De leukste dingen om te doen in Greenwich, Londen

door | Laatste update Oct 25, 2023 | Gepubliceerd Apr 20, 2020 | Engeland, Europa, Stedentrips | 12 reacties

Greenwich, wat je uitspreekt als Grennitsj, is een van onze favoriete wijken in Londen. Het is er gezellig, er is veel te doen en de gebouwen zijn prachtig. Je waant jezelf echt even in een compleet andere stad en dat maakt Greenwich in Londen ook gelijk zo leuk. Toch is de kans groot dat je nog nooit van dit stukje Londen hebt gehoord, of er in ieder geval nog nooit bent geweest. En dat is zonde! In dit artikel vertel ik wat je zeker moet doen in Greenwich en deel ik de beste Greenwich tips en de mooiste Greenwich bezienswaardigheden.

Wat te doen in Greenwich, Londen? Tips voor Greenwich in Londen 

In dit artikel vertel ik je alles over Greenwich in Londen en hopelijk begrijp je daarna waarom wij zo enthousiast zijn over deze wijk. Hieronder komen ze dan: de mooiste Greenwich bezienswaardigheden en een antwoord op de vraag: wat te doen in Greenwich?

1. Bewonder de University of Greenwich 

Het mooiste stuk van Greenwich is toch wel het deel waar de universiteit staat. Deze gebouwen zijn echt adembenemend mooi en die behoren wat mij betreft zeker in het rijtje met mooiste gebouwen van Londen. Het is er ontzettend fotogeniek en wij hebben hier dan ook best een tijdje rondgelopen.

Als je de University of Greenwich in Londen wilt bekijken, is het ook een aanrader om bij de Painted Halls naar binnen te gaan. Deze hal wordt ook wel eens de Sixtijnse kapel van Groot-Brittannië genoemd. Klinkt veel belovend toch?

Helaas is dit niet gratis en betaal je voor een bezoek £12 (£11 als je online boekt). Je krijgt dan toegang tot de Painted Halls en ook een rondleiding met gids over het terrein van de universiteit. Wij wilden dit wel doen, maar omdat het al vrij laat was, zouden wij te laat zijn voor de rondleiding over het terrein en dat vonden wij zonde. Wij liepen daarom dus zelf over het terrein rond en bewaren een bezoek aan de Painted Halls voor een volgende keer.

Rondlopen bij de universiteit is in ieder geval een van de leukste dingen om te doen in Greenwich en was voor ons echt een van onze favoriete Greenwich bezienswaardigheden. Dit mag je dus niet missen!

Doen in Greenwich Londen, Greenwich tips, Greenwich bezienswaardigheden
Doen in Greenwich Londen, Greenwich tips, Greenwich bezienswaardigheden
Doen in Greenwich Londen, Greenwich tips, Greenwich bezienswaardigheden
Doen in Greenwich Londen, Greenwich tips, Greenwich bezienswaardigheden
Doen in Greenwich Londen, Greenwich tips, Greenwich bezienswaardigheden

2. Bezoek Greenwich Market 

In Greenwich heb je ook een leuke markt die zeker de moeite waard is om even te bezoeken. Op deze overdekte markt vind je van alles, van Streetfood tot aan handgemaakte- en tweedehands spulletjes. Ook hangt hier een leuk sfeertje, dus alleen dat al is een goede reden voor een bezoek aan Greenwich market.

3. Slenter door de straten van Greenwich in Londen

Rondom de Greenwich markt lopen wat leuke, gezellige straatjes. De straten zijn smal en knus en telt heel veel leuke winkeltjes en restaurantjes. Ook kwamen wij in de straten van Greenwich nog een mooie kerk tegen, die zeker leuk was om even te bekijken. Rondslenteren door de straten van Greenwich is wat mij betreft dan ook zeker een van de beste Greenwich tips!

4. Bezoek het Maritiem Museum 

Een van de dingen die je zeker moet doen in Greenwich is een bezoek brengen aan het Maritiem Museum. Dit museum is helemaal gratis en leuk om te bezoeken. Je vindt hier heel veel interessante informatie over verschillende gebieden en ontdekkingsreizen ter wereld. Het gebouw is daarnaast ook prachtig om te zien en daarmee ook zeker een van de mooiste Greenwich bezienswaardigheden.

Greenwich tips / Greenwich bezienswaardigheden Maritiem museum

5. Neem een kijkje bij Queen’s House 

Vlakbij het Maritiem Museum vind je het Queen’s House. Hier hebben een aantal royals gewoond en vandaag de dag vind je hier een kunst collectie die je gratis kunt bekijken. Ook vind je hier de eerste vrijstaande spiraaltrap in Engeland: ‘de tulip stairs’. Deze trap is zeker de moeite waard om te bekijken en om te fotograferen!

doen in Greenwich Londen: tulip stairs, Queens house

6. Wandel, relax en geniet in Greenwich Park 

Voor wij Greenwich in Londen bezochten en er echt research naar hadden gedaan, dacht ik altijd dat Greenwich vooral een park was en dat er verder niks zou zijn. Dat was voor ons elke keer ook de reden om een bezoek aan Greenwich uit te stellen. Maar er is meer dan een park. En toch, ook dat park alleen al is de moeite waard en zeker een van de leukste Greenwich bezienswaardigheden.

In dit park vind je een hertenkamp, kun je heerlijk wandelen en als je de top van heuvel bereikt heb je een prachtig uitzicht over Greenwich en de rest van Londen. Zeker de moeite waard dus en dit park bezoeken is dan ook echt iets wat je moet doen in Greenwich in Londen!

Greenwich Park Londen, Greenwich tips , Greenwich bezienswaardigheden, doen in Greenwich

7. Bezoek Royal Observatory 

Als je toch de top van Greenwich Park bereikt hebt, kun je ook gelijk een bezoek brengen aan de Royal Observatory. Hier vind je de 0° Meridiaan, die de scheiding tussen het Oostelijk- en het Westelijk halfrond aangeeft. Dit is ook de GMT lijn, je weet wel, dat van de tijd. GMT staat namelijk voor Greenwich Main Time, dat heb ik nooit geweten!

In de Royal Observatory vind je een museum en meerdere enorme telescopen. Je kunt er van alles leren over de geschiedenis van de Astronomie. De entree hiervoor bedraagt £16. Wij bekeken daarom de lijn maar door even door het hek geen te gluren, want de entree prijs vonden wij veel te hoog.

8. Bereik Greenwich over het water of in de lucht 

Greenwich ligt een klein stukje uit het centrum van Londen vandaan, maar kun je op twee leuke manieren bereiken. Zo kan je vanaf het centrum de Thames Clipper pakken. Deze boot brengt je voor ongeveer 8 pond (met je Oyster Card) vanaf het centrum naar Greenwich. Je maakt dan gelijk een leuk boottochtje over de Theems!

Een andere leuke manier om Greenwich in Londen te bereiken is door de Emirates Cable Car te gebruiken. Pak vanaf het centrum de DLR naar Victoria en vanaf daar stap je zo de kabelbaan in. De kabelbaan brengt je in 5 tot 10 minuten naar North Greenwich, vanaf waar je makkelijk de bus kunt pakken richting alle Greenwich bezienswaardigheden. Een ritje met de kabelbaan kost je met een Oyster Card slecht £3,50.

Beide manieren zijn leuk en echt een aanrader. Het leukste is dan misschien ook wel om heen met de kabelbaan te gaan en terug met de boot. Dit is zeker een van de beste Greenwich tips en echt iets wat je moet doen in Greenwich in Londen.

Greenwich bereiken

Dit is alles wat je zeker moet doen in Greenwich. Greenwich is echt een prachtige en gezellige wijk en ik zou er zeker opnieuw heen gaan bij een volgende citytrip. Greenwich in Londen is namelijk niet voor niks een van onze favoriete wijken van Londen geworden. Het is er prachtig! Hopelijk heb je nu voldoende Greenwich tips verzameld en weet je wat de leukste en mooiste Greenwich bezienswaardigheden zijn. Ook heb je hopelijk een antwoord op de vraag: wat te doen in Greenwich?

Meer lezen over de wat onbekendere plekken in Londen? Lees dan ook eens mijn artikel over onbekend Londen.

Zou jij Greenwich in Londen wel eens willen bezoeken? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar oud en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows