De 15 mooiste uitzichten van Bali

by | Jul 19, 2021 | Azië, Fotografie, Indonesië | 0 comments

Regelmatig denk ik met veel plezier terug aan de reizen die wij al gemaakt hebben. Ik kijk graag foto’s terug en droom weg bij deze fijne herinneringen. Heerlijk! De leukste dingen op reis vind ik vaak de prachtige uitzichten die je hebt. Vandaag deel ik de mooiste uitzichten van Bali!

De mooiste uitzichten van Bali 

Ik blik regelmatig terug op onze reizen door de mooiste uitzichten van een bepaalde bestemming met je te delen. Zo deelde ik al eens de mooiste uitzichten van Nieuw-Zeeland, maar vertelde ik ook over de 20 mooiste uitzichten van West-Amerika en de 20 mooiste uitzichten van Australië

In die artikelen koos ik voor 20 uitzichten. Voor dit artikel zijn het er iets minder. Bali is nou eenmaal wat kleiner en hoewel er genoeg prachtige uitzichten zijn, kon ik niet tot 20 komen. Ik moet er ook gelijk bij zeggen dat wij de hike naar Batur niet gedaan hebben en toen wij naar het uitzichtpunt gingen waar je de vulkaan kon zien, zag je niks door de regen en bewolking. Dus die twee prachtige uitzichten hebben wij helaas gemist en ontbreken dan ook in dit lijstje met de mooiste uitzichten van Bali. Goede reden voor ons om terug te gaan toch? Daarnaast kwamen wij ook vooral naar Bali om heel veel te relaxen, dus hebben nog genoeg mooie plekken niet bezocht.

1. Tegalalang rijstvelden 

De meest bekende rijstvelden van Bali en misschien wel van heel Indonesië zijn de Tegalalang rijstvelden. Deze velden vind je vlakbij Ubud en staan garant voor de mooiste uitzichten op de groene terrassen. Het is echt prachtig. Je kunt hier ook heel mooi en fijn rondwandelen terwijl je geniet van de mooie uitzichten.

2. Thousand Islands Viewpoint, Nusa Penida 

Vanaf Bali reis je snel en gemakkelijk richting Nusa Penida. Dit is wat mij betreft het hoogtepunt van je reis door Bali en het zal je dan ook vast niet verbazen dat veel van mijn favoriete uitzichten op Nusa Penida waren. Mijn favoriete uitzichtpunt op Nusa Penida is het Thousand Islands Viewpoint. Het uitzicht op de kust, de stranden, de eilandjes en de zee is echt adembenemend.

Wil je meer lezen over Nusa Penida? Lees dan ook eens mijn artile vol met Nusa Penida tips! 

Mooiste uitzichten van Bali: Nusa Penida

3. Diamond Beach, Nusa Penida

Ook het volgende uitzicht vind je op het mooie Nusa Penida. Diamond Beach is een prachtig strand met blauw water en geweldig mooie kliffen. Zowel het strand zelf, als het uitzicht hierop zijn prachtig. Je start bovenaan en hebt dus gelijk een fantastisch uitzicht. Daarna kun je beginnen met de klim naar beneden om meer van dit strand te kunnen ontdekken. Zeker de moeite waard! 

4. Kelingking Beach, Nusa Penida

Het is misschien bijna saai dat ik nog een uitzicht noem op Nusa Penida, maar goed, dit uitzicht is gewoon fantastisch mooi en mag niet ontbreken in dit lijstje met de mooiste uitzichten van Bali. 

Kelingking Beach is het populairste stuk van Nusa Penida, maar dat is ook wel begrijpelijk als je dit mooie uitzicht ziet! 

Mooiste uitzichten op Bali: nusa Penida

5. Broken Beach, Nusa Penida

Oké, beloofd, dit is het laatste uitzicht van dit lijstje van Nusa Penida. Maar ook Broken Beach is echt een pareltje en moest ik gewoon echt noemen in dit artikel. Loop zeker goed een rondje bij Broken Beach, zodat je het uitzicht van alle kanten kunt bewonderen. Het is namelijk steeds weer anders en het is allemaal even mooi! 

Mooiste uitzichten op Bali: nusa Penida
Mooiste uitzichten op Bali: nusa Penida

6. Blue Lagoon, Nusa Ceningan 

Naast Nusa Penida liggen ook nog de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Beide leuk om te bezoeken. Vooral op Nusa Ceningan kwamen wij nog een aantal hele mooie uitzichten tegen. Onze favoriet was de Blue Lagoon. Waar ik er wel bij moet zeggen dat dit een bizar uitzichtpunt is. Het is namelijk net een soort vage bouwplaats die je moet betreden en je hebt het idee dat het helemaal niet kan kloppen. Maar als je eenmaal bij het punt staat en naar beneden kijkt, heb je een prachtig uitzicht! 

Meer lezen over Nusa Lembongan en Nusa Ceningan? Lees dan mijn artikel over Nusa Lembongan, het paradijs vlakbij Bali

7. De uitzichten rondom Ubud 

Wij gingen fietsen in de omgeving van Ubud. En heel eerlijk heb ik geen idee waar precies. Het was in ieder geval prachtig mooi en de uitzichten op de rijstvelden onderweg behoren zeker tot de mooiste uitzichten van Bali. Daarom noem ik het toch even op! 

Mooiste uitzichten op Bali: nusa Penida
Mooiste uitzichten op Bali: nusa Penida

8. Pura ulun danu bratan

Bali kent talloze prachtige tempels die allemaal weer uniek zijn. Een van de mooiste en meest bekende tempels is Pura ulun danu bratan. Deze tempel ligt bij een prachtig meer in de bergen. Dat maakt het uitzicht op dit meer ook echt fantastisch om te zien! 

Uitzichten op Bali: tempel

9. Twin Lake 

In de omgeving van Munduk kom je het prachtige Twin Lake tegen. Het is er een beetje een kermis aan het worden, maar gelukkig heb je ook nog een uitzichtpunt waar je kunt genieten van de natuur zonder schommels en domme vogelnesten voor insta foto’s. 

Je hebt vanaf het Twin Lake Viewpoint een geweldig uitzicht op twee meren en de groene bergen in de omgeving. Zeker een aanrader en heel mooi om te zien! 

10. Banyu Wana Amertha Waterfall

We blijven in de omgeving van Munduk. Hier vind je namelijk uitzichten op de prachtige Banyu Wana Amertha Waterfall. Dit zijn eigenlijk 4 watervallen bij elkaar die behoorlijk mooi en spectaculair zijn. Echt een plaatje om te zien. En weet je wat leuk is? Deze watervallen zijn helemaal niet zo bekend dus je hebt de uitzichten hier vaak helemaal voor jezelf! 

Mooiste uitzichten op Bali: nusa Penida
Mooiste uitzichten op Bali: nusa Penida

11. De bergen van Munduk 

Munduk is bergachtig en heeft een aantal hele mooie uitzichtpunten. Je kunt hier fantasisch wandelen, maar hier gewoon rondrijden zorgt ook al voor hele mooie uitzichten. Dit uitzicht hieronder hadden wij vanaf een restaurant. Prachtig toch? 

12. De Jatiluwih rijstvelden 

De mooiste rijstvelden van heel Bali zijn wat mij betreft de Jatiluwih rijstvelden. Je kunt hier een hele mooie wandeling maken en tijdens die wandeling heb je echt geweldige uitzichten op de natuur. Er is veel hoogteverschil hier dus de rijstterrassen zijn prachtig om te zien. De bergen op de achtergrond maakt deze plek natuurlijk extra mooi.

De foto helemaal bovenaan dit artikel is gemaakt bij de Jatiluwih rijstvelden, maar dat is niet het enige mooie uitzicht daar. 

13. Gunung Agung

Gunung Agung is de hoogste vulkaan op Bali. De vulkaan is actief en je hebt er al van een behoorlijke afstand prachtige uitzichten op. Een van de mooiste uitzichten vind je in Sidemen, maar ook vanaf de Pura Penataran Agung Lempuyan. Deze tempel is voor vele heel populair geworden door Instagram. Maar wees niet teleurgesteld als je ontdekt dat het water helemaal niet bestaat, maar gewoon een spiegel is die een Balinees voor je telefoon kan houden. Desondanks is het uitzicht op Gunung Agung wel heel mooi vanaf daar.

De foto’s hieronder maakte ik gewoon in Sidemen. Want dat is mijn favoriete plek om Gunung Agung te bekijken. Dat is namelijk gewoon 100 procent echt. Er zijn geen rijen voor een foto en het is lekker rustig! 

Mooiste uitzichten op Bali: nusa Penida
Mooiste uitzichten op Bali: nusa Penida

14. Pura Besakih 

Pura Besakih is de grootste tempel van Bali. Dit complex is dan ook prachtig om te bezoeken. Het complex ligt op verschillende hoogtes en zorgt daarom ook voor een aantal prachtige uitzichten die je zeker niet wilt missen! 

15. Sidemen 

Bij het laatste uitzicht bij dit lijstje van mooiste uitzichten van Bali noem ik Sidemen. En dat doe ik omdat Sidemen in zijn algemeen gewoon prachtig is. Naast de uitzichten op Agung zoals ik hierboven al liet zien, heb je hier nog prachtige uitzichten op de rijstvelden. Maar ook de uitzichten vanaf ons zwembad waren niet verkeerd dacht ik zo! 

Sidemen

Dit zijn wat mij betreft de mooiste uitzichten van Bali. Ik moet er natuurlijk bij zeggen dat wij nog genoeg mooie plekken niet gezien hebben. Zoals die prachtige vulkaan of de omgeving van Lovina meer in het noorden. 

 

Wat vind jij de mooiste uitzichten van Bali? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow