierdoor soms misgrijpen
– Ter plekke reserveren is tijdrovend, vooral als het van te voren moet.
– Je moet alsnog in de rij (en die zijn lang)
– Bij sommige bezienswaardigheden is er beperkt plek voor mensen met een pas.

Dit is wat mij betreft alles wat je moet weten over de New York Pass. Een pas voor New York kan zeker geld besparen, dus het is voor vertrek zeker de moeite waard om goed onderzoek te doen. Ik hoop dat ik je daarbij heb kunnen helpen door dit artikel.

Zou jij gebruik maken van een pas in New York?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows