De 7 leukste en mooiste parken in Londen!

door | Laatste update Oct 25, 2023 | Gepubliceerd Jun 1, 2020 | Engeland, Europa, Stedentrips | 16 reacties

Een van de redenen waarom Londen zo’n geweldige stad is, is omdat het een enorm groene stad is. In elke wijk vind je wel één of meerdere parken. Een aantal van deze parken zijn echt prachtig om te zien en heerlijk om in te relaxen. Neem je lunch mee op een zonnige dag en plof neer in het zonnetje, precies zoals de locals doen. In dit artikel vertel ik je wat de leukste en mooiste parken in Londen zijn! 

Parken in Londen

Londen telt enorm veel parken en ze allemaal bezoeken is ook echt onmogelijk. Na drie stedentrips in Londen hebben wij toch wel redelijk wat parken bezocht. Daarom vond ik het eens tijd om onze favoriete parken in Londen op een rijtje te zetten. 

Het leukste om te doen in de parken in Londen is picknicken. Vooral in het voorjaar, de zomer en het najaar is dit geweldig. Locals gaan dan namelijk ook massaal naar het park om met wat eten en drinken neer te strijken in de zon op een kleedje. De sfeer in de parken is dan echt geweldig. Zelf hebben wij gewoon zelfs een keer een hele dag in verschillende parken doorgebracht, gewoon omdat dat zo relaxed, leuk en gezellig was. Verder vind je in de verschillende parken ook best veel wildlife, altijd leuk!

1. St James’ Park 

Ons favoriete park in Londen is St James’ Park. Dit park grenst aan buckingham Palace en ligt ook dichtbij de Horse Guards Parade. In het park ligt een meer en rondom dat meer vind je ontzettend veel vogels. Echt leuk om te zien. De meest bekende en bijzondere dieren die je in St. James’ Park tegenkomt zijn pelikanen. Afstammelingen van de vogels die de Russische ambassadeur schonk in 1664 aan de koning. Bijzonder om te zien! 

Naast pelikanen vind je hier nog meer mooie vogels en ook heel veel eekhoorns. 

Dit park is niet alleen leuk door de hoeveelheid wildlife, maar ook door de uitzichten die je hebt. In het midden van het park heb je een brug en als je daar overheen loopt heb je aan de ene kant uitzicht over Buckingham Palace en aan de andere kant over onder andere de London Eye. Leuk! 

Parken in Londen: st James' Park
Parken in Londen: st James' Park
Parken in Londen: st James' Park
Parken in Londen: st James' Park
Parken in Londen: st James' Park

2. Hyde Park 

Een ander mooi en relaxed park in Londen is Hyde Park. Dit park is vrij groot en heeft ook veel te bieden. Je vindt hier een aantal gedenktekens en een groot meer. Locals komen hier graag om te sporten, maar ook om lekker te relaxen en te genieten van de zon. Tijdens de kerstperiode is Hyde Park de plek waar Winter Wonderland plaats vindt, wat ook echt zeker de moeite waard is om te bekijken. 

Hyde park diende vroeger trouwens als jachtgebied voor koning Henri VIII. Nu is het dus vooral een mooie plek voor een wandeling en om te relaxen. Daarnaast vind je in Hyde Park enorm veel eekhoorns! 

Parken in Londen: Hyde Park Londen
Parken in Londen: Hyde Park Londen
Hyde Park Londen
Parken in Londen: Hyde Park Londen
Parken in Londen: Hyde Park Londen
Parken in Londen: Hyde Park Londen
Parken in Londen: Hyde Park Londen

3. Kensington Gardens 

Aan Hyde Park grenst een van de leukste parken in Londen: Kensington Gardens. Veel mensen denken zelfs dat dit deel onderdeel is van Hyde Park, maar dat is niet zo. Kensington Gardens is misschien nog wel leuker dan Hyde Park en wij hebben hier dan ook best lang door gebracht. Je kunt lekker wandelen langs het water, relaxen en een kijkje nemen bij Kensington Palace, wat ook zeker echt de moeite waard is!

Parken in Londen: Kensington Gardens
Parken in Londen: Kensington Gardens

4. Regent’s Park 

Een van de leukste en mooiste parken van Londen is zonder twijfel Regent’s Park. In dit park kun je heerlijk varen over het meer, de dierentuin bezoeken, naar het openluchttheater gaan en ook vind je een sportpaviljoen in Regent’s Park. Een ding is dan ook zeker: in Regent’s Park verveel je je geen moment. In het park vind je ook nog de Queen Mary’s Rose Garden, waar je in het voorjaar, de zomer en het najaar prachtige rozen tegenkomt.

Verder vind je in dit park ook heel veel eekhoorns, wat dit park toch net weer iets extra’s geeft. Waar veel parken vooral leuk zijn om te relaxen door de fijne sfeer, is Regent’s Park juist leuk om voornamelijk doorheen te lopen en wat actiever te zijn. Zeker een aanrader dus!

Regent's Park: mooiste parken in Londen
Regent's Park: mooiste parken in Londen
Regent's Park: mooiste parken in Londen
Regent's Park: mooiste parken in Londen
Regent's Park: mooiste parken in Londen
Regent's Park

5. Primrose Hill 

Een park wat vlak naast Regent’s Park ligt is Primrose Hill. Of het onderdeel is van Regent’s Park vind ik maar onduidelijk en aangezien het gescheiden wordt door een weg, noem ik Primrose Hill gewoon even op als een apart park. Primrose Hill is een heuvel en vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Londen. Dit park in Londen bezoek je dan ook vooral om te genieten van de mooie uitzichten over de stad. Verder kun je hier ook prima picknicken en relaxen, de sfeer is hier namelijk ook zeer aangenaam.

Dit park is trouwens ook een goede plek om tijdens oud en nieuw in Londen het vuurwerk te bewonderen!

Parken in Londen: Primrose Hill

6. Richmond Park 

Dit is het enige park op dit lijstje van mooiste en leukste parken in Londen die wij niet bezocht hebben. Ik hou er niet van om dingen die wij niet gezien hebben in lijstjes te zetten, maar in dit geval doe ik het toch. Richmond Park is namelijk het grootste Koninklijke park van Londen en je kunt hier geweldig wandelen. Wij zijn hier echter nog nooit geweest omdat het best ver uit het centrum ligt en we er nog geen tijd voor gehad hebben. Hij staat echter wel hoog op ons lijstje. Want, in dit park leven heel veel edel- en damherten en die wil ik daar dolgraag eens spotten! Daarnaast is dit park ook helemaal niet zo toeristisch en daar houd ik van. Hoewel wij het park dus nog niet zelf hebben bezocht, wil ik er wel over vertellen, zodat je weet dat ie er is en dat ie hoogstwaarschijnlijk een van de leukste parken van Londen gaat zijn!

7. Greenwich Park 

Elke keer kwam het er maar niet van om de wijk Greenwich te bezoeken en om het mooie park te bewonderen. Maar tijdens ons derde bezoek aan Londen kwamen wij er dan eindelijk. En gelukkig maar, want dit park is heel erg de moeite waard. In dit park vind je een hertenpark en de Royal Observatory. De GMT lijn vind je ook in dit park. Vanaf het hoogste punt heb je een geweldig uitzicht over de wijk Greenwich en de rest van Londen. Zeker de moeite waard dus! En wist je dat Greenwich Park een van de oudste parken van Londen is?

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over wat je moet doen in Greenwich in Londen 

Dit zijn wat mij betreft de 7 mooiste en leukste parken in Londen die je zeker moet bezoeken tijdens je citytrip. De parken in Londen zijn mooi en relaxed en gewoon een heerlijke plek om even in bij te komen en om heerlijk te picknicken. Hopelijk kan ik dit lijstje de volgende keer weer uitbreiden, want bij elke trip naar Londen ontdekken wij weer meer leuke parken! 

Wat zijn jouw favoriete parken in Londen?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar oud en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows