De 20 mooiste uitzichten van West-Amerika

by | Nov 1, 2020 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 28 comments

Ik heb heimwee naar het reizen, naar de bergen en het roadtrippen. En zodra alles weer normaal is, is één van de eerste bestemmingen die ik zou willen bezoeken Amerika. De natuur in Amerika is prachtig en de uitzichten op de diverse natuurgebieden zijn echt adembenemend. Om de reishonger een beetje te stillen, deel ik vandaag de 20 mooiste uitzichten van West-Amerika. 

Mooiste uitzichten van West-Amerika 

Anderhalf jaar geleden schreef ik een artikel met daarin de 20 mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland en inmiddels deelde ik ook al de 20 mooiste uitzichten van Australië. Regelmatig open ik dit artikel weer en droom ik weg bij de mooiste uitzichten van die reis. Maar er waren meer bestemmingen waarbij de uitzichten geweldig waren. Er waren meer bestemmingen die zo’n fijn wegdroom artikel verdienen. Daarom vandaag een artikel met 20 mooie uitzichten in West-Amerika. Ik beperk met tot West-Amerika, het stuk tussen Los Angeles en Yellowstone, omdat dat is wat wij gezien hebben, meer nog niet helaas. Maar na corona, als alles weer kan, gaan we zeker terug om meer te zien in dit gave land! 

Droom je mee? 

1. Canyon Overlook, Zion 

Als ik aan mooie uitzichten in West-Amerika denk, denk ik gelijk aan Zion. Zion heeft namelijk heel veel prachtige uitzichtpunten. Voor de meeste moet je echter wel een behoorlijk hike doen. Een van de makkelijkste en meest toegankelijke hikes is de Canyon Overlook Trail. Deze wandeling is 1.6 kilometer lang en kost je zo’n 30 tot 60 minuten. Aan het einde van de wandeling word je beloond met een van de mooiste uitzichten van Amerika, kijk maar: 

Mooiste uitzichten van West-Amerika: Zion National Park USA Amerika

2. Westrim Trail, Zion 

We blijven nog heel even in Zion National Park, want de uitzichten daar zijn nou eenmaal echt grandioos mooi. Een van de andere mooie uitzichten vind je langs de Westrim Trail. De hele Trail is prachtig, maar erg lang, wij liepen daarom een deel van de wandeling. De Westrim Trail is trouwens ook de wandeling die je naar Angel’s Landing brengt, een van de populairste wandelingen in het nationale park. Een van mijn favoriete uitzichten bij de Westrim is deze, die je vindt na de haarspeldbochten en ruim voor Angel’s Landing.

Wil je meer lezen over Zion? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Zion National Park! 

Mooiste uitzichten van West-Amerika: Zion National Park USA Amerika

3. Tunnel View, Yosemite 

Naast Zion National Park telt het westen van Amerika nog veel meer mooie nationale parken. Een van de mooiste is toch wel Yosemite. Yosemite is dan ook een plek waar je gegarandeerd geweldige uitzichten tegen zult komen. Onze favoriet? Dat is tunnel view. Je kijkt hier uit over de vallei, de bergen en de prachtige Yosemite Falls. Het is het meest bekende uitzichtpunt van het park en misschien ook een van de bekendste van Amerika, maar dat is echt niet voor niks! 

Mooiste uitzichten van Amerika:  Yosemite Amerika USA

4. Sand Harbor, Lake Tahoe 

We reizen even door richting Lake Tahoe in Californië. Het meer dat in de winter een wintersportparadijs is en in de zomer een fijne bestemming voor een verfrissende duik. Het water bij Lake Tahoe is blauwer dan blauw en extreem helder. Denk daar nog even wat groene naaldbossen en besneeuwde bergtoppen bij en je hebt een waar paradijs toch?

Langs de weg rondom Lake Tahoe heb je meerdere mooie uitzichten, maar wil je echt een geweldig mooi uitzicht op het meer en de bergen? Ga dan naar Sand Harbor Statepark. Daar heb je namelijk het uitzicht van de foto hieronder. En zeg nou zelf, dat is toch gewoonweg prachtig!?

Wil je meer lezen over Lake Tahoe? Bekijk dan ook eens ons handige artikel met 6 tips voor Lake Tahoe! 

Mooiste uitzichten Amerika: Lake Tahoe Amerika USA

5. Zabriskie Point, Death Valley 

Van Death Valley wist ik van te voren niet zo goed wat ik kon verwachten, maar Death Valley bleek een prachtig nationaal park te zijn en ook nog eens enorm afwisselend. Je vindt er prachtige uitzichten over bijzondere rotformaties, bergen en zandduinen. Een van de mooiste uitzichtpunten van Death Valley en ook zeker een van de mooiste uitzichten van West-Amerika is toch wel Zabriskie Point. 

Mooiste uitzichten West-Amerika: Death Valley Amerika Usa

6. Lower Falls, Yellowstone 

Yellowstone is een geweldig park met enorm veel mooie plekken en heel veel prachtige uitzichten. Mijn favoriete uitzichtpunt is die op de Lower Falls. Je kijkt hier zo de Grand Canyon van Yellowstone is en ziet hier een enorm indrukwekkende waterval naar beneden denderen. Echt gaaf! 

Verder is Yellowstone vooral heel gaaf door de vulkanische activiteit en de grote hoeveelheid wildlife in het park. Ik vind dan ook dat Yellowstone bij iedereen op de bucketlist moet. Meer lezen over dit gave park? Lees dan ook mijn artikel met tips voor Yellowstone

Mooiste uitzichten West-Amerika: Yellowstone Amerika USA

7. Bryce Canyon 

Op veel plekken heb ik wel een favoriet uitzichtpunt, maar bij Bryce Canyon heb ik dat eigenlijk niet. Elk uitzichtpunt daar is namelijk enorm indrukwekkend, daarom noem ik hier bij de mooiste uitzichten van West-Amerika gewoon Bryce Canyon in één keer.

Bryce Canyon staat bekend om de bijzondere rotsformaties en hoodoos. Je kunt er prachtig wandelen, maar ook gewoon genieten van enorm veel mooie uitzichtpunten. In de verte zie je de bergen en dat maakt het allemaal nog mooier! 

Mooiste uizichten Amerika: Bryce Canyon Amerika USA

8. Grand Canyon 

Net als bij Bryce, heb je bij de Grand Canyon ook gegarandeerd een enorm gaaf uitzicht. Ook hier kan ik niet echt één of twee specifieke uitzichtpunten noemen, ze zijn namelijk allemaal heel mooi. Het leukste is gewoon om te wandelen langs een deel van de rimtrail om zo te genieten van de geweldige uitzichten op de Grand Canyon. En geloof me, die zijn heel indrukwekkend! 

Mooiste plekken West-Amerika: Grand Canyon Amerika USA
Mooiste plekken West-Amerika: Grand Canyon Amerika USA

9. Horseshoe Bend, Page 

Bij het plaatsje Page in Utah vind je heel veel prachtige natuur. Een van de mooiste uitzichten die je daar tegenkomt is de Horseshoe Bend. Bezoek dit uitzichtpunt tijdens zonsondergang voor de mooiste uitzichten en het mooiste plaatje. Neem wel je groothoeklens mee, ander kan je dit waanzinnige uitzicht niet in zijn geheel fotograferen. Het uitzicht is er geweldig mooi en de wandeling vanaf de parkeerplaats is heel kort en goed toegankelijk. Aanrader dus! 

Mooiste uitzichten Amerika: Page Horseshoe Bend USA Amerika

10. Mcway Falls, Highway 1 

De Highway 1 tussen San Francisco en Los Angeles is een prachtige route langs de kust voor een geweldige roadtrip. Je kunt er walvissen spotten, leuke dorpen bezoeken en genieten van geweldige uitzichten bij de kust. Het meest bijzondere uitzicht vind je bij het uitzichtpunt op de Mcway Falls. Deze waterval belandt namelijk op het strand, super bijzonder om eens te zien!

Meer lezen over de Highway 1? Lees dan eens mijn artikel met tips voor een Highway 1 roadtrip! 

Mooiste uitzichten West-Amerika: Highway 1 Amerika USA

11. De scenic route, Kings Canyon 

Kings Canyon was een grote verrassing voor ons. Wij hadden er niet heel veel van verwacht maar werden verliefd op de prachtige natuur. Als je bij Kings Canyon de Scenic route volgt kom je vanzelf langs de mooiste uitzichten van het nationale park. Vooral rondom zonsondergang is het hier prachtig, omdat het licht dan zo mooi valt!

Meer lezen? Lees dan eens mijn artikel over het verrassende Kings Canyon National Park

Uitzichten in Amerika: Kings Canyon USA Amerika

12. Keys View, Joshua Tree

Joshua Tree was het eerste nationale park in Amerika dat wij bezochten en dat was gelijk een hele mooie. Overal heb je mooie uitzichten op mooie rotsformaties en de bijzondere Joshua Trees. Ook vind je er veel cactussen, mooi om te zien! Maar Joshua Tree heeft meer en ik was dan ook heel erg onder de indruk van Keys View, een prachtig uitzichtpunt met uitzicht over de bergen en de woestijn. Zo mooi!

Meer lezen? Ik schreef al eens over de mooiste plekken in Joshua Tree National Park. 

Joshua Tree

13. Valley of Fire 

Valley of Fire is een statepark vlakbij Las Vegas, midden in de woestijn. Je vindt hier prachtige oranje rotsformaties en hele bijzondere natuur. Langs de Scenic route vind je heel veel prachtige uitzichtpunten waar je kunt stoppen en die zijn ook echt stuk voor stuk prachtig en de moeite waard. Je kunt ook wandelen en vanaf die wandelingen heb je ook mooie uitzichten. Bij ons werd wandelen afgeraden door de hoge temperaturen, dus wij hielden het bij de Scenic Route. 

Valley of Fire

14. Hickman Bridge, Capitol Reef 

Capitol Reef is een vrij onbekend Nationaal park in Utah, maar zeker de moeite waard. Tijdens het rijden op Scenic Route kom je geweldige uitzichten tegen. Maar mijn favoriete uitzichtpunt in dit park kom je tegen tijdens de hike naar Hickman Bridge. Het uitzicht op deze natuurlijke brug is prachtig, maar als je je even omdraait heb je ook een geweldig uitzicht op de omgeving. 2 vliegen in een klap dus! 

Ik schreef trouwens ook al eens een artikel over Capitol Reef National Park, handig! 

Capitol Reef Amerika
Capitol Reef Amerika

15. Glacier Point, Yosemite 

We gaan weer even terug naar Yosemite National Park. Ik bedacht me namelijk ineens dat ik een van de mooiste uitzichpunten daar nog niet genoemd heb. En eigenlijk kan dat uitzicht echt niet ontbreken in het lijstje met de mooiste uitzichten van West-Amerika. Een ander mooi uitzichtpunt in Yosemite is namelijk Glacier Point, dit uitzichtpunt is hoog gelegen en geeft je een geweldig uitzicht op onder andere de bekende half dome en een aantal watervallen. 

Mooiste uitzichten Amerika: Yosemite Amerika USA

16. Double Arch, Arches National Park 

Arches National Park is een prachtig park vol met bogen. Overal in het park kom je langs bijzondere rotsformaties, heb je prachtige uitzichten op bogen en de omliggende bergen. Het is er echt prachtig. Het is dan ook best lastig om te zeggen welk stuk van het park nou eigenlijk mijn favoriet is en welk uitzicht het mooiste is. Een van mijn favorieten plekken is in ieder geval Double Arch, het uitzicht op deze bogen is echt prachtig, maar eromheen is ook heel veel moois te zien! 

Arches National Park

17. Devil’s Bridge, Sedona 

Sedona stond niet in onze route en toen ik over deze plek las vroeg ik mij gelijk af waarom, er is namelijk zoveel moois! Een van die mooie dingen daar is de hike naar Devil’s Bridge. Aan het einde van deze wandeling heb je echt een geweldig mooi uitzicht op Devil’s Bridge en de bijzondere natuur bij Sedona. Ik ben verliefd! 

Ik schreef trouwens ook al een handig artikel over de wandeling naar Devil’s Bridge

Devil's Bridge

18. 17 miles drive, Monument Valley 

Monument Valley is een prachtig stuk natuur in handen van de Navajo indianen. Een groot deel van het park kun je dan ook alleen bezoeken met een tour, maar de 17 miles drive kun je ook zelf rijden. Deze gravelroad brengt je langs de mooiste plekken van het natuurgebied en geef je gegarandeerd prachtige uitzichten. 

Monument Valley

19. Sequoia National Park 

Sequoia National Park is bekend door de enorme Sequoia bomen die je er kunt zien, maar staat ook garant voor een aantal voor de mooiste uitzichten van Amerika. Zo heb je een geweldig uitzicht als je de hike van Moro rock volgt, maar heb je op veel andere plekken heel mooi uitzicht op de indrukwekkende Sequoia trees. Omdat ik niet echt kon kiezen, deel ik ze gewoon lekker allebei. 

Sequoia NP
Sequoia NP

20. Mesa Arch, Canyonlands National Park 

Op nummer 20 van het lijstje met de mooiste uitzichten van West-Amerika staat het uitzicht bij Mesa Arch in Canyonlands National Park. Dit uitzicht kom je tegen na een korte wandeling en de combinatie van het uitzicht op een boog en de canyon is echt heel mooi om te zien! 

Canyonlands

Andere mooie uitzichten in West-Amerika

Ik moet zeggen, het was best een uitdaging om 20 uitzichten te kiezen, want Amerika heeft zoveel prachtige uitzichten! Maar het is toch gelukt om een leuk lijstje te maken vol met mooie herinneringen aan de prachtige natuur van West-Amerika. Wil je nog meer reisinspiratie opdoen voor Amerika? Op deze pagina vind je alle artikelen van Amerika! 

Misschien maak ik ooit nog eens een lijstje van een andere bestemming met de mooiste uitzichten, maar voor nu ben ik blij dat ik weer even kon terugdenken aan onze prachtige reis van 2 maanden door West-Amerika. Nu reizen niet kan, zijn die herinneringen mij extra dierbaar. 

Wil je dit later nog eens bekijken voor als jij een reis gaat plannen naar Amerika? Pin hem dan op Pinterest! 

Wat is jouw favoriete uitzicht van West-Amerika? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow