De mooiste uitzichtpunten langs de Moezel in Duitsland

by | Nov 25, 2021 | Duitsland, Europa | 12 comments

De Moezelstreek in Duitsland is een prachtig gebied met mooie dorpen, eindeloze wijnvelden en prachtige vergezichten. Je kunt je hier met gemak een week of langer vermaken. Maar waar vind je nou die mooie uitzichten langs de Moezel die je tegenkomt als je googled op het Moezel gebied? In dit artikel deel ik de mooiste Moezel uitzichtpunten met je!

Moezel uitzichtpunten

In dit artikel deel ik de mooiste uitzichtpunten langs de Moezel in Duitsland. Dit zijn allemaal uitzichtpunten vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt op de Moezel. In deze streek zijn echter nog veel meer mooie plekken voor een geweldig uitzicht, maar hier gaat het echt even om de plekken vanaf waar je de dorpen en de rivier heel mooi kunt zien.

Een mooi Moezel uitzichtpunt vinden is niet heel moeilijk. Dit komt omdat je vanaf bijna elk dorp wel een wandeling kunt starten en via de wijnvelden omhoog kunt lopen. Vanaf hier heb je vaak een fantastisch uitzicht op de Moezel, de wijnvelden en het dorp. Maar wat zijn nou de mooiste? Die deel ik met je! En voor de Moezel uitzichtpunten in dit artikel hoef je eigenlijk nauwelijks te hiken!

1. Het uitzicht bij Bremm

Een van de meest bekende plekken voor een fantastisch uitzicht over de Moezel is Bremm. Vanaf hier kun je namelijk een hike starten, de Clamont Klettersteig. Dit is een populaire wandeling over de steilste wijngaard van Europa. Deze wandeling is echter niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, aangezien je over enge trappetjes moet klimmen en klauteren. Het is een best pittige hike.

Wij wilden toch graag een kijkje nemen bij het uitzicht, want het moest fantastisch zijn. En hoewel je pas door te hiken echt bij het mooiste uitzichtpunt komt, kun je ook zonder enge wegen en paden al een heel eind komen. Zoek in Google maps naar Moselschleife Bremm Aussichtspunkt en rijd hierheen. Je kunt hier vlakbij parkeren en na een paar minuten lopen kom je al uit bij een geweldig uizichtpunt. Vanaf hier kun je ook verder hiken voor een misschien nog beter uitzicht, maar als je dat niet ziet zitten, is dit al fantastisch.

Moezel uitzichtpunten: Bremm, Moselschleiffe
Moezel uitzichtpunten: Bremm, Moselschleiffe
Moezel uitzichtpunten: Bremm, Moselschleiffe

2. Uitkijktoren de Prinzenkopf

Een van de mooiste Moezel uitzichtpunten vind je bij de uitkijktoren de Prinzenkopf. Deze vind je vlakbij het plaatsje Zell en de Marienburg. Als je deze kerk invoert in je navigatie kom je vanzelf een parkeerplaats tegen waar je kunt parkeren. Je mag niet bij de kerk en de uitkijktoren zelf parkeren. Vanaf de parkeerplaats volg je een pad omhoog en ondertussen heb je al een mooi uitzicht op de Moezel. Bij de Marienburg is het uitzicht mooi, maar vanaf hier kun je nog een kleine 15 minuten verder lopen richting de Prinzenkopf uitkijktoren, hier is het uitzicht nog veel mooier.

De uitkijktoren ligt in het bos, is behoorlijk hoog en geeft een 360 graden uitzicht op de omgeving. Het is echt een geweldige plek om te bezoeken. Overal om je heen zie je de rivier stromen. Echt heel gaaf!

Toen wij hier waren waaide het best hard en ik vond het beklimmen van de toren echt doodeng. Maar het uitzicht was het echt 100 procent waard. Zeker een van de mooiste Moezel uitzichtpunten.

Uitzichtpunten langs de Moezel
Uitzichtpunten langs de Moezel
Uitzichtpunten langs de Moezel

3. Wolf & Kröv

Een uitzichtpunt die ook zeker de moeite waard is, is het uitzichtpunt bij het plaatsje Kröv. Hier kun je omhoog rijden tussen de wijnvelden en al snel heb je een mooi uitzicht over de Moezel. In Google Maps heet het uitzichtpunt Wolf en Kröv. Je kunt hier gewoon parkeren, er is ruimte voor ongeveer 2 auto’s. Je hebt hier een picknicktafel waar je kunt genieten van het geweldige uitzicht op een bocht in de Moezel.

Dit uitzichtpunt is heel dichtbij Landal Mont Royal. Een aanrader is om ook daar even een kijkje te nemen. Want het uitzicht vanaf Landal Mont Royal is net weer iets anders en ook echt fantastisch mooi om te zien. Dan heb je gelijk 2 prachtige Moezel uitzichtpunten gevonden, zo dichtbij elkaar.

Moselschleiffe, Moezel uitzichtpunt, Moezellus
Moselschleiffe, Moezel uitzichtpunt, Moezellus
Moselschleiffe, Moezel uitzichtpunt, Moezellus

4. Het uitzicht bij de wijnvelden van Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues was een van onze favorieten plekken langs de Moezel. Het dorpje zelf is heel gezellig en erg mooi om te zien. Daarnaast kun je vanaf Bernkastel ook fantastisch wandelen. Net buiten het centrum start een mooie wandeling door het wijnveld. En tijdens deze makkelijke wandeling heb je een geweldig uitzicht over Bernkastel-Kues en de Moezel met de wijnvelden. Dit behoort zeker tot een van mijn favoriete Moezel uitzichtpunten.

Bernkastel Kues

5. De Panoramaroute bij Piesport

Een van de andere mooie uitzichtpunten langs de Moezel vind je vlakbij het plaatsje Piesport. Hier vind je een complete panorama route die je kunt rijden met diverse mooie uizichtpunten. Een van de mooiste staat in Google maps aangegeven als Panoramablick en is echt heel erg de moeite waard!

Mooie plek in Duitsland

6. Zummethöhe

Een ander mooi uitzicht langs de Moezel is het uitzicht bij Zummethöhe. Vanaf hier heb je een uitzicht op de Moezellus. Je vindt dit uitzichtpunt vlakbij het plaatsje Leiwen en Landal Sonnenberg. Je kunt dit punt gewoon bereiken met de auto. Vanaf hier kun je ook mooie wandelingen starten.

7. Het uitzicht bij Burg Thurant

Burg Thurant is een prachtige burcht bij het plaatsje Alken. Vlak voor je de burcht bereikt kun je langs de weg parkeren. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de Moezel, Burg Thurant en het plaatsje Alken. Dit is zeker een van de mooiste uitzichtpunten langs de Moezel.

Burg Thurant uitzicht Moezel

8. Overige mooie Moezel uitzichtpunten

Naast deze 7 uitzichtpunten langs de Moezel in Duitsland die ik hierboven noemde, zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige plekken waar je een mooi uitzicht hebt over de Moezel en de groene wijnvelden en de prachtige dorpen. Zo is het ook echt de moeite waard om bij Traben-Trarbach naar de ruïne te lopen. Deze stond bij ons alleen in de steigers, maar het uitzicht vanaf boven moet geweldig zijn.  

Verder zijn er nog wat dorpen waarbij je door de straatjes omhoog kunt lopen en ook zo vanzelf bij een mooi uitzichtpunt uitkomt. Dit kan onder andere bij Beilstein.

Vanaf de Burcht van Cochem heb je ook een geweldig uitzicht op de Moezel en de omgeving en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van mooie Moezel uitzichtpunten.

Ook zijn er nog genoeg punten waar wij niet gestopt zijn waarschijnlijk. Wat wij vaak deden was in Google zoeken naar fotopunten en hierheen rijden. Op die manier kwamen wij ook bij de uitzichtpunten uit dit artikel uit. Meestal waren deze punten heel erg de moeite waard. En als je reviews leest, weet je ook een beetje wat je kunt verwachten en of het uitzichtpunt de omweg waard is.

De zeven punten die ik eerder noemde, waren in ieder geval onze favorieten om de lussen van de Moezel te bewonderen en te genieten van geweldige Moezel uitzichtpunten.

Uitzichtpunten langs de Moezel Duitsland
Uitzichtpunten langs de Moezel Duitsland

Dit zijn wat mij betreft de mooiste uitzichtpunten langs de Moezel. Ze zijn stuk voor stuk prachtig en de moeite waard. De moezel is geweldig en ik hoop dat je nu ook weet waar je naar toe moet voor mooie Moezel uitzichtpunten!

Welke uitzichtpunten langs de Moezel vind jij het mooiste?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow