De 6 mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland

by | Apr 12, 2019 | Lijstjes, Nieuw-Zeeland, Oceanië | 8 comments

Nieuw-Zeeland is rijk aan geweldige natuur. Op een relatief klein oppervlakte vind je zoveel variatie, dat er voor iedereen wel iets is. Wat je onder andere heel veel ziet zijn watervallen, de ene nog mooier dan de andere. Alle watervallen in Nieuw-Zeeland bezoeken is een heel ambitieus plan. Dus om je een handje te helpen vertel ik je vandaag wat wij de mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland vonden en welke je dus echt niet mag missen!

Watervallen in Nieuw-Zeeland

Watervallen in Nieuw-Zeeland vind je overal. Soms moet je er even kort voor lopen, maar soms zie je ze al vanuit de auto. Dat je watervallen gaat bezoeken in Nieuw-Zeeland is dan eigenlijk ook wel bijna zeker. Let op: je wordt er enorm verwend. Heel veel watervallen vallen na Nieuw-Zeeland ineens zo tegen, omdat ze hier allemaal zo gaaf, mooi en indrukwekkend zijn!

Ik wil wel gelijk even zeggen dat wij niet alle watervallen in Nieuw-Zeeland hebben bezocht en ook best wat mooie gemist zullen hebben. Misschien zelfs wel de mooiste van Nieuw-Zeeland? Wie weet. Dit is dus puur gebaseerd op onze reiservaring. Oh, het lijstje is trouwens ook zo gewoon in willekeurige volgorde.

Maar goed, genoeg gepraat, hieronder dan ook echt ons lijstje met de 6 mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland.

1. Purakaunui Falls

De Purkaunui Falls is een geweldige waterval die je vindt op ongeveer 1,5 / 2 uur rijden vanaf Dunedin of Invercargill. De waterval ligt in het hart van het Catlins Forest Park en schijnt een van de meest gefotografeerde watervallen van Nieuw-Zeeland te zijn. Dat laatste kan ik mij eerlijk gezegd niet voorstellen, want wij hadden de waterval bijna voor onszelf. Er waren hooguit een handje vol andere mensen.

Voor je de Purakaunui Falls kunt bereiken moet je eerst een paar kilometer over een gravelroad rijden. Vervolgens kom je een parkeerplaats tegen waar je je auto parkeert. Vanaf deze plek loop je in ongeveer tien minuten naar deze prachtige waterval toe. De weg erheen is vlak en goed begaanbaar. Je kan goed voor de watervallen komen en ze daarom prachtig fotograferen en bekijken. Echt een aanrader dus!

Purkaunui Falls Catlins Nieuw-Zeeland Zuidereiland

2. McLean Falls

Wij blijven even in hetzelfde gebied, namelijk het Catlins Forest Park. In dit gebied stikt het van de watervallen, dus het is ook niet gek dat twee van onze favoriete watervallen in de Catlins te vinden zijn. De McLean Falls liggen een half uurtje bij de Purakaunui Falls vandaan en is bereikbaar via een gravelroad. Als je eenmaal de parkeerplaats hebt bereikt kost het je ongeveer twintig minuten om naar de watervallen te lopen. De wandeling naar de waterval is niet moeilijk, maar niet compleet vlak.

De McLean Falls bestaat uit meerdere terrassen en is in totaal 22 meter hoog. Je kan er super dichtbij komen. Er is geen platform, je staat echt op de stenen en zou zowat tussen de waterval kunnen staan. Het is wederom echt een waterval die je niet mag missen, want hij is prachtig. De waterval wordt niet voor niks vaak de mooiste uit de omgeving genoemd.

McLean Falls Nieuw-Zeeland Catlins Zuidereiland

3. Devil’s Punchbowl

Devil’s Punchbowl is een hele indrukwekkende waterval van maar liefst 131 meter hoog. De waterval vind je langs de Arthur’s Pass en is in principe vanaf de parkeerplaats al te bekijken. Het is echter veel leuker om de indrukwekkende waterval van dichtbij te bekijken. De wandeling naar Devil’s Punchbowl duurt ongeveer een half uur. In dat half uur stijg je ongeveer 150 meter, dat zijn flink wat trappen. Na het stijgen kom je uiteindelijk uit bij een platform, vlak voor de watervallen. Daar zie je eigenlijk pas goed hoe ontzettend groot en indrukwekkend deze watervallen zijn.

De parkeerplaats van Devil’s Punchbowl vind je vlakbij het stadje op de Arthur’s Pass. Het is echt een leuke stop om even je benen te strekken daar en ik kan hem je alleen maar aanraden!

Devil's Punchbowl Nieuw-Zeeland Arthur's Pass Zuidereiland

4. De waterval bij Jacksons Retreat

We blijven nog even in het gebied van de Arthur’s Pass. Voor wij de Arthur’s Pass gingen rijden verbleven wij op de award winnende camping Jacksons Retreat. Vanaf deze camping heb je een wandelroute door een bos richting een geweldige waterval. Ik heb geen idee of deze waterval echt een naam heeft verder, dus ik heb hem in dit artikel gedoopt tot de waterval bij Jacksons Retreat.

De waterval kun je niet bereiken als je niet op de camping verblijft. Het pad begint namelijk op de camping. De weg is goed aangegeven, maar het kan behoorlijk glad worden en soms lijkt het pad niet heel erg op een pad. Het laatste stukje moet je even moeilijk doen op wat stenen, maar dan word je uiteindelijk beloont met een uitzicht op een geweldige waterval. Het is wat mij betreft een van de mooiste uit dit lijstje, dus een overnachting bij Jacksons om naar deze geweldige waterval te lopen mag niet ontbreken tijdens je reis door Nieuw-Zeeland. De waterval is ongeveer 30 minuten lopen (een krap uur return). 40 minuten return zoals wordt aangegeven is behoorlijk ambitieus, vooral als het geregend heeft en het pad dus behoorlijk glad is.

Waterval bij Jacksons Retreat mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland Zuidereiland

5. Rainbow Falls

Een van de eerste watervallen die wij in Nieuw-Zeeland bezochten was de Rainbow Falls. Deze waterval vind je op ongeveer een half uur rijden vanaf Paihia en ligt in het gebied van de Bay of Islands. De parkeerplaats ligt naast een gewone weg en vanaf de parkeerplaats is het nog zo’n tien tot twintig minuten lopen naar de waterval. Je moet flink dalen naar beneden, dus terug moet je dit allemaal weer omhoog. Dat is het natuurlijk helemaal waard, want je komt echt heel mooi voor de watervallen. Omdat je er zo mooi voor komt, kun je deze watervallen super mooi fotograferen. Je kan zelfs achter de watervallen langs lopen. Zelf hebben wij dit niet gedaan, maar iemand anders deed dit wel. Heel makkelijk zag het er niet uit.

Rainbow Falls mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland Noordereiland Bay of Islands

6. De watervallen bij Milford Sound

Na een regenbui is de omgeving van Milford Sound misschien wel op zijn mooist. Overal om je heen zie je metershoge watervallen, zo indrukwekkend! Ik kan in deze omgeving niet maar 1 waterval uitkiezen die ik indrukwekkend of mooi vond, want juist al die watervallen bij elkaar maken het geweldig. Langs de weg van Te Anau naar Milford Sound kom je heel veel (tijdelijke) watervallen tegen, maar ook tijdens je cruise door het geweldige Milford Sound zie je er een aantal. Sommige kan je alleen zien na regen, maar er zijn er gelukkig ook genoeg over met mooi weer.

Die op de foto zagen wij tijdens onze cruise, wij kwamen er super dichtbij en werder er drijfnat van, maar hierdoor merkte je wel hoe hard het water hier naar beneden donderd. Heel indrukwekkend!

Watervallen Nieuw-Zeeland Milford Sound Zuidereiland Te Anau

Dit waren volgens ons de 6 mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland. Wij hebben vast nog genoeg mooie watervallen in Nieuw-Zeeland gemist, maar zoals je ziet ook genoeg prachtige watervallen wel gezien!

 

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest! 

Welke waterval in Nieuw-Zeeland is jouw favoriet?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl. Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow