De beste tips voor Abel Tasman in Nieuw-Zeeland

by | Nov 2, 2019 | Nieuw-Zeeland, Oceanië | 4 comments

Abel Tasman in Nieuw-Zeeland is een prachtig nationaal park waar een prachtig gekleurde zee met geweldige gouden stranden een groen bos ontmoet. De uitzichten die je in Abel Tasman National Park hebt zijn geweldig en er is genoeg te doen in dit mooie natuurgebied. Je kunt er wandelen, kajakken, wildlife spotten en prachtige boottochten maken. Sommige plekken in Abel Tasman zijn wat moeilijk te bereiken, maar er is voor iedereen genoeg te zien en te doen om je meerdere dagen te vermaken. In dit artikel deel ik mijn beste Abel Tasman tips en vertel ik je wat je zeker moet doen in Abel Tasman in Nieuw-Zeeland. Ook vertel ik je alles over Abel Tasman in 1 dag bezoeken. 

Abel Tasman in Nieuw-Zeeland 

Abel Tasman is het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland. Toch merk je hier weinig van, want er is enorm veel te doen in Abel Tasman National Park. Tijdens je roadtrip in Nieuw-Zeeland mag je dit mooie natuurgebied op het Zuidereiland dan ook echt niet missen. 

Abel Tasman is vernoemd naar de Nederlandse Abel Tasman, die Nieuw-Zeeland ontdekte in de 17e eeuw. Tijdens diezelfde reis ontdekte Abel Tasman ook het Australische eiland Tasmanië en het eiland Tongatapu. 

De beste manier om Abel Tasman in Nieuw-Zeeland te verkennen is per boot of door gewoon te hiken. Veel wegen vind je hier niet en sommige plekken zijn lastig te bereiken. In dit artikel vertel ik je alles over Abel Tasman National Park. Zo deel ik mijn beste Abel Tasman tips en vertel ik over het bezoeken van Abel Tasman in 1 dag. Ook vertel ik je waar je het beste kunt overnachten om Abel Tasman in Nieuw-Zeeland te ontdekken. 

Abel Tasman tips: dit is wat je moet doen in Abel Tasman! 

Genoeg gepraat! Hieronder vertel ik wat je moet doen in Abel Tasman en deel ik mijn beste Abel Tasman tips. 

1. Maak een boottocht langs de prachtige kust 

Abel Tasman staat vooral bekend om de prachtige kustlijn en de geweldige stranden. Een van de beste manieren om deze kustlijn te bewonderen is door een boottocht te maken. Vanaf Kaiteriteri kan je bij diverse aanbieders boottochten maken. Ook vind je er veel boottaxi’s en boot shuttles. Zelf regelden wij onze boottocht bij Abel Tasman Sea Shuttles en combineerden wij deze boottocht met een prachtige wandeling. Over die wandeling vertel ik straks meer. Ik kan deze combinatie en dit bedrijf je in ieder geval zeker aanraden! 

De boottocht is prachtig om te doen. Wij gingen eerst met een shuttle bus vanaf onze camping richting Kaiteriteri, de plaats die het dichtstbij Abel Tasman National Park ligt, en waar vanaf alle boten vertrekken. Eenmaal op zee voeren wij al snel langs prachtige rotsformaties en geweldige stranden. Op een aantal stranden maakten wij een korte stop, om mensen op te pikken of om juist mensen uit te laten stappen. Bij die stops bleef je op de boot, maar je had wel gelijk een perfect uitzicht op de mooie stranden van Abel Tasman in Nieuw-Zeeland. 

Een van de bezienswaardigheden in Abel Tasman waar wij langs vaarden was de Split Apple Rock. Ook vaarden we langs een enorme kolonie van Zeehonden. Uiteindelijk keerde de boot bij Totaranui Beach weer om. Dit is ook de plek waar de Abel Tasman Coast Track eindigt. Je vaart daarna terug langs de kust en kunt er voor kiezen om uit te stappen voor een mooie wandeling en om later verder te gaan met de boot, of om gewoon de hele boottocht af te maken. 

De boottocht langs de kust van Abel Tasman in Nieuw-Zeeland was een van de hoogtepunten van ons bezoek aan Abel Tasman National Park. Dit is dan ook zeker een van de beste Abel Tasman tips. Hieronder deel ik een foto-impressie van de boottocht, zodat je gelijk kunt zien waarom je dit echt moet doen in Abel Tasman. Het is namelijk echt prachtig! 

Nieuw-zeeland boottocht langs kust
Abel Tasman in Nieuw-Zeeland
Abel Tasman in Nieuw-Zeeland
Abel Tasman in Nieuw-Zeeland
Abel Tasman in Nieuw-Zeeland

2. Wandelen in Abel Tasman 

Een van de andere dingen die je echt zeker moet doen in Abel Tasman National Park is toch wel een mooie wandeling maken. Alleen zo kom je prachtige uitzichten tegen en zie je alles waar Abel Tasman om draait: een prachtige zee, geweldige stranden en een mooi bos. Je kan in Abel Tasman een wandeling maken van meerdere dagen, of een aantal korte wandelingen uitkiezen. Zelf kozen wij voor een wandeling van 10 kilometer en zo kregen wij een goede indruk van dit mooie stukje Nieuw-Zeeland. Hieronder vertel ik je kort iets over de meerdaagse wandeling van Abel Tasman; de Abel Tasman Coast Track. Daarnaast vertel ik je over de wandeling die wij zelf gedaan hebben en over 2 andere korte wandelingen die je in Abel Tasman National Park kunt doen. Zeker handige Abel Tasman tips dus! 

Abel Tasman Coast Track 

De Abel Tasman Coast Track behoort tot 1 van de 10 Great Walks van Nieuw-Zeeland en is een populaire meerdaagse wandeling door het bos en langs de prachtige stranden van het park. De wandeling is 60 kilometer lang en loopt officieel van het dorpje Marahau naar Whariwharangi Bay. Vanaf daar kan je nog een stukje doorlopen richting Wanui of ervoor kiezen terug te gaan naar Totoranui. Vanaf Totoranui pak je de boot terug en vanaf Wanui kan je over land terug. Je kan deze wandeling het beste doen in ongeveer 4 dagen. Campings moet je in het hoogseizoen maanden van te voren al reserveren. 

Zelf deden wij helaas geen meerdaagse trekking in Nieuw-Zeeland en sloegen wij dus ook de Abel Tasman Coast Track over. Danique van de Wandering Mind ging wel de uitdaging aan en liep de Abel Tasman Coast Track. Als jij hem ook wilt lopen heb je vast veel aan haar blog over de Abel Tasman Coast Track

Wandeling langs de stranden: van Apple Tree Bay naar Anchorage Beach

Als je graag veel stranden wilt bezoeken tijdens je bezoek aan Abel Tasman in Nieuw-Zeeland is de wandeling van Apple Tree Bay naar Anchorage Beach een aanrader. Bij deze wandeling kan je namelijk 5 verschillende stranden bezoeken. De wandeling is 7 kilometer lang en je hebt hiervoor ongeveer 2,5 uur nodig. Je kan de wandeling nog met een uur uitbreiden door de Pitt Head Loop track te lopen richting Pukatea Beach. 

Ontdek 5 stranden: van Awaroa naar Medlands Beach 

Een andere leuke wandeling voor degene die vooral veel stranden willen zien in Abel Tasman is de wandeling van Awaroa naar Medlands Beach. Bij deze wandeling loop je door het mooie bos, kom je een waterval en een lagoon tegen bij Bark Bay en vind je prachtige stranden. Een deel van deze wandeling is behoorlijk stijl en kan dus wat moeilijker zijn. De wandeling is in totaal 8.8 kilometer en je hebt ongeveer 3,5 uur nodig.

Stranden, bossen en de hangbrug: van Medlands Beach naar Anchorage Beach 

Wij kozen voor de wandeling tussen Medlands Beach en Anchorage Beach. Deze wandeling is 10,5 kilometer lang en kost je 4 uur. De wandeling is veelzijdig en laat je eigenlijk het beste zien van Abel Tasman in Nieuw-Zeeland. Je start bij het mooie Medlands Beach waar je gelijk een prachtig uitzichtpunt hebt over het strand. Daarna loop je door het bos en onderweg heb je af en toe een mooi uitzicht op de omgeving. Je wandelt richting the South Head Lookout en de Falls River Swing Bridge. Ook kom je nog wat stranden tegen en kan je nog een kleine omweg maken richting Cleopatra’s Pool. Wij vonden het nadeel aan deze wandeling wel dat de nadruk, ondanks de veelzijdigheid van de wandeling, vooral op het bos lag, dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Na een tijdje verveelde het bos wel en de wandeling zelf soms dus ook. 

Een combinatie van deze korte wandelingen 

De begin- en eindpunten van deze wandelingen komen overeen, dus je kan deze wandelingen ook makkelijk met elkaar combineren. Zo kan je ook besluiten om te wandelen van Awaroa naar Anchorage Beach, of bijvoorbeeld van Apple Tree Bay naar Medlands Beach. Je kan ook alle drie de wandelingen achter elkaar lopen, maar dan wordt de afstand te lang voor 1 dag en moet je op een van de campings die je onderweg tegenkomt overnachten. 

Zelf zou ik in het vervolg denk ik wel 2 wandelingen willen combineren, de wandeling die wij nu deden was iets teveel bos en ik had graag nog wat meer mooie stranden willen zien. Voor alle wandelingen is het het handigste om van te voren een boot heen en terug te regelen. Dit kan met de boottaxi’s, of zoals wij het deden door gewoon een complete dag tour te boeken. Met de boottaxi’s heb je wel wat meer vrijheid om wandelingen met elkaar te kunnen combineren. Hieronder volgen in ieder geval nog even de foto’s van de mooie wandeling die wij deden; die van Medlands Beach naar Anchorage Beach. 

Abel Tasman Tips: wandelen
Abel Tasman Tips: wandelen
Abel Tasman Tips: wandelen
Abel Tasman Tips: wandelen
Abel Tasman Tips: wandelen
Abel Tasman Tips: wandelen
Nieuw-Zeeland wandelen
Abel Tasman Tips: wandelen

3. Kajakken in Abel Tasman in Nieuw-Zeeland 

Als er iets is wat je echt moet doen in Abel Tasman is het eigenlijk wel kajakken. Dit is de leukste manier om Abel Tasman te verkennen vanaf het water. Zelf hebben wij dit niet gedaan en dat vind ik ergens nog steeds jammer. Het is namelijk een geweldige manier om dit mooie stukje natuur te verkennen. Je komt vanaf hier ook dichterbij de stranden dan met de boot en komt ook op plekken waar de wandelpaden niet naar toe gaan. Kajakken is dus zeker een aanrader! In Kaiteriteri zijn genoeg aanbieders waarbij je een leuke kajak trip kunt regelen. Ook je accommodatie of camping kan dit vaak wel voor je regelen. Zeker een van de leukste Abel Tasman tips dus!  

Abel Tasman in 1 dag 

Nu je weet wat de beste Abel Tasman tips zijn, ga ik je vertellen over Abel Tasman in 1 dag bezoeken. Hoewel het leuk is om meerdere dagen rond te brengen in Abel Tasman en misschien meerdere wandelingen te doen, kan je in 1 dag een prima indruk krijgen van Abel Tasman. Zelf bezochten wij Abel Tasman uiteindelijk ook maar 1 dag. Het beste wat je kunt doen om Abel Tasman in 1 dag te verkennen is om een dagtour met de boot te boeken. Wij boekten de dagtour van Abel Tasman Sea Shuttles en kozen ervoor om er ook een wandeling bij te doen. Je kan kiezen uit verschillende wandelingen en wij kozen voor de wandeling van Medlands Beach naar Anchorage Beach. Na een boottocht langs de hele kust van Abel Tasman in Nieuw-Zeeland werden wij afgezet bij Medlands Beach. Vanaf hier liepen wij zelf richting Anchorage Beach en vanaf daar werden wij met de boot weer opgehaald. 

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een deel met een boot mee te gaan, een stukje te wandelen en om een stukje met de kajak te gaan. Zo heb je het beste van Abel Tasman in 1 dag gezien en heb je het park echt ervaren. 

Wil je ook de dagtour boeken die wij deden? Dat kan via deze website. Zij bieden ook tours aan waarbij je gaat kajakken! Ze hebben daarnaast ook nog andere leuke dagtours in het gebied, zodat je kunt uitkiezen wat bij jou past. 

Abel Tasman in 1 dag

Overnachten bij Abel Tasman in Nieuw-Zeeland 

Je kan op veel verschillende plekken rondom Abel Tasman National Park overnachten. Je kan Kaiteriteri goed gebruiken als uitvalbasis om Abel Tasman te verkennen. Zelf verbleven wij iets verderop, namelijk in Motueka. Dit beviel heel goed. Wij sliepen in onze tent op de camping Motueka top 10 Holiday Park. Deze camping heeft nette faciliteiten en heeft zelfs een zwembad. Daarnaast kunnen ze je bij de receptie goed helpen met het plannen van je dagen in Abel Tasman. 

Een van de grotere steden redelijk dichtbij Abel Tasman is Nelson. Volgens vele is Nelson een leuke stad om te bezoeken, maar hierover kan ik niet oordelen. Als uitvalsbasis voor Abel Tasman vind ik het wel minder geschikt, omdat het dan toch iets te ver van het nationale park af ligt. 

Dit is in ieder geval alles wat je moet weten over Abel Tasman in Nieuw-Zeeland. Hopelijk heb je zo voldoende Abel Tasman tips verzameld en weet je nu wat je echt moet doen in Abel Tasman. Ook heb je hopelijk een idee gekregen wat je kunt doen als je Abel Tasman in 1 dag wilt bezoeken.

Wat zijn jouw beste Abel Tasman tips? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow