De 20 mooiste foto’s van onze wereldreis

door | Laatste update Oct 7, 2019 | Gepubliceerd Oct 7, 2019 | Fotografie, Lijstjes, Wereldreis | 28 reacties

1. Tongariro Crossing, Nieuw-Zeeland 

Wij begonnen onze wereldreis in het geweldige Nieuw-Zeeland. Een van de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland is toch wel Tongariro National Park. In dit nationale park liepen wij de 19,4 kilometer lange Tongariro Alpine Crossing. Deze wandeling is afwisselend en je kijkt er je ogen uit. Wat een geweldige uitzichten! Een van mijn favoriete wereldreis foto’s maakte Remco dan ook tijdens deze gave wandeling. Hier kijk ik uit over de prachtige Emerald Lakes. 

Meer lezen over de Tongariro Crossing? Ik schreef een uitgebreid artikel over de Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland!

Tongariro Crossing in Nieuw-Zeeland

2. Lake Hawea, Nieuw-Zeeland

De natuur in Nieuw-Zeeland is adembenemend mooi en ik heb dan ook heel veel foto’s gemaakt in Nieuw-Zeeland waar ik echt heel tevreden over ben. Ik kijk dan ook regelmatig naar de Nieuw-Zeeland foto’s en besef me steeds meer hoe geweldig en hoe veelzijdig dit land is geweest. Toen wij op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland waren bezochten wij het mooie Lake Hawea. Een van mijn favoriete foto’s die ik daar maakte was deze foto! 

Lake Hawea Nieuw-Zeeland

3. Mount Cook, Nieuw-Zeeland 

Mount Cook is een ontzettend fotogenieke plek in Nieuw-Zeeland. Je bent er omringd door hoge, besneeuwde bergtoppen en valt er van de ene in de andere verbazing. Ik vond het kiezen van een favoriete foto van Mount Cook dan ook echt enorm moeilijk. Ik vind ze allemaal zo mooi! Deze foto hieronder is toch wel een van mijn favoriete. Dit is het uitzicht over de Tasman Glacier, prachtig! 

Mount Cook Nieuw-Zeeland Tasman Glacier

4. Diamond Beach, Nusa Penida, Bali 

Ik kan nog heel veel foto’s delen van Nieuw-Zeeland die ik heel mooi vind, maar goed, dan wordt dit artikel veel te lang. Na Nieuw-Zeeland reisden wij door richting Bali. In het begin van onze reis gingen wij richting Nusa Penida. Helaas was mijn UV filter heel vies en had ik dat pas te laat door. Hierdoor zijn de foto’s niet helemaal zoals ik had gewild. Toch is dit wel een van mijn favoriete foto’s van onze wereldreis. 

Wil je ook een bezoek brengen aan Nusa Penida? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Nusa Penida.

Diamond Beach, Nusa Penida Bali

5. Thousand Island viewpoint, Nusa Penida, Bali 

We blijven nog even op Nusa Penida, aangezien ik daar meer foto’s maakte waar ik zelf heel blij mee ben. Naast Diamond Beach vond ik Thousand Island Viewpoint een van de mooiste plekken die wij zagen op Nusa Penida. De uitzichten zijn er ronduit geweldig. Deze foto die ik maakte bekijk ik dan ook heel vaak, zodat ik gelijk weer even terug ben op deze mooie plek. 

Thousand Island Viewpoint Nusa Penida bali

6. Jatiluwih rijstvelden, Bali 

Tijdens onze reis door Bali maakten wij vanuit Ubud een dagtrip richting Munduk. Onderweg maakten wij een stop bij de Jatiluwih rijstvelden. Doordat de rijstvelden helemaal onder water stonden was het hier extra mooi. Er was weerspiegeling, overal palmbomen en het was prachtige groen overal. Ik maakte op die dag veel mooie foto’s, maar deze is mijn favoriet: 

Jatiluwih rijstvelden

7. Zonsondergang in Port Barton, de Filipijnen 

De Filipijnen is een tropisch paradijs en een van de mooiste zonsondergangen van onze wereldreis zagen wij daar. Deze foto maakte ik op het strand van het relaxte Port Barton. De lucht kleurde helemaal oranje met wat paars en roze erbij. Het was echt prachtig om te zien! 

Wil je meer lezen over Port Barton? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Port Barton in de Filipijnen.

Port Barton Filipijnen

8. White Beach, Boracay, de Filipijnen 

Ik twijfelde even over deze foto, of de foto die ik nu als hoofdfoto heb. Beide foto’s laten namelijk precies zien wat je bij de Filipijnen voor ogen hebt; een tropisch paradijs. Ik koos er daarom maar voor om 1 foto als hoofdfoto te gebruiken (die foto maakte ik bij El Nido, Palawan) en eentje hier te plaatsen. Deze foto maakte ik op Borocay, bij White Beach. Na een enorm stuk doorlopen kwam ik deze overhangende palmboom tegen en kon ik deze idyllische foto maken. 

Boracay Filipijnen

9. 12 aposteles, Great Ocean Road, Australië 

Na ons bezoek aan Boracay moesten wij helaas terug naar Nederland. Mijn opa was overleden. Na een onderbreking van twee weken vlogen wij richting Australië, om daar een gave roadtrip te maken. Een van de eerste dingen die wij deden was de Great Ocean Road rijden. Op de Great Ocean Road hadden wij regelmatig geweldige uitzichten. Een van mijn favoriete foto’s maakte ik tijdens de zonsondergang bij de 12 aposteles. 

Wereldreis in foto's Great Ocean Road Australië

10. Koala in Australië 

Nog vlak voordat wij de Great Ocean Road gingen rijden spotten wij voor het eerst koala’s. Deze koala zat laag in de boom en was heel actief. Wat een plaatje! Remco maakte deze foto en het werd al snel een van mijn favoriete foto’s van Australië. 

Wil je weten waar in Australië je goed koala’s kunt spotten? Lees dan ook eens mijn artikel over koala’s spotten in Australië.

Koala in Australië

11. Whitehaven Beach, Australië 

Wij maakten een drie daagse boottocht door de Whitsundays in Australië. Dat is natuurlijk een droom die uitkomt, wat een paradijs. Een van de mooiste uitzichten van onze hele wereldreis hadden wij dan ook bij Hill Inlet, het uitzichtpunt over Whitehaven Beach. Wij hadden perfect weer en omdat het eb was tijdens ons bezoek hadden wij een geweldig mooi uitzicht. Ik maakte veel foto’s hier en ik word elke keer opnieuw verliefd op dit mooie strand. Maar deze foto hieronder is toch wel mijn favoriet. 

Whitsundays Australië

12. Lake Tahoe, Amerika 

In eerste instantie waren wij wat teleurgesteld over Lake Tahoe. De mooie plaatjes die wij op het internet tegen kwamen, zagen wij in het echt helemaal niet terug. Het bleek dat wij gewoon op de verkeerde plek waren, want toen wij bij Sand Harbor aankwamen zagen wij het wel. Wat een ontzettend mooie en fotogenieke plek is dat zeg! 

Meer lezen over Lake Tahoe? Ik deelde als eens 6 handige tips voor Lake Tahoe in Amerika

Lake Tahoe Amerika

13. Tunnel view, Yosemite, Amerika 

Amerika is prachtig en ik maakte in Amerika dan ook heel veel foto’s waar ik heel erg blij mee ben. Een van de mooiste plekken van Amerika vond ik Yosemite National Park. Hier maakte ik een foto bij Tunnel View waar ik echt verliefd op ben. Het uitzicht was echt adembenemend! 

Yosemite Amerika

14. Yosemite Falls, Amerika 

We blijven nog even in hetzelfde park, want in Yosemite National Park maakte ik echt heel veel foto’s die ik het liefst allemaal met jullie zou delen. De foto die ik maakte van de Yosemite Falls vind ik heel mooi. De kleuren en het licht vind ik mooi en de waterval zelf is ook gewoon prachtig om te zien. 

Yosemite Falls Amerika

15. Yellowstone, Amerika 

Yellowstone is ons favoriete nationale park van Amerika en misschien wel een van de mooiste en meest bijzondere plekken van onze hele wereldreis. Er is wildlife, er zijn bergen en bijzondere natuurverschijnselen. Mijn favoriete foto van Yellowstone is de foto die ik maakte van de waterval in de canyon. 

Yellowstone national park Amerika

16. Zion National Park, Amerika 

Een ander park waar in Amerika waarbij ik echt verliefd ben geworden op de mooie uitzichten is Zion National Park. Ik maakte ook hier heel veel mooie foto’s en heb elke keer moeite met het uitkiezen van mijn favoriet. Dus ja, morgen denk ik er misschien weer anders over, maar voor nu vind ik deze toch het mooiste.

Meer lezen over Zion? Ik schreef een uitgebreid artikel met alles wat je moet weten over Zion in Amerika! 

Zion National Park Amerika

17. Horseshoe Bend, Amerika 

De Horsehoe Bend bij Page is een prachtig natuurverschijnsel om te bezoeken. Zelf gingen wij tijdens de zonsondergang. Toen wij er aankwamen begon het keihard te regenen, maar vlak voor de zonsondergang klaarde het op en werd het weer helemaal droog. Ik raakte aan de praat met een Frans meisje en mocht haar groothoek lens lenen. Zo leuk! En daar maakte ik deze foto mee, wat zeker een van mijn favoriete foto’s van de wereldreis is. 

Horseshoe Bend Amerika

18. Ronda, Spanje 

Ik kan nog heel veel foto’s van Amerika in dit rijtje zetten, we hebben er namelijk gewoon echt heel veel gave dingen gezien en veel mooie foto’s gemaakt. Toch is het nu tijd om een foto uit Spanje te delen. Ronda was een van de hoogtepunten van onze reis door Andalusië en dit is één van mijn favoriete foto’s die ik daar maakte! 

Ronda Spanje

19. Witte dorpen van Andalusië, Spanje 

Ik heb op 19 eigenlijk 2 foto’s staan waar ik geen keuze tussen kan maken. Tijdens onze reis door Andalusië bezochten wij heel veel witte dorpjes en ze waren allemaal anders en allemaal prachtig. De foto links laat goed zien hoe Andalusië was en wat je veel zag: witte dorpen in de prachtige natuur. De foto rechts is een van mijn favoriete dorpen (Iznajar) en was ontzettend kleurrijk door de prachtige bloemen. Beide mooi op hun eigen manier dus! 

Andalusië Spanje
Andalusië Spanje

20. Piramides, Egypte

Wij sloten onze reis af in Egypte, waar wij vooral veel relaxten. Ik maakte ook echt weinig foto’s in Egypte, maar wilde in dit lijstje toch ook echt minimaal 1 foto van Egypte met jullie delen. Ook Egypte hoort namelijk bij onze wereldreis en ook daar maakte ik foto’s van de dingen die wij zagen. Mijn favoriete foto van Egypte is deze foto die ik maakte van de piramides, die toch wel heel bijzonder zijn om eens in het echt te zien! Deze foto vind ik vooral leuk door de kamelen die de foto binnen komen lopen. Het geeft echt het typische beeld wat je bij Egypte hebt. 

Piramides in Egypte

Zo, dit waren wat mij betreft de 20 mooiste foto’s van onze geweldige wereldreis. Ik ben er vast nog een paar vergeten die ook het noemen waard zijn, maar goed, ik moest ook keuzes maken. Voor ons zijn foto’s de mooiste herinneringen en ik maak dan ook altijd fotoboeken van onze reizen. Zo kan je heerlijk alle mooie momenten herbeleven en dat is zo leuk! 

Welke van deze foto’s is jouw favoriet? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow