De 5 mooiste meren van de Franse Alpen

door | Gepubliceerd Mar 28, 2022 | Europa, Frankrijk | 8 reacties

De Franse Alpen is een prachtig berggebied in Frankrijk waar je gegarandeerd je ogen uit zult kijken. In de Franse Alpen vind je heel veel prachtige bergmeren, in de meest mooie en bizarre kleuren, met prachtige bergtoppen in de omgeving en geweldige weerspiegelingen. De meren in de Franse Alpen zijn precies wat je ervan hoopt. Maar wat zou nou de mooiste meren van de Franse Alpen? Dat vertel ik je in dit artikel!

Mooiste meren Franse Alpen 

In de Franse Alpen zijn heel veel prachtige meren en bijna elk meer dat je bezoekt is ook echt de moeite waard. Zelf bezochten wij een aantal meren tijdens onze roadtrip in de Franse Alpen en die meren behoren zeker tot de mooiste die wij ooit bezocht hebben.

In dit artikel deel ik een lijstje van de mooiste meren in de Franse Alpen, zodat jij ook je reis langs deze prachtige plekken kunt gaan plannen. Ik deel alleen meren waar wij zelf zijn geweest. Natuurlijk zijn er naast deze meren nog veel meer mooie meren die echt wel in het lijstje mooiste meren van de Franse Alpen zouden passen. Mochten wij die ooit bezoeken, voeg ik ze natuurlijk toe! 

1. Lac Blanc 

Ik begin gelijk met het mooiste meer van de Franse Alpen en misschien wel van heel Frankrijk. Het behoort wat mij betreft tot één van de mooiste plekken ter wereld en is echt een plaatje.

Lac Blanc is een meer hoog in de bergen bij het Mont Blanc massief. Je kunt hierheen wandelen vanaf het plaatsje Chamonix. Je pakt de kabelbaan naar Flégère en vanaf daar kun je hiken naar Lac Blanc. Tijdens de wandeling heb je geweldige uitzichten op het Mont Blanc massief en de hoogste berg van de Alpen. Onderweg kom je veel mooie plekken tegen, maar het hoogtepunt is natuurlijk Lac Blanc zelf. Dit meer is heel mooi blauw en wordt omringd door fantastische besneeuwde bergtoppen. Met een beetje geluk weerspiegelen deze bergen heel mooi in het water.

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over hiken naar Lac Blanc.

Lac Blanc: mooiste meren Franse Alpen
Lac Blanc: mooiste meren Franse Alpen
Lac Blanc: mooiste meren Franse Alpen

2. Het meer van Annecy 

Het meer van Annecy is een prachtig meer in de Franse Alpen en erg geliefd onder vakantiegangers. Je hebt hier namelijk heel veel te doen in de omgeving en ook het meer zelf is prachtig. Het meer van Annecy, of eigenlijk Lac d’Annecy is een groot blauw meer in de bergen, met hierom prachtige dorpjes, kastelen en andere mooie dingen. 

Het is leuk om een rondje te fietsen rondom het meer, de bergpas col de la Forclaz te rijden voor prachtige uitzichten, het dorp Annecy te bezoeken en op zoek te gaan naar indrukwekkende kastelen. Verder is het meer ook een perfecte plek voor een paar dagen relaxen op het strand en heerlijk zwemmen. Of wat dacht je van een wandeling bij het meer of een leuke boottocht? 

Ik denk dat je inmiddels wel begrijpt waarom het meer van Annecy in het lijstje met de mooiste meren van de Franse Alpen staat.  

Mooiste meren Franse Alpen: Meer van Annecy

3. Lac de Roselend 

Lac de Roselend is een prachtig stuwmeer in de Franse Alpen, vlakbij het plaatsje Beaufort. Het meer is omringd door groene bergen en het water zelf is prachtig blauw. Je ziet een waterval het meer in gaan en hebt hier constant prachtige uitzichten. 

Vanaf het kerkje bij het meer heb je een van de beste uitzichten over Lac de Roselend. Het meer is echt een bezoek waard. Je rijdt er ook langs als je de Route des Grandes Alpes rijdt. 

Lac de Roselend
Mooiste meren Frankrijk: Lac de Roselend
Mooiste meren Frankrijk: Lac de Roselend

4. Lac de la Sassière 

Lac de la Sassière is een prachtig stuwmeer gelegen in Parc National de la Vanoise. Je vindt het meer in de omgeving van Tignes. Dit meer bereik je door een makkelijke wandeling van 1 uur te doen. Tijdens de wandeling loop je door een prachtige groene vallei, omringd door bergen. De vallei is fantastisch en overal zie je alpenweides vol met bloemen. 

Het meer zelf is ook echt geweldig mooi. Het meer is heel blauw en wordt omringd door mooie en hoge bergtoppen. Dit meer hoort zeker bij de mooiste meren van de Franse Alpen. Meer lezen? Lees dan ook mijn artikel over wandelen naar Lac de la Sassière

Lac de la Sassière

5. Lac de la Douche 

Wil je een meer bezoeken met een wel heel bijzondere kleur? Dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Lac de la Douche. Dit meer vind je in Parc National des Écrins in de omgeving van Briançon. 

Om dit meer te bereiken moet je een korte wandeling doen. Deze wandeling stijg in een uur tijd zo’n 400 meter. Je loopt steeds door het bos langs een riviertje. Na een tijdje wordt de wandeling wel wat saai, dat geef ik eerlijk toe. Maar het meer is prachtig en de kleur van het meer is echt heel bijzonder. Daarom vond ik dat dit meer zeker een pleke verdiend in dit artikel. 

Mooiste meren Franse Alpen: Lac de la Douche
Mooiste meren Franse Alpen: Lac de la Douche
Mooiste meren Franse Alpen: Lac de la Douche

Dit zijn de 5 mooiste meren van de Franse Alpen die wij bezocht hebben. Er zijn nog genoeg meren in de Franse Alpen die wij niet hebben bezocht en waar wij graag zeker voor terugkomen. Dan vul ik dit artikel zeker nog verder aan! 

Wat vind jij de mooiste meren van de Franse Alpen? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow