De 5 leukste dagtrips vanuit Hurghada in Egypte

by | Jul 27, 2022 | Afrika, Egypte | 6 comments

Egypte is misschien wel het ideale vakantieland, je kunt hier geweldig snorkelen en duiken, genieten van de zon en prachtige stranden, maar ook nog genoeg ondernemen. Wat dacht je van een bezoek aan de piramides van Gizeh of andere bijzondere oudheden? Verblijf je tijdens je vakantie in Egypte in Hurghada, maar wil je toch wat ondernemen en wat zien van het land? Dan zijn dit de leukste dagtrips vanuit Hurghada in Egypte!

Vakantie in Hurghada in Egypte

Egypte is een land dat tot de verbeelding spreekt. De indrukwekkende piramides, de oudheden bij Luxor, de Nijl, de rode zee en de woestijn. Egypte is bijzonder, divers en indrukwekkend. Veel mensen boeken een zonvakantie naar Egypte. Je verblijft dan vaak in Hurghada, een grote badplaats aan de rode zee. Vanaf hier kun je veel excursies doen om meer te ontdekken van het land, ideaal voor wie geen rondreis wil maken door Egypte.

Zelf verbleven wij 20 dagen in Hurghada in Egypte, als afsluiter van onze wereldreis. Wij hadden net 9 maanden non stop gereisd en waren zo moe, dat wij echt even wilden niksen. Toch gingen wij er af en toe wel op uit, omdat we wel nieuwsgierig waren naar Egypte. Houdt er rekening mee dat er veel dagtrips vanuit Hurghada worden aangeboden, maar dat de afstanden echt enorm zijn. Wil je dus echt veel zien in het land? Dan kun je beter een rondreis maken en deze rondreis relaxed afsluiten met een vakantie in Hurghada in Egypte.

De leukste dagtrips vanuit Hurghada

Als je tussen het relaxen door echt even wat wilt doen, is een dagtrip een enorme aanrader. Maar welke moet je doen? Ik deel hieronder een lijstje met de leukste dagtrips vanuit Hurghada.

1. Op zoek naar Egyptische oudheden in Luxor

Ik begin gelijk maar met het hoogtepunt van onze vakantie in Egypte: onze dagtrip naar Luxor. Niet voor niks wordt Luxor ook wel een openlucht museum genoemd, want wat is hier veel bijzonders te zien. Echt heel gaaf!

De autorit of busrit duurt zo’n 4 uur, maar is het echt 100% waard. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald in Hurghada om vervolgens richting Luxor te rijden. Hier bezoek je verschillende beroemde plekken in de stad, waaronder de Valley of the Kings met de indrukwekkende graftombes, de Kolossen van Memnon, de Karnak Tempel, de tempel van Hatsjepsoet en de Luxor Tempel. Bij sommige dagtrips worden niet al deze plekken bezocht, dus lees je goed in van te voren. Verder maakten wij ook nog een boottochtje over de Nijl, zeker leuk en een aanrader!

Als je gaat kijken naar dagtrips vanuit Hurghada naar Luxor, kom je tours tegen in een groep of privé. Wij kozen voor een privé tour, dan heb je meer tijd overal en de tour is wat persoonlijker. Qua prijzen verschilde dit destijds helemaal niet super veel.

Wil je een dagtrip naar Luxor maken? Via deze link kun je de opties bekijken! 

Dagtrips vanuit Hurghada in Egypte: Luxor
Dagtrips vanuit Hurghada in Egypte: Luxor
Dagtrips vanuit Hurghada in Egypte: Luxor

2. Op woestijn safari

Egypte heeft veel woestijn en een groot deel van de directe omgeving van Hurghada bestaat uit woestijn. Ben je dus op zoek naar de leukste dagtrips vanuit Hurghada waarbij je niet eerst uren hoeft te rijden? Ga dan de woestijn in. Bij deze trip ga je vaak met een quad of jeep op ontdekking in de woestijn. Het mooiste is dit natuurlijk rondom zonsondergang. Dan zijn de kleuren echt prachtig om te zien.

Wil je deze dagtrip vanuit Hurghada maken? Bekijk dan de opties via deze link.

3. Duiken of snorkelen in de rode zee

De rode zee staat bekend om zijn prachtige en diverse onderwaterwereld. Als je ergens ter wereld dan ook mooi kunt duiken en snorkelen, is het wel in de omgeving van Hurghada in Egypte. Je kunt vanaf hier verschillende tours maken om op de mooiste plekken te duiken en te snorkelen. Zelf konden wij ook al vanaf het strand bij ons hotel snorkelen vanaf een steiger. Dit was echt adembenemend mooi en behoort echt tot de mooiste plekken waar ik ooit gesnorkeld heb. Het koraal was enorm kleurrijk en er waren veel mooie en bijzondere vissen.

Wil je snorkelen? Je kunt hier de opties bekijken

Snorkelen in de rode zee in Egypte
Snorkelen als dagtrip vanuit Hurghada in Egypte
Snorkelen bij Hurghada in Egypte
Snorkelen in de rode zee

4. Een dagtrip naar de eilanden

Je kunt vanaf Hurghada ook dagtrips maken naar verschillende eilanden. Onderweg maak je dan vaak ook nog een stop om lekker te snorkelen of te zwemmen. Je kunt bijvoorbeeld een trip maken naar Orange Bay Island of naar Paradise eiland. Dit zijn allebei eilanden met prachtige stranden en een mooie onderwaterwereld.

Bekijk hier de opties voor een tour richting de eilanden

5. Caïro en de Piramides van Gizeh

Tijdens onze vakantie in Hurghada in Egypte wilden wij sowieso een trip maken naar de Piramides van Gizeh. Dit oude wereldwonder spreekt tot de verbeelding en stond echt wel hoog op onze bucketlist. Dus, midden in de nacht zaten wij in een auto om naar Caïro te rijden. De hoofdstad van Egypte, waar je ook de Piramides van Gizeh vindt. Het is zo’n vijf uur rijden, maar wij waren te nieuwsgierig om deze dagtrip vanuit Hurghada over te slaan.

Tijdens deze dagtrip breng je een tijd door op het complex waar de Piramides te vinden zijn. Wij vonden de tijd hier wel vrij kort en hadden hier liever langer gebleven, aangezien dit is waar het om gaat! Het was in ieder geval wel heel indrukwekkend om deze bouwwerken nu eens in het echt te zien. Verder gingen wij nog naar Caïro zelf waarbij wij een moskee bezochten met uitzicht op de stad. Ook gingen we naar het Egyptisch museum, waar je onder andere de spullen uit het graf van Toetanchamon kunt zien. Gaaf!

Ook bij deze tour boekten wij een privé tour, gewoon zodat we meer tijd hadden en de prijs was niet heel veel hoger dan bij de groepstour destijds. Onze gids vonden wij echter niet zo goed, die vertelde weinig meer dan dat ik mij zelf nog kon herinneren uit het geschiedenis boek van vroeger.

Meer lezen? Ik schreef al eens een handig artikel over de piramides in Egypte bezoeken! Ook een dagtrip vanuit Hurghada naar de piramides boeken? Bekijk hier je opties

Dagtrips vanuit Hurghada: Caïro en de piramides van Gizeh
Dagtrips vanuit Hurghada: Caïro en de piramides van Gizeh
Dagtrips vanuit Hurghada: Caïro en de piramides van Gizeh
Dagtrips vanuit Hurghada: Caïro en de piramides van Gizeh
Dagtrips vanuit Hurghada: Caïro en de piramides van Gizeh

Dagtrips vanuit Hurghada die je NIET moet maken

Vanuit Hurghada zijn er genoeg leuke dagtrips. De 5 leukste dagtrips vanuit Hurghada heb ik hierboven opgenoemd, maar er zijn nog meer dagtrips die je kunt doen als je dat zou willen. Helaas zitten daar ook trips tussen die je beter niet kunt doen. De reden? Dierenleed! Welke dagtrips vanuit Hurghada je moet vermijden, deel ik hieronder.

1. Een kamelentocht

Kamelen zijn echte woestijndieren en worden vaak gebruikt om toeristen in de woestijn te vervoeren. Uit onwetendheid heb ik mij hier ook ooit schuldig aan gemaakt. Maar doe het niet! Kamelen worden vaak helemaal niet goed behandeld. Ze moeten uren staan, worden geprikt met scherpe stokken of geslagen, mogen niet tot nauwelijks rusten, zitten vastgeketend en lopen veel te vaak hetzelfde saaie stuk. Die kamelentocht is dus gewoon pure mishandeling en kun je echt beter overslaan.

2. Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen is voor veel mensen echt een droom. Voor mij was dit ook een droom, maar dan niet in een zwembad, maar in het wild. In Nieuw-Zeeland kon dit en heb ik mijn droom om te zwemmen met wilde dolfijnen waar kunnen maken. In Egypte worden hiervoor ook veel opties aangeboden. Helaas zijn veel van die opties absoluut niet diervriendelijk. Bij veel opties ga je eerst naar een show en mag je daarna zwemmen met de dieren uit die show. Je mag ze aanraken en aan ze hangen. Dit is echt niet oké.

Wil je toch graag zwemmen met dolfijnen in Egypte? Dan kan dat in de zee. Er zijn snorkeltours die ook op zoek gaan naar dolfijnen en waarbij je, als de omstandigheden dit toelaten, ook het water in kan bij de dolfijnen. Dus niet in een zwembad en je mag ze dan niet aanraken. Lees je echt heel goed in voor je blind een tour boekt waarbij je mag zwemmen met dolfijnen.

Dit zijn wat mij betreft de leukste dagtrips vanuit Hurghada in Egypte die je echt moet maken tijdens je vakantie. En dus 2 trips die je beter niet kunt maken. Wij vonden onze vakantie in Hurghada in Egypte echt heerlijk en deze dagtrips maakte de reis helemaal compleet!

Welke dagtrips vanuit Hurghada in Egypte zou jij willen maken?

Dit artikel bevat Affiliate links, als jij iets boekt via deze links, ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Dit kost jou niets extra’s! Op deze manier kunnen wij onze website online houden en jou blijven voorzien van gratis tips. 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow