De hoogtepunten van Maleisië

by | Sep 2, 2016 | Azië, Lijstjes, Maleisië | 4 comments

Maleisië, het land dat zo groen is dat het bijna eng is. Het land waarbij je het ene moment oog in oog staat met neusapen in de jungle en het volgende moment geniet op een tropisch bounty eiland. Maleisië is mooi en heel divers. Wij zijn inmiddels ruim een week terug, dus vond ik het tijd om de hoogtepunten van Maleisië voor jullie op een rijtje te zetten!

1. De Cameron Highlands

Met stipt het mooiste van heel Maleisië vond ik de Cameron Highlands. Dit gebied is zo mooi, je kijkt je ogen uit. Bij de Cameron Highlands denk je eigenlijk gelijk aan hooglanden en als je je een beetje verdiept in Maleisië denk je waarschijnlijk ook aan theeplantages. Maar er is nog meer! Naast de super mooie theeplantages in de bergen vind je ook het prachtige mossy forrest, waarbij het even lijkt alsof je in Lord of the rings gebied loopt. Alleen al een reden om deze plek te bezoeken. Naast theeplantages, bergen en een mossy forrest  vind je er ook jungle en heel veel aardbeien. Een bijkomend voordeel is dat het hier lekker koel is!

Ben je nog niet overtuigd? Misschien dat deze foto’s je helpen! Ook de foto bovenaan het artikel maakte ik in dit mooie gebied

cameron highlands, hoogtepunten van Maleisië
Cameron highlands, hoogtepunten van Maleisië
Cameron highlands, hoogtepunten van Maleisië

2. Perhentian Besar

Vanaf nu wordt de volgorde heel random, want ik kan niet kiezen. De Perhentians zijn DE bounty eilanden van Maleisië en worden naar mijn idee steeds bekender en populairder. De Perhentians bestaan uit twee eilanden; Perhentian Kecil (klein) en Perhentian Besar (groot). Hoewel de meeste backpackers Kecil leuker vinden, vonden wij Besar veel fijner, mooier en leuker! De stranden zijn echt heel wit, het water is echt heel helder blauw en overal hangen hangmatten. Ultiem relaxen doe je dus ook op Perhentian Besar! Ook liggen de mooiste snorkelplekken rondom Besar, zo zwem je met schildpadden en zie je het mooiste koraal en de mooiste vissen bij Blue Lagoon.

Perhentian besar, hoogtepunten van Maleisië
Perhentian besar, hoogtepunten van Maleisië
Perhentian besar, hoogtepunten van Maleisië

3. Omgeving Kuching

Omgeving Kuching was wat mij betreft één groot hoogtepunt. Wij spotten neusapen en wandelden door het prachtige Bako nationaal park, zagen Orang oetans van wel heel dichtbij en voeren tussen de krokodillen en dolfijnen in Wetlands nationaal park. Elk ritje naar een park was alles behalve een straf; de omgeving is namelijk echt super mooi.

Ook Kuching zelf is een heel gezellig stadje, vooral in de avond. We hadden hier een super week en ik vond het eigenlijk jammer dat we niet nog meer van Borneo konden ontdekken.

Kuching, hoogtepunten van Maleisië
Kuching, hoogtepunten van Maleisië
Kuching, hoogtepunten van Maleisië

4. Langkawi

Ik zie steeds meer mensen die de Perhentians bezoeken en Langkawi overslaan, aangezien de stranden daar minder bounty achtig zijn. En ja, dat klopt, maar wat is Langkawi een prachtig en fijn eiland! Het is er zo gezellig en de natuur is adembenemend mooi. In de mangrove kom je de mooiste natuur tegen en als je met de kabelbaan naar het hoogste punt van het eiland gaat heb je een prachtig uitzicht over de bergen. Langkawi is groen, fijn, mooi en belastingvrij! Dus; je kan eindelijk genieten van goedkope cocktails en biertjes, die in de rest van Maleisië toch wel heel erg prijzig zijn! Eigenlijk mag je dit eiland echt NIET overslaan, het is namelijk niet voor niks een van onze hoogtepunten van Maleisië!

Oja en dat strand? Dat vond ik alsnog best tropisch aan doen!

Langkawi, hoogtepunten van Maleisië
Langkawi, hoogtepunten van Maleisië
Langkawi, hoogtepunten van Maleisië

Dit waren wat mij betreft de absolute hoogtepunten van Maleisië, die wij bezochten tijdens onze reis! Maleisië is prachtig en heeft echt heel veel mooie natuur, ook als je gewoon tussen verschillende plekken reist kijk je onderweg je ogen uit! Een lange busrit is dus helemaal niet zo’n straf…

Wat vind jij de mooiste plekken van Maleisië?

Meer lezen over Maleisië? Dat kan hier!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows