De 8 mooiste dorpen en steden aan de Moezel in Duitsland

by | Jun 11, 2022 | Duitsland, Europa | 10 comments

De Moezel in Duitsland is een rivier tussen de wijnvelden in een prachtige omgeving. Je vindt hier eeuwenoude kastelen en burchten, mooie natuur en heel veel dorpen en steden. In dit artikel neem ik je mee naar de mooiste dorpen en steden aan de Moezel in Duitsland. Ik deel onze favorieten met je!

Dorpen en steden aan de Moezel

De Moezel kent enorm veel leuke dorpen en steden om te bezoeken. Maar wat zijn nou de leukste dorpen en steden aan de moezel om te bezoeken? Het zijn er enorm veel en hieronder deel ik de leukste en mooiste Moezelstadjes. Van bekende plekken, tot de wat minder bekende, maar wel hele mooie plekken.

Benieuwd naar meer dan alleen de dorpen en steden aan de Moezel? Ik schreef ook al een artikel waarin ik vertel over alle gave bezienswaardigheden bij de Moezel.

1. Trier

Een van de meest bekende steden in het Moezelgebied in Duitsland is Trier. De oudste stad van het land die ook wel het Rome van Duitsland wordt genoemd. Dit komt vooral door de overblijfselen uit de Romeinse tijd die je hier nog terug vindt. Trier heeft een gezellig plein en een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Waaronder de Porta Nigra en de kerk.

Mooiste steden aan de Moezel: Trier

2. Cochem

Een van de andere bekende Moezelstadjes is toch wel Cochem. Deze stad is bekend door de prachtige burcht op de top van de heuvel bij de stad. Verder vind je hier prachtige vakwerkhuizen en een aantal andere mooie bezienswaardigheden. Cochem is zeker een van de leukste steden aan de Moezel in Duitsland! Wij vonden de sfeer hier ook echt heel fijn en zijn hier dan ook meerdere keren geweest tijdens onze vakantie. Wandelen langs de Moezel is hier ook echt heerlijk om te doen. Het uitzicht verveelt je nooit hier. 

Meer lezen? Lees dan ook eens ons artikel met tips voor Cochem 

Mooiste dorpen en steden aan de Moezel; Cochem

3. Bernkastel-Kues

Een van onze favoriete dorpen aan de Moezel in Duitsland was Bernkastel-Kues. Hier vind je enorm veel prachtige vakwerkhuizen en daarnaast is de sfeer in dit dorp ook echt geweldig. Het plein is prachtig om te zien, maar de omliggende straten zijn ook een bezoek waard. Het is heerlijk om in Bernkastel-Kues te verdwalen. In elke straat vind je super veel vakwerkhuizen. Bernkastel-Kues is precies hoe je de Moezel in Duitsland voor je ziet.

Verder is Bernkastel-Kues ook een goede plek voor een wandeling tussen de wijnvelden. Vanaf hier heb je gelijk een geweldig uitzicht op het mooie dorp aan de Moezel in Duitsland.

Mooiste dorpen en steden aan de Moezel: Bernkastel-Kues
Mooiste dorpen en steden aan de Moezel: Bernkastel-Kues
Mooiste dorpen en steden aan de Moezel: Bernkastel-Kues

4. Beilstein

Het kleinste dorp aan de Moezel is Beilstein, maar hoewel het klein is en slechts 145 inwoners heeft, is het een prachtige plek om te zien. Het behoort zeker tot de mooiste dorpen aan de Moezel in Duitsland. Slenter rond door de prachtige straten, bezoek de burcht en geniet van een mooi uitzicht. Maar, ga ook zeker even naar de overkant van de rivier. Vanaf hier heb je namelijk een heel mooi uitzicht over Beilstein.

Beilstein is ook een gezellige plek voor een lunch of diner. Hoewel het een klein dorp is, is er vrij veel horeca waar je lekker kunt eten en drinken.

Mooiste dorpen aan de Moezel in Duitsland: Beilstein

5. Ediger-Eller

Ediger-Eller was zo’n dorp dat niet op ons lijstje stond om te bezoeken toen wij een week richting de Moezel in Duitsland gingen. Maar toen wij er langs reden werden wij nieuwsgierig en besloten wij hier te kijken. En dat pakte goed uit, want Ediger-Eller hoort zeker thuis in het lijstje met de leukste en mooiste dorpen en steden aan de Moezel in Duitsland. Je vindt hier namelijk heel veel vakwerkhuizen en knusse straatjes die heel fotogeniek zijn. Het is er dus prachtig om te zien en heerlijk rustig!

Ediger-Eller
Ediger-Eller

6. Koblenz

Ik heb lang getwijfeld of ik Koblenz wel in het lijstje met de mooiste dorpen en steden aan de Moezel in Duitsland wilde zetten. Gewoon, omdat wij Koblenz niet zo fantastisch vonden. Maar goed, er zijn ook heel veel mensen die Koblenz dus wel geweldig vinden. En ik ben dan dus altijd van mening dat je dat zelf maar moet ontdekken. Smaken verschillen nou eenmaal.

Koblenz heeft sowieso een heel oud fort dat je kunt bezoeken. Je kunt hier met de auto heen, of vanuit het centrum met de kabelbaan. Verder kun je het oude stadcentrum bezoeken, winkelen in de winkelstraten en kijken naar de plek waar de Moezel en de Rijn samenkomen. Ook is Koblenz een vertrekpunt voor veel boottocht over zowel de Moezel als de Rijn.

Wij vonden het wat sfeerloos en de bezienswaardigheden niet geweldig. Maar goed, als je genoeg tijd hebt moet je gewoon zelf oordelen of jij vindt dat Koblenz wel thuis hoort op het lijstje met de mooiste dorpen en steden aan de Moezel.

Koblenz Duitsland

7. Traben-Trarbach

Traben-Trarbach was niet onze favoriet, maar wel een leuke plek voor een stop. Je hebt hier een aantal mooie gebouwen om te bezoeken en kunt een wandeling maken richting de ruïne op de berg. Vanaf hier heb je nog een mooi uitzicht. Traben-Trarbach heeft een aantal mooie straatjes en een straat met veel leuke horeca.

Mooiste dorpen aan de Moezel: Traben-Trarbach

8. Zell

Het laatste dorp aan de Moezel dat wij bezochten was Zell. Wij kwamen hier vooral omdat wij hier overnachtten, maar Zell is ook een leuk dorp om te bezoeken. Er starten leuke wandelingen, maar de hoofdstraat in het stadje is ook heel gezellig. Verder is Zell super klein, maar zeker een korte stop waard.

Zell Moezel Duitsland

Dit zijn wat mij betreft de 8 leukste dorpen en steden langs de Moezel. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie dorpen aan de Moezel en ook nog veel meer steden. Wij hebben ze natuurlijk lang niet allemaal gezien. Ik hoop dan ook nog eens terug te komen om meer te ontdekken. Dan vul ik dit natuurlijk aan.

Wat vind jij de mooiste dorpen en steden aan de Moezel in Duitsland?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow