De 6 leukste landen om te bezoeken in Azië

by | Dec 9, 2018 | Azië, Lijstjes | 14 comments

Azië is veelzijdig en een heerlijk continent om in rond te reizen. De cultuur is interessant, de steden chaotisch en de natuur is prachtig. Je vindt er tropische stranden, maar ook adembenemende tempels. Klinkt als een fijn continent toch? Er zijn alleen zoveel landen, dat het soms wel heel moeilijk is om te kiezen waar je nou heen moet. Vandaag vertel ik wat de leukste landen zijn in Azië om te bezoeken!

Zuidoost-Azië vs. andere delen van Azië

Veel reizigers die kiezen voor een reis richting Azië kiezen voor bestemmingen binnen Zuidoost-Azië. Begrijpelijk, want de landen in Zuidoost Azië kun je goed met elkaar combineren, zijn goedkoop en veelzijdig. Er is in Azië echter nog zoveel meer, het stopt niet na Thailand en Vietnam. In dit lijstje noem ik ook landen die niet in Zuidoost-Azië liggen maar weldegelijk de moeite waard zijn om te bezoeken. Ik noem landen waar wij zelf geweest zijn, maar ook landen waar wij heel veel goede dingen over gehoord hebben en die bij ons hoog op het lijstje staan. Na onze wereldreis hoop ik de informatie over die landen aan te vullen!

1. China

Laat ik beginnen met een van onze favoriete landen: China. Wij bezochten China met een angstig gevoel, maar dit bleek helemaal nergens voor nodig te zijn. Hoewel China uitdagender is dan de landen in Zuidoost-Azië is het helemaal niet zo moeilijk om door China heen te reizen. De mensen willen je graag helpen en met een beetje gezond verstand en de juiste voorbereidingen kom je er wel.

In China vind je prachtige steden en dorpen, maar ook de natuur is adembenemend mooi. China is zo ook het land waar je een van de zeven wereldwonderen kunt zien, namelijk de Chinese muur. De Chinese muur bezoeken blijft een van onze mooiste reiservaringen. Wauw, wat is dat geweldig en indrukwekkend. Ik had constant het gevoel dat ik droomde.

Maar de Chinese muur is nog niet alles, ontdek de prachtig Avatar bergen in Zhangjiajie en fiets tussen de rijstvelden en karstgebergten in Yangshuo. Ontdek de Chinese stadjes Pingyao en Fenghuang en snuif nog meer cultuur in het indrukwekkende Beijing. Echt in China raak je niet uitgekeken!

Regelen voor je reis naar China

China kom je niet zomaar in, je moet van te voren het een en ander regelen. Zo heb je een visum nodig die je ruim van te voren aan moet vragen. Ook is het in de drukste periode noodzakelijk om je treinreizen alvast vast te leggen. De drukste periodes zijn de zomer en tijdens de Golden Week.

Zhangjiajie China
Fenghuang China
Yangshuo China
Chinese muur China

2. Maleisië

Maleisië was onze eerste verre reis en dat bleek een hele goede keuze te zijn. Het land is misschien iets duurder dan sommige buurlanden, maar nog steeds spotgoedkoop. Daarbij komt dat het minder toeristisch is, de mensen super goed Engels spreken en er genoeg moois te vinden is in het land. Wat dacht je van wereldstad Kuala Lumpur of de tropische Perhentian eilanden? Of de theeplantages bij de Cameron Highlands en de eeuwenoude jungle van Taman Negara?

Maar, als je echt iets bijzonders wilt zien dan laat je het schiereiland van Maleisië na drie weken achter om Borneo te ontdekken. Borneo is zo ontzettend mooi en zo anders dan alle andere plekken die je tijdens je reis zult tegenkomen. Het draait er om ongerepte jungle en wildlife. Hoe vet is het om Orang Oetans te spotten, in het wild? Het kan nog maar op zo weinig plekken, maar op Borneo kan het. Echt in het wild deze dieren spotten is trouwens nog best lastig, dus wij zagen de dieren in het semi-wild. Hiervoor bezochten wij Semengoh, in het deel Sarawak. Naast Orang oetans kun je ook krokodillen, neusapen, Irrawaddy Dolfijnen en olifanten spotten op Borneo. Hoe gaaf!?

Op Maleisisch Borneo vind je echter ook tropische stranden, een geweldige onderwaterwereld, prachtige jungle en ander mooi natuurschoon. Zo verbleven wij zelf een paar dagen in Bako National Park en dat was echt geweldig.

Regelen voor je reis naar Maleisië

Voor je reis naar Maleisië hoef je in tegenstelling tot je reis naar China helemaal niks te regelen, op je vliegticket na. Als je naar Maleisië reist krijg je namelijk 90 dagen visum vrije entree.

Cameron Highlands Maleisië
Semengoh Kuching orang oetans spotten in Borneo Maleisië

3. Filipijnen

De Filipijnen is een land die wij nog niet bezocht hebben, maar bij ons heel hoog op de bucketlist staat. Wij horen er eigenlijk alleen maar goede dingen over en weten dan ook honderd procent zeker dat wij de Filipijnen binnen nu en een paar maanden gaan bezoeken.

De Filipijnen staan bekend om de geweldige stranden. Palawan is het paradijs en in de omgeving daar vind je heel veel onbewoonde eilandjes met hagelwitte stranden en helderblauw water. In de Filipijnen krijg je zeker weten een Expeditie Robinson gevoel.

Naast de geweldige stranden bij het eiland Palawan heeft de Filipijnen nog meer. Zo vind je er prachtige rijstvelden in het noorden van het land, maar heb je er ook de bekende Chocolate Hills bij het eiland Bohol. Verder moet snorkelen in de Filipijnen geweldig mooi zijn.

De Filipijnen is een leuke bestemming waar je echt tropische eilanden gaat vinden, maar ook de mooiste natuur tegenkomt. Klinkt super toch?

Regelen voor je reis naar de Filipijnen

Voor je naar de Filipijnen gaat hoef je alleen een uitreisticket te hebben, verder niks. Bij aankomst op het vliegveld krijg je namelijk een gratis visum-on-arrival, voor 30 dagen. Als je langer wilt blijven kan je deze voor 2000 peso’s met 29 dagen verlengen. Lekker makkelijk dus.

4. Mongolië

Mongolië is een land dat mij alleen al aanspreekt door de naam van het land. Het klinkt zo leuk. Maar daarnaast is het ook nog eens een heel indrukwekkend land. Het land is uitgestrekt en is niet zo toeristisch en platgelopen. Mijn droom is om vanaf Beijing de trein te pakken richting Ulaanbaatar, om vanaf daar een rondreis te maken door Mongolië.

Openbaar vervoer is niet of nauwelijks te vinden in Mongolië, dus je hebt een auto nodig. Gelukkig kan je dit met bestuurder regelen voor weinig geld, want zelf rijden in Mongolië lijkt me nogal een dingetje. Mongolië is zo mooi doordat het ontzettend uitgestrekt is en nog zo authentiek. De natuur moet prachtig zijn en de mensen ontzettend vriendelijk.

Regelen voor je reis naar Mongolië

Mongolië is niet zo heel makkelijk te bereizen, dus het is het beste om van te voren alvast je rondreis te boeken. Verder heb je voor Mongolië ook een visum nodig die je van te voren moet aanvragen.

5. Thailand

Na onze reis door Maleisië besloten wij nog even te relaxen in Thailand en bezochten wij Koh Lipe en Koh Lanta. Ook waren wij een dagje in Krabi. Hoewel wij weinig zagen, smaakten deze dagen in Thailand naar meer. Het eten is er heerlijk en de stranden zijn prachtig. Koh Lipe heeft de witste stranden die wij zagen en ontzettend mooi blauw water.

Naast de stranden heeft Thailand nog veel meer te bieden. Wat dacht je van geweldige tempels en mooie jungle en andere natuur. Spot wilde olifanten in Khao Yai Nationaal park of vaar en hike door de adembenemende jungle van Khao Sok. Bezoek het gezellig Pai en bewonder de mooie witte tempel in Chiang Rai. Verder bezoek je natuurlijk ook de bruisende hoofdstad van het land; Bangkok.

Regelen voor je reis naar Thailand

Voor je reis naar Thailand hoef je in principe alleen een uitreisticket te hebben, verder niks. Bij aankomst op het vliegveld, of gewoon over land, krijg je gratis 30 dagen visum vrije toegang. Wil je langer blijven? Dan kan je ter plekke je visum verlengen. Ook kan je van te voren alvast een toeristenvisum aanvragen.

Koh Lipe Thailand

6. Sri Lanka

Sri Lanka is volgende de Lonely Planet de nummer 1 bestemming om te bezoeken in 2019, dus dat moet wel een geweldig land zijn. Over Sri Lanka lees je steeds meer en steeds meer mensen lijken hun weg te vinden naar dit geweldige land. Niet zo gek, aangezien Sri Lanka prachtige natuur heeft.

Een van de mooiste treinreizen ter wereld vind je in Sri Lanka. Stap in de trein en bewonder de natuur tussen Kandy en Ella. Het prachtige groene landschap raast aan je voorbij terwijl je je geen minuut zult vervelen.

Verder vind je in Sri Lanka prachtige theeplantages en mooie stranden. Ook kun je olifanten, krokodillen, Buffalo‘s en luipaarden spotten in onder andere Yala National Park. Super gaaf! Ook kan je geweldige wandelingen maken door de natuur en wat cultuur snuiven bij de vele tempels en in de verschillende steden. Sri Lanka is een ontzettend divers land en is niet voor niks de nummer 1 bestemming voor volgend jaar. Het land is daarnaast ook nog eens betaalbaar en je kunt er lekker eten. Altijd fijn.

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Sri Lanka? Lees dan ook eens dit artikel: 10x doen in Sri Lanka

Regelen voor je reis naar Sri Lanka

Voor je naar Sri Lanka reist moet je een visum regelen, anders kom je het land niet in. Het visum Sri Lanka is verdeeld in drie verschillende categorieën, namelijk: visa voor zakenreizen, visa voor toerisme en visa voor doorreizen.

Dit klinkt op zich allemaal heel makkelijk, maar als je gaat googelen over het visum dat je nodigt hebt voor Sri Lanka kom je verschillende dingen tegen. Zo wordt er ook gesproken over een ETA voor Sri Lanka en een e-visum voor Sri Lanka. Als je dertig dagen of korter in Sri Lanka verblijft is het mogelijk om een digitaal visum voor het land aan te vragen. Dit wordt ook wel een e-visum of ETA genoemd. Dit visum kan je heel makkelijk online aanvragen.

Maar let op! Wil je langer dan dertig dagen in Sri Lanka verblijven? Dan is een ETA of een E-visum niet voldoende en moet je een gewoon visum voor Sri Lanka aanvragen. Ook dan vraag je overigens een visum aan voor 30 dagen. Na aankomst in Sri Lanka ga je naar het Immigration Services Centre, daar kan je dan je visum laten verlengen tot maximaal 90 dagen.

Maar goed, als je dus korter gaat dan 30 dagen, wat de meeste reizigers doen, is het allemaal niet heel ingewikkeld. Je vraagt dan een ETA Sri Lanka aan. Als je een ETA hebt aangevraagd is deze zes maanden geldig. Binnen deze zes maanden mag je Sri Lanka één keer bezoeken. Dit bezoek mag maximaal 30 dagen duren. Als je je ETA aanvraagt hoef je nog geen vliegtickets te hebben. Als je uiteindelijk naar Sri Lanka reis heb je wel een uitreisticket nodig. Ook moet je aan kunnen tonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt om te verblijven in Sri Lanka. Ten slotte moet je paspoort bij aankomst in Sri Lanka nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Zo, dat is een hele tekst over je visum aanvraag voor Sri Lanka, maar hopelijk is het wel duidelijk nu wat je moet regelen voor je reis naar dit mooie land.

Sri Lanka
Dit zijn zes landen die je zeker eens moet bezoeken in Azië. Ik hoop dat je hierdoor weer veel nieuwe reisinspiratie opgedaan hebt voor je eerst volgende reis richting het fijne Azië!

Wat vind jij fijne landen in Azië om te bezoeken?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Voor meer informatie bekijk onze disclaimer.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow