Budgettips Nieuw-Zeeland: hoe houd je je reis door Nieuw-Zeeland goedkoop?

door | Laatste update Apr 21, 2023 | Gepubliceerd Aug 3, 2021 | Nieuw-Zeeland, Oceanië | 16 reacties

Nieuw-Zeeland is een prachtige bestemming en een geweldig land voor iedereen die houdt van prachtige en diverse natuur. Helaas hangt er aan een reis naar Nieuw-Zeeland ook een flink prijskaartje. Nieuw-Zeeland is nou eenmaal niet goedkoop. Toch kan je in Nieuw-Zeeland heel goed besparen om je reis toch wat betaalbaarder te maken. In dit artikel geef ik je budgettips voor Nieuw-Zeeland en vertel ik je hoe je een reis door Nieuw-Zeeland goedkoop kunt houden!

Budget Nieuw-Zeeland: wat bedoelen we met niet goedkoop? 

Wat de een duur vindt, vindt de andere juist goedkoop. Nieuw-Zeeland is heel ver weg en een vliegticket is daarom vaak duur, dit maakt gelijk de hele reis duurder.

Landen vergelijken kan je een beter inzicht geven in de kosten. Vergelijk je Nieuw-Zeeland met Nederland? Dan is Nieuw-Zeeland zo duur nog niet. Vergelijk je Nieuw-Zeeland met landen in Azië? Dan is het een enorm duur land.

Om je een goed inzicht te geven in de wat de kosten zijn voor een reis naar Nieuw-Zeeland schreef ik al eens dit artikel: Budget Nieuw-Zeeland | Hoe duur is Nieuw-Zeeland nou echt? 

Daarin kun je lezen dat wij in totaal zo’n €6600- uitgaven, met zijn tweeën in twee maanden tijd. In dit artikel gaat het vooral om het besparen in Nieuw-Zeeland. Want hoewel ik de prijzen enorm mee vond vallen en wij ruim binnen ons budget zijn gebleven, is het natuurlijk geen super goedkoop land. En elke euro die je kunt besparen, is natuurlijk mooi meegenomen!

Budgettips voor Nieuw-Zeeland 

Dan is het nu tijd om mijn budgettips Nieuw-Zeeland met je te delen!

1. Zoek naar een goedkope vlucht 

Nieuw-Zeeland is heel ver weg en behoorlijk lang vliegen. Dat betekent wel dat de prijzen voor een vlucht hoog liggen en dat bepaald natuurlijk al een groot deel van je budget.

Vergelijk daarom je ticket voor een langere periode op Skyscanner en zorg dat je enigszins flexibel bent qua datum. Een dag eerder of later vertrekken kan zo een paar honderd euro schelen!

2. Ga de natuur in! 

De natuur in Nieuw-Zeeland is gratis. Je hoeft geen entree te betalen voor nationale parken en kunt er dus gewoon voor niks lekker wandelen. De natuur is gelijk ook een van de grootste redenen om Nieuw-Zeeland te bezoeken.

Let wel op, als je meerdere dagen gaat wandelen en je wilt overnachten moet je van te voren je hut of camping reserveren. Hutjes zijn vaak best duur, dus het kan enorm veel besparen om met je tentje op pad te gaan.

Tongariro Crossing: budgettips Nieuw-Zeeland

3. Bespaar op activiteiten 

Nieuw-Zeeland is een te gek land voor iedereen die dol is op gave en extreme activiteiten. Je kunt er bungeejumpen, skydiven, maar ook dingen doen als zwemmen met dolfijnen, boottochten en een gave helihike. Deze activiteiten zijn echter allemaal erg duur. Voor sommige dingen ben je zo tussen de €100 en €300 per persoon kwijt. Dit kan aardig oplopen!

Kijk daarom voor je een activiteit boekt altijd op bookme.co.nz, hier komen namelijk regelmatig gave en goede aanbiedingen voorbij. Dan ineens kan je Milford Sound Cruise een stuk goedkoper zijn, of je bezoek aan die gave glowworm grot! Handig.

Nieuw-Zeeland goedkoop

4. Huur een auto in plaats van camper

Een camper huren klinkt als de perfecte manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken. Een ding waar je dan rekening mee moet houden is wel dat campers huren in Nieuw-Zeeland echt heel duur is. Waar wij in Australië voor €4.000 een camper konden huren voor 2 maanden, kostte dit in Nieuw-Zeeland al snel €12.000. Tja, het dubbele van wat wij überhaupt uitgaven in Nieuw-Zeeland.

Wij kozen daarom voor een auto en dit scheelde gelijk enorm in de prijs. Ook je benzinekosten zijn dan lager, want je verbruikt veel minder. Zelf huurden wij een auto bij Hitch Car Rentals, met goede service en enorm goede prijzen. De auto’s hier zijn wel ouder. Een andere aanbieder die wij verder eigenlijk overal ter wereld gebruiken is Sunny Cars, omdat zij een hele goede verzekering bieden bij je auto. Voor een huurauto met goede verzekering kun je ook kijken bij Discover Cars en Rental Cars.

5. Bespaar op benzine 

De benzineprijzen in Nieuw-Zeeland liggen een stuk lager dan de prijzen in Nederland. Daarentegen rijd je veel op bergen en zijn de afstanden ook wat groter. Je verbruikt dan waarschijnlijk ook best wat benzine tijdens je reis.

De prijzen binnen Nieuw-Zeeland verschillen enorm van plek tot plek. De goedkoopste keer tanken kostte ons 1,869 NZD per liter, terwijl de duurste keer ons 2,549 NZD per liter kostte. Het loont sowieso om rondom een wat grotere stad te tanken, de kleine dorpen en plaatsen midden in de natuur zijn vaak een stuk duurder. Verder is het slim om de app Gaspy te downloaden. Deze app laat je zien welke tankstations er in je omgeving zijn en hoe duur tanken daar is. Dit heeft ons echt heel veel geld bespaard!

Bewaar ook de bonnetjes van de supermarkt, vraag krijg je met die bonnetjes namelijk ook nog korting op je volgende tankbeurt (wel bij bepaalde tankstations).

Budgettips Nieuw-Zeeland

6. Ga kamperen

Toen ik je vertelde dat het huren van een auto je enorm veel geld zou gaan schelen hoorde ik je gelijk denken: dan is het overnachten toch veel duurder?

Ja, als je niet wilt kamperen wel. Hotels in Nieuw-Zeeland zijn vaak echt duur en je vindt ze ook lang niet overal. Ook huisjes op campings zijn best prijzig. Het beste is daarom om of via Airbnb iets te zoeken, of om gewoon te gaan kamperen. Kamperen is namelijk echt iets wat in Nieuw-Zeeland heel goed kan en wat de locals zelf ook graag doen.

Wij kochten daarom een tentje en wat andere spullen en hebben 2 maanden op campings geslapen. De campings in Nieuw-Zeeland zijn heel goed en hebben goede faciliteiten. Er zijn ook gratis campings, maar daar heb je heel weinig faciliteiten. Dit kan natuurlijk wel veel geld besparen.

Camping plekken voor een tent zijn vaak helemaal niet zo duur en kamperen in Nieuw-Zeeland zorgt er ook voor dat je op de mooiste plekken kunt overnachten. Meer lezen over het kamperen? Lees dan ook eens mijn artikel over kamperen in Nieuw-Zeeland.

Kamperen

7. Word top 10 member

Top 10 is een keten van campings en voor 50 NZD kun je member worden. Waarom je dit moet doen? Je krijgt door deze pas korting bij elk verblijf op een top 10 camping, maar ook op de boot van het Noorder- naar het Zuidereiland. Alleen dan al heb je de 50 NZD al terug verdiend. Verder geeft zo’n top 10 kaart je ook korting op activiteiten in Nieuw-Zeeland. Zo kregen wij korting op het zwemmen met dolfijnen, maar ook op het walvissen spotten en een aantal andere dingen. Die 50 NZD heb je na 1 of 2 dingen eigenlijk alweer terug verdiend, dus misschien is dit wel een van mijn beste budgettips voor Nieuw-Zeeland.

8. Kook je eigen eten (of haal pizza bij Domino’s)

Uit eten gaan in Nieuw-Zeeland is een stukje goedkoper dan uit eten gaan in Nederland. Maar toch loopt elke keer buiten de deur open echt op. In Nieuw-Zeeland zijn er gelukkig veel goede supermarkten met een goed aanbod. Je kunt dan gewoon lekker je eigen avondmaal bereiden. En dat kan goedkoop!

Op veel campings is trouwens een keuken aanwezig, dus ook als je kampeert en je geen eigen kookspullen mee hebt, kun je gewoon koken op de camping!

Geen zin om te koken? Haal dan een pizza bij domino’s, daar kostte bepaalde pizza’s namelijk slechts 5 NZD. Super goedkoop!

9. Shop aanbiedingen & doe boodschappen bij de Pack ’n Save 

De supermarkten in Nieuw-Zeeland hebben een goed aanbod met veel producten. Shop vooral aanbiedingen, dit kan je veel geld besparen. De aanbiedingen in Nieuw-Zeeland zijn namelijk altijd hele goede aanbiedingen. Verder is de Pack ’n Save toch wel de goedkoopste supermarkt in het land, dus als het even kan, doe je hier boodschappen.

Geen Pack ’n Save in de buurt? Ga dan naar de Countdown. Doe in ieder geval geen boodschappen bij Four Square, die is super duur namelijk.

10. Koop een simkaart

Wat… geen gratis Wifi? Ja in Nieuw-Zeeland heb je echt op heel veel plekken geen gratis wifi, echt even alsof je terug gaat in de tijd. Soms heb je wel gratis wifi, maar is het aantal MB’s wat je krijgt beperkt. Niet heel handig, vooral niet als je graag bereikbaar blijkt, af en toe wat Netflix wilt kijken, of misschien zo nu en dan wat werk moet doen.

Wij kochten daarom een simkaart bij Skinny. Skinny is de goedkoopste en heeft een prima bereik.

Wil je echt niet betalen voor een sim of voor wifi? Zoek dan plekken op met gratis wifi, zoals bibliotheken of de Mac.

Dit waren mijn budgettips voor Nieuw-Zeeland en mijn tips om je reis naar Nieuw-Zeeland goedkoop te houden. Het land is geweldig en de natuur echt prachtig, maar helaas is een reis erheen niet heel budgetvriendelijk. Hopelijk lukt het je met deze budgettips Nieuw-Zeeland toch om het betaalbaar te houden!

Ben jij al eens in Nieuw-Zeeland geweest? Hoe hield jij jouw reis naar Nieuw-Zeeland goedkoop? 

 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow