De 10 mooiste wandelingen in Zion National Park, Amerika

door | Laatste update Oct 22, 2023 | Gepubliceerd Apr 21, 2022 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten, Wandelen | 2 reacties

Zion National Park in Amerika is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Je kunt er namelijk ontzettend veel gave wandelingen maken. Tijdens het wandelen in Zion National Park kan je genieten van prachtige uitzichten. Maar welke wandelingen kan je doen in Zion? In dit artikel deel ik de mooiste wandelingen in Zion National Park met je! 

Wat je moet weten voor je gaat wandelen in Zion 

Wandelen in Zion is echt geweldig. Er zijn wel wat dingen die je moet weten voor je gaat beginnen aan de wandelingen in Zion National Park in Amerika. Zo is het het beste om voor vertrek altijd even op de officiële website van het nationale park te kijken. Hier kan je namelijk zien of de wandelingen open zijn of niet. Het komt namelijk wel eens voor dat de wandelingen gesloten zijn, door bijvoorbeeld stormschade of sneeuwval. Dus om teleurstellingen te voorkomen kan je dit beter vooraf bekijken. Zo ontdekten wij ook dat er tijdens ons bezoek heel veel wandelingen gesloten waren. Gewoon stomme pech. De officiële website vind je hier

Verder zijn veel wandelingen in Zion heel mooi, maar stijgen ze behoorlijk. Er zijn ook wandelingen waarbij de paden smaller zijn. Het is dus echt aan te raden om goede wandelschoenen te dragen met goede grip. Verder kan je het beste vroeg beginnen met hiken in Zion, zo ben je de warmte en ergste drukte voor. Neem daarnaast veel water mee en zorg voor voldoende eten. 

Wandelingen in Zion National Park 

Nu je weet wat je moet weten voor je gaat wandelen in Zion National Park in Amerika is het tijd om te vertellen wat de mooiste wandelingen in dit nationale park zijn. Ik vertel hier ook over wandelingen die wij niet zelf gedaan hebben. Eigenlijk ben ik daar niet zo van, maar tijdens ons bezoek waren bijna alle wandelingen gesloten. En hoewel wij een geweldig alternatief voor observation point vonden, is het wel een klassieker die gewoon thuis hoort in het lijstje met de mooiste wandelingen in Zion. Maar goed, genoeg gepraat, hier komen ze, de mooiste wandelingen in Zion! 

1. West Rim Trail 

Laat ik maar gelijk beginnen met mijn favoriete wandeling in Zion National Park in Amerika. Deze wandeling deden wij als alternatief voor Observation Point en hij is echt geweldig mooi. De West Rim Trail is een lange wandeling, maar je kan hier ook een deel van doen, zoals wij gedaan hebben. De wandeling begint bij de busstop Grotto en brengt je naar Angel’s Landing. Op een gegeven moment gaat iedereen richting Angel’s Landing en loop jij door op de West Rim Trail. De uitzichten worden steeds mooier en het wordt om je heen ook steeds rustiger. De natuur is adembenemend! 

Je kan zo ver doorlopen als je zelf wilt. Op een gegeven moment kan je omkeren en dezelfde route teruglopen. Je kan ook doorlopen tot het einde. Dan is het wel slim om van te voren een shuttle te regelen die je terugbrengt naar je auto, of om meerdere dagen voor de wandeling uit te trekken. Wil je de hele West Rim Trail in 1 dag doen? Lees dan deze blog eens!  

Afstand: 17 miles (27,4 km) 
Duur: 9 tot 16 uur, afhankelijk van je tempo. 
Moeilijkheid: lastig, veel stijgen en een lange wandeling (maar je kan hem makkelijk inkorten) 

West Rim Trail Zion, wandelingen in Zion National Park
West Rim Trail Zion, wandelingen in Zion National Park
West Rim Trail
West Rim Trail Zion, wandelingen in Zion National Park
West Rim Trail Zion, wandelingen in Zion National Park
West Rim Trail Zion, wandelingen in Zion National Park
West Rim Trail
West Rim Trail Zion, wandelingen in Zion National Park

2. Angel’s Landing 

Voor ons was het een bewuste keuze om de wandeling naar Angel’s Landing overslaan, maar omdat het echt een iconische wandeling is kan hij niet ontbreken bij het lijstje met de mooiste wandelingen in Zion National Park in Amerika. Deze wandeling is alleen geschikt voor mensen die geen hoogtevrees hebben en wel van een uitdaging houden. De wandeling begint bij de busstop the Grotto en volgt het eerste deel de West Rim Trail. Je moet hier vooral veel stijgen en over een pad met veel haarspeldbochten lopen. Dit deel van de wandeling is niet eng en het pad is breed. De uitzichten zijn hier al prachtig mooi en worden steeds mooier als je verder komt. 

Op een gegeven moment loopt het pad een stukje recht. Daarna ga je nog een keer stijgen bij wat haarspeldbochten en ineens sta je bij Angel’s Landing. Waar wij de West Rim Trail bleven volgen, gaan hier de meeste mensen richting Angel’s Landing. Het pad naar het eindpunt van Angel’s Landing is enorm smal en je moet je vasthouden aan kettingen. Deze wandeling in Zion wordt vaak de gevaarlijkste en engste wandeling genoemd en dat is niet voor niks. Sinds 2022 is het overigens verplicht om voor deze wandeling in Zion een permitteren te regelen. Er geldt hierbij een lotingssysteem. Dit is om de drukte te beperken en de verspreiden. 

Lengte: 5.4 miles (8.7 km) 
Duur:  4 uur 
Stijging: 453 meter
Moeilijkheid: lastig, afgeraden voor mensen met hoogtevrees 

Wandelen in Zion National Park: Angel's Landing

3. Observation Point 

Als je wilt wandelen in Zion en er over leest kom je overal tegen dat je het mooiste uitzicht van het park bij Observation Point tegenkomt. Helaas kan ik hier zelf niet over oordelen, aangezien deze wandeling tijdens ons bezoek gesloten was. Als ik foto’s van andere zie weet ik wel bijna zeker dat dit het mooiste uitzicht is en baal ik nog elke dag dat ie gesloten was. 

Niet alleen het uitzicht bij Observation Point is adembenemend, ook de route erheen schijnt prachtig te zijn. De route start bij de Weeping Rock shuttle stop en begint gelijk met een deel flink stijgen. Je loopt al zigzaggend omhoog en hebt op elke hoek een ander uitzicht. Op een gegeven moment kom je uit bij Echo Canyon, een mooi deel waar je gelijk even tot rust kan komen; de wandeling is hier vlak. Ten slotte stijg je nog een stuk richting het uiteindelijke uitzichtpunt. Klinkt super toch? Deze wandeling zou je eventueel nog kunnen combineren met de Hidden Canyon Trail. 

Lengte: 8 miles (12.9 km)
Duur: 6 uur 
Stijging: 655 meter
Moeilijkheid: moeilijk, veel stijgen en langere wandeling. 

4. The Narrows (via Riverside walk) 

Een andere bekende wandeling in Zion National Park is The Narrows. Deze wandeling bereik je door eerst de Riverside walk te doen. Deze wandeling is ook geschikt voor mensen in een rolstoel en is gemakkelijk. Als je eenmaal klaar bent met de Riverside walk stopt het pad en gaat de hike verder in de Virgin River. Je kan uren hiken in het smalste deel van de Zion Canyon en hoe verder je komt, hoe rustiger het wordt. Je loopt de hele wandeling door het water heen, dus zorg voor goede kleding en zorg ervoor dat je je camera beschermt tegen het water. De bodem kan glad zijn en je zult niet de eerste zijn die met spullen onderuit gaat. 

Informeer altijd bij het Visitor centrum of deze wandeling geopend is. Soms staat het water te hoog en kan je The Narrows niet doen. Bij ons was dit helaas het geval door de grote hoeveelheid sneeuw die was gevallen in de winter. Wij moesten hierdoor deze populaire wandeling overslaan. Wel konden wij de Riverside walk lopen, wat ook de moeite waard is als je gaat wandelen in Zion. 

Lengte: 9.4 miles (15.1 km) 
Duur: 
8 uur
Stijging: 102 meter 
Moeilijkheid: Moeilijk, riverside walk is makkelijk, de narrows niet.

Riverside Walk Zion National Park Amerika.
Riverside Walk Zion National Park Amerika.

5. Emerald Pools  

Een leuke wandeling, die bij ons helaas ook gesloten was. Je kan hiken naar de Lower Emerald Pools en de Upper Emerald Pools. De wandeling richting de Lower Emerald Pools is vrij gemakkelijk. Je kan beginnen vanaf de Zion Lodge. Als je de Lower Emerald Pools bereikt hebt kan je door lopen richting de Upper Emerald Pools. De wandeling wordt dan iets steiler en moeilijker, maar de uitzichten worden ook beter.  Over deze wandeling in Zion heb ik verschillende verhalen gehoord. Sommige vinden het prachtig, andere vinden het tegenvallen. Ik denk dat je een beetje geluk moet hebben of de watervallen veel water hebben of heel weinig. 

Lengte: 1.2 miles / 1.9 km tot de Lower Emerald Pools, 1 miles / 1,6 km tot Upper Emerald Pools
Duur:
1 uur tot aan de Lower Emerald Pools, 1 uur tot aan de Upper Emerald Pools
Stijging: 21 meter tot aan de Lower Emerald Pools, 61 meter tot aan de Upper Emerald Pools
Moeilijkheid: 
gemiddeld (gemakkelijk tot aan de Lower Emerald Pools) 
 

6. Weeping Rock Trail 

Deze korte wandeling is stijl maar gemakkelijk. De wandeling is kort en je eindigt bij de Weeping Rock, oftewel de huilende rots. Er komt water uit deze rots en daarom is het er prachtig groen. Vanaf hier heb je ook weer een mooi uitzicht over de omgeving van Zion National Park in Amerika. 

Lengte: 0.4 miles / 0.6 km 
Duur:
30 minuten
Stijging: 30 meter
Moeilijkheid: 
Makkelijk

7. Canyon Overlook Trail 

Een van mijn favoriete wandelingen in Zion National Park is toch wel de Canyon Overlook Trail. Voor veel uitzichtpunten in Zion National Park moet je een behoorlijke hike maken en flink stijgen, maar gelukkig kan je met een wat makkelijkere wandeling ook naar een geweldig uitzichtpunt lopen. De Canyon Overlook Trail is redelijk kort en ook qua afstand niet zo lang. Je stijgt minder dan in veel andere wandelingen en het pad is goed te doen. Op veel plekken zijn hekken. Toch heb je wel eens een spannende afgrond naast je. Maar met mijn hoogtevrees was het goed te doen. Het uitzicht hier maakt ook echt een hele hoop goed, want het is echt adembenemend mooi hier! 

Lengte: 1 mile / 1.6 km 
Duur:
1 uur
Stijging:
50 meter 
Moeilijkheid:
gemiddeld

Canyon Overlook trail, wandelen in Zion
Hiken in Zion National Park Amerika
Canyon Overlook Trail Utah

8. Watchman trail

Deze hike in Zion begint bij het Visitor centre en brengt je naar een mooi uitzichtpunt vanaf waar je een uitzicht hebt over de Zion Canyon en Springdale. Deze wandeling is goed te doen, maar kan modderig zijn als het heeft geregend. Dit is een leuke wandeling voor als je wat tijd over hebt in Zion National Park. 

Lengte: 3.3 miles / 5.3 km 
Duur:
2 uur
Stijging:
112 meter
Moeilijkheid: 
gemiddeld

9. Taylor Creek Trail 

De trails hierboven zijn allemaal vrij populair en kunnen op sommige plekken wel wat drukker zijn. Maar de Taylor Creek Trail is heel rustig en ook prachtig. Je hoeft deze wandeling niet helemaal te doen, een klein stukje is ook leuk om een goede impressie te krijgen. De Taylor Creek Trail vind je niet in de Zion Canyon, maar bij Kolob Canyon, het onbekendere maar minstens net zo mooie deel van Zion National Park. 

De wandeling gaat langs het beekje en soms moet je deze ook oversteken. Deze wandeling is het leukste in het voorjaar, in de zomer staat het beekje soms voor een deel droog. 

Lengte: 5 miles / 8 km
Duur:
4 uur
Stijging:
137 m
Moeilijkheid:
makkelijk / gemiddeld

wandelen in Zion / hiken in Zion / wandelingen in Zion: Taylor Creek Trail

10. Timber Creek Overlook Trail 

Ik sluit dit lijstje met de mooiste hikes in Zion National Park in Amerika af met een andere wandeling in de Kolob Canyon, namelijk de Timber Creek Overlook Trail. Deze trail is vrij gemakkelijk en als je bij het eindpunt bent word je beloond met een geweldig uitzicht over de geweldige natuur. Dit uitzicht is heel anders dan de uitzichten die je krijgt bij de andere wandelingen in Zion die ik hierboven al noemde. 

Lengte: 1 mile / 1.6 km
Duur:
30 minuten 
Stijging:
30 meter
Moeilijkheid: 
makkelijk

 

Timer Creek Overlook Trail

Welke van deze hikes in Zion kies ik? 

Welke van deze hikes in Zion National Park in Amerika je kiest is natuurlijk helemaal afhankelijk van je conditie en van je wensen. Ben je op zoek naar mooie uitzichten? Dan kies je voor de West Rim Trail, Angel’s Landing, de Canyon Overlook Trail, Observation Point of de Timber Creek Overlook Trail. 

Ben je met kinderen? Dan kan je wandelen richting de Weeping Rock, de Lower Emerald Pools en ook wel richting de Canyon Overlook Trail en de Timber Creek Overlook Trail. Ook de Riverside walk is geschikt voor de hele familie. 

Wil je een volledige dag hiken? Combineer dan Observation Point met Hidden Canyon, of hike de volledige West Rim Trail. Ben je op zoek naar avontuur? Dan moet je zeker Angel’s Landing doen, of The Narrows. Zo zie je in ieder geval dat er voor iedereen wel een geschikte wandeling in Zion is! 

Wil je nog meer lezen over dit mooie park in Amerika? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Zion National Park. Op zoek naar nog meer gave natuur? Dan kan ik je ook de andere nationale parken in West-Amerika aanraden! 

Ik hoop dat je door dit artikel een goed beeld hebt gekregen van de leukste en mooiste wandelingen in Zion National Park in Amerika. Wandelen in Zion is geweldig en de beste manier om de mooie natuur hier te ontdekken. Ik zou zeker nog eens terug willen om meer te hiken in Zion.

In dit artikel heb ik overigens nog niet alles hikes in Zion genoemd. Ben je benieuwd naar de andere wandelingen die er nog zijn in Zion? Kijk dan eens op deze website

Zou jij wel eens willen wandelen in Zion? Wat lijken jou de mooiste wandelingen in Zion? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow