De 4 fijnste plekken van Parijs

by | Jun 27, 2016 | Citytrip, Europa, Frankrijk, Lijstjes | 6 comments

Parijs, bekend als de stad van de liefde, de stad met de Eiffeltoren, Franse stokbroden en Disneyland Parijs. Een populaire stad voor een citytrip, maar ook een stad die de laatste tijd flink wat te verduren kreeg. Een stad waar iedereen toch echt een keer heen zou moeten en met genoeg fijne plekken! En die plekken waren zo fijn, dat ik ze vandaag met jullie deel! Wat vond ik de fijnste plekken van Parijs?

1. Jardin du Luxembourg

Met stipt op een mijn favoriete plek van Parijs, echt het is hier zo ontzettend fijn! Jardin du Luxembourg is een plek waar je de drukte van de stad kunt ontvluchten en waar je gewoon heerlijk kunt relaxen. Het is een plek waar de tijd voorbij vliegt zonder dat je het door hebt. Overal in het park staan stoelen die je overal mag neerzetten, zo kun je genieten van het zonnetje of juist de verkoeling in de schaduw opzoeken. Kijk naar de sportende mensen bij het basketbalveld en geniet van de sfeer en van de rust.

Naast dat het park zo ontzettend relaxed is om gewoon even helemaal niks te doen is het ook echt wel de moeite om even door het park te wandelen, zo kom je vanzelf mooie stukken tegen! Het park is namelijk ook nog eens heel mooi om te zien. Dit is dus de perfecte plek voor een middagje relaxen en genieten in Parijs.

Jardin du Luxembourg Parijs
Jardin du Luxembourg Parijs
Jardin du Luxembourg Parijs
Jardin du Luxembourg Parijs

2. Montmartre

Montmartre is een wijk op een heuvel in Parijs, waarbij je even het idee hebt dat je in een andere stad bent. Wij overnachtten zelf in dit stuk van Parijs en de sfeer is er zo fijn. Dit is sowieso mijn favoriete wijk in Parijs.

Montmartre zit vol met heerlijke, betaalbare restaurants en de sfeer is super! Ga met de trap of het liftje de heuvel op en bekijk het prachtige gebouw de Sacré Coeur. Zowel van binnen als van buiten is het prachtig. Na je bezoek loop je door richting de schilderswijk, waar veel gezellige terrasjes zijn maar waar ook verschillende schilders portretten en andere dingen op het doek maken. Er lopen ook veel losse portret tekenaars rond, hier zitten ook oplichters tussen dus kijk hier voor uit! Verder zijn de kunstwerken echt mooi om te zien en hangt er een hele fijne sfeer in de schilderswijk. Hierna verdwaal je in de mooie straatjes van Montmartre en zie je bijna geen toerist meer! Heerlijk toch?

sacre coeur Parijs
Sacre coeur Parijs
Montmartre Parijs
Montmartre Parijs

3. Île de la Cité

Dit is een soort eilandje midden in Parijs. Het eiland wordt door verschillende bruggen verbonden met de rest van Parijs, waaronder Pont Neuf, de bekende slotjesbrug van Parijs. Loop hierover heen en verdwaal in de straten van Île de la Cité, waar je uiteindelijk uitkomt bij de Notre-Dame, een van de bekendste bezienswaardigheden in Parijs. Je gaat in de iets te lange rij staan en bent voor je drie keer kan knipperen met je ogen binnen. Het is prachtig, van binnen en van buiten.

Daarna loop je door naar Saint-chapelle, een andere bezienswaardigheid op het eilandje. Als je hier eenmaal binnen bent geweest verdwaal je nog even en geniet je van de mooie straatjes op het eiland midden in Parijs.

Notre dame Parijs
ponte neuf Parijs
slotjesbrug Parijs

4. Het louvre en omgeving

Het Louvre zelf vond ik persoonlijk niet zo interessant, maar het plein zelf en de omgeving wel! Het plein is ontzettend mooi om te zien, het gebouw rondom de bekende glazen piramide is namelijk prachtig! Loop een stukje richting de Seine en loop een zijstraatje in. Ineens sta je in super leuke en rustige straatjes met leuk uitziende winkeltjes. Er lopen daar bijna geen andere toeristen, super fijn!  Stiekem vind ik dus niet zozeer het Louvre een fijne plek, maar het plein en de straatjes vlakbij zijn daarentegen juist echt de moeite waard!

Het louvre
Het louve Parijs
Parijs

Dit vond ik de vier fijnste plekken van Parijs. Parijs is een stad waar ik zeker nog eens kom en dan hoop ik nog meer mooie en fijne plekken van Parijs te ontdekken!

Wat vind jij de fijnste plekken van Parijs? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows