De 8 mooiste stranden van Lanzarote

by | May 8, 2022 | Europa, Spanje | 2 comments

Lanzarote is een prachtig vulkanisch eiland en telt veel mooie bezienswaardigheden. Van prachtige indrukwekkende vulkanen, tot aan leuke dorpjes en prachtige stranden. En die mooie stranden op Lanzarote zijn enorm afwisselend. Het ene moment waan je je bijna in de tropen en het andere moment sta je op een pikzwart strand. In dit artikel deel ik de 8 mooiste stranden van Lanzarote.

Stranden op Lanzarote

Toen wij onze vakantie naar Lanzarote boekte ging ik er nou niet zo zeer heen voor de stranden, maar meer voor het mooie weer en de vulkanen. En die zijn prachtig, maar ook de stranden zijn super en echt de moeite waard. Er zijn veel mooie stranden op Lanzarote die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

Je vindt hier zwarte stranden, maar ook stranden die heel licht zijn van kleur. Het water is overal even blauw en prachtig.

Wil je verschillende stranden op Lanzarote bezoeken? Huur dan een auto, zo ben je flexibel en kun je overal makkelijk komen. In een uurtje rijd je zo van noord naar zuid.

De mooiste stranden van Lanzarote

Oké, genoeg gepraat, hieronder deel ik de mooiste stranden van Lanzarote die wij hebben bezocht!

1. Playas de Papagayo

Laat ik dan maar gelijk beginnen met de mooiste stranden van Lanzarote. En dat zijn wat mij betreft de stranden bij Papagayo. De mooiste is Playa de Papagayo, maar naast dit strand vind je nog veel meer prachtige stranden. Het is dan ook enorm de moeite waard om een wandeling langs de kust te maken hier. Zo kom je vanzelf uit bij allemaal verschillende mooie stranden en heb je geweldige uitzichten op de kust. Deze stranden zijn ook heel geschikt om lekker te zwemmen en te relaxen.

De stranden hier zijn licht van kleur, hebben geweldig blauw water en zijn omringd door mooie kliffen en rotsen. Klinkt super toch? Je kunt deze stranden te voet bereiken vanuit Playa Blanca, of met de auto over een stuk gravel road.

Mooiste stranden van Lanzarote: Playas de Papagayo
Playas de Papagayo
Mooiste stranden van Lanzarote: Playas de Papagayo

2. Playa de Flamingo

Een ander wit zandstrand is Playa de Flamingo. Dit strand vind je in Playa Blanca en is een populaire plek om lekker te relaxen en te zwemmen. Het uitzicht over het strand is prachtig en zeker de moeite waard. Het water is super helder en blauw en het strand is heel mooi om te zien. Het is hier wel vrij druk en je vindt rondom het strand veel winkeltjes en eetgelegenheden.

Stranden op Lanzarote: Playa Flamingo

3. Playa del Janubio

Playa del Janubio was het eerste strand dat wij bezochten op Lanzarote en bleek ook gelijk een van de mooiste stranden van Lanzarote te zijn. Dit strand vind je bij de zoutvlakte Salinas de Janubio en is helemaal zwart. Het water is super blauw en dit contrast is mooi om te zien. Verder heb je hier ook een mooi uitzicht op de zwarte kliffen langs de kust en ben je dus dichtbij de zoutvlakten, die ook mooi zijn om te zien. Echt een aanrader deze plek!

Mooiste stranden van Lanzarote: Playa del Janubio
Mooiste stranden van Lanzarote: Playa del Janubio
Playa del Janubio

4. Playa de Montaña Bermeja

Een ander mooi stand is Playa de Montaña Bermeja. Dit is wederom een zwart strand met prachtig blauw water. Draai je bij dit strand vooral even om, want het uitzicht op Charco Verde en de vulkaan Bermeja zijn ook prachtig om te zien.

Playa de Montana Bermeja

5. El Golfo

El Golfo heeft een mooie kust om te bekijken. Een strand waar je zeker moet kijken is die van Lago Verde. Helaas is dit geen strand waar je op kunt lopen, of waar je je handdoekje op neer kunt leggen. Toch wilde ik hem opnoemen, omdat het uitzicht op dit strand een hoogtepunt is van je bezoek aan Lanzarote!

Stranden op Lanzarote: Lago Verde

6. Playa de Famara

Playa de Famara is een strand omringd door enorme kliffen en dat maakt het prachtig om te zien. Dit strand is niet om te zwemmen, maar perfect voor surfers. Dus als je wilt leren surfen is dit echt de plek waar je moet zijn. Of als je gewoon graag een mooi strand bekijkt. Met wat mazzel weerspiegelen de bergen mooi in het water op het zand.

Playa de Famara Lanzarote
Mooiste stranden van Lanzarote: Playa de Famara

7. Playa de Caleta

Playa de Caleta vind je onderweg richting Órzola en in de omgeving daar vind je heel veel prachtige strandjes die je kunt bezoeken. Het water is blauw en het zand is wit. Het contrast met de zwarte rotsen hier is enorm gaaf. Wij zijn er alleen langs gereden en hadden helaas geen tijd om er te stoppen. Dat wil ik de volgende keer zeker doen, want vanuit de auto zag het er al geweldig mooi uit.

8. De stranden op La Graciosa

Als je naar Lanzarote gaat en je wilt mooie stranden zien, moet je echt een dagtrip maken naar La Graciosa. Op dit eiland vind je namelijk heel veel prachtige stranden. Playa de las Conchas is onze favoriet en vind ik stiekem het mooiste strand dat wij tijdens ons complete tripje hebben gezien. Je bereikt dit eiland met de fiets of te voet, vanaf de haven van het eiland. Je kunt prachtige wandelingen maken op dit strand en genieten van het witte zand en het blauwe water. Zwemmen kan hier niet door de golven en de stroming.

Andere geweldige stranden die op La Graciosa liggen en ook behoren tot de mooiste stranden van Lanzarote zijn Playa del Salado, Playa Francesca en Playa de la Cocina.

La Graciosa, mooiste stranden van Lanzarote
La Graciosa, mooiste stranden van Lanzarote
La Graciosa, mooiste stranden van Lanzarote
La Graciosa, mooiste stranden van Lanzarote
Dit zijn wat mij betreft de 8 mooiste stranden van Lanzarote. Natuurlijk zijn er vast nog meer mooie stranden op Lanzarote die wij nog niet gezien hebben. Zo heb ik ook goede dingen gehoord over de stranden bij Puerto del Carmen en Costa Teguise. Verder heb je in Timanfaya National Park nog een coastal route waar je kunt wandelen naar een aantal prachtige stranden. De kust bij Los Hervideros is trouwens ook prachtig, maar staat niet in dit artikel omdat het echt kliffen zijn en er geen strand is. Mochten wij dit ooit nog doen, vul ik dit artikel met de mooiste stranden van Lanzarote natuurlijk aan.

Wat vind jij de mooiste stranden van Lanzarote?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow