De leukste reisspellen: dit zijn de 16 leukste spelletjes voor op reis!

door | Laatste update May 28, 2023 | Gepubliceerd Feb 25, 2021 | Lijstjes, Reisgadgets, Voorbereidingen | 10 reacties

Spelletjes spelen, wij zijn er dol op! Zowel thuis als op reis spelen wij graag een spelletje. Met zijn tweeën, of met vrienden en familie samen. Onze verzameling wordt dan ook steeds groter en er komen steeds meer leuke spellen bij. Helaas is niet elk spel even handig om mee te nemen op reis, maar gelukkig zijn er genoeg geschikte spelletjes voor op reis die super leuk zijn om te doen. Zowel met je reisgenoten, als met reizigers die je onderweg tegenkomt! In dit artikel zet ik de 12 leukste reisspellen voor je op een rij, zodat ook jij lekker spellen kunt gaan spelen. Let wel op, het werkt behoorlijk verslavend 😉 

Spelletjes voor op reis: let hier op voor het aanschaffen! 

Er zijn heel veel spellen voor op reis en heel veel bordspellen voor thuis die leuk zijn. Maar, niet iedereen vindt dezelfde soorten spellen leuk. Het is daarom goed om van te voren te bedenken wat voor soort spellen je nou echt leuk vindt. Houd je meer van tactische spellen? Of toch meer van spellen waar geluk een grote factor speelt? Speel je vaak met z’n tweeën, of juist met een groep? Basseer daarop welke spellen je toevoegt aan je collectie en welke je aan je voorbij laat gaan.

Wij deden dit niet en kochten in het begin blindelings wat spellen die andere ons hadden aangeraden. Hierdoor hebben wij ook wat miskopen gedaan. Zoals Jatten en Koehandel Master, dat zijn namelijk absoluut geen spellen voor ons!

Ik raad je eigenlijk ook altijd aan om eerst filmpjes op Youtube te kijken. Dan wordt een spel uitgelegd en weet je zeker of het bij je past. Daarna kan je zelf beoordelen of de spellen voor op reis die wij leuk vinden, ook iets zijn voor jou! De filmpjes van Nox Spellenzolder vind ik altijd erg fijn en helpen goed. Koehandel Master en Jatten had ik zelf dan in ieder geval niet gekocht…

Nog een handige tip voor spellen waar je een scoreblok voor nodig hebt: lamineer een aantal blaadjes! Hier kan je dan op schrijven met een whiteboard stift en zo hoef je niet steeds nieuwe blokken te kopen. Ideaal! 

De leukste reisspellen! 

Wij spelen thuis heel graag spelletjes en ook op reis is het leuk om spellen te spelen. Spelletjes zijn zowel leuk met je reisgezelschap, maar ook het perfecte vermaak samen met de mensen die je tegenkomt op reis. Heel veel van de spelletjes voor op reis zijn taalonafhankelijk en kun je dus prima met iedereen spelen! Super handig.

Bij elk spel vertel ik straks voor hoeveel personen het spel geschikt is, hoe het spel gaat, hoe lang het duurt en waar je het kunt bestellen. Hier komen ze dan! 

1. Hive Pocket 

Een van de leukste reisspelletjes vind ik Hive Pocket. Hive is een tactisch spel voor 2 spelers. Iedere speler krijgt stenen met daarop insecten. Elk insect kan op een andere manier bewegen. Het doel is om de bijenkoningin van de tegenspeler te omsingelen. Nog best lastig en echt lekker uitdagend!

Hive pocket is echt een denkspel, het wordt ook wel eens vergeleken met schaken. Het is een abstract spel en heeft geen spelbord. Je kunt kiezen voor de gewone versie, of de pocket versie. De pocket versie bevat automatisch 2 uitbreidingen en bestaat uit kleine stenen die in een handig zakje passen. Dit zakje zit er ook gewoon bij, ideaal dus! De gewone versie is groter en neemt dus onhandiger mee. De pocket versie heeft stenen van goede kwaliteit, die je ook prima op een plek met veel wind zou kunnen gebruiken.

Hive pocket is elke keer weer anders en na elk potje wil ik direct een nieuw potje spelen. Het werkt verslavend en is echt een aanrader. Daarnaast bevat dit spel geen taal, dus ook als je alleen reist kun je dit spel prima meenemen. Op je bestemming zelf ga je gewoon op zoek naar een tegenstander en je kunt lekker spelen!

Spel: Hive Pocket
Uitgever: Story Factory
Aantal personen: 2
Speelduur: 15-25 minuten
Waar bestellen? via deze link! 

De leukste reisspellen / spellen voor op reis
De leukste reisspellen / spellen voor op reis

2. Exploding Kittens 

Ben je op zoek naar een spel dat je binnen 2 minuten hebt uitgelegd en gegarandeerd zorgt voor een gezellige avond? Dan is Exploding Kittens perfect voor jou!

Exploding Kittens is eigenlijk een soort Russisch roulette. De bedoeling is namelijk dat je absoluut niet de Exploding Kitten van het stapeltje kaarten pakt. Maar waar die zit? Dat weet je natuurlijk niet! Dit maakt het spel spannend en onvoorspelbaar.

Elke beurt kan je ervoor kiezen om een actiekaart te spelen. Je kan dan bijvoorbeeld de bovenste drie kaarten bekijken, een beurt overslaan, de stapel schudden, of kaarten van een tegenspeler afpakken. Daarna moet je een kaart van de stapel pakken. Maar pas op! Dit kan zomaar de exploding kitten zijn. Heb je geen defuse card? Dan lig je direct uit het spel.

Dit spel is vooral leuk met een groepje en speelt heel snel. Maar zodra je ontploft bent, weet je één ding eigenlijk alweer zeker: je wilt nog een potje spelen! Je hebt dit spel zowel in het Engels als in het Nederlands. Wij kozen voor de Engelse versie, want op reis is dit toch wat handiger.

De plaatjes en teksten bij dit spel zijn trouwens fantastisch! Het rode doosje is geschikt vanaf 7 jaar, maar er is ook een NSFW (not safe for work) versie, die is geschikt vanaf 18 jaar. Zelf hebben wij de rode versie en dat is in ieder geval echt een van de leukste reisspellen die wij hebben!

Spel: Exploding Kittens
Uitgever: Exploding Kittens
Aantal personen: 2-5 (maar met 3-5 spelers het leukste)
Speelduur: 15 minuten
Waar bestellen? Ik deel hier de verschillende links, voor de verschillende versies van het spel: Gewone versie Nederlands, Gewone versie Engelstalig, NSFW Nederlands, NSFW Engelstalig

De leukste reisspellen / spellen voor op reis
De leukste reisspellen / spellen voor op reis

3. Jaipur 

Jaipur is een spel voor twee spelers waarbij tactiek en geluk op een leuke manier met elkaar gecombineerd worden. Iedere speler krijgt 5 kaarten en in het midden van de tafel liggen nog  5 marktkaarten. Je kunt steeds kaarten van de markt pakken, kaarten ruilen, of kamelen aan je kudde toevoegen. Met de kaarten die je verzameld kun je weer goederen kopen en die goederen zijn punten waard. Durf je langer je kaarten vast te houden en zo meer goederen in één keer te kopen? Dan verdien je ook nog een bonusfiche voor nog meer punten. Maar, wacht niet te lang, want voor je het weet koopt je tegenstander ineens de fiches met de hoogste waardes!

Jaipur is een heel kleurrijk spel en je speelt in principe drie rondes om te bepalen wie het spel uiteindelijk wint! Wij vinden Jaipur verrassend leuk en hij komt hier dan ook regelmatig op tafel. Bij onze volgende reis gaat dit spel zeker ook mee, want wat ons betreft is dit een van de leukste reisspellen!

Spel: Jaipur
Uitgever: Asmodee
Aantal personen: 2
Speelduur: 30 minuten
Waar bestellen? Via deze link!

De leukste reisspellen / spellen voor op reis

4. Clever 

Clever is een uitdagend dobbelspel voor 1 tot 4 personen. Wij hebben dit spel zelf niet thuis, maar mijn broertje en zusje wel. En daar speel ik hem graag! Clever klinkt heel ingewikkeld, maar als je gewoon de filmpjes bekijkt, heb je het zo door en is het heel vermakelijk.

Bij Clever is het de bedoeling dat je steeds dobbelstenen werpt. Na je worp mag je één dobbelsteen kiezen om te houden en om in te vullen op je blad. Daarna mag je nog een keer gooien. Maar let op, als jij de 4 kiest, moet je alle getallen lager dan 4 wegleggen in het midden. Je mag in totaal drie keer gooien en de 3 dobbelstenen die overblijven leg je in het midden. Je medespelers mogen hiervan steeds 1 dobbelsteen kiezen om ook af te strepen op hun blad.

Voor elke kleur gelden weer andere regels bij het afstrepen. Wat Clever zo leuk maakt vind ik dat je na een tijdje kettingreacties krijgt en in één beurt heel veel punten kunt scoren als je het een beetje slim speelt. Bij bepaalde rijen of kruisjes krijg je namelijk een bonus waardoor je weer een extra kruisje kunt zetten. Dit maakt Clever dan ook een leuk dobbelspel, waar nog behoorlijk wat tactiek en nadenkwerk achter zit!

En, het spel is klein. Je hebt alleen het scoreblok, pennen en de 6 dobbelstenen nodig. Er zijn inmiddels meerdere versies uitgebracht, die allemaal hetzelfde principe hebben, maar een ander scoreblok met andere regels hebben.

Spel: Clever
Uitgever: 999 Games
Aantal personen: 1-4
Speelduur: 30 minuten
Waar bestellen? Via deze link!  Maar, ben je op zoek naar Dobbel zo Clever? Dan kan je het bestellen via deze link! 

5. Regenwormen 

We blijven nog even bij de dobbelspellen. Dobbelspellen zou nou eenmaal makkelijk om mee te nemen op reis! Daarnaast zijn deze spellen vaak heel makkelijk om uit te leggen en simpel om te spelen. Een van die simpele, maar leuke dobbelspellen, is Regenwormen.

Dit was een van onze eerste spellen en hiermee is de verslaving begonnen. Het mag dan ook zeker niet ontbreken bij het lijstje met de leukste reisspellen.

Bij regenwormen is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk regenwormen verzameld. Dit doe je door te gooien met de dobbelstenen en zo bij het juiste aantal te komen. Na elke worp kies je de ogen die je wilt bewaren. Kies je de 4? Dan moet je alle vieren uit je worp houden. De rest mag je opnieuw gooien, totdat je het getal hebt wat je wilt. Maar… Gooi je alleen maar getallen die je al bewaard hebt? Of gooi je geen regenworm? Dan heb je een foute worp en moet je je laatst verdiende steen inleveren.

Dit spel is leuk voor twee personen, maar met meer vinden wij het net iets leuker. Dit komt vooral omdat je dan vaker stenen van andere af kunt pakken en stiekem vinden wij dat het leukste. Regenwormen is een kort spel en snel uit te leggen. Daarnaast is het spel taalonfhankelijk en dat is ideaal voor op reis!

Spel: Regenwormen
Uitgever: 999 Games
Aantal personen: 2-5
Speelduur: 10-20 minuten
Waar bestellen? Via deze link! 

Regenwormen

6. Qwixx 

Qwixx vind ik een van de leukste dobbelspelletjes om te doen. Het is simpel om te spelen, maar er zit nog wel wat nadenkwerk en tactiek achter. Daarnaast is Qwixx ook heel leuk met twee personen en zijn er diverse uitbreidingen die het spel ook lekker afwisselend maken.

Bij het spel Qwixx is het de bedoeling om zoveel mogelijk kruisjes in een rij te zetten. Dit doe je door met de dobbelstenen te gooien. Er zijn twee witte en vier gekleurde dobbelstenen. De twee witte mag iedereen gebruiken. Dit betekent dat je ook kruisjes mag zetten als het niet jouw beurt is! Leuk, want hierdoor blijft iedereen steeds betrokken bij het spel. De speler die de dobbelstenen heeft gegooid mag nog één witte dobbelsteen combineren met een gekleurde. Je kruist van links naar rechts en hoe meer kruisjes, hoe meer punten je hebt!

Wij hebben inmiddels ook de uitbreiding Qwixx Mixx gekocht, dit zijn twee scoreblokken waarbij de kleuren of de getallen gemixt zijn. De afwisseling houdt dit spel leuk. Qwixx is echt een van onze favoriete spellen en sowieso ons favoriete dobbelspel. En omdat het klein is, is het perfect voor op reis. Qwixx is dan ook een van de leukste spellen voor op reis!

Spel: Qwixx
Uitgever: White Goblin Games
Aantal personen: 2-5
Speelduur: 15 minuten
Waar bestellen? Via deze link! Wil je ook de uitbreiding erbij? Die koop je hier.

De leukste reisspellen / spellen voor op reis
De leukste reisspellen / spellen voor op reis

7. Kolonisten van Catan – dobbelspel 

Ben je fan van het spel Kolonisten van Catan en kun je echt niet zonder op reis? Dan is het dobbelspel leuk om te nemen. Wij zijn zelf niet heel erg fan, omdat we de geluksfactor te groot vinden. Vind je dat geen probleem? Dan is dit zeker een leuk reisspel.

Bij het dobbelspel gooi je ombeurten met de dobbelstenen. Op de dobbelstenen staan grondstoffen en met die grondstoffen kun je straten, dorpen, steden en ridders kopen. Deze zijn weer punten waard. Wat je koopt kun je aankruisen op je scoreblok. Na 15 beurten is het spel voorbij. Degene met de meeste punten wint het spel.

Op de achterkant van het scoreblok zit nog een variant van het spel, zodat je kunt afwisselen en het niet verveeld!

Spel: Kolonisten van Catan – het dobbelspel
Uitgever: 999 Games
Aantal personen: 1-4
Speelduur: 15 minuten
Waar bestellen? Deze kom je vaak voor een paar euro tegen bij Kruidvat!

8. Guillotine 

Guillotine is een van de minder bekende spellen uit dit lijstje met de leukste reisspellen, maar dat maakt het spel niet minder leuk om te spelen. Bij Guillotine ga je terug in de tijd, naar de Franse revolutie. Voor de Guillotine liggen twaalf edellieden die onthoofd gaan worden. De edellieden zijn punten, of minpunten waard. Het doel is om aan het einde van 3 rondes zoveel mogelijk punten te hebben.

Door middel van actiekaarten kun je de rij van edellieden aanpassen waardoor jij de betere kaarten krijgt en je tegenstander misschien wel verplicht minpunten moet pakken. Er zijn meer kaarten dan dat je per potje Guillotine nodig hebt, dus dat zorgt ervoor dat het spel leuk en interessant blijft.

Het doosje is heel klein en het spel is heel makkelijk mee te nemen op reis. De kaarten bevatten wel veel taal, dus mocht je vooral spellen spelen met reizigers die je onderweg tegenkomt, is dit geen handig spel. Maar anders is dit zeker een van de leukste spelletjes voor op reis!

Spel: Guillotine
Uitgever: Asmodee
Aantal personen: 2-5
Speelduur: 30-45 minuten
Waar bestellen? Via deze link! 

De leukste reisspellen / spellen voor op reis
De leukste reisspellen / spellen voor op reis

9. Beverbende 

Beverbende is een kaartspel dat leuk is voor jong en oud. Het doosje is klein en is dan ook perfect om mee te nemen op reis.

Bij beverbende moet je uiteindelijk eindigen met zo min mogelijk punten. Iedere speler krijgt vier kaarten voor zich en die kan je niet zien. Alleen de buitenste twee kaarten mag je bekijken. Daarna kun je doormiddel van ruilen en wat andere acties je kaarten verwisselen, om uiteindelijk een zo laag mogelijke scoren te krijgen! Leuk om te spelen, makkelijk om uit te leggen en aangezien er geen taal op de kaartjes staat, is het spel voor elk gezelschap op reis goed te doen!

Spel: Beverbende
Uitgever: 999 Games
Aantal personen: 2-6
Speelduur: 20 minuten
Waar bestellen? Via deze link! 

Beverbende

10. Ligretto 

Ligretto is een snel kaartspel waarbij je behoorlijk goed moet opletten. Het doel is om zo snel mogelijk je kaarten kwijt te spelen. Is dat gelukt? Dan roep je Ligretto stop en win je het spel.

Iedereen speelt echter tegelijk. Je moet in het midden je kaarten afleggen, op volgorde, van laag naar hoog. Maar misschien is net iemand jou voor zodat jij je kaarten niet kwijt kunt! Doordat iedereen tegelijk speelt zit er erg veel tempo in het spel en is het gegarandeerd chaos. Hoe meer spelers, hoe leuker het spel. Met één doosje speel je het spel met maximaal vier spelers, maar heb je nog een doosje van een andere kleur erbij? Dan kan je het zelfs met 8 of 12 spelen! Super leuk.

Dit spel speelde ik altijd met vrienden en lol is gegarandeerd. Dit spel is ook leuk voor mensen die eigenlijk niet zo van spelletjes houden. Er wordt geen taal gebruikt op de kaarten, dus voor ieder gezelschap op reis kun je dit perfect spelen! Zeker een van de leukste reisspellen dus.

Spel: Ligretto
Uitgever: Schmidt
Aantal personen: 2-4 (als je meerdere versies hebt van andere kleuren kan je dit uitbreiden!)
Speelduur: 10 minuten
Waar bestellen? Via deze link kun je de blauwe versie bestellen! Maar ook in de speelgoedwinkel hebben ze dit spel eigenlijk altijd wel in meerdere kleuren.

11. Lost Cities 

Lost Cities is een kaarspel voor 2 personen waarbij je expedities gaat starten. Als je een expeditie start kost dit je 20 punten. Je kunt weer punten scoren door je kaarten op de expeditie af te leggen. De getallen op de kaarten moeten oplopend zijn. Je hebt ook kaarten die je score verdubbelen. Het lastige is dat je soms moet gokken of je een expeditie van een bepaalde kleur wel moet starten, want voor je het weet eindig je met minpunten!

Bij elke beurt moet een speler eerst een kaart wegleggen. Dit moet in je expeditie, of in het midden. Daarna mag je een kaart pakken van de stapel, of van het midden. Let dus ook goed op wat je tegenspeler doet, want voor je het weet geef je die ineens heel veel waardevolle kaarten!

Na drie rondes tel je de totaalscore bij elkaar op. Degene met de meeste punten wint het spel.

Ik vind dit een heel leuk spel en zeker een van de leukste reisspelletjes. Dit spel is namelijk snel en simpel, maar niet te simpel. De minpunten wegwerken kan een uitdaging zijn en het spel verloopt steeds weer anders. Bij ons komt ie vaak op tafel en de volgende keer gaat hij zeker mee op reis!

Spel: Lost Cities
Uitgever: 999 Games
Aantal personen: 2
Speelduur: 10-30 minuten (afhankelijk van het aantal rondes)
Waar bestellen? Via deze link!

Lost Cities: leukste reisspellen / spellen voor op reis

12. Carcassonne reiseditie

Carcassonne is echt een klassiek spel en heel bekend. Waarschijnlijk heb je het dan ook wel eens gespeeld, of er in ieder geval van gehoord.

Bij Carcassonne leg je ombeurten een tegel neer en zo bereid het veld zich steeds uit. Je bouwt steden, straten, maar ook kloosters en weilanden. Door je horigen op de tegels te zetten kun je punten scoren. Er zijn enorm veel uitbreidingen en zo kun je eindeloos varieëren. Zelf hebben wij thuis het basisspel, maar wij willen eigenlijk de big box aanschaffen. Daar zitten namelijk heel veel uitbreidingen bij en daarmee heb je eindeloos speelplezier!

Daarnaast willen wij graag de reisversie kopen. Dat is de variant die hetzelfde werkt, maar die je gemakkelijk mee kunt nemen op reis. Ideaal toch!?

Spel: Carcassonne
Uitgever: 999 Games
Aantal personen: 1-5 (solo variant staat op de website van de uitgever)
Speelduur: 30 minuten
Waar bestellen? de reiseditie is momenteel bijna overal uitverkocht. Ik update dit artikel als ik hem beschikbaar ergens tegenkom. De big box kun je bestellen via deze link. Het gewone basisspel vind je hier!

Carcassonne

13. Point Salad 

Een van onze nieuwste favoriete kleine spellen is Point Salad. Dit spel speel je met 2-6 personen en vinden wij ook echt leuk om samen te doen, maar ook leuk in een groep. Dit spel is dan ook geschikt voor elk reisgezelschap en het is ook nog taalonafhankelijk.

Elke beurt mag je of twee groentes van de markt pakken, of kiezen voor een score kaart. Op een score kaart staat de manier waarop je met die kaart kunt scoren, of juist punten kunt verliezen. Door op een slimme manier score kaarten en groenten te verzamelen kun je veel combinaties maken en ook echt veel punten scoren. Degene met de meeste punten wint. Het speel spelt makkelijk weg, is snel uit te leggen en je speelt het dan ook zo een hele avond! Zeker een van de leukste reisspellen dus.

Spel: Point Salad
Uitgever: White Goblin Games
Aantal personen: 2-6
Speelduur: 15 minuten
Waar bestellen? via deze link 

14. Keer op keer 2

Dit spel kreeg ik laatst voor mijn verjaardag en is ook perfect voor op reis! Hoewel het doosje wat groot is, is het prima mee te nemen als je gewoon het scoreblokje en de dobbelstenen in een apart zakje of doosje meeneemt. Keer op keer 2 is een dobbelspel en heeft op zich wel wat weg van Clever en Qwixx.

Bij keer op keer 2 is het de bedoeling om zoveel mogelijk gekleurde vakjes weg te strepen en hiermee punten te scoren. Door het dobbelen kun je een cijfer en een kleur combineren en zo weer vakjes wegstrepen. Je kunt ook bonussen verdienen tijdens het spel. Dat is dan ook gelijk het verschil tussen keer op keer en keer op keer 2. Bij keer op keer mis je de bonus dobbelstenen. Ik vind die bonussen het spel tactischer maken en het houdt het interessant. Dus ik zou zeker voor 2 gaan! Voor kinderen is er ook nog een kinderversie van keer op keer!

Spel: Keer op keer 2
Uitgever: 999 Games
Aantal personen: 1-6
Speelduur: 30 minuten
Waar bestellen? via deze link. Bestel je toch liever de eerste versie? Die bestel je hier. De kindervariant kun je via deze link bestellen

15. Claim

Een reisspel dat wij recent kochten en erg in de smaak valt bij ons is het spel claim. Je hebt een normale versie en een reisversie. De reisversie zit in een handig klein blikje en kan je makkelijk overal mee naar toe nemen. Het spel is voor 2 spelers en taalonafhankelijk.

Claim is een slagenspel. Je speelt het spel in twee rondes. Bij de eerste ronde leg je beide een kaart neer van dezelfde soort (fractie). Wie het hoogste getal heeft, mag de kaart hebben. In de tweede ronde speel je met de kaarten die je verzameld hebt. Wie de meeste kaarten van een fractie weet te winnen, wint die fractie voor zich. In totaal zijn er vijf fracties, wie wint de meeste voor zich en wordt de nieuwe koning? Claim heeft ook meerdere uitbreidingen, voor zowel de reisversie als de gewone versie.

Spel: Claim
Uitgever: White Goblin Games 
Aantal personen: 2 
Speelduur: 20 minuten 
Waar bestellen: de gewone versie via deze link en de kleine pocket versie via deze link

16. Azul mini 

Een van onze favoriete spellen komt nu ook uit in een reisversie! Echt super leuk. Azul is een puzzelspel waarbij je in een ronde stenen verzamelt. Als alle steentjes op zijn, mag je puzzelen en op die manier kun je punten verzamelen. Heeft iemand een horizontale rij vol? Dan stopt het spel en wordt er gekeken wie de meeste punten heeft. Het spel is toegankelijk, taalonafhankelijk en echt heel leuk! Wij hebben thuis de grote versie, maar gaan voor op reis zeker de kleine kopen. Deze kun je meenemen in een handig tasje. Ideaal!

Spel: Azul mini
Uitgever: Asmodee
Aantal personen: 2-4
Speelduur: 40 minuten
Waar bestellen? Dit spel komt in juni uit! Zodra hij uit is, voeg ik de link toe!

 

De leukste reisspelletjes op onze wensenlijst

Hierboven heb ik de 12 leukste reisspelletjes gedeeld die wij in huis hebben of die wij hebben gespeeld. Maar, wij hebben ook nog wat leuke spellen voor op reis op onze wensenlijst staan. Hieronder een opsomming: 

 • Qwirkle
 • Phase 10 
 • Catan kaartspel 
 • Sushi Go 

En die lijst wordt waarschijnlijk wel groter. Mochten we een van deze spellen kopen en getest hebben, vul ik dit artikel zeker aan! 

Andere spellen in reisthema!

Ben je op zoek naar leuke spellen voor thuis, die je weer even mee terug nemen op reis? Voor op reis zijn ze te groot of te onhandig, maar voor thuis echt perfect. Hier komen ze! 

 • Azul 
 • Sagrada 
 • De zoektocht naar El Dorado 
 • Ticket To Ride Europe 
 • Carcassonne big box
 • Rovers van de Noordzee 
 • Viticulture 
 • Splendor (onze favoriet, heeft alleen niks met reizen te maken haha) 
 • Wingspan 

En ook hiervan is onze wensenlijst nog enorm. Binnenkort zal ik ook over dit soort spellen een artikel schrijven! 

Spellen in reisthema

Dit zijn wat mij betreft de leukste reisspellen. Ik hoop uiteindelijk onze verzameling uit te kunnen bereiden en dan laat ik dit natuurlijk ook weten in dit artikel. Spelletjes zijn leuk en gelukkig zijn er genoeg leuke en gave spellen voor op reis! 

Wat vind jij de leukste reisspellen? 

Dit artikel bevat affliate links. Als jij iets besteld via de linkjes uit dit artikel ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Het kost jou niets extra’s! Hiermee help je ons om Travellers of the world online te houden. Voor meer informatie kun je de disclaimer bekijken. Dank je wel! 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow