De Liebster Award + nieuwe reisplannen!

by | Jun 21, 2017 | Persoonlijk, Tags | 18 comments

Na een jaar en een aantal maanden zijn wij genomineerd voor de Liebster Award! De lieb… wat? Ik ben ooit in een grijs verleden met mijn oude blog genomineerd, dus ik kende de award en vind het dan ook heel leuk dat we met Travellers of the world ook genomineerd zijn! Met de Liebster Award leer je ons gelijk wat beter kennen. Verder maak ik gelijk van de gelegenheid gebruik om te vertellen over onze nieuwe reisplannen! Ben je benieuwd naar de Liebster Award, wil je meer over ons te weten komen en ben je benieuwd naar onze reisplannen? Lees dan snel verder!

De Liebster Award

Zelf kende ik de Liebster Award dus al, maar vele van jullie waarschijnlijk nog niet. De Liebster Award is een prijs die puur en alleen bestaat op het Internet. De prijs wordt door bloggers aan andere bloggers toegekend. Het geeft een beginnende blogger een teken van waardering. De bedoeling is dat je vragen beantwoord van degene door wie je genomineerd bent. Het is dus gelijk een hele leuke manier om je lezers wat meer over het gezicht / de gezichten achter de blog te vertellen. Vervolgens geef je de Award door aan een andere beginnende blogger en bedenk je voor diegene vragen. Je geeft de Award door aan een beginnende blogger waarvan je vind dat hij / zij goed bezig is. Normaal geef ik TAGS etc. niet door en ben je altijd vrij om het over te nemen. Met mijn bedachte vragen ben je dat ook, maar ik ga ook zeker iemand nomineren!

De nominatie 

Wij zijn genomineerd door Martin van Indenvreemde.nl. Ik kwam zijn blog ooit per toeval tegen toen hij om tips vroeg voor zijn reis door Maleisië. Sindsdien neem ik regelmatig een kijkje om te genieten van prachtige foto’s, leuke reisverhalen en lekkere recepten. Martin is al op prachtige plekken geweest, dus het is zeker de moeite waard om eens op zijn blog te kijken! Indenvreemde nomineerde ons en noemde ons één van zijn favoriete blogs en dat is natuurlijk altijd heel leuk om te horen. Hij heeft ons super leuke vragen gesteld die ik natuurlijk met plezier beantwoord!

De vragen 

Martin stelde ons elf vragen, deze elf vragen zal ik hieronder beantwoorden!

1. Wie is Travellers of the world?

Travellers of the world is een reisblog voor en door reizigers. Achter deze blog voor en door reizigers zitten twee gezichten, namelijk Remco en Linda. Beide zijn we verliefd geworden op de wereld en samen proberen wij zoveel mogelijk van onze mooie wereld te ontdekken. Op Travellers of the world delen wij onze liefde voor reizen met de rest van de wereld. Remco is degene die voornamelijk de achterkant regelt. Hij is degene die programmeert en zorgt dat alles op onze blog werkt. Hij is ook degene die de layout gemaakt heeft tot wat het nu is! Ik (Linda) ben degene die voornamelijk de voorkant van de blog regelt. Ik schrijf de artikelen en ben actief op social media. Samen helpen we elkaar en dat maakt Travellers of the world tot wat het nu is! Wij zijn natuurlijk altijd bezig met ontwikkelen en verbeteren en ik denk ook dat dit altijd zo doorgaat.

De gezichten achter Travellers of the world

2. Waarom wil je een traveller of the world zijn?

Wanneer ben je een traveller of the world? Ik denk dat je dat niet eens zo zeer bent als je de hele wereld gezien hebt. Dat hebben wij namelijk ook niet. Maar je bent er een als je geniet van het reizen, als je een enorme wanderlust hebt en gewoon constant nieuwe stukken van de wereld wilt ontdekken. Wij willen dat. Wij hebben een enorme drang om erop uit te gaan, om nieuwe plekken te ontdekken en om te genieten van de vrijheid die het reizen biedt. Waarom we dat willen? De wereld is prachtig! Er zijn zoveel mooie plekken om te ontdekken. Er zijn zoveel dingen die je kunt leren. Dingen die je kunt leren over andere culturen, over jezelf en van andere mensen die je tegenkomt. Wij willen wereldreizigers zijn omdat we niet anders kunnen. We kunnen niet anders dan genieten van al het moois dat overal te zien is. Reizen is voor ons gewoon het mooiste en fijnste dat er is!

3. Waarom ben je begonnen met bloggen? 

Het was februari 2016 toen wij op citytrip waren in Boedapest. Wij hadden het erover dat het ons leuk leek om onze verhalen en tips op een blog te delen. We zouden in de zomer voor het eerst ver en lang weggaan en onze familie en vrienden konden ons dan volgen onderweg. Remco kon wel de site maken en in elkaar zetten, terwijl ik kon zorgen voor content. Ik heb ooit al eerder een reisblog gehad, maar ben er uit het niets mee gestopt. Het was toen allemaal maar onserieus en mijn blog zag er niet uit. Toen wij eenmaal hadden bedacht dat het ons leuk leek om te gaan schrijven over onze reizen wisten we gelijk; dit keer pakken we het serieus aan. Het werd meer dan een blog voor vrienden en familie. We deelden niet alleen verhalen, maar ook onze tips, tricks en foto’s. En zo is Travellers of the world geboren.

4. Wat zijn je toekomstdromen voor je blog?

Ik heb heel veel dromen, zowel op reisgebied als op persoonlijk gebied. Ook als ik kijk naar onze blog heb ik dromen. Ik vind het gaaf om mensen te helpen bij hun reizen en wil dit zeker blijven doen. Een droom is natuurlijk om een hele grote blog te worden, zonder ons andere doel uit het oog te verliezen. Wij willen ons onderscheiden door persoonlijk te blijven. Veel grotere blogs werken met zoveel andere bloggers dat het persoonlijke er langzaam af gaat. Mijn toekomstdroom is om flink te groeien, maar wel bij mezelf te blijven. Verder wil ik gewoon mensen blijven helpen en hoop ik dat wij op onze blog nog vele bestemmingen toe te kunnen voegen!

5. Wat is het gekste dat je op een reis hebt meegemaakt?

Dit vind ik een lastige. Wij hebben nog niet heel veel reiservaring en zijn Travellers of the world begonnen terwijl we net begonnen met echt veel reizen. Waarschijnlijk heb ik heel veel gekke dingen meegemaakt op reis, maar op dit moment kan ik maar een moment bedenken. Wij hadden in Bako Nationaal Park een jongen ontmoet. Wij hadden hier gezellig mee gepraat in het Engels en een aantal dagen later kwamen wij hem per toeval nog eens tegen. Opnieuw hadden we hele gesprekken. Na een hele tijd kwam pas het moment dat we vroegen waar hij vandaan kwam, bleek hij voor zijn reis in Canada te wonen, maar officieel Nederlands te zijn. Het was een goede oefening voor ons Engels in ieder geval 😉

De srprs.me reis van mij en mijn zusje was een aaneenschakeling van aparte, maar ook heel veel leuke momenten! Dat kwam vooral doordat wij zonder plan op pad gingen en deden waar we op dat moment zin in hadden.

Verder zijn we ooit in Kuching naar een winkelcentrum gegaan omdat we een moment over hadden en ik op mijn zonnebril was gaan zitten. Wij gingen met de bus heen en hij zou terug gaan tot ongeveer 17:00. Wij zaten om 16:00 weer bij de bushalte, samen met wat locals. Na een uur en een kwartier was er nog steeds geen bus. De locals zijn opgestaan en gewoon verdwenen? Er was geen bus, er waren geen auto’s of andere mensen, maar de locals waren weg. De bus kwam natuurlijk niet en uiteindelijk konden wij 45 minuten terug lopen richting het centrum. We moesten vierbaanswegen oversteken en ik haalde mijn voet open doordat ik tegen een tak aan liep. Tja, heel handig allemaal, maar ik kon hier zo om lachen. Voor de storm los barstte waren wij terug in ons hostel en we waren weer een hele herinnering rijker.

Als we meer reiservaring hebben weet ik zeker dat hier heel veel vreemde momenten bijkomen en ik weet ook zeker dat ik onbewust veel vreemde, gekke, maar leuke momenten vergeet!

6. Wat maakt een reis voor jou een top reis?

Een reis met veel afwisseling is voor mij een top reis. De reizen die ik het mooiste en het leukste vind zijn de reizen waarbij steden en natuur gecombineerd kunnen worden. De reizen waarbij ik de cultuur van een land kan ontdekken en de reizen waarbij ik veel leuke en gezellige mensen kan ontmoeten. De avonden op het strand van Langkawi met twee Duitsers zal ik nooit vergeten. Contacten met andere maakt een reis leuker en is misschien wel net zo belangrijk als de afwisseling tussen steden en natuur. Laat me nog wat wildlife spotten en relaxen op een tropisch eiland en het is helemaal perfect. Verder houd ik van vrijheid tijdens het reizen. Ik wil ter plekke kunnen bepalen hoe lang ik ergens blijf en waar ik vervolgens heen ga. In Maleisië maakte ik kennis met deze manier van reizen en dat smaakte naar meer. Natuurlijk vind ik reizen waarbij we wel dingen hebben vaststaan ook leuk, maar die vrijheid maakt van een reis toch echt een top reis.

 

Kuala Lumpur stad reizen liebster award
Cameron highlands Maleisië reizen

7. Welke plek op de wereld kun je iedereen aanraden om naar toe te gaan en waarom?

Onze reiservaring is misschien nog vrij beperkt, toch heb ik al veel mooie plekken gezien van de wereld. Ik kan iedereen aanraden om naar Venetië te gaan tijdens de carnaval. Want hoewel ik de stad eerst helemaal niks vond werd ik de twee keer verliefd. Ook de meren van Plitvice zullen mij voor altijd bij blijven, want wat een geweldige plek is dat zeg! Waarom? De foto zegt genoeg denk ik!

Meren van Plitvice Kroatië

Maar… er komt een maar aan. Hoewel deze plekken echt mijn hart veroverde is er één plek waarvan ik vind dat iedereen er naar toe moet. Eigenlijk is het geen plek, maar een land. Het is mijn favoriete land die nog steeds bij mij op de bucketlist staat. Het is helemaal niet groot, maar er is zoveel te doen en te zien. De natuur is prachtig en het land is nog helemaal niet toeristisch. Het is betaalbaar en ik werd er verliefd op. Remco is er nooit geweest en ik wil dolgraag terug omdat ik veel te weinig heb gezien. Weet je al over welk land ik het heb? Slovenië! Zo onverwachts was dit een geweldig mooi en fijn land! De hoofdstad heeft zo’n fijne sfeer en de natuur is geweldig. Je hebt er geweldige gebergtes, super leuke dorpjes en leuke steden. Je vindt er prachtige grotten, kastelen en rivieren. Je hebt er strand en nog veel meer. Kortom: het is er geweldig.

Liebster Award mooiste plek, Slovenië meer van Bled

8. Wat stop je als eerste in je backpack als je op reis gaat?

Als eerste pak ik altijd mijn camera. Ik ben echt als de dood dat ik die vergeet en niks van onze mooie reis kan vastleggen. Vervolgens pak ik mijn statief en andere cameraspullen. Die spullen koop je allemaal liever niet ter plekke en vind ik het belangrijkste. Mijn camera gaat overigens nooit echt in mijn backpack, maar stop ik in mijn handbagage. In mijn backpack zelf stop ik altijd gelijk zonnebrand en deet, want dat zijn van die dingen die ik anders vergeet. Ik verbrand al als ik het woord zon hoor en muggen vinden mij zo ongeveer het lekkerste persoon op aarde, dus je snapt vast wel dat ik het nodig heb.

9. Wat mis je het meest uit Nederland als je op reis bent?

In de travelconfessions tag beantwoorde ik deze vraag ook al eens en daaruit bleek dat ik stiekem heel veel dingen mis als ik op reis ben. Ben ik in Nederland mis ik weer heel veel aan het op reis zijn. Als ik op reis ben mis ik echt het Nederlandse eten. Hier in Nederland kun je namelijk gewoon echt alles krijgen. Elke keuken is hier vertegenwoordigd, allemaal aangepast naar onze smaak. In Maleisië was ik het Aziatische eten zo nu en dan echt spuugzat, maar in Nederland ben ik echt dol op Aziatisch eten en kun je mij er zowat voor wakker maken. Natuurlijk ben ik dol op de pizza’s in Italië, maar die hebben we ook in Nederland. Wat dat betreft lijkt het hier altijd net even beter of lekkerder. En ja, in het buitenland heb je natuurlijk geen kroketten, stroopwafels en lekkere slagroom (waarom willen mensen slagroom zonder suiker?). Brood in het buitenland is ook gewoon walgelijk.

Verder maakte ik ooit ook een artikel waarin ik vertel wat ik allemaal mis op reis, deze vind je hier! Maar goed, bij deze vraag mocht ik maar 1 ding kiezen en dan ga ik gewoon voor het Nederlandse eten.

10. Wat is je levensmotto?

Haal eruit wat er in zit! Leef in het nu en volg je gevoel. Ik spreek zoveel mensen die van alles uitstellen tot in de toekomst, maar wie weet heb je dan niet de mogelijkheid om die ene droom waar te maken. Als je het nu hebt, waarom doe je het dan niet? Leef een beetje meer in de dag van vandaag. Zelf vind ik dit soms ook heel moeilijk, maar ik probeer wel meer en meer te genieten van het moment en te leven in het nu.

Op reisgebied is mijn motto in 1 zin samen te vatten, kijk hieronder maar eens!

Quote reizen

11. Hoe wil je terug kijken op je leven als je later oud bent?

Ik wil kunnen zeggen dat ik genoten heb, dat ik dromen heb waargemaakt en dat ik echt heb geleefd. Ik wil kunnen zeggen dat ik de wereld gezien heb. Dat ik mooie plekken ontdekt heb en dat ik veel culturen heb gezien. Als ik terugkijk wil ik terug kijken op een gelukkig leven.

De volgende nominatie 

Normaal ben ik niet zo van het doorgeven van dingen, maar om deze Award in leven te houden geef ik hem door aan een reisblogger waarvan ik vind dat ze heel goed bezig is. Op dit moment maakt Manouk een prachtige reis door Zuid-Amerika die je kunt volgen op Groetjesuitverweggistan. Dat is dan ook zeker de moeite waard! Ik zag dat ze de Award nog niet gekregen heeft en ik vind dat ze het verdiend. Ze schrijft leuke verhalen en de foto’s op haar blog zijn prachtig.  Verder is Manouk verliefd op Spanje en staat ze open voor tips en feedback, wat ik altijd heel sterk vind. Want op die manier kun je jezelf ontwikkelen en verbeteren! Waarschijnlijk heb je er op dit moment helemaal geen tijd voor (want je bent een geweldige reis aan het maken), maar als je terug bent hoop ik dat je onze vragen wilt beantwoorden!

Onze vragen 

  1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
  2. Wat wil je bereiken met je blog?
  3. Wat is je allergrootste reisdroom voor in de toekomst?
  4. Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht en waarom?
  5. Welke plek zou je andere nooit aanraden en waarom?
  6. Wat maakt een reis voor jou tot een geweldige reis?
  7. Wat is je favoriete reisfoto?
  8. Welk reismoment zou je het liefste weer overdoen?
  9. Welk reismoment zou je het liefste zo snel mogelijk weer vergeten?
  10. Wat is je eigen favoriete blogpost?

Dit zijn onze vragen, vind je ze sowieso gewoon leuk, mag je ze wat mij betreft ook gewoon beantwoorden. Ik vind het namelijk super leuk om andere blogs te leren kennen en ook meer te lezen over het persoon erachter!

Nieuwe reisplannen! 

Het is inmiddels al een best lang artikel geworden, maar goed ik wil ook heel graag kort vertellen over onze nieuwe reisplannen. Een ruime week geleden hebben wij na lang twijfelen een nieuwe reis geboekt! We wilden heel graag weg in de herfstvakantie en wilden het liefst naar een wat warmere bestemming. Er moest ook nog genoeg te doen zijn, maar zin in een citytrip hadden we eigenlijk niet. Goed openbaar vervoer was een must, want een auto huren onder de 25 is belachelijk duur. Ondanks alle eisen hebben wij een bestemming gevonden! Ons hotel en de vliegtickets zijn geboekt en onze reis gaat naar: Malta! Heb jij nog leuke tips voor dit super kleine, maar mooie land? Laat het ons weten in een reactie!

Heb jij leuke tips voor Malta? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow