De 11 mooiste stranden van Australië

door | Laatste update Apr 5, 2023 | Gepubliceerd Nov 23, 2022 | Australië, Oceanië | 2 reacties

Ben je op zoek naar de mooiste stranden ter wereld? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Australië! In Australië vind je namelijk geweldig mooie stranden, de een nog mooier dan de ander. Van hagelwitte stranden met bizar blauw water, tot aan gouden stranden met indrukwekkende kliffen, in Australië vind je het allemaal! In dit artikel deel ik de 11 mooiste stranden van Australië met je, zodat jij weet welke plekken je zeker niet mag missen!

Stranden in Australië

Denk je aan stranden in Australië, dan denk je waarschijnlijk al snel aan Whitehaven Beach in Whitsundays. Maar dat is niet het enige mooie strand in het land. Eigenlijk elk strand dat wij bezochten in Australië was echt heel mooi. Op een gegeven moment vonden wij sommige enorm mooie stranden zelfs niet zo interessant meer, zo verwend als we waren.

In Australië zijn de stranden enorm divers. Je hebt hagelwitte stranden met blauw water, maar ook goudgele stranden met prachtige kliffen. Het enige nadeel aan de stranden in Australië? Bij sommige kun je niet echt zwemmen door de dieren die er in zee leven.

De mooiste stranden van Australië

Hieronder zal ik de mooiste stranden van Australië met jullie delen. Het gaat hier om stranden die wij zelf hebben bezocht. Wij reisden zelf in 2 maanden van Adelaide naar Cairns. Daarna zal ik nog wat stranden delen in de andere delen van Australië die op ons lijstje staan en die wij in de toekomst ooit hopen te bezoeken!

1. Whitehaven Beach

Laat ik dan maar gelijk beginnen met Whitehaven Beach, het meest bekende strand van Australië en wat ons betreft ook de mooiste. Volgens vele is Whitehaven Beach het mooiste strand ter wereld en wij waren hierdoor wel een beetje bang dat het zou tegenvallen. Maar ook wij roepen nu dat dit het mooiste strand ter wereld is! Dit strand mag dan ook echt niet ontbreken in het lijstje met de mooiste stranden van Australië.

Whitehaven Beach is een strand op een van de 75 Whitsunday eilanden. Het strand is 6 kilometer lang en is de perfecte plek om te relaxen. Maar, vergeet ook zeker niet omhoog te klimmen naar het uitzichtpunt over het strand. Als je boven bent word je namelijk beloond door een van de mooiste uitzichten ooit! Het hagelwitte strand, het blauwe water, de andere eilanden in de verte. Alles aan het uitzicht is gewoon perfect.

Je kunt Whitehaven Beach bezoeken met een dagtrip vanuit Airlee Beach, of door een meerdaagse zeiltocht te doen. Wij deden zelf dit laatste en sliepen 2 nachten op de boot van Solway Lass. Een geweldig avontuur dat ik niet had willen missen. Varen bij de Whitsunday eilanden is echt een droom die uitkomt. Wat een paradijs is dit!

Het enige nadeel aan Whitehaven Beach? Je kunt hier niet zwemmen zonder pak aan, aangezien er gevaarlijke kwallen in het water zwemmen. Maar goed, het strand en de uitzichten maken alles weer goed.

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over zeilen in de Whitsundays

De mooiste stranden van Australië: Whitehaven Beach
2 dagen zeilen in de Whitsundays in Australië
2 dagen zeilen in de Whitsundays in Australië

2. De stranden bij Jervis Bay

Jervis Bay is een prachtige baai omringd met hagelwitte stranden. Ik kon hier echt geen favoriet strand uitkiezen, aangezien ze gewoon allemaal zo fantastisch mooi zijn, daarom moet je ze gewoon ook allemaal bezoeken.

Jervis Bay ligt vlakbij Sydney en wordt door veel toeristen nog overgeslagen, gek eigenlijk, want hier vind je dus het witste strand ter wereld! Hyams Beach is namelijk uitgeroepen tot het witste strand ter wereld door het Guinnes Book of Records.

Bij Jervis Bay kun je de prachtige White Sands Walk doen, waarbij je een wandeling maakt langs een aantal hagelwitte stranden. Zo wit heb ik ze echt nergens gezien. En de zee? Die is prachtig blauw en veilig om in te zwemmen. Verder vind je in de omgeving ook Booderee National Park, waar je ook echt een kijkje moet nemen. De stranden zijn er echt fantastisch.

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Jervis Bay.

Jervis Bay, mooiste stranden van Australië

3. Gibsons Steps en de twaalf apostelen

Als je aan de mooiste stranden van Australië denkt, denk je vast ook aan de Great Ocean Road, een van de mooiste kustroutes ter wereld. De route loopt van Torquay naar Warrnambool en brengt je langs prachtige kliffen en geweldige stranden. Je kijkt je ogen uit. Het mooiste strand vind je bij Gibsons Steps. Hier kun je met een trap naar beneden en het gouden strand ook echt op. Het water is prachtig blauw en je bent omringd door indrukwekkende kliffen. Echt een geweldige plek!

Dit strand vind je heel dicht bij het bekende uitzichtpunt van de 12 apostelen, ook een geweldig strand. Dit strand kun je helaas niet van dichterbij bekijken, aangezien je het strand zelf niet op mag. Toch hoort het bij een van de mooiste stranden van Australië. Het uitzicht is geweldig en mag je gewoon niet missen!

Meer lezen? Lees ook eens mijn artikel met tips voor de Great Ocean Road

Great Ocean Road
Great Ocean Road

4. Loch Ard Gorge

We blijven nog even bij de Great Ocean Road, aangezien dit gewoon echt een prachtige kustroute is. Een van de mooiste plekken is namelijk Loch Ard Gorge. Hier vind je een prachtig geelgoud strand met super mooie blauw water en indrukwekkende kliffen. Het is enorm fotogeniek en echt een van de mooiste stranden van Australië!

Mooiste stranden van Australië

5. Childers Cove

Oké, nog een laatste strand dan bij de Great Ocean Road. En dan sla ik echt nog heel veel mooie over ook. Maar Childers Cove is echt zo’n pareltje waar blijkbaar geen toerist van heeft gehoord, maar waar je echt je ogen uitkijkt. Dit strand is echt geweldig mooi. De kliffen rondom het strand zijn prachtig, het water is geweldig mooi en het plaatje is gewoon compleet. Bedenk dan ook nog dat je hier waarschijnlijk helemaal alleen bent en het is toch gewoon helemaal perfect?

Childers Cove, Great Ocean Road

6. Lake McKenzie, Fraser Island

Bij stranden denk je vaak aan de zee, maar een van de mooiste stranden van Australië vind je toch echt bij een meer. Bij Lake McKenzier op het eiland K’gari (Fraser Island) vind je echt een van de mooiste stranden die je ooit zult zien. Het zand is hier super zacht en wit en kun je vergelijken met het zand op Whitehaven Beach. Daarnaast is het water hier enorm blauw en kraakhelder. Het meer wordt omringd door groene bomen en is enorm fotogeniek. Verder kun je hier ook gewoon lekker zwemmen!

Meer lezen? Lees dan eens mijn artikel over Fraser Island bezoeken

Lake McKenzie Fraser Island

7. 75 Miles Beach, Fraser Island

Fraser Island heeft meerdere gave stranden en dat bewijst 75 Miles Beach ook maar weer. Deze heeft namelijk ook echt wel een plek verdiend in deze lijst. Alhoewel dit misschien niet het mooiste strand is, is het wel een heel bijzonder strand. Dit strand is namelijk zo ongeveer de snelweg van Fraser Island en dit betekent dan ook dat je over dit strand kan rijden met een 4×4 auto. Echt enorm gaaf!

En hoewel dit vooral heel gaaf is, is het strand ook echt niet verkeerd om te zien. Kijk maar eens op de foto hieronder.

Mooiste stranden van Australië: Fraser Island 75 miles beach

8. Four Mile Beach, Port Douglas

Port Douglas was sowieso een van onze favorieten plekken in Australië. Het stadje is super relaxed en er hangt een hele fijne sfeer. Daarnaast is de omgeving echt prachtig. Het is dan ook niet gek om te bedenken dat je hier een van de mooiste stranden van Australië tegenkomt. Dit strand heet Four Mile Beach en is vooral prachtig omdat het wordt omringd door enorm veel groene palmbomen. Het zand is goudkleurig en in de verte zie je prachtige bergen. Daarnaast is het water super blauw. Het is een aanrader om sowieso bij het uiteinde van het strand even het pad omhoog te volgen, voor een geweldig uitzicht.

In het water leven haaien en gevaarlijke kwallen. Op een klein stukje van het strand vind je dan ook een net, dit is een plek waar je veilig kunt zwemmen. Op de andere plekken kun je de zee niet in.

Vlakbij Port Douglas vind je trouwens nog een ander prachtig strand, namelijk Palm Cove Beach. Ook zeker een bezoekje waard.

Meer lezen over Port Douglas? Lees dan ook eens mijn artikel met handige tips voor Port Douglas

Mooiste stranden van Australië: Port Douglas

9. De stranden bij Noosa Heads

Bij Noosa Heads vind je een aantal geweldig mooie stranden die je zeker niet mag missen tijdens je reis door Australië. Om deze stranden te ontdekken kun je het beste de wandelroute volgen langs de kust vanaf het plaatsje Noosa. Onderweg heb je dan uitzichten op de geweldige kliffen en mooie stranden in dit gebied. Echt een enorme aanrader!

Noosa Heads

10. Bondi Beach, Sydney

Bondi Beach is een van de meest beroemde stranden van het hele land. Je vindt het strand bij Sydney en het is onder andere enorm bekend geworden door de serie Bondi Rescue. Ondanks dat het strand een van de meest beroemde stranden van het land is, heb ik lang getwijfeld of ik Bondi Beach wel op het lijstje met de mooiste stranden van Australië wilde zetten. Want ja, Bondi Beach is prachtig. En ja, Bondi Beach is echt een plek die je niet mag missen. Maar nee, het mooiste strand is het niet. Er zijn mooiere stranden in Australië die ik nu niet noem in het lijstje. Maar omdat het zo iconisch is, noem ik hem toch. Je kunt toch eigenlijk ook niet naar Australië reizen en vervolgen Bondi Beach overslaan?

Bezoek je dit leuke strand? Wandel dan ook langs de kust richting Bronte Beach. De kustwandeling is echt prachtig en brengt je langs mooie strandjes en kliffen. Bronte Beach zelf is daarnaast ook een aanrader en een stuk rustiger dan Bondi Beach.

Bondi Beach Sydney

11. Cape Tribulation

Cape Tribulation ligt ten noorden van Cairns en is de plek waar jungle en strand perfect samen komen. Hier vind je prachtige lange stranden omringd met palmbomen en groene jungle. Een uniek en mooi gezicht! En weet je wat ook leuk is? Je bent hier vaak helemaal alleen! Blijf alleen wel uit het water, want er zitten hier krokodillen en andere gevaarlijke dieren.

Cape Tribulation, mooie stranden van Australië

Bezoek de mooiste stranden van Australië die wij nog gemist hebben

Naast de stranden hierboven, heeft Australië nog veel meer geweldig mooie stranden. Wij hadden slechts twee maanden de tijd in het land en hoewel dat heel lang klinkt, is dat natuurlijk niks in zo’n enorm groot land. Wij hebben hierdoor West Australië overgeslagen, waar je echt een aantal van de mooiste stranden van Australië tegenkomt. Verder zijn wij helaas ook niet naar Tasmanië geweest en niet in het noorden. Door bosbranden hebben wij ook de mooie stranden bij Wilsons Promontory moeten missen. Hopelijk komen wij ooit nog eens terug om dit stuk van Australië te ontdekken. Mocht dit zo zijn, vul ik het artikel natuurlijk verder aan. Voor nu som ik hieronder nog even de stranden op waar wij graag nog eens heen zouden gaan. Op die manier kan jij jouw wensenlijstje ook compleet maken voor je reis naar Australië.

  • Wineglass Bay, Tasmanië
  • Bay of Fires, Tasmanië
  • Turqoise Bay, Exmouth
  • Sandy Bay, Exmouth
  • Squeaky Beach, Wilsons Promontory
  • Lucky Bay, Esperance
  • Waterfall Beach, Albany
  • Elephant Rocks, Denmark

Hopelijk kunnen wij ooit terug naar Australië om al deze prachtige stranden ook eens in het echt te bekijken.

Jervis Bay

Wij vonden de stranden in Australië in ieder geval echt prachtig en ze behoren zeker bij de mooiste stranden ter wereld. De diversiteit maakt het helemaal leuk om lekker veel stranden te ontdekken in dit fijne land!

Wat vind jij de mooiste stranden van Australië?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows