De Antelope Canyon bezoeken: dit is wat je moet weten!

by | Oct 21, 2021 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 12 comments

De Antelope Canyon in Amerika is misschien wel een van de mooiste en meest bijzondere natuurverschijnselen van Arizona. Deze Slot Canyon is prachtig om te zien en een bezoekje hieraan zorgt gegarandeerd voor fantastische foto’s. De kleuren, de structuren, de lichtinval, het is prachtig en je kijkt er je ogen uit. Reis je dus binnenkort naar Amerika? Dan moet je zeker de Antelope Canyon bezoeken!

Antelope Canyon Amerika

De Antelope Canyon in Amerika is een Slot Canyon. Een Slot Canyon is eigenlijk een hele diepe geul  met een spleet erin dat door stormvloed water is uitgesleten. Hier kan je doorheenlopen. Op de bodem ligt rood zand en de rostwanden om je heen hebben ook een rode kleur. De structuren zijn prachtig en dat maakt deze plek ook zo fantastisch om te bezoeken.

De Antelope Canyon vind je in de staat Arizona, bij het plaatsje Page. De Antelope Canyon ligt op het grondgebied van de Navajo Indianen. Dit betekent dat je deze plek niet zelfstandig kunt bezoeken en dus een tour zult moeten boeken. Alleen onder leiding van een Navajo Indiaan mag je de canyon bezoeken.

Als je informatie gaat opzoeken over de Antelope Canyon in Amerika ontdek je waarschijnlijk al snel dat er twee canyons zijn; de Lower Antelope Canyon en de Upper Antelope Canyon. Je kunt beide canyons bezoeken, of zelf een keuze maken. Ik vertel straks over beide canyons en vertel ook gelijk hoe je de canyons kunt bezoeken met een tour.

Antelope Canyon bezoeken

Upper Antelope Canyon

De Upper Antelope Canyon is de meest populaire canyon van de twee. Deze Canyon is hoog gelegen en kun je zo inlopen. De onderkant van de canyon is breed terwijl de bovenkant van de canyon smal is. Het pad is breed genoeg en de Upper Canyon is dan ook goed toegankelijk. De canyon is in zijn geheel tussen de 150 en 200 meter lang (elke bron zegt iets anders).

Als je een tour doet naar de Upper Antelope Canyon moet je eerst een stuk met een 4WD mee, maar daarna loop je zo naar binnen. Binnen in de Canyon is het druk, want eigenlijk bezoekt iedereen de Upper Antelope Canyon.

Gelukkig zijn er genoeg momenten waarop je even niet tussen een enorme mensenmassa staat en kun je er prachtige foto’s maken. Op bepaalde momenten van de dag vallen er prachtige lichtstralen de Upper Antelope Canyon binnen. Dit is natuurlijk alleen met mooi en zonnig weer. Wil je dit zien? Dan moet je tussen maart en oktober naar de canyon komen en je bezoek plannen rond het middaguur. Tours rond die tijd zijn drukker en ook iets duurder. Maar goed, dat is natuurlijk niet voor niks!

Antelope Canyon bezoeken, Antelope Canyon in Amerika
Antelope Canyon bezoeken, Antelope Canyon in Amerika
Antelope Canyon bezoeken, Antelope Canyon in Amerika
Antelope Canyon bezoeken, Antelope Canyon in Amerika

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon in Amerika is veel minder populair en wordt vaak overgeslagen door reizigers. Dit komt omdat je hier niet die lichtstralen hebt, maar ook omdat de canyon gewoon minder makkelijk begaanbaar is. De Canyon is echter een stuk langer, hij is namelijk maar liefst 400 meter lang. Daarnaast is de canyon prachtig en uniek. Hij is weer heel anders dan de Upper Antelope Canyon.

De Lower Antelope Canyon ligt dichtbij de weg en je kunt er gewoon vlakbij parkeren. Vervolgens moet je met een trap naar beneden om de canyon te kunnen bereiken. De Lower Antelope Canyon is heel smal aan de onderkant en breed aan de bovenkant. Hierdoor is door Lower Antelope Canyon heen lopen best een uitdaging. Soms moet je klimmen en klauteren en jezelf in gekke bochten wringen. Het is dus een stukje avontuurlijker en daardoor niet voor iedereen geschikt.

De Lower Antelope Canyon wordt ook steeds populairder, maar is wel een stukje rustiger nog. Dat is fijn voor degene die de mensenmassa graag ontwijkt. Als ik het internet moet geloven is de Lower Antelope Canyon minstens net zo mooi als de Upper Antelope Canyon. Volgens sommige trouwens nog mooier.

De Upper Antelope Canyon of de Lower Antelope Canyon bezoeken?

Nu je over beide canyons hebt kunnen lezen komt natuurlijk de vraag: welke moet je nou kiezen? Ik zou zeggen: allebei! Je kunt prima beide canyons bezoeken op 1 dag of in 2 dagen tijd. Wij hebben dit zelf niet gedaan en daar heb ik eigenlijk nog steeds een beetje spijt van. Beide canyons zijn namelijk anders en de moeite waard.

Heb je niet de tijd of het budget om beide te bezoeken? Dan moet je toch een keuze maken. Daarom zal ik hieronder de grootste verschillen op een rijtje zetten.

De grootste verschillen zijn eigenlijk de populariteit, de toegankelijkheid, de kosten en hoe de canyon is opgebouwd. Kortgezegd is de Lower Antelope Canyon smal aan de onderkant en breed aan de bovenkant, terwijl de Upper Antelope Canyon juist breed is aan de onderkant en smal aan de bovenkant. De Upper Antelope Canyon loop je zo in en is makkelijk begaanbaar, terwijl je de Lower Antelope Canyon bereikt voor via een trap naar beneden te gaan. Eenmaal binnen moet je zo nu en dan klimmen en klauteren of jezelf in gekke bochten wringen. Het is er namelijk echt smal.

De Upper Antelope Canyon is het meest populair, drukker en duurder. De Lower Antelope Canyon is rustiger en langer. Hieronder nog even duidelijk de verschillen opgesomd:

Upper Antelope Canyon:

 • Meest populair
 • 150/200 meter lang
 • Lichtstralen rond het middaguur
 • Makkelijk toegankelijk

Lower Antelope Canyon:

 • Minder populair
 • Lastiger toegankelijk, meer klimmen en klauteren
 • 400 meter lang
Antelope Canyon in Amerika

Een tour boeken

Het maakt niet uit welke keuze je maakt, maar als je de Antelope Canyon bezoeken wilt zul je sowieso een tour moeten boeken. De Antelope Canyon in Amerika bevindt zich op grondgebied van de Navajo Indianen en je mag dus de canyons alleen betreden onder leiding van een Navajo Indiaan. Niet erg, want op die manier leer je gelijk ook iets over deze prachtige plek.

Tours variëren in prijs en hoe duur je bezoek precies is ligt aan de keuzes die je maakt. Een tour in de Upper Antelope Canyon is duurder dan een tour in de Lower Antelope Canyon. Wil je een statief meenemen en wil je meer tijd in de canyon? Dan moet je een fotografie tour boeken, deze zijn ook gelijk een stuk duurder.

De prijzen liggen rond de 50 dollar per persoon (voor een volwassene). Hier komt ter plekke nog 8 dollar bovenop omdat je Navajo grondgebied betreedt.

Boek je tour trouwens op tijd! In de drukkere periodes kan het voorkomen dat de tours maanden van te voren al volgeboekt zitten. Je kunt dan echt niet meer naar binnen en zult dan Antelope Canyon bezoeken moeten uitstellen tot een volgende reis. Een overzicht van bedrijven waarmee je een tour kunt boeken vind je op deze website

Onze keuze + ervaring

Wij kozen voor een middagtour naar de Upper Antelope Canyon. Achteraf gezien had ik graag een combinatie gedaan en ook de Lower Antelope Canyon bezocht. Maar goed, wij hebben in ieder geval een goede reden om nog eens terug te komen.

Wij kozen deze tour omdat wij heel graag de lichtstralen in de canyon wilden zien. Helaas hadden wij behoorlijke pech. Het was bewolkt en zelfs een klein beetje regenachtig. Geen lichtstralen voor ons, maar gelukkig was het evengoed prachtig. Wel zonde alleen van het extra geld dat we hadden betaald voor dit tijdstip.

Bij de start moesten wij ons melden. We hadden een behoorlijk grote groep en wij werden opgesplitst. Uiteindelijk bleven wij met 5 of 6 over in één groep. Wij gingen mee met een vrouw en zij bracht ons in een 4WD richting de canyon. Op haar teken mochten wij naar binnen. Het bleek dat onze gids meer gericht was op foto’s maken, dan op ons informatie geven over de canyon en de omgeving. Jammer!

Het was druk, maar alsnog kon ik genieten van hoe mooi het was. Onze gids wees ons steeds de mooiste fotoplekken aan en bood steeds aan foto’s van ons te maken. Ze snapte alleen niks van onze camera’s, dus vond ons volgens mij maar irritant. Maar goed, het was wel prachtig om te zien en we keken onze ogen uit.

De tour ging snel, naar onze mening wel te gehaast en teveel gericht op zo snel mogelijk de mooiste foto’s maken en weer verder gaan. Maar goed, de plek is prachtig en ik heb genoten van al het moois. Toen we de canyon uitkwamen liepen we dezelfde route terug en gingen we weer naar onze auto met de 4WD.

Ik had een dubbel gevoel over de tour. Onze gids was niet zo goed, het ging heel snel en we hadden weinig tijd. Maar ik vond het prachtig en had een bezoek aan deze plek nooit willen missen.

Zelf weet ik niet meer met welk bedrijf wij een tour hebben geboekt, maar je ziet overal hetzelfde, de kosten verschillen nauwelijks, dus het maakt verder ook niet uit welke je boekt.

Antelope Canyon bezoeken, Antelope Canyon in Amerika
Antelope Canyon bezoeken, Antelope Canyon in Amerika

Fotograferen in de Antelope Canyon in Amerika

Fotograferen in de Antelope Canyon is niet heel gemakkelijk, omdat het er gewoon vrij donker is. Je mag geen statief meenemen, tenzij je een fotografie tour hebt geboekt. Ook worden er bij een gewone tour geen mensen voor je tegen gehouden en krijg je geen extra tijd voor foto’s. Wil je dus echt uitgebreid fotograferen? Dan moet je echt een fotografie tour boeken. Je mag dan een statief mee, je gids houdt zo nu en dan mensen tegen zodat je de canyon zonder mensen kunt vastleggen en je hebt veel meer tijd.

Wij gingen met een gewone tour mee en hebben desondanks een paar foto’s kunnen maken waar wij tevreden over waren. Hier wat tips:

 • Neem een lichtsterke lens mee
 • Speel met je ISO waarde en reduceer ruis achteraf in Lightroom. Weet ook wat je camera aan kan. Remco heeft een nieuwe camera, bij hem is een hoge ISO veel minder storend dan bij die van mij.
 • Je sluitertijd moet lang zijn, maar niet de lang, want dan is het niet mogelijk om je foto scherp te krijgen.
 • Kijk omhoog, maar vergeet ook niet om zo nu en dan eens gewoon voor of achter je te kijken! Varieer met hoeken die je op de foto zegt.
 • Wacht soms heel even tot je groep het hoekje om is. Je vindt je gids echt wel weer terug, maar je foto is een stuk mooier zonder die hele groep erop.
Fotograferen in de Antelope Canyon

Overnachten bij de Antelope Canyon

De Antelope Canyon in Amerika vind je bij het plaatsje Page. Dit is dan ook gelijk een goede plek om je overnachtingen te boeken. Er is hier genoeg keuze voor elk budget. Je kunt kamperen, maar ook verblijven in een motel of hotel. Het aanbod kun je bekijken via deze link.

Zelf verbleven wij niet in Page, maar in een Airbnb net buiten Page. Let daarbij op waar de Airbnb ligt. Die van ons lag net over de grens in Utah. In Utah hebben ze zomertijd, dit betekende dat wij in een andere tijdzone sliepen. Best vervelend aangezien je daar dus bij alles rekening mee moet houden zodat je niet een uur te vroeg of juist te laat bent.

Ik zou zelf minimaal 2 nachten in Page verblijven. Je hebt dan namelijk 1 volledige dag om alle bezienswaardigheden te bezoeken en je zou eventueel net na aankomst of voor vertrek nog iets kunnen doen. Korter zou zonde zijn, vooral als je zowel de Upper als de Lower Antelope Canyon bezoeken wilt.

Meer bezienswaardigheden in de omgeving

Naast Antelope Canyon bezoeken kun je in Page nog veel meer dingen doen. Zo kun je een kijkje nemen bij de Horseshoe Bend of bij Lake Powell. 

Ben je op zoek naar nog meer bezienswaardigheden in Arizona? Dan heb je vast wel iets aan mijn artikel over de mooiste plekken in Arizona! 

Bezienswaardigheden in de omgeving van Page

Dit is alles wat je moet weten voor als je naar Antelope Canyon in Amerika wilt. Antelope Canyon bezoeken is in ieder geval echt een aanrader en zou bij iedereen op de bucketlist moesten. Het is een prachtige plek voor prachtige foto’s en je kijkt er gegarandeerd je ogen uit.

Zou jij Antelope Canyon bezoeken?

Dit artikel bevat een affliate link. Dit betekent dat wij een klein bedrag ontvangen als jij iets boekt via deze link. Het kost jou niets extra’s! Voor ons is het een mooie manier om de website online te kunnen houden. Alvast bedankt voor je steun!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow

[jetpack-related-posts]