Mooiste uitzichten van Australië 

Ik deelde al eerder de 20 mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland en de 20 mooiste uitzichten van West-Amerika. Vandaag is Australië aan de beurt. Nu moet ik er wel gelijk bij zeggen dat wij slechts een klein deel van Australië bezochten. Wij reisden namelijk van Adelaide naar Cairns, dus er zijn nog genoeg mooie uitzichten in Australië die wij niet gezien hebben. 

Toch hebben wij er ook genoeg wel gezien. Ik denk nog regelmatig terug aan onze mooie reis langs de kust van Australië. We zagen de mooiste kusten, maar ook heel veel andere prachtige landschappen. En hoewel Australië niet de hoogste bergen heeft, zijn er genoeg mooie uitzichten in Australië. Hier komen mijn 20 favorieten!

1. De twaalf apostelen, Great Ocean Road

Een van de mooiste uitzichten van Australië vond ik toch wel die op de twaalf apostelen langs de Great Ocean Road. Dit uitzichtpunt is gelijk ook enorm populair, dus je bent er niet alleen. Maar dat het zo populair is, is natuurlijk niet voor niks. Bezoek deze prachtige plek tijdens de zonsondergang voor prachtige foto’s en je kijkt er gegarandeerd je ogen uit!

Meer lezen over de geweldige plek? Lees dan ook eens mijn handige artikel over de Great Ocean Road in Australië! 

2. Childers Cove, Great Ocean Road

De nummer 2 uit mijn lijstje met de mooiste uitzichten van Australië, vind je ook langs de Great Ocean Road. In tegenstelling tot de 12 apostelen is het hier echter heel rustig. Bijna niemand lijkt namelijk het strand en de uitzichten bij Childers Cove te kennen. Je vindt dit prachtige stukje natuur vlakbij de start, of het eindpunt, van de Great Ocean Road bij Warrnambool. Je komt hier drie stranden tegen. Op alle stranden heb je een fantastisch uitzicht en je kunt de stranden zelf ook nog bezoeken. Aanrader! 

Mooiste uitzichten van Australië: Childers Cove
Mooiste uitzichten van Australië: Childers Cove

3. De Grampians 

De Grampians is een prachtig natuurgebied waar je hele mooie wandelingen kunt maken en kunt genieten van prachtige uitzichten. De Grampians worden vaak bezocht nadat mensen de Great Ocean Road hebben gereden. Je kunt hier 1 dag heerlijk wandelen, maar je kunt je ook prima meerdere dagen vermaken. De uitzichten bij de Balconies, Reeds Lookout en het uitzicht na de Pinnacles hike zijn echt allemaal geweldig om te zien.

Meer lezen over dit mooie natuurgebied? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor de Grampians! 

4. Mount Kosciuszko

Mount Kosciuszko is de hoogste berg van Australië en staat daarmee garant voor geweldige uitzichten. Wij beklommen de top van deze berg en genoten boven van een adembenemend mooi uitzicht. Overal om je heen zie je bergen en heuvels. Overal zie je natuur. Prachtig toch? Ook de wandeling naar de top van Mount Kosciuszko is echt heel erg mooi. Want ook onderweg heb je steeds fantastische uitzichten. 

Meer lezen? Lees dan mijn artikel over Mount Kosciuszko, de hoogste berg van Australië! 

5. De uitzichten langs de White Sands Walk in Jervis Bay 

Een van de mooiste uitzichten van Australië vind je bij Jervis Bay. De mooiste vind je langs de White Sands Walk. Een wandeling die je van Greenfield Beach naar Hyams Beach brengt. Onderweg kom je langs een aantal geweldige uitzichtpunten waarbij je een fantastisch uitzicht hebt op hagelwitte stranden en een helderblauwe zee. Zo mooi!

Wist je trouwens dat de stranden bij Jervis Bay officieel de witste stranden ter wereld zijn!? En het is er een stuk rustiger dan op een aantal andere mooie stranden in Australië. Nieuwsgierig geworden? Ik schreef ook al eens een artikel over Jervis Bay in Australië. 

Mooiste uitzichten van Australië

6. Echo Point, Blue Mountains 

De Blue Mountains is een prachtig natuurgebied vlakbij wereldstad Sydney. Je kunt hier hele mooie wandelingen maken en genieten van heel veel prachtige uitzichtpunten. Het mooiste uitzichtpunt van de Blue Mountains is Echo Point. Vanaf hier heb je namelijk het beste uitzicht op de Three Sisters, de beroemde rotsformatie in het natuurgebied. 

Meer lezen: lees mijn artikel over de Blue Mountains in Australië! 

Blue Mountains Australië: mooiste uitzichten van Australië

7. Evans Lookout, Blue Mountains 

Naast Echo Point heeft de Blue Mountains nog heel veel andere prachtige uitzichtpunten. Een van mijn andere favoriete is Evans Lookout. Dit uitzichtpunt is weer heel anders dan het uitzichtpunt bij Echo Point. Het uitzicht is ook heel wijds en daarom verdient het ook een apart plekje in het lijstje met de 20 mooiste uitzichten van Australië. 

8. Uitzicht op Sydney vanaf de Royal botanic gardens 

Sydney is een van de leukste steden van Australië en ook hier vind je heel veel mooie uitzichtpunten. Wij zouden eigenlijk aan het einde van onze reis terug gaan naar Sydney en dan nog een paar dagen de stad ontdekken. Onze plannen veranderde en we kwamen niet meer in Sydney, jammer maar helaas. Hierdoor hebben wij veel gemist, maar gelukkig hebben we evengoed mooie dingen kunnen zien. Zo hebben we wel kunnen genieten van het mooie uitzicht vanaf de Royal Botanic Garden op de stad. 

Mooiste uitzichten van Australië: Sydney

9. Crystal Falls, Dorrigo National Park 

Een van de mooiste uitzichten vond ik die op de Crystal Falls in Dorrigo National Park. Je loopt langs dit uitzichtpunt als je de Wonga Walk loopt. Normaal gesproken kun je ook achter de waterval langs lopen, bij ons bezoek kon dat helaas niet. Toch was de waterval heel erg de moeite waard. De omgeving is prachtig groen en met die waterval erbij is het echt een plaatje. Niet veel mensen bezoeken deze plek, dus dat maakt het misschien nog wel leuker! 

Meer lezen? Lees ook eens mijn artikel over een bezoek aan Dorrigo National Park. 

Mooiste uitzichten van Australië: dorrigo NP

10. Cape Byron 

Byron Bay is een hele populaire plek onder de backpackers. Precies daarom besloten wij hier 3 dagen te verblijven. Helaas vonden wij Byron Bay niet zo geweldig, het was gewoon niet helemaal ons ding. Maar, wat wel leuk was, was de wandeling naar de vuurtoren en Cape Byron. De uitzichten die je hier hebt zijn namelijk prachtig mooi en echt de moeite waard. 

Byron Bay
Byron Bay

11. Springbrook National Park 

Als dagtrip vanuit Goldcoast bezochten wij Springbrook National Park. Dit bleek prachtig te zijn. Je komt hier namelijk heel veel mooie uitzichten tegen op de bergen en een van de mooiste plekken daar is Natural Bridge. Het uitzicht hierop is prachtig en het is enorm fotogeniek. Echt een bezoek waard! 

Springbrook National Park: mooiste uitzichten van Australië
Springbrook National Park: mooiste uitzichten van Australië

12. Glass House Mountains 

Een mooi stukje natuur vlakbij Brisbane zijn de Glass House Mountains. Je kunt hier prachtig wandelen door bijvoorbeeld een van de bergen te beklimmen. Helaas werden wij hier allebei ziek, dus zijn wij op de grond gebleven. Gelukkig kun je dan evengoed genieten van mooie uitzichten. Zo genoten wij vanaf verschillende uitzichtpunten van deze bijzondere bergen. Leuk!

Glasshouse Mountains

13. Coastal Walk, Noosa 

Noosa is een gezellige plaats om te bezoeken in Australië. Het is voor vele ook het startpunt voor een trip richting het populaire en mooie Fraser Island. Maar ook Noosa zelf heeft prachtige plekjes. Zo kun je bij Noose de Coastal Walk doen. Vanaf hier heb je prachtige uitzichten op de mooie, ruige kust. 

14. Lake McKenzie, Fraser Island 

Fraser Island is prachtig en kent veel hoogtepunten. Een van de mooiste uitzichten op het eiland is het uitzicht op Lake McKenzie. Je kunt het meer niet vanaf een hoger punt zien, maar het vergezicht op het witte zand, het blauwe water en de groene omgeving is prachtig. Het zand is heel zacht en het is bijna niet te geloven dat Lake McKenzie een meer is.

Meer lezen over Fraser Island? Lees dan ook dit artikel: ontdek Fraser Island, het gaafste eiland van Australië! 

15. Indean Head, Fraser Island 

We blijven nog even bij Fraser Island, aangezien daar heel veel mooie plekken zijn. Op een aantal plekken op het eiland heb je een mooi uitzicht over het eiland. De beste plek voor een mooi uitzicht is Indean Head, vanaf hier is het echt prachtig! 

Mooiste uitzichten van Australië: Indean Head

16. Hill Inlet Lookout, Whitsundays 

En dan zijn we aangekomen bij een van de mooiste en meest bekende uitzichpunten van Australië, dat ene geweldige uitzicht op Whitehaven Beach in de Whitsundays. Vanaf Hill Inlet Lookout heb je een prachtig uitzicht op het witte zand, het heldere blauwe water en de omliggende eilanden. Echt dit is prachtig en je kijkt hier je ogen uit. Dit uitzicht is in het echt ook gewoon nog mooier dan op de foto’s! 

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over 2 dagen zeilen in de Whitsundays!

2 dagen zeilen in de Whitsundays in Australië

17. Wallaman Falls 

De hoogste Single drop waterval van Australië is de Wallaman Falls. Voor deze waterval moesten we een stukje omrijden, maar het uitzicht is dat helemaal waard. Helaas hadden wij niet heel erg mooi weer, want anders kan je hier ook nog mooi wandelen voor nog meer mooie uitzichten. Maar goed, het uitzicht op de waterval zelf is al behoorlijk indrukwekkend en heel mooi. 

Mooiste uizichten van Australië: wallaman Falls

18. Barron Falls 

In de omgeving van Atherton Tablelands vind je heel veel gave, mooie en indrukwekkende watervallen. Maar de mooiste is toch wel de Barron Falls. Het uitzicht op deze waterval is heel indrukwekkend en behoort ook zeker bij de mooiste uitzichten van Australië! 

19. Port Douglas 

Port Douglas vonden wij een van de fijnste en meest relaxte plekken van Australië. Er hing echt een hele fijne sfeer en wij zijn hier ook best lang blijven hangen. Je kunt in Port Douglas een korte wandeling doen. Je loopt dan aan het einde van het strand een trap op en volgt een pad. Vanaf hier heb je echt een heel mooi uitzicht! 

Port Douglas

20. Mount Alexandra Lookout, Cape Tribulation 

Een van de laatste dingen die wij deden in Australië was een bezoek brengen aan Cape Tribulation. Cape Tribulation is een van de meest noordelijke stukken van Queensland. Je vindt hier een prachtig regenwoud, mooie stranden en vele geweldige uitzichten. Mijn favoriete uitzichtpunt van Cape Tribulation is het uitzichtpunt vanaf Mount Alexandra. Je kunt hier gewoon je auto of camper parkeren en direct genieten van het een geweldig uitzicht! 

Cape Tribulation, mooiste uitzichten van Australië

Andere mooie uitzichten in Australië 

Dit waren de 20 mooiste uitzichten van Australië die wij hebben gezien. Maar, Australië is groot, dus wij hebben heel veel prachtige plekken nog niet gezien. Zo zijn wij niet in West-Australië geweest, waar de natuur prachtig moet zijn. Of wat dacht je van Tasmanië? Of de outback? Ik denk dat als wij daar ooit komen, dat dit artikel ook weer heel anders zou worden. Maar goed, deze uitzichten hierboven zijn natuurlijk ook wel echt heel mooi! 

Dit is al de derde bestemming waarbij ik de 20 mooiste uitzichten met je deel en ik ga dit zeker vaker doen. Wat een heerlijke manier is dit om een reis opnieuw te beleven. Zoveel fijne herinneringen komen weer naar boven bij het zien van deze mooie uitzichten. 

Wat vind jij de mooiste uitzichten van Australië? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow