De klaar voor vertrek tag

by | Jul 12, 2016 | Azië, Maleisië, Singapore, Tags | 10 comments

Aangezien wij morgen voor zes weken naar Maleisië vertrekken bedacht ik de klaar voor vertrek tag! De tag met vragen over je voorbereidingen, bestemming, bagage en nog veel meer. Ben ik wel echt klaar voor vertrek?

 

De bestemming & reis

Waar ga je heen?

Onze reis gaat, zoals ik eigenlijk al verklapte, naar Maleisië. Het is onze eerste verre reis en dus onze eerste kennismaking met Azië.

Wat voor soort reis ga je maken? (rondreis, zonvakantie etc. )

Wij gaan op backpack reis! Wij zijn van plan om met onze backpack heerlijk rond te reizen naar al het moois wat Maleisië te bieden heeft.

Hoe lang ga je?

Zes weken!

Hoe lang geleden is deze reis / vakantie geboekt?

Wij boekten ons vliegticket in november 2015, echt lang geleden dus. De binnenlandse vluchten en het eerste hostel boekten wij in mei 2016.

Wat is er allemaal vast gelegd?

Op onze retourvlucht, twee binnenlandse vluchten, de eerste overnachting in Singapore en een overnachting in Bako NP na helemaal niks! Wel hebben wij al een globale route bedacht, maar dit kunnen wij ter plekke nog helemaal loslaten! Oja, ik vergeet nu onze airbnb, met infinitypool(!) in Kuala Lumpur, die we ook geboekt hebben omdat het vast staat wanneer we daar zijn.

Waar kijk je het meest naar uit?

Naar het mooie weer (eindelijk zomer!), naar het relaxen op de Perhentians, het ontdekken van de jungle en het overheerlijke eten. Best veel dus! Ik schreef al eerder over onze Maleisië bucketlist, waarin je kan zien wat ik sowieso wil doen!

Waar zie je stiekem tegenop?

De lange vliegreis en de insecten. Ik ben echt best bang voor spinnen en hoop dat ik die echte joekels niet tegen kom in mijn kamer. Verder ben ik allergisch voor muggen dus hopelijk werkt DEET goed bij mij, anders wordt het nog leuk. Remco schreef eerder al een artikel over Maleisië met de punten waar hij tegenop ziet, maar ook juist naar uit kijkt, die vind je hier.

Bagage

 

klaar voor vertrek

Hoeveel kilo ruimbagage staat er op dit moment klaar?

Ik durf het bijna niet te zeggen, aangezien ik echt niet over de tien kilo heen wilde, maar het zijn er elf geworden. Ik denk dat dit voornamelijk komt omdat ik toch mijn statief in mijn backpack heb gedaan in plaats van in mijn handbagage (800 gram erbij) en wij de zonnebrand nog over twee tassen moeten verdelen, ik heb nu namelijk ruim een kilo aan zonnebrand en aftersun in mijn backpack zitten.

Hoeveel kilo handbagage gaat ermee?

Mijn handbagage pak ik morgen ochtend pas in, dus hoeveel kilo kan ik niet precies zeggen. Mijn camera weegt tussen de 800 gram en een kilo, verder neem ik mijn 2 in 1 tablet van een kilo mee en nog wat spulletjes. Ik hoop dat ik maximaal vier kilo mee sleep morgen.

Klaar voor vertrek
Wat ontbreekt er nooit in je handbagage en zit er nu ook zeker in?

Mijn spiegelreflexcamera, no way dat die het ruim in gaat! Ik vind het leuk om tijdens de vlucht al foto’s te maken en de camera is in mijn handbagage natuurlijk veel veiliger. Verder heb ik altijd (soms overbodig) eten en drinken bij me. Dit keer gaat voor het eerst ook mijn 2 in 1 tablet/laptop mee in mijn handbagage.

Wat vergeet je altijd?

Ik denk altijd dat ik van alles vergeet, maar uiteindelijk blijk ik alles bij me te hebben. Ik was alleen een keer mijn deo vergeten, maar dat verkopen ze toch overal. Mijn grootste angst is dat ik mijn camera vergeet! En nu sta ik op het punt om mijn schoenen te vergeten, super handig.

Vervoer

Hoe ga je naar de plek van bestemming?

Wij gaan met de auto richting Schiphol, vervolgens vliegen we naar Londen. In Londen hebben wij een overstap van ongeveer twee uur en vliegen wij verder naar Singapore. Donderdag komen wij rond 16:00 aan in Singapore, waar onze reis begint.

Wat is jouw ‘heenreis’ (of ‘terugreis’) outfit?

klaar voor vertrek
Zoals je op de foto ziet draag ik een loszittende, dunne broek met print, met daarboven een zwart basic hemdje. Mijn zwarte vest gaat ook mee en verder draag ik slippers en neem ik sokken mee voor als het koud wordt.

Als je gaat rondreizen, hoe wil je dit gaan doen op de plek van bestemming?

Wij hebben twee binnenlandse vluchten geboekt en zullen verder vooral per bus rondreizen. Waar het nodig is pakken wij de boot (richting eilanden) of de trein. Het staat allemaal nog helemaal open!

Overnachten

Waar wil / ga je overnachten?

Zoveel mogelijk in hostels, maar dan wel in een privé kamer, zowel met als zonder eigen badkamer. Onze eerste nacht in Singapore overnachten wij in het Mori hostel en in Kuala lumpur slapen wij in Regalia, met infinitypool op het dak, te boeken via Airbnb. Verder ligt de overnachting in Bako NP vast, hier slapen wij in een lodge in de jungle.

Wat is het belangrijkste aan een overnachting?

Dat er een bed staat en dat het schoon is! Verder maakt het mij maar weinig uit, je komt er toch bijna niet. Een keer wat luxer tussendoor vind ik natuurlijk ook geen probleem.  

En nu….

Hoe kunnen we je volgen tijdens de reis?

Je kunt ons natuurlijk gewoon volgen op deze site. Op onze voorpagina kun je gelijk alle artikelen over onze reis vinden. Elke week schrijf ik een Traveldiary en tussendoor zal ik nog andere artikelen plaatsen. Natuurlijk ben ik vooral bezig met reizen en genieten, dus het kan soms wat langer duren voor er iets online staat. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de internetverbinding.

Verder zijn wij te volgen op Facebook, Twitter en Instagram

Ben je klaar voor vertrek?

Ja, zo goed als! Het enige wat nog ontbreekt is een kopie van mijn paspoort en wat belangrijke nummers, die ik nu gelijk ook ga maken / opzoeken / regelen!

Wij zijn dus klaar voor Maleisië en hebben er enorm veel zin in. Vertrek je zelf bijna op reis? Voel je dan vrij om deze tag over te nemen en op je eigen blog te plaatsen. Een vermelding van travellersoftheworld.nl en een reactie zodat ik jouw tag ook kan lezen zou heel leuk zijn! In dit document zijn alle vragen op een rijtje te vinden, zodat je deze gemakkelijk kunt kopiëren en plakken op je eigen blog.
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows