De 8 leukste bestemmingen voor Disney-liefhebbers

door | Laatste update Apr 7, 2019 | Gepubliceerd May 20, 2017 | Lijstjes | 18 reacties

Disney, wie is er niet mee opgegroeid? Ik keek de films vroeger met plezier en nu stiekem nog steeds! Ik ben dol op Disney en met mij zijn er volgens mij nog vele. Natuurlijk kun je Disneyland bezoeken, maar is het niet nog leuker om de bestemmingen uit Disneyfilms eens te bezoeken? Veel Disneyfilms hebben namelijk gewoon een bestaande plek als locatie. Dus jij kunt er ook heen! Vandaag deel ik de 8 leukste bestemmingen uit Disneyfilms.

1. Finding Nemo – Australië 

Finding Nemo is vooral geweldig door de vis Dory, zijn kortetermijngeheugen maakt Dory het leukste en grappigste personage. Tijdens de zoektocht naar Nemo kwamen de vader van Nemo en Dory in Sydney uit, de hoofdstad van Australië! De twee vissen kwamen boven water vlakbij de bekendste hotspots van de stad; Harbour Bridge en Opera House. Best grappig om eens te bedenken als je daar staat om je typische hoera ik ben in Australië foto te maken.

Sydney is voor veel mensen de start of het einde van een reis door Australië. En hoewel Australië mij niet zo aanspreekt, kun je je volgens mij best een tijdje vermaken in Sydney!

Finding Nemo Sydney Australië disney

2. Belle en het beest – Frankrijk 

The beauty and the Beast is een disneyfilm over echte liefde. Recent kwam deze film uit in de bioscoop en was het geen animatiefilm meer, maar een ‘echte’ film. Super gaaf! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik Belle en het beest nog nooit heb gezien, maar dit wel heel graag wil. Ik hoor er hele goede verhalen over! De locatie is ook prachtig, aangezien de locaties gebaseerd zijn op pittoreske dorpjes uit de Elzas, in Frankrijk, vlakbij de Duitse grens. Welk dorpje het precies is vraag ik me af, want op elke site lees ik verschillende dingen. Misschien is het Eguisheim? Of toch iets anders? Ga gewoon lekker op ontdekking in de Elzas en ontdek het zelf! Genoeg mooie pittoreske dorpjes in die omgeving. En wie weet kom je Gaston ook nog tegen!

Frankrijk Elzas Belle en het beest disney bestemmingen

3. Brave – Schotland

Brave is een redelijk nieuwe Disneyfilm uit 2012, over de impulsieve Merida. Ze wordt voorbereid om de troon over te nemen en zou moeten trouwen. Merida ziet dit allemaal niet zitten. Deze leuke Disneyfilm speelt zich af in Schotland. Het land dat bij mij ontzettend hoog op mijn bucketlist staat. De natuur lijkt me geweldig, maar ook Edinburgh spreekt mij heel erg aan. Brave speelt zich af in een fictief middeleeuws Schotland, maar er is ook een locatie die echt bestaat! Het speelt zich namelijk af bij Callanish, dit is een verzameling van staande stenen, opgericht in de vroege bronstijd tussen 2900 en 2600 v. Chr. De stenen zijn geplaatst in een kruisvormig patroon met een steencirkel. Een leuke, niet zo standaard, bezienswaardigheid in Schotland dus. Ik kan er geen foto’s van vinden, dus volgens mij is het totaal niet toeristisch. Het is daar ook gelijk even alsof je in de Disneyfilm Brave staat, hoe gaaf is dat?

4. Keizer Kusco – Peru 

Oké, ik geef toe ik heb echt geen idee waar deze film over gaat en ken hem simpelweg gewoon niet. Maar de locatie is wel ontzettend gaaf, dus ik ga hem zeker een keer kijken! Keizer Kusco speelt zich namelijk af in Peru. En dan niet zomaar ergens in de middle of nowhere, maar gewoon bij Machu Picchu. Dit wereldwonder staat heel hoog op mijn bucketlist en ik zou er dolgraag heen gaan. Niet alleen omdat het ook een Disneylocatie is, maar gewoon omdat het met super mooi en indrukwekkend lijkt.

machu picchu peru keizer Cusco

5. Aladdin – Midden-oosten / India

Dat Aladdin zich in het Midden-Oosten afspeelt is volgens mij bij iedereen wel bekend. Het land waarin Aladdin zich afspeelt is fictief en bestaat dus helemaal niet echt. Maar een heel bekend bouwwerk uit Aladdin is gebaseerd op een stukje India. India, zo’n land waar je of helemaal verliefd op wordt, of juist helemaal niet. India is bijzonder, net zoals het Midden-Oosten. Een van de zeven wereldwonderen staat in India en is tevens decor voor de film Aladdin. Waar ik het over heb? De Taj Mahal, een must see als Disney-liefhebber.

Taj Mahal india Aladdin

6. Doornroosje – Duitsland 

Een Disneybestemming dichtbij huis is het magische kasteel Neuschwanstein. Wist je dat dit prachtige kasteel de inspiratiebron was voor het kasteel in de film Doornroosje? Het kasteel in Doornroosje is prachtig mooi, maar de echte die gewoon in Duitsland staat is misschien nog wel mooier. Breng een bezoekje en waan je even in de film Doornroosje. Mij lijkt het geweldig!

Neuschwanstein kasteel Duitsland Doornroosje

7. Rapunzel – Frankrijk 

Frankrijk is kennelijk een heel geliefd land onder de Disney makers, want ook Rapunzel speelt zich af in dit geweldig mooie land. Hoewel ik al best wat plekken in Frankrijk gezien heb, bezocht ik de locatie uit Rapunzel nog nooit. Het koninkrijk van Corona is namelijk geïnspireerd op Mont Saint-Michel in Normandië. Ik had deze plek al vaker voorbij zien komen, maar ik heb nooit geweten dat een locatie van Rapunzel hierop geïnspireerd was!

Mont Saint-Michel Normandië Frankrijk Rapunzel Disney

8. Up – Venezuela 

Je kent Up vast wel van het plaatje met het huisje en daarboven de ballonnen. De film komt uit 2009 (ook al voelt het veel korter terug) en is eigenlijk gemaakt door Pixar, maar gedistribueerd door Disney. In deze Disneyfilm is een prachtige waterval te zien, die gebaseerd is op een bestemming die echt bestaat! Je kunt de waterval vinden in Venezuela, in Nationaal park Canaima. De waterval heet de Ángelwaterval en is met een hoogte van 979 meter de hoogste vrij vallende waterval ter wereld. Klinkt super gaaf toch? Helaas kon ik geen foto vinden van deze waterval die ik ook hier mag plaatsen, dus je zal zelf je google skills moeten gebruiken, of mij op mijn woord moeten geloven dat het er prachtig mooi uit ziet!

Welke van deze Disney bestemmingen heb jij al bezocht?  

De foto’s uit dit artikel komen van Pixabay

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow