De 20 mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland

door | Laatste update Oct 18, 2020 | Gepubliceerd Feb 18, 2019 | Lijstjes, Nieuw-Zeeland, Oceanië | 18 reacties

Ik heb heimwee naar Nieuw-Zeeland. Heimwee naar het roadtrippen, de uitgestrekte natuur en de geweldige uitzichten. Want als je ergens prachtige uitzichten tegenkomt, is het wel in Nieuw-Zeeland. En voor die mooie uitzichten hoef je echt niet perse op een bergtop te gaan staan, ook langs de weg is alles prachtig mooi. Vandaag vertel ik je wat wij de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland vonden.

De mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland 

Ik kwam op de blog Groetjes uit Verweggistan van Manouk een super leuk artikel tegen waarin zij de mooiste uitzichten van haar reizen deelde. Zij nodigde andere bloggers uit om ook eens te bedenken wat de mooiste uitzichten waren tijdens je reizen. Mijn eerste gedachte dwaalde gelijk af richting Nieuw-Zeeland. Daar hebben wij zoveel mooie uitzichten mogen bewonderen, dat het bijna onwerkelijk lijkt. Daarom heb ik besloten dat ik niet ga kijken naar wat de mooiste uitzichten waren tijdens al mijn reizen, maar dat ik eerst eens ga kijken wat de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland waren. Een heerlijke manier om terug te kijken op een geweldige reis door een prachtig land, maar ook gelijk een goede manier om jou te inspireren!

1. Ben Lomond 

Mijn favoriete uitzicht van heel Nieuw-Zeeland was toch wel het uitzicht dat ik had vanaf de summit van Ben Lomond. Deze bergtop is maar liefst 1748 meter hoog en kun je makkelijk bereiken vanaf de stad Queenstown, op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De wandeling naar Ben Lomond is echt pittig. Eerst moet je richting de skyline van Queenstown, om vervolgens nog een ruime drie uur te hiken richting de top van Ben Lomond. Je kan ook alleen richting de saddle lopen, maar dan mis je het mooiste uitzicht van Nieuw-Zeeland. Het stuk van de saddle naar de summit is echt pittig. Je moet veel klimmen en klauteren en de weg is behoorlijk stijl. Toch is het het honderd procent waard. Eenmaal boven op de summit heerst een fijne rust en word je omgeven door de mooiste natuur ooit. Overal zie je prachtig besneeuwde bergtoppen en aan de andere kant heb je uitzicht over het prachtige meer dat grenst aan Queenstown. Echt adembenemend mooi dit uitzicht en dus zeker een van de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland!

Ben Lomond Queenstown, een van de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland

2. Emerald Lakes, Tongariro Alpine Crossing

Een ander uitzicht in Nieuw-Zeeland waar ik echt verliefd op ben geworden is het uitzicht op de Emerald Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing. De Tongariro Crossing is een wandeling van 19,4 kilomer door het nationale park Tongariro, op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De wandeling wordt vaak de mooiste dagwandeling van Nieuw-Zeeland genoemd en daar ben ik het honderd procent mee eens. Tijdens deze wandeling moet je behoorlijk stijgen en dalen, maar het is echt een prachtige, afwisselende wandeling. Op een gegeven moment ben je flink gestegen en sta je op de red crater. Als je op dat moment denkt dat het niet mooier kan, heb je het mis. Als je namelijk een stuk afdaalt heb je pas echt een enorm mooi uitzicht. Vanaf daar zie je namelijk de prachtige Emerald Lakes liggen. Wauw wat is dat mooi zeg!

Wil jij ook de Tongariro Crossing lopen? Lees dan mijn uitgebreide artikel over de Tongariro Alpine Crossing

Uitzicht op de Emerald Lakes in Tongariro Nationaal park, Nieuw-Zeeland

3. Mount Doom, Tongariro Alpine Crossing

We blijven nog even bij de Tongariro Crossing op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, want tijdens die wandeling heb je nou eenmaal non stop prachtige uitzichten. Omdat ik tijdens dit artikel niet alleen maar uitzichtpunten van de Tongariro Crossing wil noemen is dit wel de laatste. Ik heb mijn twee favoriete gekozen. Tijdens de Tongariro Crossing loop je namelijk langs Mount Doom, uit de beroemde films Lord of the Rings. Ik had deze films als huiswerk bekeken vlak voor wij richting Nieuw-Zeeland reisden en vond het uitzicht op Mount Doom dan ook echt wel heel gaaf.

Een ander geweldig uitzicht tijdens de Tongariro Crossing vond ik het uitzicht vanaf Red Crater, maar door Lord of the Rings vond ik het uitzicht op Mount Doom net iets gaver. Mount Doom is trouwens een heilige berg en mag je hierdoor niet beklimmen. Of eigenlijk mag het wel, maar het wordt absoluut niet gewaardeerd. De echte naam van Mount Doom is Mount Ngarahoe.

Nog niet genoeg gelezen over de Tongariro Crossing? Blogger Evelyn maakte deze prachtige wandeling ook en schreef ook over deze gave dagwandeling in Tongariro

Mount Doom Tongariro Crossing Nieuw-Zeeland

4. Milford Sound vanaf de lakeshore walk & boot

Milford Sound is te bereiken vanaf Te Anau via de Milford Road. Aan het einde van deze weg parkeer je je auto en ben je aangekomen bij het mooie Milford Sound. Vanaf de parkeerplaats kun je een korte lakeshore walk doen. Vanaf daar heb je echt geweldige uitzichten op Milford Sound. Daarna loop je richting de haven en stap je op de boot, zodat je nog meer kunt ontdekken van Milford Sound. Vanaf daar heb je ook nog meer geweldige uitzichten op Milford Sound. Echt een aanrader en zeker een van de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland.

Milford Sound uitzicht
Milford Sound uitzicht

5. Milford Road 

Een van de mooiste routes van heel Nieuw-Zeeland vind ik de weg tussen Te Anau en Milford Sound. Je kunt langs deze weg verschillende prachtige hikes maken en ook wat prachtige stops maken vanaf waar je geweldig mooie uitzichten hebt. Je ziet watervallen, meren en geweldige gebergten. Wij keken er onze ogen uit en ik kan eigenlijk niet kiezen welk deel van de Milford Road mijn favoriete deel is. Het is namelijk overal prachtig mooi.

Milford Road, mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland

6. Tasman Glacier

De omgeving van Mount Cook is adembenemend mooi. Een van de mooiste uitzichten in de omgeving van Mount Cook vind je bij de Tasman Glacier. Vanaf de parkeerplaats wandel je in ongeveer 20 minuten naar een geweldig uitzichtpunt. Vanaf hier kan je de hele Tasman Glacier overzien, dat ligt omringd tussen de bergen. Het is hier zo mooi, dat je hier naar blijft staren!

Tasman Glacier, Mount Cook Nieuw-Zeeland

7. De weg richting Mount Cook Village

Langs de weg richting Mount Cook Village heb je zoveel geweldige uitzichten, dat het lastig is om een favoriet uit te kiezen. Je stops hier sowieso meerdere keren, want het is hier echt adembenemend mooi. Mount Cook Village zelf is niet zo heel interessant, maar de omgeving is gewoon echt prachtig.

Mount Cook, mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland

8. De Hooker Valley Track 

We blijven nog even hangen bij de omgeving van Mount Cook. Een van de leukste wandelingen die je in de omgeving van Mount Cook kunt doen is de Hooker Valley Track. Deze wandeling duurt in totaal zo ongeveer 3 uur en is vrij vlak. Onderweg heb je echt geweldige uitzichten, maar aan het einde is het al helemaal geweldig mooi. Je hebt dan uitzicht over een prachtig glacier meer omringd door de bergen. Echt een uitzicht om verliefd op te worden.

Hooker Valley Track Mount Cook Nieuw-Zeeland

9. Roy’s Peak 

Roy’s Peak is een hele populaire wandeling en terecht, want het uitzicht is echt geweldig. Deze wandeling start net buiten het centrum van Wanaka en je moet ongeveer 1200 meter stijgen. Je hebt ongeveer 6-8 uur nodig om van beneden, naar de top en weer naar beneden te wandelen. Je maakt eerst een wandeling naar een viewpoint. Veel mensen keren daarna om, zonde! Het mooiste uitzicht heb je namelijk vanaf de top van Roy’s Peak, die vanaf het uitzichtpunt nog maar 30 minuten lopen is. Vanaf daar heb je een 360 graden uitzichten over de omgeving, die echt adembenemend is. Je ziet hier onder andere Lake Wanaka.

Roy's Peak Wanaka Nieuw-ZEeland

10. De Arthur’s pass 

De Arthur’s Pass is een geweldige route door het Zuidereiland heen. Vanaf Greymouth rijd je richting Christchurch en onderweg heb je geweldige uitzichten. De uitzichten rondom het nationale park zijn natuurlijk het alles mooiste. Reken op prachtige besneeuwe bergtoppen, veel kea’s en uitzichten op prachtige watervallen. Klinkt geweldig toch?

Een van de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland heb je vanaf de Arthur's Pass

11. Urupukapuka Island, Bay Of Islands 

Bay Of Islands is een van onze favoriete bestemmingen van Nieuw-Zeeland. Het is relaxt en het is er prachtig mooi. Op een dag maakten wij een boottochtje door de omgeving van Bay of Islands. Een van de stops was Urupukapuka Island. Op dit eiland kun je een prachtige, simpele wandeling maken naar de top van een berg op het eiland. Vanaf hier heb je echt een super mooi uitzicht over de hele omgeving. Echt de moeite waard en zeker een must!

Bay of Islands uitzichten Nieuw-Zeeland

13. Cape Reinga 

Het uiterste Noorden van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is Cape Reinga. Van te voren dacht ik dat het niet meer was dan een vuurtoren en een uitzicht op zee, maar dat had ik dus behoorlijk mis. Bij Cape Reinga heb je echt geweldige uitzichten en je kan er prachtige wandelingen maken. Wij waren hier maar 1 dag en dat vond ik achteraf zo jammer. Want het is hier echt prachtig en je vindt hier zeker een van de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland.

Cape Reinga Nieuw-Zeeland
Cape Reinga Nieuw-Zeeland

14. Champagne pool, Wai-o-Tapu Thermal Wonderland 

De omgeving van Rotorua staat bekend om de geotermische wonderen. Dat is ook echt heel bijzonder om eens te zien. Overal zie je stoom uit de grond komen en je kunt zomaar ineens heetwaterbronnen of een modderpoel tegenkomen. Een van de mooiste plekken rondom Rotorua is het park Wai-o-Tapu Thermal Wonderland, hier vind je onder andere de kleurrijke champagne pool, wat zeker een van de bijzonderste dingen van Nieuw-Zeeland is. Vandaar ook dat het echt een plekje in dit lijstje verdiend. 

Benieuwd wat je naast dit uitzicht nog meer kunt zien en doen? Lees dan ook eens wat je kunt doen in Rotorua!  

Champagne Pool Rotorua

15. Mount John, Lake Tekapo

Oké, we gaan nog een keer even terug naar het Zuidereiland. Een van de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland is het uitzicht dat je hebt vanaf Mount John, bij Lake Tekapo. Je kunt naar boven rijden met de auto en vervolgens op de top een wandeling maken van ongeveer een uur. Tijdens deze wandeling heb je prachtige uitzichten over Lake Tekapo. Je kunt ook zonder de auto naar dit uitzichtpunt, dan moet je alleen nog 2 tot 3 uur omhoog klimmen. Het uitzicht is de pittige klim wel helemaal waard, want het is geweldig!

Mount John Lake Tekapo Nieuw-Zeeland

16. Lake Hawea 

Een van de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland vind ik het uitzicht op Lake Hawea. Toen wij dit meer bezochten was de weerspiegeling perfect en dat maakte het meer natuurlijk echt een plaatje om te zien! Lake Hawea bereik je heel gemakkelijk vanaf Wanaka.

Lake Hawea

17. Skippers Road 

Vlakbij Queenstown vind je de gevaarlijkste weg van Nieuw-Zeeland; Skippers Road. Deze weg staat echt garant voor de mooiste uitzichten die je ooit gezien hebt. Zodra je de weg in rijdt lijkt het ook net alsof je in een hele andere wereld terecht bent gekomen. Zo bijzonder en zo ontzettend mooi! Deze weg zou ik als ik jou was alleen niet zelf rijden, maar bezoeken met een tour. Huurauto’s zijn niet verzekerd op deze weg en hij wordt niet voor niks de gevaarlijkste weg van Nieuw-Zeeland genoemd.

Skippers road Nieuw-Zeeland

18. De weg van Te Anau naar Queenstown 

Als je van Te Anau naar Queenstown rijdt kom je echt geweldige uitzichten tegen. Zo heb je onder andere een geweldig uitzicht op Lake Wakatipu. Je doet zo ongeveer 2 uur over deze route en ziet het landschap vrij regelmatig veranderen. Het is overal even mooi, maar het einde langs het meer is echt het hoogtepunt van dit ritje.

Queenstown Te Anau

19. Tunnelbeach, Dunedin

Vlakbij Dunedin vind je het mooie Tunnelbeach. De wandeling naar Tunnelbeach is een half uur, maar de terugweg is echt pittig. Waar je eerst alleen maar daalt, stijg je terug non stop. En geloof me, dat ga je voelen aan je benen. Toch vond ik het de wandeling helemaal waard. Echt, het uitzicht op tunnelbeach is echt mooi en een fijne afwisseling tussen alle uitzichten op de bergen.

Tunnelbeach Dunedin

20. Skyline, Queenstown 

Ik kan nog eeuwen doorgaan over de prachtige uitzichten van Nieuw-Zeeland, maar dit is toch echt de laatste die ik ga opnoemen. Een van de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland vond ik die over de skyline van Queenstown. Queenstown is prachtig omringd door de bergen en dat is dan ook wat dit uitzicht zo mooi maakt. Dit uitzicht bereik je door de gondola te nemen vanuit het centrum, of door de Tiki trail te volgen en een uur omhoog te lopen.

Skyline queenstown

Andere mooie uitzichten in Nieuw-Zeeland

Ik heb geprobeerd om de 20 mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland op een rijtje te zetten. Maar er zijn nog veel meer mooie uitzichten die echt de moeite waard zijn, die ik hierboven niet noemde omdat ik dan morgen nog bezig ben. Het is nu eigenlijk al veel langer geworden dan ik had bedacht, maar goed, er zijn ook zoveel mooie uitzichten in Nieuw-Zeeland.

Naast de genoemde uitzichten heb je ook nog prachtige uitzichten als je langs de westkust van het land rijdt, maar ook de weg richting Kaikoura is super mooi. The Remarkables bij Queenstown zijn adembenemend en Lake Pukaki is ook geweldig mooi. Zo kan ik denk ik nog uren doorgaan. Het is beste is natuurlijk om gewoon zelf Nieuw-Zeeland te bezoeken, zodat je zelf kunt oordelen wat de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland zijn!

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem op Pinterest! 

 

Welk uitzicht is jouw favoriet? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl. Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow